REFORMIERAKOND! Olete arreteeritud ...

toetan iPilotit selles mõttes, et JJ pikkade tekstide lugemine käib tõesti palju aeglasemalt, aga lugeda on internetis ju nii palju.

Augustis ja septembris meeldiks mul ka peale tööd veel sporti teha, aga pime...
Arvamus 1: pikkadest tekstidest võib vähemolulisema lugemata jätta, säästes nii aega, kui selle järele tarvet olema peaks.

Arvamus2: Graafik siin räägis kuskil modereerimisest; kui nii, siis võiks ta JOKKERJOSSi 'y'd normaalseteks tähtedeks modereerida, kui ta seda viitsib ja kui JOKKERJOSSil midagi selle vastu ei ole.
oma teksti teistele raskestiloetavaks tegemine on ebaviisakas.
väide et "kui ei talu lugeda siis ära loe" pole ka 6ige, sest miks kirjutada kui ei loeta?
kas mitte myygimehe ja k6neleja esmane kohustus pole oma s6numit lugejatele arusaadavalt väljendada?

ise olen jj jutuga harjunud.
JJ, sa v6id ju sama rida jatkata kuid suhtumine Sinusse paraneks kui Sa natuke teistest ka hooliks, ning teiste aega säästaksid korralikult kirjutades. nii ei saa rallit s6ita!

NB! typod tulevad sisse enivei ;)
Pimeda aja probleem on hetkel selles, et elame aasta läbi talveajas.
Läheme korra üle suveajale ja jäämegi sinna.

Hiired terved, kassid söönud...
me voiks veelgi radikaalsemad olla: KAKS tundi!
st et see mis enne oli 6 hommikul kui pidust tulles ei saand tuttu jaada oleks nyyd 8..
ja siis oleks ohtul kell 22 pidusse minnes veel valge :)
rauno, ära arva, et sa oled targem kui kogu Lääne-Euroopa ja ma ei tea kes kõik veel.

riq, see mulle meeldiks. Vanasti oli meil ju moskva aeg+suveaeg=2 tundi. Päike oli seniidis 14:25. Jõudis ilusasti päivitama. Talvel oli küll 1 tund vahet, aga ikka kannatas õhtul veel suusatama minna :-)
ma ei saa enam yldse pihta asja m6ttekusele:

kui kogu talvesuveaja idee on see et siis kui inimesed magaksid oleks pime ja siis kui inimesed elaksid oleks valge.. sis kas poleks m6ttekam teha nii et alates kella 9 hommikul on valge? ja seda valget siis on niikaua kui jouab.. muidugi talvel on paev nii lyhike et 16 juba pime..

sel suvel oli ikk n6me kyll kui kell 3 öösel oli sigavalge ja ohtul kell 22 enam midagi ei nainud..
priitp, ich glaube dass der JOKKERJOSS hat einfach kein Gehirn und ist kein Mensch sondern eine Pflanze. Also, dass was er schreibt oder nicht shreibt ist unwichtig. Seine Probleme sind auch Scheissdreck. Er ist so minderwertig, dass es kein Grund gibt mit ihm zu unterhalten. Ein bisschen stört er mich auch. hoffentlich hört er auf zu schreiben, da bald verstehen alle dass es Unsinn ist.

JOKKERJOSS, du bist ein Hosenscheisser
riq, see on õige lähenemine. tuleks selgeks teha mis kellast mis kellani on inimesed kõige aktiivsemad, selle ajavahemiku keskpaik määrata ja kell nii sättida, et päike on sel kellaajal kõige kõrgemal. päikese haripunkt ei muutu aastaaegadega koos, nii et mingit kella keeramist pole vaja. on inimeste tegevusaktiivsus kõige suurem. ilmselt ei ole selle aja keskpunkt kell 12.00 päeval, nagu oli vanal heal eesti ajal kui inimesed ärkasid kell 5 ja läksid kell 9 magama. oletan, et aktiivne periood võiks olla kella 7-21, ehk päeva keskpunkt on 14.00. seega peaks kella sättima nii et kella 14.00 ajal on päike kõige kõrgemal, mitte nagu praegu on vööndiaja järgi kell 12.00. samuti on naeruväärne nimetada südaööks kellaaega 00.00, see on kaasajal pigem hiline õhtu. kui kell sättida 2 tundi edasi, oleks ka kõige pmedam aeg kõige tegevusvaesemal ajal ehk öösel kell 2.00.
Osama, mida Sa kell 7 ommiku oma "aktiivse perioodiga" peale hakkad? Börss tehakse alles kell kümme lahti. :-)

Ja mingitel taatidel on pool aastat pime ja teine pool valge - need peaksid siis nagu pooleks aastaks koos karude ja siilidega talveunne keerama?
mulle ikkagi see praegune mitte keeramine meeldib. suvel siin ajasin tibidega jutukas juttu ja siis oli aeg nii kaugel, et vaja kokku ka saada. kell oli kaks öösel ja õues oli juba mõnusalt valge. ja mis peamine inimesed kõik magasid. millal muidu inimene saab linnas valgust ja vaikust korraga?
PeaLik ja rightsaid, teie ideedest võib tegelikult lõpmatu õigluse välja lugeda. me oleme vabal maal ja vabad inimesed, tõeline vabadus on üksikisiku otsustusvabadus. peaks andma igale inimesele võimaluse kehtestada oma aeg. mis kuradi valitsus ja majandusminister!?
Kui ex presidendi kandidaat TULVISTE saab kokku hyvitist 80 000 EEK-i......Minu arvates on selle nimi EBA EFEKTIIVNE MAJANDUS.

Mina isiklikult tunnitasu ei poolda. Pooldan tyelikult tykityyd. Seda igalpool kus vyhegi vyimalik. Isiklikult arvan, et efektiivse EESTI ekonoomika juures peaks riigikoguliikme vyi volikoguliikme pyhipalk koos hyvitistega olema kusagil 8000 EEK kuus.

Lisatasu vyiks, siis anda aktiivsuse eest- milliseid seadusi ta loob ning kui palju neist lybi surutakse. Lisaks vyiks olla mingi rahvausaldus ja rahvasuhtlus indeks igakuine. Arvan, et see muudaks asja palju efektiivsemaks.

I'm pissed off! Mul tunne, et minu ja mu vendade ning ydede raha lihtsalt loobitakse tuulde. Yhesynaga EESTI maksumaksjate raha ei kasutata otstarbekohaselt vaid syna otseses myttes raisatakse. Seda systeemi peaks kindlasti muutma.

Lypuks ometi IPILOT! Enne seda sa olid juba 3 vyi 4 kurtnud selle yle, et ma sind oma vennaks kutsusin ning mina olin sulle 3 vyi 4 korda vastanud, et kui kellegil on probleeme sellega, siis tuleb lihtsalt suu lahti teha ja yelda. Finally you saw the light! Kusjuures sellega sa ei pahandanud mind yldse. I like it! Tobeda misjonyri teksti lypetamisest....... niipalju, et: You hate, I miss; I miss, you hate.

Mina ju ei kaeba, et vennad PRIITP ja OSAMA kirjutavad saksakeeles mida ma enam eriti ei myleta kuid arusaan veel. Inimesed kes siin foorumis kirjutavad ja loevad on ju arendanud ennast piisavalt ning ei ole alaarenenud. Seega te ei suuda mulle mittekuidagi seda yra tyestada, et tegemist on ristsyna vyi puzzle lahendamisega. Siin on ju ainult paar varianti kuidas asja vytta. Saksa keel tundub praegu kusjuures naljakana kyll. Ha-ha.

Samas kui keegi lyheb RAHA KOMPASS-ile, siis vyiks palju pilte teha ning kui kellegil on vyimalik, siis ka linti vytta ja veebi panna.

jj, rahaga ei lapi sa inimese sydametunnistust.
kui hakkad rahaga ausust ja töökust taga ajama.. siis no luck.
riigikogu seltsimehed on lihtsalt opportnistid ja muidu mulavennad kes on parajas eas
et kindlustada hilisem hea äraolek. keegi ei vastuta ja kellegil pole sydametunnistust. ok akki kellegil on aga see ei paista valja. mingi jama kaib ja kok teevad "poliitikat" mis seisneb miskis rahva lollitamises. mingeid tulemuspalkasid ei saa anda.

yleyldse kaib see poliitika ajudele.
ma just kirjutan alterantiivpartei p6him6tteid.. valmis saab siis pasten lingi :)
m6mmipartei..

m6elge kui praeguse jamamise asemele tuleks teotahteline valitsus!
kas keegi yldse usub et valitsus saab olla okei?
kas demokraatia pole mitte koige suurem kommunism..
riq,

meenutan kõgepealt, et vanal heal nõukogude ajal oligi erinevus 2 tundi: dekreediaeg (mitte vene aeg) ja suveaeg. Tingituna moskva ajavööndi laiast geograafilisest ulatusest oli meil päike kõige kõrgemal tõesti enne veidi poolt kolme.

Aga minu meelest on selline vaidlus kasutu, kui kogu tsiviliseeritud maailm läheb suvel üle suveajale ja talvel tagasi, siis kella mittekeeramine on ikka räige häbiplekk kogu eesti riigi mainel :-(((

to: JOKKERJOSS, kui igavolikogu liige saaks 8000EEK kuus, siis minul oleks selle üle väga hea meel! Aga hr Maspanov pidi mingi eelnõu menetlusse andma...

riq, veelkord,

Alternatiivparteid pole väga mõtet teha, see on parempoolse maailmavaatega inimestele Bes Ruklika (või kuidas ta täpselt oligi :), ja ilma maailmavaateta inimestela Siimanni uus ühendus. Võib-olla teed alternatiivi sotsiaaldemokraatiale?

Aga ainus okei valitsus on teatavasti nukuvalitsus, sest teda keegi ei kritiseeri.

Poliitilise korrektsuse huvides suur :-))))
Ammu EÕM ajal oli kombeks laulda "Põdral maja metsa sees" laulu nii, et kõik täishäälikud asendati ühe kindlaga täishäälikuga , jykkerjyssi y-versioon kõlaks järgmiselt:

Pydryl myjy mytsy syys,
vyyksyst yknyst vyljy vyytyb,
jynys jyyksyb kyygyst vyyst,
lyvyl syysmy jyyb.

Kyp-kyp lyhty tyy,
mytsys kyry jyhymyys.
Jynys typpy tyly sy,
ynny kyppy ky.

Velikij, kas nüüd magame venelastest 2 tundi igal hommikul kauem?
mina küll end häbistatuna ei tunne, et me kella ei keera. kui ma viimati soomes käisin, siis ma juhtusin isegi sel teemal ühe soomlasega rääkima ning selgus, et ka nemad tahaksid kella keeramisest loobuda. nii, et... kus on tõde
hyhy, gryyfyk, myynytyb kyngysty hyyryglyyfy..

se "häbi" tundmine on n6me pugemine.
kui kogu suveaja m6te on ikka valget aega ära kasutada siis me EI PEA tegema nagu euroopa.
me v6ime olla natuke ratsionaalsemad..

l6pp vahe: enne tegime nagu moskva, nyyd nagu euroopa.
oma peaga peaks ka m6tlema eksole..

teate kui n6me see brysseli byrokraatia on?
teate et soome munav6i on spets direktiiviga nimetatud munav6iks kuna seal v6id tegelt ei ole piisavalt? kas seda v6tame ka yle? tegelt oleks eriti ylbe kui eesti teeks just midagi eriti lahedat naiteks optimiseeritud valge aeg, demokraatia asendada advanced valitsusvormiga ning riigiaparaat+maksunuds lihtsustada..

murelikuks teeb kallase avaldus et "savisaar pyyab voimule tulla selleks et katte maksta"
kusjuures seda nagu voibki oodata.. appi ma ei taha terroristina vangi minna..
pigem siis poliitvang juba :)

BNS: misasi on "bes ruklika?"
ahjaa, murelikuks teeb see et kallas niimodi ytleb. tuletab meelde jalle bushi ja muid demagooge.. nagu sposato juba..
MSM: Selgita täpsemalt, mis poolest see Lääne-Euroopa siis kella keeramise osas must targem on?

Siin foorumis ja mujal on ka teisi, kes sellist varianti toetavad (vt kasvõi rightsaid 11:04).