Riskides sattuda vastuollu foorumietiketiga postitan ühe üleskutse.
Skaala, kodumaiste tehnoloogiamiljardäride Taavet Hinrikuse ja Sten Tamkivi loodud fond annab sel aastal 90k eurot noorte majandushariduse edendaja Junior Achievementi (JA) toetuseks. JA võibolla kõige tuntumaks programmiks on õpilasfirmade programm, kus on osalenud juba 25000 noort.
NB! Lisaks sellele on Skaala lubanud kahekordistada 90K ulatuses iga JA vilistlase annetuse.
Ma usun, et siin foorumis leidub päris palju neid, kes JA 33 tegutsemisaasta jooksul nende majandusõppe programmis osalenud või lausa õpilasfirmat teinud. Ma ise olen üks neist ja võin öelda, et need magamata ööd müügiks minevaid kalendermärkmikke köites või messibokse dekoreerides olid noore inimese kapitalistiks kujunemises märgilise tähendusega. Tootsid midagi ja pidid selle ka suutma maha müüa. Priceless.
Lühidalt võib öelda, et JA õpilasfirmade programm toodab Eestile ettevõtjaid, sest (välismaise, UK) statistika järgi 80% õpilasfirmade programmi läbinutest proovib hilisemas elus eraettevõtlust.
Ja Eesti noored tegelikult on ettevõtlikud, kui neile see võimalus pakkuda. Numbrid näitavad seda:
Annan endale aru, et praegu on väga aktuaalne Ukraina toetamine, aga pikas perspektiivis on rakettidest veel olulisemad ettevõtlikud inimesed. JA meeskonnas on 9 inimest, kes ilma püsiva riikliku toeta pakkusid eelmisel aastal majandusharidust 14000 noorele 125 Eesti koolis. Kirjutasid projekte, koolitasid õpetajaid, korraldasid häkatone ja palju muud.
Nagu mainitud on Skaala lubanud kahekordistada 90K ulatuses iga JA vilistlase annetuse.
Kui oled JA vilistlane, siis praegu on iga su euro võimendusega. Miljardärid Sten ja Taavet hoolitsevad selle eest.
Kui sa ei ole JA vilistlane, siis mõtle kui palju lisaväärtust toodab Eestile oma eluajal üks edukas lisa ettevõtja. Võib olla, et su panus on x1000 võimendusega.
Aitäh lugemast,
Oliver
JA nõukogu liige