Sonera, Ericsson ja Nokia

vienna,
mul juhtus ja ma ei kurda, sest kummibisneez on palju vähem kukkunud kui kännukabisneez

Tänases Eesti Ekspressis heiti Kenderi kolumn "Kõige halvem valik". Samas Toomas Vabamäe artikkel "Ericsson lisab tempot".
Mis toimub? Kas Ericsson tuleb tagasi? Ja mida Nokia ootab?
Uudiseid eesti diileritelt:

Nokia uus 8-seeria GPRS väljas, nõudmine nii suur, et tehas ei jõua tellimusi täita
tehase hind 5600, hulgihind 6600, jaehind 9000EEK

Ericssoni uued mudelid(mida ajakirjaduses mõni nädal tagasi reklaamiti) on ka kohe jõudmas müüki
see diilerite jutt või halvaks läinud reklaam. eestlased pidid selline huvitav rahvas olema, et kui nad kuulevad, et kõik teised tahavad, siis eestlane tahab ka. ma arvan, et see on miski pisike%kes tahab alati miskit uut ning see ongi see hype
Ega kellegile see Motorola uus jubin pole pihku sattunud. Ma vahepeal sain ühe päeva seda näppida - jõle pull vidin - mu vana hea nokia näeb selle kõrval täpselt see välja mis ta on - eelmise aastatuhande leiutis. ;-)

...igasugune tekstituvastus, mis täitsa kohe toimis; ja helisalvestus; ja märkmikud; ja nõutpäädid jne. Ja hind kõige selle juures täiesti ok - 8300.- nägin kuskil. Vaatasin asja just selle pilguga, et õudsalt paljud palm-ide funktsioonid täitis see vidin ära. Niiet mis arvate, kas mobiiltelefonid hakkavad tasapisi ka handheldide turgu endale närima?
Mitte enne, kui nad on lollikindlalt sünkroniseeritavad PC-dega ja ühilduvad MS programmidega täielikult ja rõhutan, lollikindlalt!
rightsaid, neid mopse ei tulegi rohkem kui max.2000 nädalas(pigem vähem)ja eks see palavik läheb mööda
PeaLIK, ega sulle juhuslikult silma hakanud, mis opsüsteemiga see Motorola vidin oli?
Mul on kange hirm, et nad on ise midagi valmis keevitanud, selle asemel, et mõnda korralikku OS kasutada...
Mis Te Sonerast arvate?

Ma ostsin eile 3.42 USD tasemelt. Huvitaks just teiste arvamus, enda oma praegu ei avalda.
ma m6tlesin snrale leap-calli
Arvan, et kui usk raha teenivatesse telkodesse taastub, mille tulemusel SNRA-l onnestuks DT normaalse hinnaga müüa ja v6lakoormust oluliselt vähendada, siis peaks küll 5-6$ ni tousma. Samas voib ta ka vabalt veel mitmeid kuid oma "portsu" otsas istuda ja samal tasemel edasi vinduda, kuigi uuesti alla 3$ kukkumist nagu väga ei usu.
Sonera on aktsia, mida tahaksin pikaajaliselt soetada. aga kuna siin viimasel ajal on usas ralli toimunud ja omajagu on ka Sonera hind sellega kaasa läinud, siis ma pole veel sisenenud. Sonera õige hind oleks ehk 10 pikemas perspektiivis.
Ma olen samal arvamusel. Tuleb võtta pikaajaline positsioon ja loota, et võlakoorem väheneb. Mõneks ajaks võib Sonera vinduma jääda, kuid peaks ennast võlgadest välja siplema. Praegu ma loodan eelkõige Soome 60% turuosale. Loodan, et ka 3G midagi sisse tooma hakkab ja väga edukaks võib osutuda tegutsemine Venemaal.
Wow! Sonera on Helsingis ligi 17% plussis.

Huvitav, mis põhjus võiks olla?
Põhjuseks on Prantsusmaal riigi poolt tehtud muudatused 3G litsentside tingimustes, mis on põhjustanud täna üleüldise positiivse meeleolu telekomisektoris. Paljude arvates on see põhjendamatu, sest olevat väheusutav, et muud riigid samalaadseid muutusi teevad. Tugev argument pidavat olema see, et mujal on juba litsentside eest raha makstud ja kogu protsess lõppenud. Kui olid nõus litsentsi eest maksma selle summa, maksid ja said litsentsi. Ongi kõik.
Minu arvates on see siiski märk, et valitsused on valmis tegema mööndusi endistes tingimustes, mis on kahtlemata ülimalt ebaõiglane, aga nii see süsteem suurriikides toimibki.