Oluline eesmärk on teenida/kokku hoida täpselt aastaga 150 000krooni (saaksin lahti eluasemelaenust).
Palgast säästa eriti ei suuda, seepärast otsin investeerimisvõimalust - selleks kasutatavat raha on ca 150 000. Seega vajan hädasti plaani, kuidas aastaga 1 kroonist 2 teha.
Aktsiaturul olen praegu veel täielik võhik… Siin näib nii palju tarkasid koos olevat - ehk keegi oskab midagi huvitavat välja pakkuda. Ise seni olen mõelnud vaid maa ostmise peale.
Kitsas king, väga oluline on see kui palju oled valmis sellest rahast kaotama. Kui üldse pole valmis kaotama, siis oleks maksimaalne tootlus 3-4% juures ehk selle summa pealt ca. 4500 eek ja vahendiks oleks deposiit või võlakirjad.
Seega kui tahad tõesti 100% tootlust saada, siis pead omama häid oskusi ja olema ka valmis suurema osa rahast kaotama. Kuid rusikareegel on see, et aktsiaturul kindla tootlusenumbri jahtimine hästi ei lõppe, eriti kui tootlus on nii kõrge kui 100%.
Kinnisvara ja maa ostmine ei oma mingit mõtet kui aasta pärast raha tahad juba välja võtta, sest hinnatõus pole kindlasti nii kiire ja lisaks on tehingukulud kõrged ja ostmine müümine keeruline.
Seega kui tahad tõesti 100% tootlust saada, siis pead omama häid oskusi ja olema ka valmis suurema osa rahast kaotama. Kuid rusikareegel on see, et aktsiaturul kindla tootlusenumbri jahtimine hästi ei lõppe, eriti kui tootlus on nii kõrge kui 100%.
Kinnisvara ja maa ostmine ei oma mingit mõtet kui aasta pärast raha tahad juba välja võtta, sest hinnatõus pole kindlasti nii kiire ja lisaks on tehingukulud kõrged ja ostmine müümine keeruline.
Kitsas King, Kui oled aktsiaturul v6hik, siis igaljuhul ei soovitaks ise tegutsema hakata, kaotad oma raha vaga kergelt. Kui ikkagi soovid riskida, siis mina soovitaks osta sellist aktsiat nagu
AAC - Ableauctions Ltd. Hetkel on yhe aktsia hind $0.85 ehk tsirka 11.05 EEK, seega saaksid soetada 13500 aktsiat.
14 Mai avaldab firma I kvartali tulemused, minu ennustuse jargi oled Sa sel paeval juba $2000 plussis. Teise kvartali l6pus (16 August) v6i hiljemalt selle aasta lopuks, taituks sinu unistus, ehk 100% tootlust.
Pean siin kohal hoiatama, et AAC on omaparane aktsia, liigub tihtipeale temale omaparases suunas, riskitase on kyllalt suur. Muidugi v6id Sa selle summa ka mulle aastaks valja laenata
5% tootlusega. :-)
AAC - Ableauctions Ltd. Hetkel on yhe aktsia hind $0.85 ehk tsirka 11.05 EEK, seega saaksid soetada 13500 aktsiat.
14 Mai avaldab firma I kvartali tulemused, minu ennustuse jargi oled Sa sel paeval juba $2000 plussis. Teise kvartali l6pus (16 August) v6i hiljemalt selle aasta lopuks, taituks sinu unistus, ehk 100% tootlust.
Pean siin kohal hoiatama, et AAC on omaparane aktsia, liigub tihtipeale temale omaparases suunas, riskitase on kyllalt suur. Muidugi v6id Sa selle summa ka mulle aastaks valja laenata
5% tootlusega. :-)
Kas oled nõus peale investeerimise ka tööd tegema? Kuidas oleks näiteks suhkrupeedi kasvatamisega? Vaata ise kui palju hetkel poes suhkur maksab :(. Kuna me oleme nüüd EL-s siis ehk saad oma ideele ka EL struktuurifondidest raha taotleda. Ma loodan et sa ei solvu! Nali on teisele aadressile suunatud.
Ka mina pole just ekspert aga ma ütleks et Nokia on hetkel päris soodne ost. Kaotas pisut turuosa jah aga NOK on tugev ja innovatiivne firma. Loeksin seda keskmise riskiga investeeringuks. Oletan et aasta lõpuks annaks võibolla isegi 20% tootlust.
Ka mina pole just ekspert aga ma ütleks et Nokia on hetkel päris soodne ost. Kaotas pisut turuosa jah aga NOK on tugev ja innovatiivne firma. Loeksin seda keskmise riskiga investeeringuks. Oletan et aasta lõpuks annaks võibolla isegi 20% tootlust.
Lõpetage siin see lollikestele soovitamine. Kui mõni soovitajatest tõepoolest teab, kuidas aastaga kindlalt 100% tootlust teha, siis siia foorumisse ta küll ei satu.
Seega Kitsas King unusta see mõte ära ja kui tahad lihtsalt investeerimist proovida, siis proovi. Pea ainult meeles, et 99% tegijatest (minu arvamus) on siiski kõigepealt (see ei tähenda esimeste diilidega, vaid esimeste aastate jooksul) päris palju raha kaotanud enne, kui teenima on hakanud.
Seega Kitsas King unusta see mõte ära ja kui tahad lihtsalt investeerimist proovida, siis proovi. Pea ainult meeles, et 99% tegijatest (minu arvamus) on siiski kõigepealt (see ei tähenda esimeste diilidega, vaid esimeste aastate jooksul) päris palju raha kaotanud enne, kui teenima on hakanud.
Asi on ju imelihtne, osta mida tahad ja peasi, et selle kasv aastas oleks min 100% ja ongi soovitud tulemus käes.
PS. Kui leiad,siis anna teistele ka teada palun.
PS. Kui leiad,siis anna teistele ka teada palun.
Aga miks sa siit küsid? Küsi parem meie kuulsa tõstesportlase Jaan Taltsi käest kes on ka aktiivne investor ja päris korraliku kasumi teeninud. Ta kindlasti annab sulle nõu, nõu mitte teiste käest küsida, vaid ise asjaga tegeleda, oma vigadest õppida ja kannatlikult oma vara kasvatada.
Energy, hakkasid seda aktsiat pushima juba siis kui see kõrgemal oli ja selleks on ikkagi teised foorumid. Algajale sellist rämpsaktsiat kogu raha eest soovitada on lihtsalt ebaviisakas, et mitte öelda kuritahtlik.
Aktsiaturul on üliväike võimalus algajal sellist tootlust teenida ja ma ei usu, et algaja ka mõnel muul alal sellist tootlust suudaks saavutada. Tuleb vist sihti allpoole tuua.
Aktsiaturul on üliväike võimalus algajal sellist tootlust teenida ja ma ei usu, et algaja ka mõnel muul alal sellist tootlust suudaks saavutada. Tuleb vist sihti allpoole tuua.
Ma ei saa aru, Kristjan, miks siis nüüd kohe kaine mõistusega kõik ilus ära rikkuda?
:P
:P
Eeh suffiks, ma olen päris palju näinud kuidas kliendid panevadki raha hakkama vaid foorumisoovituste peale, ise asju põhjalikumalt uurimata. Seetõttu ehk hoiatangi rohkem kui vaja. Aga ehk säästab see kellegile tema raha.
Kristjaniga täiesti nõus. Liigne optimism ja ahnus on heaks eelduseks korralikuks hävinguks. Lisaks teadmatus, distsipliini ja otsusekindluse puudumine on lausa hävitava iseloomuga.
Siiski, soovitan investeerida, lase rahal kasvada!
Siiski, soovitan investeerida, lase rahal kasvada!
Miks investeerida, saab ka näiteks laenu pakkuda. 1% päevas oleks sobiv intress, siis jääks kuludeks ka midagi (kapp, kes tõrksaid "taltsutab", mõni lausa hingusele läinud narkar jms) ja
aasta lõpuks saakas 100% kokku küll.
Vota voi eesti oma aktsiaid nelik norma,merko,saku,hansa on teinud ca aastaga 50% ralli.
Samas,mis on yldse hea aktsia?Esimese firma aktsia oli ka meeletult kasumis,volgu polnud ,kindel perspektiiv.Mis juhtus?Aktsia ei liikunud eriti kuhugi,kuni paari kuu p2rast tegi management ca turuhinnast -20% hinnaga turul olevate aktsiate v2ljaostmiseks.Saingi oma esimese laksu k2tte.Tahan oelda sellega ,et raha teenimine aktsiaturul pole sugugi lihtne!
Samas,mis on yldse hea aktsia?Esimese firma aktsia oli ka meeletult kasumis,volgu polnud ,kindel perspektiiv.Mis juhtus?Aktsia ei liikunud eriti kuhugi,kuni paari kuu p2rast tegi management ca turuhinnast -20% hinnaga turul olevate aktsiate v2ljaostmiseks.Saingi oma esimese laksu k2tte.Tahan oelda sellega ,et raha teenimine aktsiaturul pole sugugi lihtne!
Kristjan, ei maksa agestuda, pakkusin midagi reaalset, ise olen AAC ostnud kolmel korral
0.56 0.72 0.91 jalgin aktsiat yle aasta.
Luban, et kui hinnaprognoosi suhtes eksin, siis t6stan teema ylesse ja t6den k6ige ees oma eksimust.
0.56 0.72 0.91 jalgin aktsiat yle aasta.
Luban, et kui hinnaprognoosi suhtes eksin, siis t6stan teema ylesse ja t6den k6ige ees oma eksimust.
Kitsas King sul on väga väike lootus teenida 100% eriti siis kui sa ei jäga sellest kuigi palju.
Samas mõtlesid et osta maad. Siis soovitaks osta paldiski lähedale sest sinna rajati sadam ja see hakkab vägagi palju muutma kinnisvara hindasid.
Ühe sõnaga mina soovitan sul maa korral osta paldiskist aga ennem pead selgeks tegema mida ja kus osta sest igal pool ei pruugi kinnisvara tõusta nii Hüppeliselt.
Samas mõtlesid et osta maad. Siis soovitaks osta paldiski lähedale sest sinna rajati sadam ja see hakkab vägagi palju muutma kinnisvara hindasid.
Ühe sõnaga mina soovitan sul maa korral osta paldiskist aga ennem pead selgeks tegema mida ja kus osta sest igal pool ei pruugi kinnisvara tõusta nii Hüppeliselt.
toomas88,
aga miks peaks sulle keegi sealt paldiskist müüma? eriti kui hakkab hüppeliselt tõustma?
priitp, unustasid vist mainida "mõistliku hinna eest" - pakkumine on ju kogu aeg.
Energy.
AAC kõrval on sadu teisi ettevõtteid vähem-rokem edukaid.
Ütle keerutamata, miks just AAC pekas hea investeering olema? Mis on selle ettevõtte eelis, et soojalt soovitad?
AAC kõrval on sadu teisi ettevõtteid vähem-rokem edukaid.
Ütle keerutamata, miks just AAC pekas hea investeering olema? Mis on selle ettevõtte eelis, et soojalt soovitad?
Üks asi, mis täiesti kindlalt rolli ei mängi, on see, et tal endal positsioon vastavas aktsias. Võin mürki võtta, et see ei mõjuta arvamust.
puhkuse, ytle palun mulle m6ni alla $1 maksev aktsia, mis vastaks jargmistele tingimustele:
1) debt = 0
2) eps >= 0
3) market cap >40 milj
4) day average volume >1.5 milj
5) mis on pidevas t6usus eelmise aasta algusest
6) mille 2004 I kvatali kasum yletab kogu 2003 aasta kasumi.
7) JP Morgan Chase & Company omab positsiooni 1.6 milj aktsiaga
8) Mille omanikud ei myy aktsiaid, aktsiate myygiga on valja v6etud ainult palk,
mis eelmise aasta kohta oli k6ige omanike peale kokku kusagil ~$300K
AAC on suured plaanid, tehakse koostood EBAY-ga (potentsiaalne AAC valjaostja, tegevus m6lemal ju sama). Kohe on tulemas uus leping EBAY-ga.
Veel m6ningad markes6nad: NAA, POS, Itrustee, ICollector, naalive.com, rapidfusion
Lihtsam on ju minna ja lugeda, kasv6i yahoo grupist http://finance.yahoo.com/q/h?s=AAC
MSN Money on t6stnud paev tagasi AAC ratingu 1-lt 2-le.
Palju palju muud, kohe ei tule meeldegi.
Endal on momendil 25K aktsiaid ja olen juurde ostmas.
Peale selle olen AAC-ga teeninud juba $10K kandis.
Thats it!
1) debt = 0
2) eps >= 0
3) market cap >40 milj
4) day average volume >1.5 milj
5) mis on pidevas t6usus eelmise aasta algusest
6) mille 2004 I kvatali kasum yletab kogu 2003 aasta kasumi.
7) JP Morgan Chase & Company omab positsiooni 1.6 milj aktsiaga
8) Mille omanikud ei myy aktsiaid, aktsiate myygiga on valja v6etud ainult palk,
mis eelmise aasta kohta oli k6ige omanike peale kokku kusagil ~$300K
AAC on suured plaanid, tehakse koostood EBAY-ga (potentsiaalne AAC valjaostja, tegevus m6lemal ju sama). Kohe on tulemas uus leping EBAY-ga.
Veel m6ningad markes6nad: NAA, POS, Itrustee, ICollector, naalive.com, rapidfusion
Lihtsam on ju minna ja lugeda, kasv6i yahoo grupist http://finance.yahoo.com/q/h?s=AAC
MSN Money on t6stnud paev tagasi AAC ratingu 1-lt 2-le.
Palju palju muud, kohe ei tule meeldegi.
Endal on momendil 25K aktsiaid ja olen juurde ostmas.
Peale selle olen AAC-ga teeninud juba $10K kandis.
Thats it!