Setup

jyri,
MacOS X on superopsüsteem, senikaua kui ma Safariga LHV portfellis ja foorumites brausin ja graafikuid nt Java appletis käivitan. kuigi nt Stockchartsi Notate-applet kaotab osa oma funktsionaalsusest Maci Java implementatsiooni peal joostes jm kurvad uudised. Pakun, et kehv appletikood, mitte OSi viga. :P

aga ma pole treider.

usun, et treider nõudmised tarkvaralistele tööriistadele eelnimetatuga ei piirdu. äkki parem mõni treider valgustab, mis softi ta veel kasutab ja mis platvormidele tootjad seda pakuvad? ;)

sC
PS: kristjan > hea uudis neile, kellele resolutsioon olulisem kui diagonaalitollid. Toshiba Portege M200 jooksutab 1400 lahutust 12" ekraanil... ;)
Jyri, ahjah, Windowsi all on minusuguse amatööri jaoks selline tasuta tükk nagu Medved Quotetracker + Scottraderi tasuta striim nagu rusikas silmaauku. Macile pole analoogi leidnud.. :(
mind häirib lcd juures näiteks ka see, et resolutsioon on ikka suht piiratud. Et kui vaja vahel ikka mingit megatihedat resot ette manada endale, siis lcd-l on valikud VÄGA piiratud. juhul kui sul muidugi liiga palju raha ei juhtu olema või sa lihtsalt väga kompromissitu vend oled.

ja nagu öeldud kiire hinnalangus. ei näe nagu mõtet maksta täna monitori eest arvuti hinda.

100MHz CRT pilt kannatab täiesti vabalt silmaga vaadata ja mul tööjuures on mingi Hitachi LCD ja ei saa öelda, et silmad kuidagi vähem väsiks kui varem CRT taga. võibolla ma olen siis mingi imelik.

linuxile saab ehk winega ja macosx'le virtualpc'ga windows only asjad jooksma

lcd tft puuduseks on ka vaatenurga piiratus halvematel

kui mängida pole vaja ja on crt molu siis mitte keegi ei tee paremat pilti kui matrox, ehk siis näiteks ainult hull kujundaja ostab endale 2d kaardiks nvidia :-) pealegi on matrox ainus millega tv'sse õige ja hea pildi saab. Jah, mul kodupcrondil on matrox. Oluline vahe on kui
läppari (ati) kodumolule taha lülitan.

1400 lahutus 12" ekraanil on mõttetu, isegi suuremal on mõttetu, 15" (ja 14#) läpparil on 1024 parim võimalik.
priitp, mõttetu jutt on mõttetu.

ma olen viimased kaks aastat tõõtanud 15" läppariga 1400 lahutuses ja vahest on ikka tundunud, et kolleegi 1600 @ 15" oleks ikka veel parem. sellesama 15" peal 100% suurendusega A4 tekstilehte vaadates silm ikka puhkab tekstil, nt kumeratel tähtedel, võrreldes 1024 lahutusega. ja kui vahest on vaja Excel või Project käima panna, siis sured oma 1024 otsa. maalid toapõrandat läbi lukuaugu.

see on ilmselt niivõrd maitse- ja silmanägemise asi, aga minu jaoks on screen real estate üks peamiseid prioriteete arvuti valikul.

12" & 1400 lahutust kommenteerin loodetavasti juba uuel nädalal. :)

sC

aa noo olgu :-) seda, et kogu muu süsteem läheb kole pisikeseks ja kasutamiskõlbmatuks, muidugi saad sa exceli sobivaks skaalata, aga muud mitte, selle kohta sõbralik lugemine
http://www.creativepro.com/story/feature/19138.html
hea lugemine.

kuigi meil praegu kõne all olev 1024 VS 1400 VS 1600 on siiski mõnevõrra väiksema usability-langusega üleminek kui graafikaproffide mure, et 3800px lahutuses ei näe menüüd lugeda ja 1900px selleks hoopis parem on... :P

leidsin paar pilti kah sellest, milline 1400 lahutus väikesel ekraanil umbes välja näeb, vaata siit. Lehe lõpus on mõned lingid ka desktopiscreenshottidele.
no aga sa lae siis mõni pilt sealt alla ja skaala 12" suuruseks... ma just nii tegin, mina ei näe
enam tekste lugeda.
jättes kõrvale bitmapi skaleerimisel tekkiva kvaliteedikao ma täpselt nii veendusingi piisavalt, et vajutada markit.ee keskkonnas selle arvuti "osta"-nuppu. :P

ja selliseid süsteemseid tekste nagu ikoonide sildid, menüüd ja taskbar, saad ju soovi korral suuremaks keerata?
Kõige odavam lahendus neli monitori ühe arvuti taha saada on osta AGP + PCI, ehk kaks graafikakaarti, millel mõlemal 2 väljundit. nii ATI kui nVidia peaks pakkuma vastavaid tooteid (nVidial GeForce MX200, MX400 ja FX5200 seerias on olemas PCI tooted, ATI-l peaks olema 7x00 ja 9x00 seeriad PCI-le) - nendel jääb hind 800-2000 vahemikku (per kaart). Nvidial on ka Quadro seeria - PCI kaartidel on 2xoutputi puhul hind ca 3500 ja 4xoutputi puhul ca 8000). Printsiibis peaks saama panna näiteks 5 nVidia Quadro 4xVGA kaarti PCI slotti + 1 4xVGA AGP porti, seega kokku 24 monitori (Matroxil on G200 seeria, 4xVGA maksab ca 10000), aga reaalselt ei tea kas see ka tööle hakkab. Mõistlik oleks valida ühe firma toodang, segamini võib asi päris untsu minna. Üldiselt soovitaks multimonitor setup-ide osas kontakteeruda Tigmaga. (ei tee reklaami, lihtsalt nad teevad "graafikatööjaamu", niiöelda).

Mõistagi ei ole odav lahendus hea lahendus ja Windows 2000-nde ( ja üles) multimonitor support võib võimaluste osas kitsaks jääda. Parim multimonitor tugi on Matroxil, siis tuleb nvidia ja siis ATI - kui jutt käib 3+ monitorist ühe arvuti taga.

Ei saa nagu.

Mina poleks seda ostnud, aga olgu, sama valmistaja dynabook sx on minu arvates palju edevam, pole küll tablet. siit http://www.dynamism.com/ leiad veel hulgi edevaid läppareid.
miks mitte laptope kasutada? ise olen m6elnud miski pisikese ibm x40 näiteks, 1,2 kg ja dual monitor. T40 on muidugi parema resoga ja voimsusega. eeliseks see et void murule munema minna, masin kaasas. PDA! alternatiiv on juunis väljatulev ipaq 6300, millel on gprs wifi bt sisseehitatud. voi toshiba e800 millel vga screen ja bt. samas meenuvad hellad hetked kui sai naiteks ulapeale mindud ja turg rallis 3% ja pappi ei saanudki. voi lappar kaisus sai uinutud ja ärgates oli -10k.

st ma raagin et kui pole daytrader siis ei pea pidevalt laua taga istuma. hea on kui saad alati nö accesspointi kaasas kanda. yldse on desktopid n6medad - ka laptopile saab dual monitore ja 1400resoga masinaid on ka olemas. widescreen hp saab juba alla 30keek eest.

ja yldse - nii kriitilise asja juures ei maksa nagu nurke loigata. hea stabiilne masin on asja väärt. ibmiga pole old kunagi problesid, aga hetke desktop naiteks vajab suvahetkedel rebooti kuna resursid saavad otsa. progeda nii voib, tradeda mitte.

ja yldse, headest asjadest on ka siis r66m kui hind juba meelest lainud ;)
A mis firma oma see kohvitassi hoidja peab olema, mis arvuti seest välja käib?
Hill & Knowlton
Üks mainimata jäänud negatiivsus tft puhul on tema üks ja ainus nö standard-reso.

Ehk siis ytleme, et on tft 1680x1050 nagu siin nx7000 laptopil.
Ja kui tahad teisi resosid tahad peale panna, siis kisub ekraan kannikaks. uduseks.

Kui see standardreso ei ole just see, mida sa ise tahaksid kasutada, siis tarkvaraliselt dpi ja brauseri teksti-suuruse jm konfimine ei anna ikkagi päris seda tulemust, mis lihtsalt teise reso peale panemist.

See on asi, mida arvatavasti peab tft-d ostes kindlasti jälgima.

Aga sellegi poolest on tft parem juba seetõttu, et ei virvenda silmade ees.
Ka 100hz on virvendus :)
Samuti ei pidavat tft peale valguse muud eriti kiirgama.
priitp > mulle meeldib Sony Vaio Z1 kah, Dynabookil pole viga, aga -- tagasi tulles ekraaniruumi jutu juurde, siis mis ma selle 1024 lahutusega peale hakkan? :P
TFT fikseeritud reso on jah probleem. Üsna levinud on need 1400x1050 resoga ja suht väikese diagonaaliga läpakad. Enamasti pole windowsi all suur reso väikese ekraani peal ju probleem - sätid omal menüüd ja fondid nii suureks kui ise tahad. Aga mingi aeg tagasi oli just selline läpakas ja sel töökohal oli põhiliseks töövahendiks üks soft, millel ühe infoakna fondi suurust ei olnud võimalik muuta, see oli äärmiselt väike miskipärast. Probleem oli nii tõsine et sai mõeldud eraldi monitori ostmise peale, sai isegi softi kirjutanud firmalt küsitud kas kuidagi seda fonti muuta ei saaks.
Nii et enne TFT(või läpaka) ostmist tehke jah endale selgeks kas see reso on teie jaoks täpselt õige.
kas keegi touchscreeni ka on muretsenud?
naiteks ctx pv500t / pv500bt ?
Touchscreen tundub ahvatleb, aga kui silmad armsad unustage ära. Puutepind on läikiv ja toimib peeglina, kust võite soengut sättida ja oma särgivärvi näha. Mul selline üks aasta oli, nägemine halvenes tunduvalt ja loobusin rõõmuga.
Pealegi lööks mõned närvilisemad kauplejad ilmselt touchscreeni ruttu lapikuks. Näiteks legendaarsel Jim Crameril läks monitore ikka iga kuu. Klaviatuure lõhutakse Eestiski :)