Telia on hea, alates sügisest väga hea.
Ma arvan ka, et investeerimise edu võti seisneb selles, et tuleb võimalikult palju kõiksugu toksilist kraami kokku osta. Äkki õnnestub.
Ma arvan ka, et telekom on hea koht, kuhu oma raha panna. Alates sügisest väga hea.
![](http://fp-live-discourse-bucket.s3.dualstack.eu-north-1.amazonaws.com/original/3X/0/7/0731ef6e9652c984bff3d84d2ab6eaf87d272668.png)
Vabandan, 6 kuu kohta mulle 36 % koos dividendidega on ok.
Vanainimesed sõidavadki 70 % peal, tuleb piskuga harjuda mis muud.
Vanainimesed sõidavadki 70 % peal, tuleb piskuga harjuda mis muud.
Oskab keegi öelda, mis täna SAAB AB-ga juhtus? Mitme kuu vältel ilus stabiilne kasv, kuid täna järsk kukkumine ning ütegi uudist ka ei paista.
Mingi laiapõhine kasumivõtt sõjatööstusega seotud sektorist. RHM, LDO, HO, BA, kõik sügavas miinuses.
"And rei"
Oskab keegi öelda, mis täna SAAB AB-ga juhtus? Mitme kuu vältel ilus stabiilne kasv, kuid täna järsk kukkumine ning ütegi uudist ka ei paista.
Defense stocks in Europe fall - Goldman Sachs sees valuation risks (Finwire)
2024-04-09 11:32
The defense company Saab and several other companies in the sector in Europe fell clearly on Tuesday, a movement that started around 10.45. At the time of writing, Saab is down roughly 5 percent and Rheinmetall and BAE Systems are also falling sharply.
The sector has performed very strongly in the past in the wake of, among other things, the Ukraine war, and Goldman Sachs now sees valuation risks, according to Bloomberg News.
The analysts at the bank believe that over the past 12 months the sector has received good support from budget expansion and that the shares may rise further, but are now trading at peak multiples compared to historical levels.
"JP76""And rei"
Defense stocks in Europe fall - Goldman Sachs sees valuation risks (Finwire)
2024-04-09 11:32
The defense company Saab and several other companies in the sector in Europe fell clearly on Tuesday, a movement that started around 10.45. At the time of writing, Saab is down roughly 5 percent and Rheinmetall and BAE Systems are also falling sharply.
The sector has performed very strongly in the past in the wake of, among other things, the Ukraine war, and Goldman Sachs now sees valuation risks, according to Bloomberg News.
The analysts at the bank believe that over the past 12 months the sector has received good support from budget expansion and that the shares may rise further, but are now trading at peak multiples compared to historical levels.
Suur tänu!
di.se kirjutas nädalas, et Norra miljardär olevat ostnud endale üle 4% Bonava aktsiatest.
Homme siis põnev päev kui Bonava avaldab oma Q1. Noh mitte põnev selles mõttes, et Rootsis ja Soomes läheb halvasti, Baltimaadel normaalsemalt (aga väike osa käibest), ja jääb alles Saksamaa kus on raske ennustada, aga tõenäoliselt ka seal päris nõrk turg.
Peaküsimus aga püsib, kuidas hinnata sellist ettevõtet, ja ehk piisabgi (nagu uue Norra miljardärinvestori puhul), et kellelgi on oma arvamus, ja aktsia võib liikuda korralikult mõlemas suunas. Saan vaid korrata enda kohta, et olen hea meel, et olen väljas - hoolimata realiseeritud kahjumitest. Aga Q1 lugemine saab olema põnev.
Kõige olulisem number homme ehk mitte käive (mis võiks olla kuskil 1 miljard SEK), ega isegi kasum/kahjum (tõenäoliselt kahjum) - vaid kuidas lõpuks netovõlg on arenenud seoses emissiooniga ja ümberstruktureerimistega. Bonava market cap on nüüd siiski üle 3 miljadit SEK, ehk teatud ootusi aktsiakurssis ikka on - kuigi P/B püsib kaugeltki allpool 1.
Peaküsimus aga püsib, kuidas hinnata sellist ettevõtet, ja ehk piisabgi (nagu uue Norra miljardärinvestori puhul), et kellelgi on oma arvamus, ja aktsia võib liikuda korralikult mõlemas suunas. Saan vaid korrata enda kohta, et olen hea meel, et olen väljas - hoolimata realiseeritud kahjumitest. Aga Q1 lugemine saab olema põnev.
Kõige olulisem number homme ehk mitte käive (mis võiks olla kuskil 1 miljard SEK), ega isegi kasum/kahjum (tõenäoliselt kahjum) - vaid kuidas lõpuks netovõlg on arenenud seoses emissiooniga ja ümberstruktureerimistega. Bonava market cap on nüüd siiski üle 3 miljadit SEK, ehk teatud ootusi aktsiakurssis ikka on - kuigi P/B püsib kaugeltki allpool 1.
JM raporteeris Q1 juba täna.
https://www.jm.se/en/about-us/news-room/2024/jm-interim-report-january-march-2024/EFF36C1F3C748C19/
https://www.jm.se/en/about-us/news-room/2024/jm-interim-report-january-march-2024/EFF36C1F3C748C19/
Bonava Q1 oli nagu oodatud. Endiselt on turg liiga nõrk, et ettevõte saaks oma jooksvaid sales&administration ja intressikulusid katta, vaid kõik põhineb sellel, et korteriturg elavneb. Ma kahtlen selles.
Näen aastaaruandes, et CEO sai ikka 1 MEUR palka 2023 eest. Tõsi Venemaa raha tagasiviimine oli saavutus, aga muidu ikka kummaline arvestades emissiooni jne.
Alustati Q1 281 korteriehitust - aga jaotus:
Baltimaad: 241
Saksamaa: 40
Rootsi: 0
Soome: 0
"Igapäevane töö" ei piisa, et numbrid oleksid vastuvõetavad aasta lõpul, ma arvan - vaid ikka vaja korralike varamüüke.
Näen aastaaruandes, et CEO sai ikka 1 MEUR palka 2023 eest. Tõsi Venemaa raha tagasiviimine oli saavutus, aga muidu ikka kummaline arvestades emissiooni jne.
Alustati Q1 281 korteriehitust - aga jaotus:
Baltimaad: 241
Saksamaa: 40
Rootsi: 0
Soome: 0
"Igapäevane töö" ei piisa, et numbrid oleksid vastuvõetavad aasta lõpul, ma arvan - vaid ikka vaja korralike varamüüke.
Kas kellelgi veel on probleeme seoses SAAB aktsiate splitiga? Igal pool juba kaubeldakse uute aktsiatega, kuid Swedis ikka veel vana ISIN-ga splitimata aktsiad kontol. Seejuures kauplemine ei ole võimalik ning hinnaks pandud täiesti hullud numbrid.
SEBs on täna lõpuks korda suudetud ajada
"And rei"
Kas kellelgi veel on probleeme seoses SAAB aktsiate splitiga? Igal pool juba kaubeldakse uute aktsiatega, kuid Swedis ikka veel vana ISIN-ga splitimata aktsiad kontol. Seejuures kauplemine ei ole võimalik ning hinnaks pandud täiesti hullud numbrid.
SEBs näidati hinnaks 1 SEK ja tootlus oli -99,..%. Esimesel nägemisel ehmatas ära. Nüüd on korras jah.
Millist aktsiat tasuks Stockholmi börsilt osta?
Endale hakkasid Rootsist silma GENOVIS AB ja ENAD GLOBAL 7, mõlema Alysia hind aasta jooksul korralikult langenud.
Kui oled sentimendimängija, siis NIBE, Bonava ja Kambi. Vbla ka BEGR, aga see on shit likviidsus, eestlane saab liigutada. Üsna max negatiivsus. Kui mängida ülespoole trendi, siis Betsson.
"autor"
Endale hakkasid Rootsist silma GENOVIS AB ja ENAD GLOBAL 7, mõlema Alysia hind aasta jooksul korralikult langenud.
Kui loto võidusumma on 1 000 000 €, aga tõenäosus selle võitmiseks 0,1%, siis ei ole selle lotopileti väärtus mitte 1 000 000 €, vaid 1000 €.