Aktia puhul on olukord natuke kummaline, kuna mu arust peaks täna olema ex-dividendi päev börsil. Aktsia ikkagi hommikul tõusis. Aga muidugi võimalik.
https://otp.tools.investis.com/clients/fi/aktia1/omx/omx-story.aspx?cid=737&newsid=71988&culture=fi-FI
Aktia liittyi uhmaamaan EKP:n suositusta – maksaa osakkeille 0,53 euron osingon, yhteensä 37 miljoonaa euroa
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/aktia-liittyi-uhmaamaan-ekpn-suositusta-maksaa-osakkeille-0-53-euron-osingon-yhteensa-37-miljoonaa-euroa/ec632040-1b0d-4431-beac-b66d0e6663da
=>
See näitab sel juhul, kui haigesti kunstlikult pangaaktsiad on olnud börsidel alla surutud ECB soovituste tõttu.
12345
Olgu ka lisatud, et kui poleks keskpangad ja valitsused soovinud päästa kogu süsteemi eelmisel aastal, siis muidugi kõik oleks võinud kokku krahhida - see selge. Ehk mingisugune "moraalprobleem" pangaaktsiate omanikel ei peaks olema mis puudutab ECBd.
Küsimus rohkem nagu LHV-e.
Kas Soome aktsiate dividendidelt võetav tulumaks meie jaoks alates 1.jaanuarist 2021 tõusis?
Muidu tõusis 30 pealt 35 peale, aga meil on mingi riikidevaheline leping.
Kas Soome aktsiate dividendidelt võetav tulumaks meie jaoks alates 1.jaanuarist 2021 tõusis?
Muidu tõusis 30 pealt 35 peale, aga meil on mingi riikidevaheline leping.
Soome tõstis divikate tulumaksu jah 35%-le aga näiteks Swed käitus nii, et saatis ise info, et palume teil täita 2 dokumenti ja allkirjastada ja neile yles laadida, et saaks olemasoleva 15% tasemega jätkata. LHV-s on soomekate tulumaks dividendilt kõrgem. Ei tea, kas soomekate kohta LHV ka saadab mingid 2 formulari täitmiseks ja edastamiseks Soome instantsidele või mitte.
Täpselt ei tea kuidas see maksmine Eestisse üle kandub, aga sul on natuke sassis vist asjad.
Soomes makstakse hetkel minu teada nii.
Dividendidest 15% on maksuvaba ja 85% osa läheb 30% maksu alla.
Kui su aastased dividenditulud ületavad 30 000 euri piiri, siis tõuseb see protsent 34 peale.
Ehk otse öelduna on maksumäärad dividendidele kas 25,5% või 28,9%
Soomes makstakse hetkel minu teada nii.
Dividendidest 15% on maksuvaba ja 85% osa läheb 30% maksu alla.
Kui su aastased dividenditulud ületavad 30 000 euri piiri, siis tõuseb see protsent 34 peale.
Ehk otse öelduna on maksumäärad dividendidele kas 25,5% või 28,9%
Swedi info järgmine:
"Alates 1. jaanuarist 2021 kehtivate uute reeglite järgi kohaldatakse Soome ettevõtetest välisaktsionäridele väljamakstavate dividendide suhtes 30/20 protsendist* madalamat kinnipeetava maksu määra.
* Seadusjärgsed määrad Soomes:
Eraisikute puhul: 30%
Juriidiliste isikute puhul: 20%
Lepinguline maksumäär Eesti residentidele: 15%
Lepingulist maksumäära saab kohaldada, kui Sul on Eesti maksuresidentsus ja esitad pangale allpool nimetatud nõuetele vastavad dokumendid.
Madalama maksumäära taotlemiseks tuleb Sul pangale esitada nõutavad dokumendid hiljemalt seitse päeva enne dividendikuupäeva."
"Alates 1. jaanuarist 2021 kehtivate uute reeglite järgi kohaldatakse Soome ettevõtetest välisaktsionäridele väljamakstavate dividendide suhtes 30/20 protsendist* madalamat kinnipeetava maksu määra.
* Seadusjärgsed määrad Soomes:
Eraisikute puhul: 30%
Juriidiliste isikute puhul: 20%
Lepinguline maksumäär Eesti residentidele: 15%
Lepingulist maksumäära saab kohaldada, kui Sul on Eesti maksuresidentsus ja esitad pangale allpool nimetatud nõuetele vastavad dokumendid.
Madalama maksumäära taotlemiseks tuleb Sul pangale esitada nõutavad dokumendid hiljemalt seitse päeva enne dividendikuupäeva."
Tegime kodulehele juhendi Põhjamaade aktsiatel dividendide tulumaksu tagasiküsimiseks. https://www.lhv.ee/et/juhis-pohjamaade-dividendidelt-enammakstud-tulumaksu-tagastamiseks
Sander, kas on lootust, et olukord nende tulumaksude osas muutub?
kui eraisik kasutab investeerimiskonto, siis Eestis kehtib sama skeem nägu tavaliselt - deklareerida need sissemakseks?
Kiidame siis veidi soomlasi.
Nokia saab flexida nüüd kiiruserekordi murdmisega. Aktsia täna +5%(ei ütle, et selle tõttu)
"The broadband speed demo, carried out today in Antwerp, was a new record – the first time 25Gbit/s technology has been let loose in the real world. The speedometer never made it above 20.99, as far as Light Reading could make out, but this is seemingly down to the normal "overhead" that broadband connections experience. And even 21Gbit/s is undeniably quick. Most broadband customers are lucky to receive a gig."
https://www.lightreading.com/opticalip/fttx/antwerp-mayor-keeps-pants-on-for-nokias-25gbits-speed-record/d/d-id/769811
Marimekko laseb Adidasega välja kollektsiooni. Kindlasti päris kõva sõna brändituntuse kasvatamisele. Aktsia täna +15%

Nokia saab flexida nüüd kiiruserekordi murdmisega. Aktsia täna +5%(ei ütle, et selle tõttu)
"The broadband speed demo, carried out today in Antwerp, was a new record – the first time 25Gbit/s technology has been let loose in the real world. The speedometer never made it above 20.99, as far as Light Reading could make out, but this is seemingly down to the normal "overhead" that broadband connections experience. And even 21Gbit/s is undeniably quick. Most broadband customers are lucky to receive a gig."
https://www.lightreading.com/opticalip/fttx/antwerp-mayor-keeps-pants-on-for-nokias-25gbits-speed-record/d/d-id/769811
Marimekko laseb Adidasega välja kollektsiooni. Kindlasti päris kõva sõna brändituntuse kasvatamisele. Aktsia täna +15%
Mida arvate Soome alkoholitootja ANORA aktsiast? Sellel aastal ühinesid Norra ettevõttega Arcus. Pikemas perspektiivis tundub aktsial kasvuruumi jaguvat.
Ostusoovitus Soome aktsiatele on Kesko ja Inkcap.
dol mõtles seda : Incap (ICP1V)
Tänan Raits! Minu viga.
Lehto tegemistega on keegi kursis? On seal pupus mingitki valguskiirt paistmas?
Väga pole. Küll nad kaeblevad materjalide hinnatõusu üle ja jumal teab mille üle.
Kui juba kahe hotelli ehitusest -4 milj lossi.
https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/lehto-group-oyj-lehto-group-plc-lehto-books-losses-on-projects-on-2021-financial-statements-operating-loss-eur-24-million/516d1684-7a5c-5a82-b517-ccac6cbe86a7
Kui juba kahe hotelli ehitusest -4 milj lossi.
https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/lehto-group-oyj-lehto-group-plc-lehto-books-losses-on-projects-on-2021-financial-statements-operating-loss-eur-24-million/516d1684-7a5c-5a82-b517-ccac6cbe86a7
Ma nägin kunagi nende juhiga intervjuud, kus küsiti midagi nende investeeringutest ja konkurentidest kaasa arvatud Eesti moodulmajade tootjad. Ta siis kuidagi eriti upsakalt vastas, et meil on ikka korralikud soojad hallid, kus on mõnus neid moodulmajade juppe kiirelt toota. Polevat võrreldav mingite eestlaste kehvades tingimustes valmistatud toodanguga. Siis liikus hind kusagil kahe euro kandis(hetkel 0,7e).
Ei tea väga sellest valdkonnast midagi, aga olen näinud kui üks Eesti firma Soomes jube kiirelt ühe maalapi Eestis toodetud juppidest kahekordsete majadega täitis. Tundusid täitsa kenad. Mõtlesin, et kuidas siis on Eestis lood selliste firmadega. Kas tehakse tööd kusagil külmas angaaris vms. Pakun, et ta võis veidi liialdada seal.
Ei tea väga sellest valdkonnast midagi, aga olen näinud kui üks Eesti firma Soomes jube kiirelt ühe maalapi Eestis toodetud juppidest kahekordsete majadega täitis. Tundusid täitsa kenad. Mõtlesin, et kuidas siis on Eestis lood selliste firmadega. Kas tehakse tööd kusagil külmas angaaris vms. Pakun, et ta võis veidi liialdada seal.
17 veebruar 2020:
=>
Lehto Rootsi tegevus nüüd lõpetatud.
Hanno Lehto taganenud CEO kohalt.
"stefan"
Olen müünud oma Lehto aktsiad kahjumiga. Kuulasin ühe podcasti läbi nende Rootsi juhiga, ja mul ei tekkinud usaldust temasse, ja koos sellega hakkasin kahtlema ka Hannu Lehtos. Noh, Q4 avaldatakse sel nädalal, ja ma ei imestaks üldse kas aktsia hüppab. Eks juhatusel on siis võimalus rääkida natuke positiivset juttu. Ma ise aga ei suutnud ennast enam veenda, ja siis ongi Tallinna Börsil olemas häid investeerimisalternatiive ka :-)
=>
Lehto Rootsi tegevus nüüd lõpetatud.
Hanno Lehto taganenud CEO kohalt.
Veel ajalugu
8 november 2019
8 november 2019
"suffiks"
Lehtoga on see ikaldus, et kui sa saad 1 lasteaia ehitusest 8 MEUR lossi, siis mõistlikul inimesel tekib kuri kahtlus, et sa päris täpselt ikkagi ei tea, mida sa teed. Ettevõte kasvas kiirelt ja suurelt ja pmst "võttis iga asja ette". Kasv iga hinnaga. Nüüd on käes aeg maksta memme vaev. Rootsi pommiauk + rekonstrueerimistest PIDEVALT tulevad jamad (see, et projektid on üle antud ja juba rämedaid losse saadud, ei tähenda, et nendega seotud ikaldus lõppenud oleks - nad isegi mainivad seda) + nüüd uue asjana korteriarenduse marginaalide kukkumine + ülimalt nõrk bilanss = üsna kõrge tõenäosus ka edaspidiseks hädaks ja viletsuseks. Sellel ettevõttel pole mingit põhjust üle BV kaubelda, nagu ta praegu teeb. Kõik indikeerib, et mingit kasvu taastumist ei tule niipea, väga hea oleks juba, kui suudaks kahanevate mahtude juures järgmise aasta kahjumi väikese hoida.
Pakuks, et me näeme seda veel alla €1. Ja pakuks ka rämedalt diluutivat emissiooni millalgi järgmine aasta, kuna Q4 profit võib vabalt ka pipe-dream olla tänu eelmainitud asjaoludele (rootsi + rek garantiitööd + korterituru kukkuvad marginaalid).
Just my 2 cents, olen vahepeal olnud väikselt sees, aga sain aru, et enne kui läheb paremaks, läheb VEEL HALVEMAKS.