Ja nüüd oodatakse paari järgmise päeva jooksul
NOKIA
kasumihoiatust, sellist uudist levitab Stokholmi börsi lehekülg
Nokia hoiatust oodatakse juba 2 nädalat pikisilmi, ja aktsia on selle ootuses kõvasti alla müüdud. Kui hoiatust ei tule, oleks väga positiivne märk Nokia tervise suhtes.
Ericssonilt ootan porget.
NOK 21.80: Trims Q1 sales growth forecast to 20% from earlier estimate of 25-30%. Now sees FY01 mobile phone market size of 450-500 mln units. Despite slower than expected sales growth in Q1, NOK estimates that it is likely to meet EPS estimates for the qtr.
Nokia hoiatas ja up 14 %. Ericsson "põrkas nagu kummipall" kui siinsete daytraderite termineid veel haigemaks muuta :)
fit: kasuta siis "surnud kass", seda väljendit on viimasel ajal suht palju lehtedes kasutatud:)
"Surnud kassist" räägis Graafik teile juba sügisel. Ja "surnud kass" pole Nokia kohta just kõige parem termin, ettevõte mobiilside turu tegijatest minu arvates kõige paremini positsioneeritud.
Ja antud põrge - väga loogiline, aktsia oli 40 USD lähedalt alla müüdud - kõik ootasid paaniliselt kasumihoiatust, mida tegelikult ju ei tulnudki.
Ja antud põrge - väga loogiline, aktsia oli 40 USD lähedalt alla müüdud - kõik ootasid paaniliselt kasumihoiatust, mida tegelikult ju ei tulnudki.
NOKsi uudis oli hästi ajastatud ja pressile hästi ettesöödetud info oma raskustest. kõigil NOKsi fännidel on tõesti juba viimased kuuaaega nii "valus" olnud, et Jorma tänane sõnum tõenäoliselt tagasihoidlikumatest müüginumbritest sai pimestatud väitega, et nad loodavd siiski Q1 EPS prognoosis püsida... kui natuke süveneda siis vastuoluline väide, või mis... küsimus, kas on NOKsil õnnestunud oma olemas olevate toodete (loe: värviliste telefon/lelude) crossmargin'eid suurendada või mingit uut turgu võita...handset'de Q1 müüginumbreid näeme juba üsna pea... ka 3G hype ei paista ei NOKsile ega ka ERiCY'le lähiajal midagi märkimisväärset sissetooma hakkavat, JPM näiteks peatas veebr. kuus NOKsi ja ERICY coverage'i, andes klientidele soovituse ... :-)
soovitus: to be on sidelines
Karner, vaidlen veidi. Minu jaoks näitas see NOK käibehoiatus kui palju NOK teistest üle on. Kui ERICY ja MOT hoiatasid ikka karmilt, müüdi ka NOK sellest valguses alla. Seega pole tänane +15% mingi üllatus.
Ja JPM coverage ... analüütikute ennustused teisel pool suurt lompi on muutunud parajaks naljanumbriks - massilised downgrademised pärast tulemusi või hoiatusi jne. Paistab nagu maratonis kõige viimasena sörkiv ja karjuv kamp. Nende targeteid ja ennustusi nüüd küll jälgida ei tasuks.
Ja JPM coverage ... analüütikute ennustused teisel pool suurt lompi on muutunud parajaks naljanumbriks - massilised downgrademised pärast tulemusi või hoiatusi jne. Paistab nagu maratonis kõige viimasena sörkiv ja karjuv kamp. Nende targeteid ja ennustusi nüüd küll jälgida ei tasuks.
kristjan, kahtlematta on sul õigus et volakas turgudel on kasvanud ja nn. psühholoogilise surve osa ühes või teises suunas liikumisel on järjest märgatavamaks/tuntavamaks muutunud... kuid mündil on ka teine külg, kui ERICY ja MOT hoiatasid näiteks "veidi üle", mis jätab neile hetkel veidi hapnikku pehmandavate tulemustega aprillis välja tulla... sellisel juhul peab NOKs tõesti väga enesekindel olema...
mis puutub lombi tagustesse ekspertidesse siis ma ei oleks nii kriitiline nende suhtes, kes meie nende kõrval oleme... palju erinevaid segunenud arvamusi ja ekslevaid mõtteid/visioone ja näpuotsaga raha... ja teistpidi kui ma õieti mäletan siis JPM's tegid skandi ja euro tech'i/telco'sid nende LDN'i analüütikud... ja alles see oli kui siin samas foorumites GS'i Abbey'd ülistati...
küsimus: kes võiks olla adekvaatne TMT'd kattev institutsioon, siis näitkes...
mis puutub lombi tagustesse ekspertidesse siis ma ei oleks nii kriitiline nende suhtes, kes meie nende kõrval oleme... palju erinevaid segunenud arvamusi ja ekslevaid mõtteid/visioone ja näpuotsaga raha... ja teistpidi kui ma õieti mäletan siis JPM's tegid skandi ja euro tech'i/telco'sid nende LDN'i analüütikud... ja alles see oli kui siin samas foorumites GS'i Abbey'd ülistati...
küsimus: kes võiks olla adekvaatne TMT'd kattev institutsioon, siis näitkes...
karner, nõus et ERICY ja MOT kvartali lõppu rohkem ruumi jätsid. Kuid arvan enidselt, et NOK teiste turuosa pidevalt süües kõige tugevam turul. Mis ei tähenda muidugi et nad Q1 EPSi 100% täita suudavad.
Analüütikutest. Kui 2000 kevadel oli HOLD soovituski üsna haruldane ja arututelt hinnatasemetelt anti arutuid targeteid, siis 2001 kevadel pilt vastupidine - kõik tallutakse mutta. Näiteks pärast Avanexi tulemusi alandas keegi analüütikutest (sry, täpselt ei mäleta kes) targeti 100 USD-lt 17-le. See on peaaegu 6x. Absurdne.
Seega - analüütikud oleks pidanud seda olukorda ette nägema.Pärast aktsiate langust targeteid alandades ja downgrade'des käituvad nad minu arvates nagu kamp koiotte, kes kõrbes klähvivad auto peale mis 5 min. tagasi mööda sõitis.
Analüütikutest. Kui 2000 kevadel oli HOLD soovituski üsna haruldane ja arututelt hinnatasemetelt anti arutuid targeteid, siis 2001 kevadel pilt vastupidine - kõik tallutakse mutta. Näiteks pärast Avanexi tulemusi alandas keegi analüütikutest (sry, täpselt ei mäleta kes) targeti 100 USD-lt 17-le. See on peaaegu 6x. Absurdne.
Seega - analüütikud oleks pidanud seda olukorda ette nägema.Pärast aktsiate langust targeteid alandades ja downgrade'des käituvad nad minu arvates nagu kamp koiotte, kes kõrbes klähvivad auto peale mis 5 min. tagasi mööda sõitis.
kristjan, põhimõtteliselt olen nõus, et vba tõesti on NOKs ennast kõigeparemini positsioneerinud, kuigi küsimus jääb ikkagi millega ja kelle arvelt... kui enamik konkurente ei suuda müüa ning väidab et turg on loid siis paratamatult laieneb see trend ka NOKsile... raske on uskuda, et NOKs märkamatult kogu teiste glory on oskuslikult enda hoovi kärutanud või et neil on "nii palju" paremad tooted... pigem neil on võimalus, tänu üldsuse optimistlikule suhtumisele, ERICY sarnast lagedat kriitikat enda aadressil vältida ja minu arvates seda nad teevadki, kus juures väga oskuslikult.
põhjus, miks JPM'i tüübid NOKsi ja ERICY coverage'i peatasid oleks vist õigem öelda oli see, et rõhudes olemas olevates võrkudes töötavate handset'de müügile nende arvates need firmad ootusi ei täida ja kogu 3G protsess on hetkel veel suht ebaselgete rahateenimise võimalustega. sealt ka tüüpide fookusest välja libisemise põhjus, mis sa ikka future CF'sid discounte'd kui senised tooted ja osalt ärimudel hakkab lonkama... 3G tundub täna siga kallis arendada, seega vajatakse uues võrgus täiesti uusi ärilisilahendusi mis võimaldaksid vähemalt alguses rämedaid margin'e küsida... ma ei ole küll mingi ekspert aga ainuüksi värviliste piltide, stiilis minu koer ja mp3'de laadimisega vist väga sustainable CF'd ei loo... seega ei kiirustata ülepeakaela arendusega mis oma korda pärsib nii uuepõlvkonna handset'de ja tehnoloogia müüki ning arendust...
põhjus, miks JPM'i tüübid NOKsi ja ERICY coverage'i peatasid oleks vist õigem öelda oli see, et rõhudes olemas olevates võrkudes töötavate handset'de müügile nende arvates need firmad ootusi ei täida ja kogu 3G protsess on hetkel veel suht ebaselgete rahateenimise võimalustega. sealt ka tüüpide fookusest välja libisemise põhjus, mis sa ikka future CF'sid discounte'd kui senised tooted ja osalt ärimudel hakkab lonkama... 3G tundub täna siga kallis arendada, seega vajatakse uues võrgus täiesti uusi ärilisilahendusi mis võimaldaksid vähemalt alguses rämedaid margin'e küsida... ma ei ole küll mingi ekspert aga ainuüksi värviliste piltide, stiilis minu koer ja mp3'de laadimisega vist väga sustainable CF'd ei loo... seega ei kiirustata ülepeakaela arendusega mis oma korda pärsib nii uuepõlvkonna handset'de ja tehnoloogia müüki ning arendust...
karner, Nokia on tõepoolest aastast aastasse pidevalt ja vaikselt kogu teiste glory oskuslikult enda hoovi kärutanud. Pole midagi imelikku selles, kui see trend ka halval ajal jätkub. Winner takes all!
GorillaG, isegi kui NOKs on siiani edukalt oma ekspansiooni handset'de turuosa hõivamisel ellu vinud siis seda enam peaks turu hääbumine ja uute toodete viibimine nende tulemusi mõjutama hakkama... ma usun siiski, et enam kui NOKsi ennast peaks vaatama mis selle turuga toimumas on kust nad "kulda kaevavad"...
sonerat, soome riigi murelast(riigi osalus 53%) jälitavad neli häda:
-kõrge võlgade tase, mille vähendamiseks tuleks varasid müüa
-Türgi majandusprobleemid(Soneral on ca.37% osalus Türgi telekommis Tyrkcellis, kuhu on vaja juurde investeerida)
-3G litsentsid, kaasalöömine äris nõuab raha
-uus juhtkond ei ole andnud steitmenti firma tulevikusuundade suhtes.
sonera aktsia on tipust kukkunud ca. 18korda(93USD>5USD)
-kõrge võlgade tase, mille vähendamiseks tuleks varasid müüa
-Türgi majandusprobleemid(Soneral on ca.37% osalus Türgi telekommis Tyrkcellis, kuhu on vaja juurde investeerida)
-3G litsentsid, kaasalöömine äris nõuab raha
-uus juhtkond ei ole andnud steitmenti firma tulevikusuundade suhtes.
sonera aktsia on tipust kukkunud ca. 18korda(93USD>5USD)
NOKIA tulemused väljas, aktsiahind tõusnud 3%
On Nokia OY ja on Nokia Renkaat OY. Aktsiahinnad praegu ka suht sarnased. Ei tea kas on nii ka juhtunud et mõni perenaine on tahtnud osta NOKi aga kogemata ostnud Renkaat:)...
kas mitte Nokian Renkaat OY?