RLK metsik kasum

Rakvere Lihakombinaat on suutnd 2001 aasta 9 kuuga teenida kasumit 61.8 miljonit (eelmine aasta 3,1 miljonit). Sellisest ettevõttest on siis eestlased ilma jäänud :frowning:

Need, kes 4.70 krooniga loobusid on kõvasti tünga saanud. Ma proovisin ka vahepeal RLK-d kätte saada, kuid tulutult. Ma arvasin, et ettevõttel läheb hästi, kuid sellist tulemust ei osanud oodata. Lisanimekirjas võib veel teisigi üllatusi tulla.
Börsil hea kerimismäng käimas. Kaege perra!
up, up, up - RLK
Mis on kerimismäng? Noteeringute vahetamine?
Velikij, no kuidas sa ei tea. Üks maakler paneb hinnaks 7,20, teine 7,25, mispeale esimene 7,30, mispeale teine närvi läheb ja paremast äärest ära ostab. Show'd rohkem kui rubla, ehk antud juhul 7,8 krooni eest.
nujah, mis seal teada, eks ole siukest asja ikka ette tulnud (häbelikult)
Milline oli see investeerimispank, kes mõnda aega tagasi propageeris, kui perspektiivitu on hoida raha RLK aktsias ja kui kasulik on need 4,7-ga maha müüa. Ja kõik see "erapooletu" analüüs ja soovitused olid muidugi klientide-väikeinvestorite parimates huvides.
enz, see oli ju loomulikult Trigon.... kes ka juhuslikult Ruokatalot nõustas. Stiilipuhas "kott pähe" case.
Äripäev kirjutab: Rakvere kasum kinnitab väikeomanike tüssamist

http://www.aripaev.ee/2032/rt_ly_203201.html
Oskab keegi tarkadest kommenteerida, mis perspektiiv on omada seda aktsiat ( HK RUOKATALO OYJ 238.752 36 114 092 95,7382 % ). Tulemused on väga korralikud iseenesest, kuid suuromanik ilmselt võib teha mida soovib.
Perspektiiv on kindlasti igaühe enda nägemus , mille ta kujundab . Kas selle aluseks on olemasolev tegevus ja tulemus , tulevikus laienemis ja arenemisvõimalus , mineviku aktsiagraafikud või kõik need asjad kokku - igaühe enda valik .
Praegusel juhul kõik need asjad positiivsed .
Suuromaniku risk on tõesti olemas , kuid esiteks ei ole börs enam selline , nagu aastal 98 , kui lubati suuromanikul suurendada osalust 80%-ni , mis oli ju nonsens ( 25% peab olema vabalt kaubeldav ) . Teiseks on nii ema kui tütar börsiettevõtted ja ema osalus nii suur , et mingid mängud kantimistega oleksid väga ohtlikud ja väga rumalad .
Ainuke selgusetu küsimus on , et miks suuromanik pole teinud väljaostupakkumist , sest ettevõtte areng on olnud juba 1-2 aastat väga õiges suunas ja selle ajaga on aktsiahind mitmekordistunud . Väljaostupakkumise tegemise miinimumhinna saab juba igaüks ise välja arvutada ja mina ootan , et see 6 kuu keskmine iga päevaga tõuseb :)
Olen pikk RLK-s
Arvatavasti on see HK-le puhtalt likviidsuse küsimus. Eelmise aasta uusemissioon tehti selleks et finantseerida poola Sokolowi väljaost + investeeringuid Soomes. Küll on kätte saadud vaid 82,5% Sokolowist, aga liigselt palju vaba raha nendel ikkagi pole.

Rakverel on ikka võlgu ja kasvuvõimalusi Lätis ja Leedus, nii et kui HK-l ei teki tõsiseid likviidsusprobleeme Soomes, siis ma ei usuks et lähiaastatel makstakse Rakverelt dividende.

Ma ka ei usu et HK Rakvere kuidagi kahjustaks - (olgu Soomele nad müüa vist ei tohi). Risk aga, et väikeaktsionäridel tuleb veel mitu aasta oma raha järele oodata.

Uus tegevjuht Kai Seikku (veel sellele ametile mitte astunud) on tööd alustanud. Võiks Rakvere väljaostu tõenäosust küll tõsta.
HK Ruakatalo on vist ka Talleggi omanik. Ja ÄP onlines on täna uudis, et Tallegi poolaasta kahjum oli EEK 8 mio ja Aasta lõpu kahjum tuleb oluliselt suurem.
Minu arvates on praegune HKR-i võimalik viis ettevõttest raha välja kantimiseks rea investeeringud all . Kui enamus seadmeid või investeeritavat soetatakse HKR-ist , siis ongi see vahend nii öelda raha koju toomiseks . Praegu veel väikeaktsionärid ei oma võimalust selliste tehingute selgitamiseks , kuid järjest karmistuvate börsireeglite edasi arenemise korral võib tekkida ka see võimalus .
Kuid peamine on siiski see , et ettevõte ise on väga heas seisus ja jätkab sama tugevana lähiaastatel . Sest paigas nii tooraine "tootmine" kui ka töötlemine . Teistel konkurentidel see tooraine osas töö tegemata (sellises mahus nagu vaja ) ja see võtab aega vähemalt 2-3 aastat . Samuti positsioneeritus kõikides Balti riikides hea ja arenemisvõimalused suured Lätis ja Leedus . Tänase börsiteate parim uudis on see , et lõpuks ometi on asjad Lätis liikuma hakanud , mis on aega võtnud 4-5 aastat .
Seega seni peaks RLK olema edukas
Õnneks on ikka suur vahe , kas ettevõtte suuromanikuks on Soome või Läti börsifirma , (Grindeks ja Farmaatsiatehas ) . Huvitav , kas seadusandlus ei võimalda tõesti mittemingisugust tehingute uurimist ema ja tütre vahel ? Ja kui ei , siis tuleks äkki kaaluda Investorite Liidu poole pöördumist , avalikku pidevat teema käsitlust , küll leitaks lõpuks ka tee lätlaste südametesse ... :)
Telekom, kus mul enamus raha, liigub ilmselt edaspidigi suhteliselt külgsuunas ning see eriti ei meeldi. Tahaks positsiooni müüa.

Baltikast võtsin kasumi 9EUR peal ja usun et peatselt aktsia peadpööritav tõus lõppeb ning hind stabiliseerub. Seega see ei sobi.

Eesti turul on ainukese huvitava (tõusu)aktsiana silma jäänud RLK. Aktsiat toetavad ettevõtte head majandustulemused ja väljavaated lähiturgudel. Mulle on jäänud täiesti arusaamatuks aktsia väike käive püsimine 2,5EUR juures. Kas soome emafirma on raskustes või milles asi? Kas tasuks osta ca 100- 150K eest praegu? Positsiooni võin hoida rahlikult kuni pool aastat.
Ei soovitaks eriti, vaata 95 % aktsiatest kuulub emafirmale ...
Tänud.

On jah. Ise mõtlesin et neljandik aktsiatest peab olema börsil kaubeldav. Ilmselt olen millestki valesti aru saanud. Siis nagu polegi midagi eestist osta :(
Soovitan ikkagi panustada Viisnurga ja Baltika peale. Harju Elekter on ka kindlsti stabiilne ja hea firma.