Reformierakond

teoreeritiliselt on täiesti võimalik saavutada two in one st. a’la 10% tõus ja kärpimine aga see eeldab et, kärpimine on total cost levelil st. aastane palgafond kokku väheneb ning 10% tõus realiseerub allesjäänud aga vähendatud kollektiivil ehk siis allesjääjad saavad lahkunute tööülesanded ja lahkunute osalise palgafondi.

ps. selle kärpimise kohalt saabus mulle selgus juba varasemate aasta kogemuselt st. kärpimise juttu / ideoloogiat ei rakendata, mitte eelmise või käimasoleva perioodi tegelikele/prognoositavatele tulemustele, vaid kärbe kas tekib või ei teki uue perioodi eelarvelistele/prognoositavatele kulutustele st. esmatähtis on eelarve võimalikult suureks prognoosida ja siis seda kärpima hakata ning see pingutuslik kärbe ongi ametnike ja poliitikute meeletu töövõit, sest kui nad ei oleks kärpinud, siis eelarve kasv ei oleks olnud mitte +5% vaid a’la +15 ning sellepärast ongi kahvel, et poliitikud/ametnikud ei saa aru, miks neid ei kiideta selle suure pingutuse +15 pealt ainult +5 eest ning tavakodanik ei saa aru, kuidas +5% on kärbe.
mott.

2 Likes

Johaidii. Aastaid on ju selge, et keegi ei kärbi sentigi ja kogu see jutt rääkivatelt peadelt on niisama jutujätkuks puistatud plära. Samuti nagu kaitsekulude tõus (mis küll tõusevad aga kuhu see raha voolab , selles osas ei ole kellegil mitte mingit aimu, kõige vähem Pevkuril, kes lihtsalt räägib loosungeid eetri täis).
Sa kurat ei saa ju kärpida , kui sul ei ole aimu palju sul raha on ja palju seda kulub - keegi ei ole võimeline seda riigieelarvet lugema. Ehk see mida sa AK sõhtul uudiste pähe kuulad on suvaline standUP plära.

12 Likes

Mul on see Toomas Kümmeli raamat olemas. Aga ma ei tea kas mina olen loll või milles asi…ma ei saa sellest tekstist ikkagi aru, kus siin on väidetud, et VEB fondis oli mingi raha mis ära varastati? Tõesti, palun selgelt tuua laused, ma tõesti ei saa aru.

Aga päevakajalisest rääkides, tõsta riigisektori palku 10% ajades samal ajal eelarve 4,5% defitsiiti, SEE EI OLE OK. Siia juurde veel teadmine, et hiljutine oodatust parem maksude laekumine on tulnud suures osas tänu automaksu ja KM tõusu ootuses tehtud erakorralistele ostudele mis võib tähendada, et järgmine aasta laekub makse jällegi prognoositust vähem. Ehk see defitsiit võib isegi suurem olla!
Kui reformarid nüüd selle 10% palkade tõusudega tahavad kadunud hääli tagasi saada, siis siin on üks, mille nad just selle tõttu kaotavad.

1 Like

Ühekordsed, ajutised eelarve defka vähendamise elemendid olid:

• TM progn parem laekumine (TM tõusu tõttu divikad, ettev tulu)
  • edasi, tulevikku lükatud, osa planeeritud kulusid (ehk aastasse 2026)
  • KM tõusu ootuses tehtud ostud

VEB fondis olid nõuded venemaa välismajanduspanga vastu aga Eesti Pank väljastas võltsdokumendi milles andis nõudeõiguse venemaal registreeritud firmale kes sai raha vene pangast välja võtta.

1 Like

Loe see ka läbi, 2018 aasta Pealtnägija. Kuna Eesti Pank oli asjaga seotud siis nii ehk naa me päris tõde kunagi teada ei saa.
Eesti Panga juhtideks on saanud kõik refide omad joped:
Siim Kallas
Vahur Kraft
Andres Lipstok
Ardo Hanson (See nimi jooksis raamatust ka läbi)
Madis Müller (on olnud Siim Kallase majandusnõunik)

2 Likes

eelmisel aastal jäi riigil kasutamata raha ca 2 150 000 000 eurot.

Ja see kasutamat jääv osa on aastatst aastasse suurenenud. Tegelikult ei olnud absoluutselt mingit põhjust makse niipalju tõsta kui tõsteti. Uued maksud nagu automaks oleks üldsee pidanud ära jätma. Õnneks julgeolukamaks 0-eurost kaotati ja ka ettevõtte tulumaks. Alles jäävad maksutõusud katavad sisuliselt ikka ainult ärakaotatavat maksuküüru, mitte midagi muud.

see näitab et ilge korralagedus on riigi raha asjades, juhuslikult? ei, sogases vees on hea suuri kalu püüda
2025 . aasta riigieelarve tulude maht on 17,7 miljardit eurot ja kulude maht 18,2 miljardit…mingi 10% sellest on selline kanded ridadel mida kunagi keegi ei vaja

1 Like

Kas keegi üldse on suuteline enam järge pidama, mis maksud kehtivad, tulevad, kaovad, tõusevad, langevad?

7 Likes

santa , kas sul on vuntsid ja tegid 90 ndatel rahareformi?

5 Likes

VEB fondis olid nõuded venemaa välismajanduspanga vastu aga Eesti Pank väljastas võltsdokumendi milles andis nõudeõiguse venemaal registreeritud firmale kes sai raha vene pangast välja võtta.

Jah, sellega ma olen kursis. Aga see ei ütle ju midagi selle kohta, et VEB fondis oleks mingi raha olnud? Raha sai venemaalt ju see Matt, ega see VEB fondi ei jõudnud.

Loe see ka läbi, 2018 aasta Pealtnägija.

Lugesin läbi. Ja seal tekstis pole samuti minu arust kuskil öeldud, et VEB fondis oleks mingi raha olnud.
Räägitakse sellest, et pandi toime pettus, tänu millele saadi venemaalt osa raha kätte. Aga seda raha ei saanud VEB fond vaid Matt. Ja see raha, mis Matt nende nõuete eest maksis, ei jõudnud samuti VEB fondi vaid ta ostis “Eesti Panga, Eesti riigi või riigiettevõtete nõuded” nagu Pealtnägija ütleb.
Ma olen ka kursis selle pettuse sisuga: Venemaa VEB pank oli nõus raha tagastama, juhul kui nõude omanik oli Venemaa kodanik/resident. Ja pettus seisneski selles, et tehti mingi kiri, milles väideti, et see summa oli algusest peale Matti mingi firma oma (mis siis oli vist Venemaa firma) kuigi tegekult see seda ei olnud.
Niisiis endiselt ma ei saa aru mis VEB fondi rahast räägitakse?

pole mõtet jama ajada. Kõik saavad aru, et VEB fondis olid nõuded. Kui pank laenab sulle raha, siis pangale jääb ka nõue. Mis sa tahad siis õelda, et pangal polegi raha olnud?
Kuhu raha läks, eks Matt sai ja ülejäänu läks võibolla reformierakonna loomiseks ja rahastamiseks või siis tol hetkel asja juhtinud inimestele. Eks seepärast ongi meil Vene piir siiani lahti ja äri käib, sest Venemaal organid teavad täpselt, kes raha sai.

6 Likes

Kadunud Kalev Jaik ütleb teispoolsuse piiri tagant hauataguse häälega: “NÕUE EI OLE VARA!!!”

1 Like

siin mu maakodu külakeses reklaamib üks kohalik kogukonnaliider ennast lausega ‘vali inimest, mitte erakonda’ … kolm korda võite arvata, mis erakonna liikmega tegemist on … hale värk :slight_smile: aga karakteriseerib minuarust väga hästi seda, kui perses reformierakonnal hetkel mainega on. juba hakkas see tallinna piinlik koalitsioonipask maha rahunema, õnnepillakute ja pärtelpeetrite näod mälus hägustuma, kui … võtame laenu, laseme eelarve punasesse ja tõstame riigisektori palkasid … kunagi kui härra nilsson niite tõmbas, oli vähemalt mingi strateegia ja loogika, aga tiim, kes seal hetkel skeeme punub, on täiesti lootusetu juhtum. ämber ämbri otsa … viimane uudis, mille peale õlle kurku tõmbasin oli maris lauri, kelle karismaatilisus ja juhikuvand on null või negatiivse väärtusega, kuulutamine valimisprogrammis tulevaseks tallinna linnapeaks :sunglasses:

6 Likes

Veel VEB fondi valedest üks Kümmeli ettekanne.

1 Like

31 Oktoober 2014 sai Lavly Perlingust peaprokurör ja juba kuu aega hiljem lõpetas VEB fondi ja Vahur Krafti kriminaalasja. Ja nüüd ilusti ühe mütsi all kandideerivad linnapeadeks… See juba küll rohkem parempoolsete teemasse.
Artikkel 29. detsember 2014,

3 Likes

Sellest IMF-i plaanist ei olnud kuulnudki varem. Nojah, kui oli soov raha tuuri panna siis ei saanud ju selle plaaaniga kaasa minna.