Soovitage filme ja seriaale

Kes püsivamat elamust otsib, siis Netflixi dok.seriaal Tiger King on üle prahi. Seda seriaali vaadatakse nagu mees. Mina üle kahe osa korraga ei suutnud. Sürreaalsed karakterid ja süžee ning kõik need inimesed ongi päriselt olemas. Müstika.
"Stalini surm" on kvaliteetmeelelahutus selliste inimeste jaoks, kelle sünniaasta langeb teatud vahemikku, kes on ära kuulanud kõik David Vseviovi saated, lugenud mõningaid sellest perioodist pajatavaid raamatuid ning kelle huumorimaitse ongi lihtsalt veidi ummamuudu. Suurim saavutus, millega film hakkama saab, on see, et suudetakse maksimaalselt naeruvääristada lolli kommunistlikku kurjust. Must komöödia oleks vist parim žanrimääratlus. Jääb loota, et praegusest ärkvelolevatest aktivistidest ja nende hüsteeriast saab kunagi sarnast meeleleahutust.
Karum6mm
Jääb loota, et praegusest ärkvelolevatest aktivistidest ja nende hüsteeriast saab kunagi sarnast meeleleahutust.

South Park on tihti selles teemas
Karum6mm
"Stalini surm" on kvaliteetmeelelahutus selliste inimeste jaoks, kelle sünniaasta langeb teatud vahemikku, kes on ära kuulanud kõik David Vseviovi saated, lugenud mõningaid sellest perioodist pajatavaid raamatuid ning kelle huumorimaitse ongi lihtsalt veidi ummamuudu. Suurim saavutus, millega film hakkama saab, on see, et suudetakse maksimaalselt naeruvääristada lolli kommunistlikku kurjust.

Ma vastan praktiliselt kõigile neile parameetritele. Kui Brežnev suri, siis olin 12 aastane. Rõõmustasin. See tundus täiesti ebareaalne. Sellest hetkest oli mulle selge, et miski pole igavene, N Liit laguneb ja Eesti saab vabaks. Päriselt.
Läks veel veidi aega ning see juhtuski.
Aga Stalini film mulle üldse ei meeldinud. Seda küünilisust ja julmust, mis siis valitses, ei ole võimalik naljaks pöörata. Otsige ja vaadake kasvõi dokumentaalkaadreid Buhharini kohtuprotsessist.
Tänud Vseviovile!
Minu eelmise postituse žanrimääratlusest komöödia jätsin targu sõna must välja.Võibolla JÄLLE keegi solvub.
(Arvestades "kohalike vaeste ja rõhutute" sõnavõtte meil, siin, Eestis). Pärast mind tembeldatakse veel L.P. Walkeriks.

Aga mis filmi puutub, siis see ongi selline, nimme üle vindi keeratud.Tuginedes reaalselt toimunud sündmustele, mis on samas rämeda sarkasmiga pikitud.
Nagu hanerasva sisse kastetud maasikad, mis on Eesti maasikapõldudelt ukrainlaste poolt kokku korjatud.

Massimõrvarite omavahelisest jagelemisest ( sest mis muud need Stalini lähikonnas olid, kõigil olid käed küünarnukkideni verised, kaasa arvatud Hrustsovil ) ei annagi väga head komöödiat teha.

Mis puutub aga Brežnevi surma nii 30 aastat hiljem, siis mäletan seda hästi ja mingit lootuskiirt seal polnud ega saanudki olla. Impeeriumi lagunemisest ei unistanud isegi dissidendid ega need noormehed keda aeti Afganistani sõtta surema . Andropov tahtis vaid kruvisid kõvemini kinni keerata ja tuua üleüldisesse bardakki natuke korda.Tema arusaamine korrast oli muidugi KGB arusaamine totaalsest kontrollist kõigis elu valdkondades.

Kuid midagi olulist ei muutunud,alles Gorba tulekuga 1985.a. hakkas jõhker nõukavõim ilmutama lõdvenemise märke
Ma olen huumori osas absolutist. Nalja võib teha kas kõige või mitte millegi arvel. See, et selle filmi huumor oli mingil moel tabav - seda valideeris see, et Venemaal teos kohe keelu alla läks. Kurjus millegipärast kardab enda naeruvääristamist. Kokkuvõttes maitse asi. Mina näiteks tean üldse vist kokku umbes viit komöödiat, mis mind üldse päriselt lõbustanud on.
"Stalini surm" on omapärane mitte seetõttu, et stsenaarium oleks liiga absurdseks ja uskumatuks kirjutatud, vaid seepärast, et asjad mis pole seal tõepärased, on reaalse olustikuga võrreldes pigem maha silutud. Parteijuhtkonna omavaheline kõnepruuk olevat olnud just selline, nii palju kui inglise keel vene keele mahlakusi edasi suudab anda. Nüansid nagu Beria poolne lillede kinkimine enda poolt vägistatud naistele on mu teada samuti ajaloolised tõsiasjad.
bolševikke tuleb tampida igast asendist. see taud on nagu lgbt, üritavad mängida ennast ohvriteks ja siis haarata võimu.
Palun, Karumõmm, kas nimetaksid need komöödiad, mis päriselt lõbustanud on?
...et mitte jääda ainult päringu tasemele, vihjan korduvalt vaadatud filmile "Meeletu, meeletu, meeletu maailm" -- või kuidagi nii umbes see pealkiri oli. Vaataks uuesti, ag aei tea, kust otsida :)
montezuma
"Meeletu, meeletu, meeletu maailm"

12 EUR google plays HD, kas see ei sobi?
Ingl.k.: It's a Mad, Mad, Mad, Mad World - imdb.com/title/tt0057193/
Parimad ülevõlli komöödiad on mu meelest konkurentsitult Sacha Baron Coheni omad, mis on kõik head, aga enda personaalne lemmik on Brothers Grimsby.
Sacha Baron Cohen teeb küll ülevõlli komöödiaid, eriti kus filmi vaatajale jäetakse mulje, et kaadrisse jäänud inimesed ei saa aru mis tegelikult toimub. Aga mulle tunduvad need kuidagi igavad. Ühe korra vaatad ära ja siis nagu rohkem ei huvita.
Inimese naljatunnetus muutub ka vanemaks saades. Ma ütleks,et tuimemaks, väga raske on leida midagi,mis laginal naerma paneks. Nii 40 aastat tagasi tundusid Louis de Funesi filmid ülinaljakad, nüüd proovisin ühte üle vaadata (Le Petit Baigneur ) ja no vaevu võtab muigama . Fawlty Towers tundus ülinaljakas ja sama asi. ( ehkki Germans on senini hiilgav pärl seal ja täiesti arusaamatu, miks BBC seda tsenseerib nüüd )

https://youtu.be/7xnNhzgcWTk

Samuti ka Benny Hilliga, kus episoodides pikad vahepalad ja muusikanumbrid kipuvad häirivalt tüütama.
Kuid kui ta asja käsile võtab,siis ikka suure hooga
https://youtu.be/nMNA9vM5aAU
Pikk blond mees ei tundu kah enam nii naljakas ehkki omad helged hetked seal kindlasti on ka praegu vaadates.

https://youtu.be/ZBb9A8KDkTQ?t=2171

Kunagi arvasin,et A Fish Called Wanda on maailma naljakaim film, kuid nüüd näib ta lihtsalt üle keskpärase.

https://youtu.be/MzB8sYonodo

Elu muudab inimese arvamusi ja hinnanguid. Kuid Larry David on endiselt väga hea ja mind ei häiri isegi see, et ta on woke. Andekas inimene jääb andekaks vaatamata oma vaadetele. Ja tal jätkus julgust kujutada Phil Rosenthali ( Everybody Loves Raymond ) väga ebasümpaatses valguses, veider,et Phil ise kah sellega nõus oli, et just nii välja kukkus.

https://youtu.be/B2oLFKYNInQ

Kuid bragging rights loeb ka midagi ja Seinfeld ning Curb kokku on igatahes komöödias kõvem sõna kui imalavõitu Everybody Loves Raymond

montezuma
Palun, Karumõmm, kas nimetaksid need komöödiad, mis päriselt lõbustanud on?
...et mitte jääda ainult päringu tasemele, vihjan korduvalt vaadatud filmile "Meeletu, meeletu, meeletu maailm" -- või kuidagi nii umbes see pealkiri oli. Vaataks uuesti, ag aei tea, kust otsida :)

Ma kahtlustan, et need on suurel enamusel nähtud...

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
Ferris Bueller's Day Off
The Blues Brothers
Some Like it Hot

...loomulikult on veel filme, mis on itsitama pannud, kuid nende puhul on žanrimääratlus küsitavam.
Dr. Strangelove on lihtsalt nii hea, üks parimaid! Kes pole näinud siis kindlasti, kindlasti tasub vaadata. Olen aga täheldanud, et see film nõuab teatud frukti...

Paar meelelahutusliku (tõsiseid siin ei ole) soovitust enda poolt, klassikud mida enamus kindlasti näinud. Filmid mida ma võin uuesti ja uuesti vaadata. Samuti iga direktori kohta üks film (lemmik meelelahutuslikust aspektist), muidu läheks liiga pikaks.

Reservoir Dogs -- ("stuck in the middle with you....")
Tropic Thunder -- (lihtsalt huumor, Ben Stilleriga ei ole kõik korras..)
2001: A Space Odyssey -- (score on mega ja on stseenidega suurepäraselt kombineeritud)
The Good, the Bad and the Ugly -- (käib taustaks kui on pikem "saunatamine" hea sõbraga, tuco is the best)
It's a Wonderful Life -- (lihtsalt ilus lugu)
Young Frankenstein -- (kena huumor!! ja muidugi..... Inngaaa...)
American Psycho -- (nuff said)
The Grand Budapest Hotel -- (Ralph Fiennes)
Fear and Loathing in Las Vegas -- ("we finally made it to the room - but the key wouldn't open the door..")
A Fish Called Wanda -- (mulle Jamie Lee Curtis muidu eriti ei istu, aga vahest võib ... :))
Ja lõpuks muidugi Monty Pyhtoin filmid. Kahju, et John Cleese maikuus ära jäi, loodame, et ta siis 2021. a. septembriks ära surnud ei ole!

Siis veel rida absurdikaid mis ajasid väga naerma, kuid kohe meelde ei tule ning mis vist tegelikult ei olnudki mõeldud komöödiana.
...mõningad allikad ütlevad ka, et LSA2SB, Snatch ja The Gentlemen on komöödiad. Mina klassifitseeriksin neid pigem lõbusalt stiilseteks meestefilmideks.
Lisaks veel midagi mis on juba nii halb, et muutub heaks - Freddy Got Fingered. Räägib isa ja poja suhetest, täielik absurdikas.
Kahjuks on stamp süžee (ie. happy ending comedy), aga jah.. hoiatan ette.
Karum6mm

Ferris Bueller's Day Off

yess