Soome aktsiad

"Forevar"
"Sander Pikkel"
Tegime kodulehele juhendi Põhjamaade aktsiatel dividendide tulumaksu tagasiküsimiseks. https://www.lhv.ee/et/juhis-pohjamaade-dividendidelt-enammakstud-tulumaksu-tagastamiseks

Kas kellelgi on Soome aktsiate dividendide tulumaksu tagasiküsimisega kogemusi? Esitasin neti teel taotluse juba pea poolteist kuud tagasi, näen et staatus on "received", aga muus osas on täielik vaikus. Sommide bürokraatia pidi aega võtma, aga kas tõesti nii kaua?

Ojaa, neil võib see kaua aega võtta
Norraga maksukaga toimub asi btw füüsililiselt kirja teel.
Aga ei ole midagi öelda, toimib. Kinnitus tuli ära.
Aga ma ei mäleta, kas see kestis 3 kuud?

Eile hakkas mul ka vedama. Teil juba kõigil on aga mina sain ka omale lõpuks Soomest kirjasõbra. Parem hilja kui mitte üldse. Nimelt potsatas kodusesse postkasti kiri ja veel Soomest! , Verohallintolt. Teemaks siis soome aktsiate dividendi maksustamine Eestis
1.punktist saan aru, härra ei saa aru miks küll UPM maksab 2korda aastas dividende
2.punktist ei saa , mida küll härrad soovivad? LHV poolt tootetud tõend on manuses esitatud.
Text: Verohallinto on 07.04.2025 vastaanottanut lähdeveron palautushakemuksesi
verovuodelta 2024. Hakemuksessa on kuitenkin virheitä tai puutteita.
Lähdeveron palautushakemuksen käsittelyä varten tarvitsemme viimeistään
14.10.2025 seuraavat tiedot tai-asiakirjat: , - ,

1. Hakemuksella on kaksi samanlaista maksutapahtumaa:
  • (UPM Kymmene Oyj. Osakkaiden määrä: 101. Maksupäivä: 17.04.2024.
  • UPM Kymmene Oyj. Osakkaiden määrä: 101. Maksupäivä: 08.11.2024.
    Tarkentakaa onko kyseessä kaksi identtistä, mutta erillistä osinkoerää, vai onko
    hakemuksella sama erä kahdesti.
  1. Kuvakaappaus hakijan arvo-osuustilistä kaikkien hakemuksessa mainittujen
    maksajien osalta. Otteen tulee olla säilytysyhteisön vahvistama ja seuraavien
    tietojen tulee ilmetä otteelta: tilinomistajan nimi, säilytystilin numero, maksaja,
    osakkeiden määrä, osakkeiden osto- ja myyntitapahtumat sekä muiden
    tilitapahtumien päivämäärät. Kuvakaappauksen tulee kattaa ajanjakso 30 päivää
    ennen ja jälkeen osingon täsmäytyspäivän.
    Jos emme saa pyydettyjä tietoja määräajassa, Verohallinto tekee päätöksen
    käytössä olevien tietojen perusteella.
    ähetä vastauksesi mukana kansilehti, joka on tämän kirjeen liitteenä. Postita
    astaus kansilehdellä kerrottuun osoitteeseen.

Soovitusi Soomest, mida jälgimisnimekirja lisada?

1 Like

Ei ole vist väga originaalne ja ka hetke ajastus ei ole võibolla parim, aga minu skandinaavia listis on jälgimisel finnair. Palju jama juba läbi käidud ja tundub et kuigivõrd on jalad maas. Kevadel suutis vist isegi pisut dividendi maksta. Soomes vist tervikuna praegu väga hästi ei lähe. Kui majandusolud lähevad vabamaks, siis mõjutab see kindlasti ka finnairi aktsiat. Ja kui kunagi peaks lõppema sõda Ukrainas, siis see võiks ju finnairi otseselt lendu tõsta. Millal siseneda, seda tahaks ise ka teada:)

4 Likes

Nokia on ka tuhast tõusmas…

Olen ise ka Soome poole vaadanud, majandus ju parajas augus ja ostukohti peaks leiduma, aga võta näpust - turg hoopis tippude lähedal nii et ei ole sealt midagi huvitavat leidnud

2 Likes

Mu GRK poss on +40% isegi praegusel kurval ajal. Meil teevad raudteed, Rootsis mingit kolossaalset terasetehast.

Minu jaoks muutus Elisa oma dividenditootlusega piisavalt huvitavaks, et portfelli lisada.

Proovin siit 8.15 juurest Nokia Rõngastega õnne

1 Like

10.06ga veerand müüki

3 Likes

Olen ka kaubeldnud, aga uskumatu sõit, tahaks näha, mis tulemuste aegu teevad, kui ennem pendeldasid ülesse ja alla, tundub hetkel stabiilse trenina. Ainuke, kes eriti lendu ei saa, on Pirelli , oma Hiina omanike pärast. (kui see teema laheneb, lendab kuule järgi)

Teine 25%@11.14

3 Likes
3 Likes

Ülejäänud pool läks ka teele 15.65
Asemele Aspot 6ga

See idee tuli äripäevast? Suht väiksed päevakäibed…

Sealt üldse kuulsin sellisest asjast jah, siis uurisin ja tundub huvitav. Tahaks üldiselt isuga somme osta, esimesed hiirekõrvad majanduse elluärkamisest vaikselt näha aga pole väga midagi asjalikku leida - eks siis tulebki vähe imelikumate asjadega leppida

1 Like

Sattusin vist veits liiga hoogu ja panin kogu nokia rõngaste raha hakkama… Võtsin
Incap @8,80 - hind peale mu viimast müüki alla tulnud aga usk et Q2 läks hästi
Bittium @ 27 - proovin pulli pärast esimest korda seda va joontevedamist; praeguse hinna juures näikse varem olnud ze rezistaants
Huhtamäki @26.96 - tundukse et Indias toimub midagi
Kempower @12.7 - lihtsalt lollide lohutus et kiire kasv jätkub

Uurin veel Tietot, Inderesi, Endominest, Kalmarit - kui nende kohta kellelgi midagi öelda on, siis kuulan huviga

3 Likes

Ma olen natuke tavalist Nokiat kokku ostnud peale pullbacki, tundub veidi Neste sarnast teed minevat, väike taastumine ja uuesti 15t ründama vb.

Kellel millist Soomeaktsia usku veel?

1 Like

No ja kohe tuli Kempoweriga laks sisse, toetu veel lootusele…