Ma olen proovinud autopiloodil õngitsusorderitega asja ajada, aga tulemus jääb kesiseks. Palju parem nähtavus tekib börsipäeva teises pooles, kus huvi pakkuvate aktsiate hinnaliikumise suund ja amplituud on selgeks saanud. Ainult Austraalia, Jaapani jms. väga ebasobiva ajavööndiga turgudel rakendan autopilooti.
Minu praktika on visata (USA) börsile pilk peale millagi kella 17:30-18-00 vahemikus (kui börsipäeva alguse rapsimine on möödunud) et teha kindlaks kas üldse on lootust midagi screeneri top-is olevat jahtima asuda ja kui on, siis umbes 20:30-22:00 vahel vaatan uuesti ja kui mõni stokk on sobilikku hinnatsooni jõudnud, panen selleks ajaks kujunenud day low/high hindadest pisut üles või allapoole (vastavalt, kas ostan või müün) limiitorderid üles. Edasi saab muid toimetusi teha ja kõrvanurgast jälgida, kui telefon orderi täitmise peale piiksatab. Selliselt toimetades ka mingit hullu ajakulu ei teki.
See praktika on minu jaoks ennast igati õigustanud ja aitab üllatavalt tihti tabada day low/high lähedast piirkonda ja saada päeva keskmisest märkmisväärsemalt parema hinna. Ei julge nüüd öelda, milline alfa sellel passiivse õngeleotamisega võrreldes on, aga see võib subjektiivse tunde järgi olla kuskil 1% lähistel (mis on tegelikult päris palju).
Kui on üks asi, mida ma oma kogemuse põhjal swingtradingu huvilistele täie kindlusega soovitada julgen, on see rusikareegel: tee tehingud päeva teises pooles. Ma olen ise vahel seda rusikareeglit rikkunud (nt põhjusel, et õhtupoole on muud tegemist), aga tagantjärgi osutub see 60-70% juhtudest veaks ja oleksin oodates saanud parema hinna.