Sony Ericsson

motorola q
... viimane siis kuuldavasti esimene Apple iTunes toega telefon.

Jõulumüügikaklus tuleb kõva.
Motorola ROKR iTunes telefon ehk isegi juba lähinädalatel turul:

http://www.appleinsider.com/article.php?id=1246
Ja järjest huvitavamaks läheb - spekuleeritakse juba, et Apple võib ka oma telefoniga välja tulla (lisaks Motorola iTunes toega telefonile). Lisaks veel jutte, et ehk teeb Apple mobiilidele operatsioonisüsteemi.

7. septembril San Fransiscos on lubanud Apple eesriide avada, eks siis saab täpsemalt näha.
See on ka ainus variant, millele mina alla kirjutaks. Teine arvestatav variant, mida suurelt kuulutada saaks - video iPod, on lihtsalt loll idee. Viimasel ajal pole Apple selliseid realiseerinud. Nišifunktsioon, mis oleks suht ebamugav ja mida kasutaksid vähesed. Netist filme tõmmata ja neid siis 1-2-3-tollisel ekraanil vaadata ei taha keegi. Videopoe loomisega nad küll vaikselt susistavad, aga selle välja toomiseks on ilmselt vara.

Seevastu telefon tundub päris hea idee. Ma arvan, et muidu hakkaks nad vaikselt suure mäluga telefonidele turuosa kaotama. iPod on lahe küll, aga kui mul on valida, kas taskus on üks või kaks tarka karbikest, siis eelistaksin tühjemaid taskuid. Veel argumente: mobiilide kasutusmugavus on äärmiselt madal. Umbes nagu, andke andeks, Linuxil. Kõik käkerdavad põlve otsas mingit oma UI-d teha ja üks tuleb viletsam kui teine. Hädaga õpime selgeks ja saame helistatud ning SMS-d saadetud, aga Apple'i lähenemine suudaks siin palju ära teha. Teiseks on Motorola iTunes toe eest midagi vastu pidanud andma, ainult raha eest poleks see Apple'i vaatenurgast kuigi mõistlik tehing, kasvõi sellesama turuosa pärast. Motorola sisu ja Apple'i disaini ja kasutajaliidesega karp tundub okei lahendus olevat küll. Miks ka mitte.
Hex, täna liikus jutt, et iTunes toega telefonides saab hoida max. 100 lugu, kuna Apple ei taha, et need iPodide turuosa sööks. Kahtlane, kas nii rumalalt siiski käitutaks.

Mis puudutab UI-d, siis kasutan ka iPodi ja ülalmainitud Sony Ericsson W800i puhul on UI sama mugav.
Ma pole kindel, kumb kumba turuosa pärast moosimas käis. Ei tasu unustada, et Apple turuosa mobiilinduses on praegu siiski 0% ja nad saavad isegi aru, et iPod igavesti ei müü.
Samuti on se ohtlik käik selle poolest, et kui PC maailmas töötab network efekt e-musika osas - iTunes töötab vaid iPodiga ja iPod mängib vaid iTunesi muusikat (legaalselt ostetut), siis mobiilinduses on võrguoperaatoritel ja handsettide tootjatel palju enam mõjuvõimu. Kui neil õnnestub PC muusika turuosa mingilgi määral mobiilindusse üle kanda, siis müts maha nende ees.
Mobiilioperaatoritele oleks küll kullapalaviku päevad tagasi, kui saaks kõik muusik moblasse müüa üle nende oma võrgu ;) ehk kasseeriks loo eest raha ja siis veel ülekande bittide eest ;))
saate aru, kliente pole vaja n*ssida!
ei ole vaja suurelt 99 senti ja siis vaikselt lisanduvad bla bla.
ei ole lisandauvad lennujaamamaksud.
ei ole vaja keerukust niigi keerukasse maailma.

selles apple edu peitubli - lihtsus.
ja ma arvan et koik diilid kuhu apple kaasa laheb ei sisalda igasugust "see ja siis see veel kaa" hinnapoliitikaid. nagu hetkel musafirmad nutavad, et hittide eest voiks rohkem kysida..
Kuulsin küla pealt peatselt turule tulevast nutitelefonide seas väidetavast imemasinast: Sony-Ericsson-Xperia-arc
Kuna NOKIA oma symbianiga on põhja vajumas, siis ärgitaks ehk asjatundjaid arvamust avaldama Sony Ericssoni võimalikust käekäigust seoses peatselt turule tuleva uue mudeli valguses ning sellega seonduvast võimalikust käekäigust nutitelefonide turul. Ise veel küll nutitelefoni omanik ei ole, aga kindel plaan lähiajal soetada.
Kuidas tundub uus SE võrdluses teiste tuntumate nutitelefonide (iphone, Samsung, HTC) seas?
Since 1997 Soni-Eeriku mees
Äripäev: Eesti kasvuvedur
"Eelmise aasta neljanda kvartali 6,6 protsendi suurune Eesti kvartaalne majanduskasv oli viimase kolme ja poole aasta kiireim, selle kasvumootoriteks olid elektroonikatööstuse ettevõtted eesotsas Ericssoni ja Elcoteqiga."
Kokkuvõtvalt moodustas Ericsson hinnanguliselt ligi 10% Eesti ekspordist neljandas kvartalis.
R.R.
Kuulsin küla pealt peatselt turule tulevast nutitelefonide seas väidetavast imemasinast: Sony-Ericsson-Xperia-arc
....
Kuidas tundub uus SE võrdluses teiste tuntumate nutitelefonide (iphone, Samsung, HTC) seas?
Since 1997 Soni-Eeriku mees

Üldiselt sellised tootepõhised kasutajamugavuse ja -elamuse küsimused saab vastuseud youtobe'st. Kusjuures väga edukalt. Ma olen praktiliselt loobunund reviewide lugemisest ja tooteinfot tarbin videolõikude pealt. Asi on nimelt ka selles, et see, näha kuidas nad toodet kasutavad annab ka aimu, kuida sellega oleks siis, kui ise kasutad. Lihtsalt ja kiirelt saad ka konkurentide toodetega võrrelda.

Näiteks viimane elamus olu Samsung Galaxy Tab 10.1 kiirülevaade. 7" puhul tegi üks mees ja ühe käega, siis 10.1 puhul olu kolm kätt - üks hoidis kahe käega ja ülevaatust teinud toksis vasakuga ja hoidis filmikaamerat paremaga. Funky!