Seletage Nokia käitumist

Tere,

kahjuks pole ma selline guru, kes suudaks suurt hulka ettevõtete aktsiaid pidevalt jälgida. Küll aga olen pidevalt huviga jälginud kogu turgu ja seal sees NOK’i käitumist. Alati ka nö. paberil asju ära proovides. Tagantjärele vaadates ei olegi tulemus halb. Küll aga ei oska praegust olukorda eriti seletada.

Miks siis ikkagi NOKIA praegu kukub??? Ja mis ta Teie arvates edasi teeb?

Olen uudiste arhiivi risti läbi põiminud ja kõiksugu arvamusi-hinnanguid lugenud aga ei leia miskit tarka. Ei ole vist õigest kohast otsinud…

Ärge nüüd lööge lolli :wink:

Meil on karuturg ja karuturul u. 90% aktsiatest kukuvad.
Nokia on alati enne oma tulemuste avaldamist kukkunud... ja tavaliselt peale nende avalikustamist on asi jälle üles läinud. Suur osa on ka sellel, et tegelikult ei ole see maailma majanduse paranemine veel uksetaga...
arvan, et nokia optimism detsembri alguses oli 2002.a. 1Q arvelt: s6lmiti (eel)lepinguid 2002.a. delivery'ga, s.t. et jaanuar ja yldse 1Q tuleb n6rk. ma ei ole seadusandlusega kursis, kuid arvan et mingitel tingimustel v6ib eellepinguid ka käibesse arvestada. mobiilsidesektoris ei oota keegi veel n6udluse kasvu, seega ei saa nokial niimoodi järsku hästi minna. lihtne on ka selgitada seda sellega, et t6esti, turg ju kukub...
digest, sinu jutust ei selgu küll, millises perspektiivis sa nokia käitumist jälgid, aga minu arvates on seis ja tulevik järgmine:
Nokia lämbub omaenese kasvu kätte (inglise k kõlab paremini:). Juba praegu on selge, et nok on mõnuga ülepingutanud. Kui varem kuulusid kõikvõimalikud väikesed ja suured arenduskeskused NOKi koosseisu, siis nüüd on nok hakanud neid vaikselt (üritades paanikat vältida), kuid regulaarselt ära müüma. Uutel omanikel säilivad küll lepingud nokile arendustöö tegemiseks, kuid samas ei keela keegi neil uusi lepinguid sõlmida (nt SonyEricssoniga ;).

Sellist (mitte täielikku) hääbumist toetab ka fakt, et noki positsioon mobile turul pole ikka see, mis näiteks msft-l pc softi turul (+ serveri turg teatud mööndustega), turosad ei ole jaotunud a'la 90% NOK, 5% Ericsson, 5% Motorola.. vaid on hoopis võrdsemad.

Samas on tegemist suht pika protsessiga, mis kestab aastaid ja millal asi aktsiahinnale otsest mju avaldama hakkab, ei oska mina küll öelda. Igaljuhul, kui nok millalgi seda ise tunnistab, on juba liiga hilja :)

Kõigepealt, nagu te näete siis täna on "kummikuke" jälle pisut üles tagasi rühtinud (OMX'il) Eks näe mis usa turu avanedes juhtub...

Ja jälle, kas tõesti liikumine puhtalt tehniline?

Minu arusaamade kohaselt oleks nagu selline +/-5% päevas tehnilise liikumise kohta nagu palju või mis? Sedasi saaks ju tõesti optsioonidega juba päevasiseselt mängida...
NOKIA: MSDW CUTS TO UNDERPERFORM, TGT PRICE TO EUR 15 (N)

STOCKHOLM (Direkt) Morgan Stanley Dean Witter cut its rating on Nokia to underperform from neutral and lowered the target price on the share to 15 euros in a research note published Monday.

"Our two key concerns for the sector are China, where we expected negative growth in phone and infrastructure revenues in 2002, and

the mobile phone industry where we have reduced our 2002 forecasts by 6%. In our universe, Nokia is most exposed to these two," wrote the investment bank.

MSDW now sees a global handset market of 410 million units this year and an industry growth of 10.6% until year 2006. The brokerage also cut its forecast for Nokia`s 2002 sales in China to a decline of 12% from the previous estimate of flat growth year-on-year.

"Our reduction in revenue growth from 13% to 7% in 2002 means Nokia no longer achieves its return to growth of over 25% in the fourth quarter 2002," wrote the bank. Morgan Stanley lowered the forecast for Nokia`s EPS this year by 6% to 0.73 euro. For next year, the EPS estimate was reduced by 4% to 0.81 euro.

Nokia is scheduled to released its fourth-quarter earnings report on January 24.
Proovin teist korda Nokia putiga. Esimesel korral lõppes asi lossiga. Seekord proovin pikaajalisemat asja.
nokiaga on selline lugu, et puti julgeks mina v6tta alles 2004.a. algusesse. endiselt arvan, et aasia (päritolu) mobiilid vallutavad tulevikus kogu maailma. nokia jääb aga tugevaks teiseks... arvatavasti skandinaavias. probleem on aga selles, et nokia-pessimiste, nagu mina, on väga vähe ja paljud endiselt haibivad aktsiat, mist6ttu laiemat myygisurvet niipea ei ole oodata. gsm-mobiilide aeg on läbi saamas ja nokia aega enam ei tule. viva la revolucion!
gsm-mobiilide???

AT&T Wireless has upgraded its older network to the second-generation general standard for mobile communications (GSM) and 2.5G general packet radio service (GPRS) and recently
signed a deal with Cingular(SBC-Bellsouth) to help fill some holes in its GPRS coverage.

The Race for 3G

Verizon Wireless, a joint venture of Verizon Communications (NYSE: VZ) and
Vodafone (NYSE: VOD), has now joined a number of U.S. carriers banking on
next-generation networks to generate sales in a sagging industry.

Cingular Wireless is developing a network based on the GSM (global system for
mobile communications) standard and has committed to GPRS (general packet radio
service) using EDGE (enhanced data for GSM evolution) technology, an alternative
to CDMA 2000 1X.

Also going with EDGE is AT&T Wireless (NYSE: AWE), which has rolled out GPRS
networks in selected markets and announced plans to take the technology
nationwide by the end of the year.

VoiceStream Wireless, which operates the largest GSM network in the U.S.,
launched its mobile high-speed iStream GPRS service last fall

USA-s (SBC,BLS,AWE,VZ,VOD)igaljuhul nii ei arvata
jah, veidi ebaselge s6nastus. gsm-i all m6tlen 2G-d, mitte GPRS-i (=2,5G-d).