Saunum Group AS (SAUNA)

Olen üritanud enne võimalikku tootmise lõppemist midagi kokku osta seadmetest, võivad museaalset väärtust omama hakata. Samamoodi nagu Enefiti rikkis tuuliku katkisaetud laba tükk. Börsi muuseumisse.

On hulk firmasid, mille tarbijate seas on suures osakaalus ka investoreid ja toodetes on trendikuse element.

Need kasvavad ja kukuvad eriliselt kiirendatult, kuna investorid näevad lisaks tavalisele turundusele ka pidevalt infot finantstulemuste kohta.

Arvan, et Saunum on ka sellest mõjutatud.

Teised näited - Baltika meeste ülikonnad, Ampler rattad, Tesla sõidukid.

Siin ka moe tsükkel, et kui asi juba liiga massides, siis trendikus väheneb ja kõige edumeelsemad otsivad uued tooted, millega eristuda.

1 Like

Ühesõnaga, uus saun tuleb otsida?
Aga ootame kannatamatult edasi seda sel nädalal lubatud aruannet.

Ma eelistan puuküttega kerist. Mul majas on saanud saunatada 24 aastat. Esimene keris (Kastor) pidas vastu 22 aastat, nüüd uus on Harvia. Ei ole pidanud pettuma.
Keriseividele panustasin seekord rohkem- valitud sai jadeiit. Lisaks ostsin veel ka aurukahuri. Googeldades leiate, millega (nii kivi, kui ka kahur) on tegemist. Tulemus on suurepärane.

5 Likes

Endalgi aurukahur kasutusel.

Saunumi aktsionäride seas on poliitiliselt aktiivseid sotse. See võib oluliselt pärssida müüki praegu eriti konservatiivsel USA turul.

Kui ma väike olin meeldisid mulle praetud kartulid, aga mis see siia teemasse puutub?

1 Like

Kas sulle enam kartulid ei meeldigi?
Kuidas Saunumi saunaga rahul oled?

Homme, hiljemalt homme või Eesti aja järgi tegelikult juba täna avaldavad selle kauaoodatud aruande. Selle ettevõtte puhul ei oodanudki muidugi keegi enam tähtaegadest kinnipidamist või uuest ette jõudmist.

Eks see viivitamine tuleneb sellest, et ega need andmed päevavalgust ei kannata.
Maksuvõlg samuti jälle kasvas ja seegi pole enam viimase poole aasta puhul miskit uut.

1 Like

Paraku küll. Ilmselt pärast börsipäeva alles?

Ongi game over? Kell 16 läbi juba.

1 Like

Põnevust krutitakse viimaste õhtutundideni!
Tänud sellise seebiooperi eest.
Esmaspäeval kauplemise peatamine a la Hagen?

Pingsalt ootamine tasus lõpuks ära.
Lõbus lugemine muidugi.
Tuleb veel mõned saunad ja kerised tellida.

Edit: loe: tagasi fookusesse müük Eestis. No kas on veel kedagi kes teab kedagi kes on tahtnud toote soetada ja ei ole seda siiani veel teinud? Siis kui hinnad olid odavamad? Miks mitte juba Läti ja Leedu siis?
Loe: müük Aasiasse - hindud ilmselt ootavad juba reas et palavusest ometi mingit leevendust saada? Äkki peaks konditsioneere tootma hakkama? Või kui peetakse silmas Hiina, Korea ja Jaapani turge, siis nendes riikides ei ole Saunumi tooteid küll kuskil kohanud.

Aasta vahetumisel oli raha kontol 7436 eurot. Jätkusuutlikkus?

Edit2: efektiivsuse peab tooma riigi toetusmeede.
Kohtuvaidluse lahendamiseks on eraldis ainult 75,000, nõue on ligemale miljon.

Äripäev oli öösel valvel ja jõudis juba ka loo valmis kirjutada sellest kõigest.

Kui meile tundub, et kõik veab alla mäge ja miinusest välja tulek tundub juba ebareaalne, siis tuleb uskuda inforegistrit, kes kuvab olukorra heaks :slight_smile:

3 Likes

Kokkuvõttes on nõukogu töö olnud alla igasugu arvestust, et sellise olukorrani on lastud jõuda. Pakun, et ilmselt sisuline nõukogu strateegiliselt suunav töö puudub täielikult ja juhataja teeb nendes tingimustes mis oskab või on talle koguni antud suunised ettevõtte tegevus hääbumisele pöörata, kasvõi mõne konkurendi poolt.

Kas mitte juba 2023ks ei lubatud 1 eurot kasumit? Nüüd on 2 aastat jälle miljoneid põletatud.

Võimaliku kliendi vaates on tooted äärmiselt segased. Praktikas ei tea edasimüüjad tegelikult toote sisust midagi rääkida, koolitus puudub. Kogu aeg jutt tulevastest uutest toodetest paneb aga praeguste müügi ootavale pausile.

Kui julgevad füüsiliselt aktsionäridega kohtuda koosoleku raames, nõudke ometi nõukogu tegevuse aruannet ja vajadusel vahetage see välja. Ahjaa, seal on nõukogu liikmeid kes kohalegi ei tule.

1 Like

Saame kõik aru, kuhu sa sihid, ootad Volbrit ja et Meidla oleks hunniku otsas, oled selle kõigele ammu selgeks teinud. Selge see, et Eestis sellise raha eest inimesed seda toodet ei osta. Vingumise asemel, hakka jagama täpseid juhtnööre, mida siis Hepsor ja Saunum tegema peaks teisti.:thinking:
Ei oma kumbagi, aga mõttetu ving ei aita, valgusta neid parem oma heade ideedega as new CEO.

4 Likes

Pigem on probleemiks see, et on üldse tekkinud vajadus nende inimeste rumalate tegevuste suunas siin avalikku tähelepanu juhtida. Nad on ikkagi börsilt hoopis teistsuguste prognoosidega raha kaasanud.

Ja oleks, et üks õnnestus ja teine mitte, mõlemad on ikka täitsa pekkis juhtimisega olnud. Ja pekkis tulemustega. Mina kahtlustan juba ammu kelmust või aja jooksul selleks muutumist.

Kui abesiki siin teemas viimati sõna võttis, oli väide umbes selline, et ettevõte jätkab kuniks omanikud lisaraha sisse panevad. Seda ma tõepoolest ei teadnud, et tal endal seda raha polegi.

Täpsustuseks, et mul ei ole abesiki vastu midagi isiklikku. Nõuan ainult börsil olemisele vastavat kultuuri. Olen kriitiline ju ka Enefiti suuromaniku suhtes.

3 Likes

Teatmiku andmetel SG + SS + SSNA 2025 I kv on kokku teinud käivet üle 1,4 miljoni euro. Kui lahutada sellest jaanuari ja veebruari tagasihoidlikud numbrid, tundub, et märtsis on midagi head toimunud. Või ma saan asjast valesti aru?

1 Like

Mul on küsimus, et millest nad neid palku maksavad? Norm insener tahab saada 5 tonni kätte, boonused, suvepäevad ja kõik sinna kaasnev…

1 Like

See töö ei ole seal vist nii väga inseneridele üldsegi või kui siis finantsinseneridele negatiivse alatooniga. Kunagine siseinfo oli, et osa töötas täiesti ilma palka saamata ka juhi tasemel ja see oli veel nö. headel aegadel.