sonera aktsia

Eilsetest TV3 uudistest jäi kõlama,et Soome riik kavatseb müüa riigile kuuluvad SNRA aktsiad.
Kuidas see võiks mõjutada aktsiate hinda börsil?
Kuidas sellised müügid tavaliselt toimuvad? Kas
keegi oskab kommenteerida?

Tere!
Igaljuhul ennustas aasta alguses Deutche Bank 12 kuu perspektiivis Sonera aktsia hinnaks 150 eurot.
T: Sonera väikeinvestor
Praegune käitumine seda küll ei ennusta. Isegi pool sellest tundub olema fantaasia vallast.
Kui jälgida Nokia ja Sonera graafikuid, mis vahepeal liikusid ühes taktis, on nende kõverad nüüd lahku läinud ja Nokia liigub kindlalt tõusvas joones samal ajal aga on
Sonera võtnud suuna allapoole.
Merrill's top 26 picks for long-term investment.
Nokia (NYSE:NOK - news)

See küll on teemast natuke kõrval, kuid Nokia on maailmas tuntud ja Sonera mitte. Iseloomulik on just see Merill list kus Nokia on sees aga Sonera mitte. See omakorda toobki kaasa selle et Nokia omab rohkem tõusu võimalusi ja Sonera vähem. Ning sellepärast ei lligu nad ka graafikul enam ühes rütmis.
Sonera tuntuse all pidasin rohkem silmas tuntust US turgudel, mida aga omakorda üle maailma investorid aktiivselt jälgivad. Suurem tuntus tähendab rohkem ostuhuvi ja suuremat hinnatõusu.
Sander, kas sa peale siin kommenteerimise ja lollide harimise (millega sa tõesti hästi toime tuled, iseasi, kas nende peakolud seda võtavad) midagi muud ka teed või püüadki n-ö kõigega kursis olla?
Raskeks ei lähe?
Räägi parem, mida sa oma portfellis viimasel ajal ostnud-müünud oled ja miks. Kõlaksid niimoodi veenvamalt ja huvipakkuvamalt.
Sonera juht kinnitas, et aasta lõpus võib oodata Sonera ühinemist suuremate tegijatega. Analüütikud arvavad, et Sonera on väga hea ühinemispartner, kellele iganes.

http://biz.yahoo.com/rf/000623/l2328200_2.html

Pakun, et Sonera aktsia tõuseb kõvasti enne aasta lõppu.
Jake, ega mul ei ole eesmärki kedagi harida. Vahel ütlen sõna sekka ja avaldan arvamust.
Mulle meeldivad optsioonid, aktsiad ostan/müün harva. Optsioonidel on oma veidrused, nagu tulised kartulid mida kaua tuimalt peos hoida ei saa. Sellepärast üritan ennast ümbritsevaga kursis hoida. Turgudel toimavat jälgin siit ja sealt kandist. Kui toimuva tunnetus jääb nõrgaks siis võib valusalt mööda näppe saada. Ja siin vahel ei suuda enda suud pidada, ... teen ka noka lahti.
Viimane tehing oli T optsioonidega, eile sulgesin Call positsiooni.
Miks lollide harimine? Kas foorum ei ole kogemuste vahetamiseks ja informatsiooni saamiseks nendes küsimustes,milles keegi seda vajab? Sander ja teised temasugused, kes oma kogemusi teistele edasi annavad, väärivad igal juhul tänu ja loodan, et nad jätkavad samas vaimus.
100 % nõus, et foorum just selleks on. Olen isegi inimesi aidanud. Samas, kui keegi tuleb siia murega: "aidake, mul positsioon p****s", või "mis sonerast saab, mina ei tea, mis teha" siis sellised vennad võiks natuke rohkem eeltööd teha ja ennast harida, enne kui suvalises foorumis tobedaid küsimusi esitada. Sest isegi kui nad siit hea vastuse saavad, usun ma et
taolised laiskurid kaotavad varem või hiljem aktsiaturul kogu oma raha.
Täna on kuulda, et Deutsche Telekom on huvitatud Sonera ostmisest. DT on tuntud ülemaksja (hiljuti voicestream USA-s köigi analüütikute hinnangul häbematult kallilt) nii et tasub ilmselt Sonerat juurde osta.
Kust see inf pärit on?
Saksa uudistekanalist ntv
nüüd tuli uudis, et sonera eitab müüki.

Financial Times Deutschland teatas eelnevalt, et Sonera olevat end ise müügiks pakkunud minimaalse hinnaga 35 miljardit USD.
Soome riik paneb oma Sonera aktsiad enampakkumisele.

Sonerast on huvitatud Deutsche Telekom, France Telecom, KPN, NTT DoCoMo ning France Telecomle kuuluv Orange.

vt.
http://www.arvopaperi.fi/uutiset/show_news.phtml?id=1462
Ilmselt on FT Deutschland vörreldav äripäevaga, kellele meeldib tühjast-tähjast sensatsiooni tekitada
Nädal aega tagasi võis lugeda sarnast kumu ühest teisest Saksa väljaandest. Siis oli juttu sellest, et Vodafone Airtouch on huvitatud Sonera ostmisest. Arvan, et kui Sonera peakski müüki minema (vähetõenäoline), siis sellisel juhul oleks algsumma suurusjärgu võrra suurem. Huvitav lugemine on:
http://biz.yahoo.com/ms/000726/3359.html
"Suurusjärk suurem" on üüratult jampslik hind sellise asja eest. 65-75 EUR per aktsia on usutavam.
Jaakkola: Sonera ei ole müügis
Aga tegelikult?
Sonera on hetkel praktiliselt vabalanguses ja liigub aasta madalaima taseme poole (minu meelest oli see kuskil 32 Euro kandis) hetkel peaks Sonera veel 35-36 peal olema. Ootaks mõnda konkreetset arvamust asjast, mis ütleme 3 kuu perspektiivis võiks juhtuda?
3 kuu perspektiivis juhtub soneraga täpselt sama, mis juhtub nasdaq-ga. Aga seda mis võib juhtuda nasdaq-ga, on foorumis palju arutatud. Mulle tundub, et hetkel on pessimistid enamuses. Pikemas perspektiivis peaks soneraga hakkama midagi juhtuma kui ta müüki läheb. Aga müüki ei lähe ta kõigi eelduste järgi mitte enne kui "tütred" Zed ja SmartTrust mingisuguseid tulemusi näitavad (kuskil 2001. esimesel poolel).