SEB võtab ühise üle

Päevalehes Urm arvab, et SEB liidab peagi balti tütred emapangaga, mis tähendab et tänased Ühispanga kliendid saavad SEB-i Tallinna või muu filiaali klientideks. Mis aga juhtub aktsionäridega? Kas aktsiad vahetatakse lihtsalt SEBi omade vastu, tehakse ostupakkumine või midagi muud? Klientidele vist midagi väga head see küll ei tähenda, kui vaadata näiteks Merita poliitikat. Ei ole näha ei üliodavaid laene, ei odavaid, modernseid teenuseid.

Vat mis SEB BNS-ile on öelnud. Seal on veel pikem jutt ka...

TALLINN, 07. aprill, BNS - Ühispanga kaubamärk ei kao kuhugi, kinnitas panga suuraktsionäri
Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) tütarfirma SEB Baltic Holdingu president Mats Kjaer BNS-ile.

SEB strateegia on tegutseda kolmel Balti turul kolme kohaliku kaubamärgi all, märkis Kjaer.
Kummaline oleks tal ka midagi muud täna rääkida. Kui otsus tehakse, küll siis räägib teist juttu. Muidugi hetkel tundub vist kasulimu tegutseda just kui rahvuslike pankadena - rahvustunne on ju leedukatel ja lätlastel väga tugev. Samas jälle kui teenus oleks parem ja odavam, siis vist panka ei vahetataks. Hansal läheb ju ka Lätis hästi, kuigi tegu eesti päritolu Rootsi pangaga. Eestis pole ka erilisi valikuvõimalusi - oma pankasid ju polegi. Nii peavad rahvuslikud jõud ikka oma hoiu-laenuühistuid keskpanga toel looma hakkama.
...oma pankasid ju polegi. Nii peavad rahvuslikud jõud ikka oma hoiu-laenuühistuid keskpanga toel looma hakkama...

suht jabur jutt mu meelest. kumb on sinu arvates primaarne, kas see kellelt laenu võtta või see, kes sulle odavamalt laenu annab?
Kõigepealt on kallis majandust üleval pidada (lahendus: ettevõtted müüakse väljamaalastele maha), järgmisena leitakse et kallis on ka riiki ülevalpidada(lahendus:mida teha?).

Pane tähele sõnu "rahvuslikud jõud". Ma ei pidanudki silmas taiplike ja mõtlevaid inimesi ja ega ju neid laenu-hoiuühistuid ka ju eriti mõistlik pole luua.
See kuulukas pendeldab endiselt, nüüd vormis et SEB ostab panga ka börsilt välja
Ja nii lähebki, ostetakse väikeaktsionäride osalus välja tasemelt 38 krooni. Aasta lõpuk loodetavasti on veel mõned noteeritud ettevõtted TVB-l :(
Ei saa midagi parata, aga mulle tundub, et EYP mängiti rootslaste kätte so. anti lihtsalt korraldus kasum all hoida, mis andis võimaluse rootslastel pakkumise teha numbri võrra madalamalt.

Huvitav oleks teada, mis juhtub Hansapanga aktsiaga. Hansapank kaotab ju oma turuliidri positsiooni. Või mis ...
to mex: oot, kuidas Hansa oma turuliidri positisooni kaotab Eesti turul?
Hansa hind peaks ju ka suht ikka üles minema
kuna

1) SEB andis positiivse hinnangu Eesti pangandusele tervikuna

2) Kuskile paigutatakse ka see EYP müügist tulev summa ja üsna loogiliselt läheb üsna mitu raha ka Hansa alla

Minu jaoks ikka räige ostusignaal Hansa jaoks..
to beast: ma ei rääkinud Eesti turust. Hansapank on pannud suured lootused kasvule Läti ja Leedu turul. Ja seal ju Vilniaus ja Unibanka liidrid.

Aga lühiajaliselt võib Hansa üles kihutada küll vabaneva raha tõttu :)
lühiajaliselt pidi kogu eesti aktsiaturg üles kihutama Revalist vabaneva raha tõttu. Eesti Telekomiga eesotsas.
Unibanka eest pakutakse 1,90 LVL ja Vilniaus Bankase eest 40 LTL...... tundub suhteliselt õiglane hind, arvestades fundamentaalseid hinnanguid !
Ja siis kihutab läti ja leedu turg ka üles ja kõik saavad rikkaks ja õnnelikuks. Halleluuja!
to mex: balti turul tervikuna küll, kuid negatiivset mõju HP-le küll ei näe. Hansa perspektiivid head nii lühi- kui pikaajaliselt.
Igatahes börs täna ruulib. Momendil pole ühtegi punast triipu - vahva.
Arvan, et juhtus see, mis juhtuma pidi. Milline ettevõte järgmisena ära ostetakse?
Kell 12 paiku olid Yhise ja HP käibed tuhande krooni täpsusega võrdsed.
Asutagem Hansapanga Tagasiostmise Rahvaaktsiaselts (Mis sest, et Yhise rahast selleks ei piisa.)!