"privador" Aga kus jääb sahmakas. Lähed ju sauna, et kuum üle käiks ja kondid ragiseksid. Kui hakkab halb kolid alla või muudad suunda. Kas see nagu osaline lõbu polegi?
Ma saan aru, et selle asja mõte on tuua suitsusauna elamus tavasauna. Ehk siis ühtlane mõnus kuumus vs terav leil.
"privador" Aga kus jääb sahmakas. Lähed ju sauna, et kuum üle käiks ja kondid ragiseksid. Kui hakkab halb kolid alla või muudad suunda. Kas see nagu osaline lõbu polegi?
Elanikkond vananeb kiiresti, samas muutudes järjest maksujõulisemaks. Seega 1+1=3.Lahjapoolne lämmi on südamehaigetele just paras. Halb ei tohi hakata, kui halb hakkab on juba hilja ja kolid surnukuuri, ja kes siis seda ostaks või maksaks.....
Eks see ole muidugi individuaalne, aga minu jaoks on saja kraadine saun juba natukene liiast. Seega kui saunum pakub sellist mahedamat leili mis ühtlaselt leiliruumis jaotub , siis peaks see just olema selline mulle sobiv lahendus. Kuna kõik on hinnapakkumistes päris optimistlikult meelestatud, siis tulistan puusalt, et hinnaks kujuneb täpselt 3.- :)
Meestele igati jõudu ja jaksu! Arvestades, et Eesti on ajalooliselt põhjanaabritega sarnane saunamaa, on lausa kuritegelik, et selliseid ettevõtteid juba 20 aastat tagasi ei eksisteerinud ning kohaliku turu on suutnud vallutanud naabrite toodang.
Saunumi kasumiaruannet uurides, siis tekib paar küsimust: -mida täpsemalt sisaldab mitmesugused tegevuskulud, mis moodustab küllalki soliidse osa kuludest?
-Saunum Saunas OÜ on töötajate arv vähenenud 2le inimesele, kuid samas on hüppiliselt kasvanud tööjõukulud, millest on selline kulude kasv tingitud? Miks otsustati üldse kasvavate mahtude juures personali vähendada?
Hekte aktsia hind ehk 2.84 EUR teeb ettevõtte väärtuseks 2.84 MEUR, mis on minu meelest liiga tulevikule orienteeritud - tundub natuke palju vaid R&D ja PM eest. Ettevõte on küll seadnud eesmärgiks teha 3 aasta pärast käivet 3.5 MEUR, kuid minu meelest eeldaks see juba oma tootmist, mis tähendaks lisaraha kaasamist ja ka täiendavaid investeeringuid.
Teiselt poolt Harvia market cap on 380 MEUR, ning kui Saunumi mehed kasvõi 10% sellest suudaksid teha, tähendaks see hetke hinnale juba 10x kasvu. Isiklikult ma väga loodan, et nad seda teevad ja enamgi veel, kuid arvan et sellise paneeritud agressiivse kasvu tee on alguses väga okkaline. Kas muidu börsile minnes eksisteerib praegustel omanikel teatud müügikeelu periood?
Saunum Saunas ja Saunum Group käive ja töötajate arv tuleb kokku panna. Sa oled Groupi käibe ja töötajate arvu välja jätnud.
Mis puutub seniste omanike müügikeeldu siis seda meil pole. Keegi meist ei tundnud ega pidanud vajalikuks seda panna. Me pole tulnud pakkumist tegema lihtsalt vaid sihid on pikaajalised.
"Onu Ott" Meestele igati jõudu ja jaksu! Arvestades, et Eesti on ajalooliselt põhjanaabritega sarnane saunamaa, on lausa kuritegelik, et selliseid ettevõtteid juba 20 aastat tagasi ei eksisteerinud ning kohaliku turu on suutnud vallutanud naabrite toodang.
Saunumi kasumiaruannet uurides, siis tekib paar küsimust: -mida täpsemalt sisaldab mitmesugused tegevuskulud, mis moodustab küllalki soliidse osa kuludest?
-Saunum Saunas OÜ on töötajate arv vähenenud 2le inimesele, kuid samas on hüppiliselt kasvanud tööjõukulud, millest on selline kulude kasv tingitud? Miks otsustati üldse kasvavate mahtude juures personali vähendada?
Hekte aktsia hind ehk 2.84 EUR teeb ettevõtte väärtuseks 2.84 MEUR, mis on minu meelest liiga tulevikule orienteeritud - tundub natuke palju vaid R&D ja PM eest. Ettevõte on küll seadnud eesmärgiks teha 3 aasta pärast käivet 3.5 MEUR, kuid minu meelest eeldaks see juba oma tootmist, mis tähendaks lisaraha kaasamist ja ka täiendavaid investeeringuid.
Teiselt poolt Harvia market cap on 380 MEUR, ning kui Saunumi mehed kasvõi 10% sellest suudaksid teha, tähendaks see hetke hinnale juba 10x kasvu. Isiklikult ma väga loodan, et nad seda teevad ja enamgi veel, kuid arvan et sellise paneeritud agressiivse kasvu tee on alguses väga okkaline. Kas muidu börsile minnes eksisteerib praegustel omanikel teatud müügikeelu periood?
Ennustatav aktsia hind 1.9 EUR
Katsun erinevate küsimsutele ka omalt poolt vastata: 1. 2019.aasta lõpus tegid Saunum Groupi omanikud otsuse, et Saunum Groupi eesmärgiks peaks hiljemalt 2020.a lõpust või 2021.a algusest olema ainult patentide haldamine ja hoidmine ning uute arenduste loomine (sh automaatika). Mistõttu jäigi Saunum Groupi ainult arendusjuht ja poolekohaga raamatupidaja. Saunum Saunas OÜ seevastu on reaalse tootmise, müügi- ja marketingiga tegelev tütarettevõe. Seega kõik müügiinimesed ja tootejuhid (lisaks tootmisjuht) töötavad tütarfirmas. 2021.aasta prognoosid on antud konsolideeritult, seega tuleb vaadelda emafirmat ja tütarfirmat koos. 2. Tegevuskulud on näidatud samuti konsolideeritult. Tegevuskulude suurenemist on mõjutanud kaks tegurit: 1) alates 2020.aasta algusest on Saunum reaalselt müüma hakanud, mistõttu on tekkinud ka esmased turunduskulud (kampaaniad veebruar-märts ja oktoober); 2) seoses tootmisega on tekkinud ka laovaru, mida oleme pidanud hoiustama. Igakuine laokulu on olnud sõltuvalt kuust ja laoseisust 1000-1500 euro vahel. Kuni oktoobri lõpuni rentis Saunum laopinda TVC laos, kus tooteühikute hulk määras igakuise laokulu. Oktoobri lõpus kolis Saunum oma lao ja kontori Läike tee stockoffice'sse, kuhu plaanime aastateks ka jääda. See käik aitab laokulu prognoositavaks ja ettevõttele kontrollitavaks teha. Ehk et ka laovaru ja/või müügimahtude kasvu korral on laokulu fikseeritud. 3. 3.0-3.5miljonit eurot müügimahtu oma tootmist kindlasti veel ei eelda! Äärmisel juhul on võimalik, et lõpp-komplekteerimine hakkab Saunumis toimuma. See aga ei eelda veel tehase ehitamist/sisseseadmist, mistõttu pole sellise investeeringuga ka kolme aasta perspektiivis arvestatud. Kui müügikäive peaks kolme aasta jooksul planeeritust oluliselt suurenema, siis annab ettevõte plaanide muutusest ka börsile teada.