Rahvastikumuredest kaine pilguga – oht on asendada üks tulekahju teisega

Optimist :slight_smile: Aga kui sa arvestad sinna transport treileril “objektile ja tagasi” ja ekskavaatori töötunni (miinimum taks 1h) ja riigimaksad … noh siis saad reaalse numbri. Eestis. Aga ilmselt mingi 3 sotiga võiks hakkama saada küll.
Kuidas see kõik ka rahvastiku juure kasvu mõjutab?

Itaalias ongi sellised hinnad ja see oli vastuseks muurekile säästmise osas.

Täiuslik lahendus ju? Ilus ilm - positiivsed emotsioonid, vajadus kaevata - organism tervitab igasugust füüsilist liigutamist, mõnus kuum dush - lihased, muu hulgas, tänavad, maitsev kerge pasta ja vein - mõnus teraapiline uhkustunne iseenda üle, vajalik töö tehtud, endale pai tehtud, ajurakud vabal lainel, ka Massimilianole jäi samuti kena ilmaga puhkepäev.

muurek ütleks sulle selle peale, et mõttetu rott oled, koli parem Eestisse, saad sama teenuse eest vähemalt 4 x rohkem maksta.

3 Likes

Väidetavalt ja kaasaegsete näidete pealt mõjuvad sarnased meetmed sarnaselt ka tänapäeval.

To: raulir
Väidetavalt, aga mis need kaasaegsed näited oleks? Eriti tänapäeval, kus pole probleemiks mitte ainult see, et pered ei taha lapsi, vaid et neid peresid üldse piisavalt ei moodustugi. Omal, Aadu-ajal, seda probleemi polnud - ühiskond surus jõuga noored paari, peredeks.

Miks “see asi” kipub olema “tüüpiline eesti peremudel”.

Sel mehel on mure. Tema elu kontekstis ilmselt suur kui juba maailmale hõikab.

Lahutuse link: https://www.facebook.com/groups/juristid/posts/3063637663831121

ttrust, link on õige, aga see pole “üksikjuhtum” vaid trend. Kui sarnaseid gruppe silmanurgast vaadata, siis muud eriti esile ei uju, kui “mees joob, peksab, mõnitab ja “paneb” kõrvalt”. Siis igat sorti “ei saa last ära jagatud”. Ja kõikvõimalikud “abi” ja “kohalikud” grupid – “väikese lapsega üksikema otsib üürikat”, “väikese lapsega üksikema vajab hädasti tasuta kasutatud mööblit, nõusid, kodutehnikat”. "Põgenesin “lapse ja kahe palja käega, aidake”
Ja nii edasi ja nii edasi. Elu pahupool. Aga wtf. kuidagi massiivselt on seda “pahupoolt”.
Kas normaalne poleks, kui sellised “ekstsessid” oleks üliharvad erandjuhtumid?

To: Offf
Jah, selliseid juhtumeid on massiliselt ja need samad probleemid on eksisteerinud aastakümneid ja sama massiliselt, lihtsalt sotsiaalmeedia laseb neil paremini nüüd välja paista.

Vähemalt konkreetne juhtum on õnneks selline, kus inimene küsib nõu, mitte ei küsi materiaalset-rahalist abi. Vähemalt veel hetkel ei küsi ta materiaalset abi. Seega seni pole vaja hakata küsima, et ega antud abipalve pole lihtsalt üks libakuulutus, nagu neid samuti väga palju on.

Omal ajal olid suguvõsas vanemad põlvkonnad, kes õpetasid noori teismelisi elu ohtusid nägema ja nende eest hoiduma. Nüüd vabakasvatuse-ajastul, kus ainus lapse toitja on üksikema ja kus jõlgutakse oma kogu vaba aeg tänavatel kampades, tuleb noortel ise omast tarkusest hakkama saada ja oma isiklikult saadud kogemuste najale oma elu rajada.

Et siis tuleb välja, et naine? Ja ei kerjagi veel? Polegi kedagi paljaks varastanud?Uskumatu, küsib nõu!?? Offf, pole nagu sinu moodi midagi sarnast postitada?

Ja mida siin olukorras imestada? Alati on vaesus tootnud vaesust ja rumalus taganud värske saagi turakate põllult!
Elu on meil liiga hea. Tervena elatud aastaid on rohkem, võimalusi reisida rohkem, tervishoid hoiab hinge sees viimaselgi enesehävitajal, paljudel eelmisest põlvkonnast päritud eluase olemas, kohustusi pole vägisi vaja võtta, pere(?) milleks? Järglased? Küll teised teevad. Jne. Ja kui mõni lihtsameelne (enamasti pigem naine) on ennast pannud olukorda, kus nö “mees” pole harjunud vastutust võtma, veel enam, on ise lapse eest? Mille üle me imestame? Noor naine on suluseisus - ei kodu, väikelapse kõrvalt ei võeta (v ei leiagi) ära elamist võimaldavat tööd, paremal juhul on sugulaste näol turvavõrk, ehk pole kiirlaene (veel) yada yada… Pole parastamise koht, pole ka hädaldamise koht. Point on, et nad on olemas ja me ise kasvatame neid juurde! Kedagi ei huvita, kust tulevad need meie “kaitsetahet” tagavad sõdurid. Milline on nende psüühhiline maailm, mis on see, mis paneks ühe slummis v tänavail kasvanud noore kaitsma seda riiki, mis pole tema vastu kunagi varem huvi ilmutanud? Kust tuleb üldse see ülbus öelda, et laste üles kasvatamine on kellegi eralõbu?
Aga eelarveridadel kasvavad numbrid kaitseministeeriumil.
Kellele? Milleks?

To: näriline
Offfi postitus on suunatud sellele, et neid juhtumeid on massiliselt liiga palju. Liiga palju on neid kes alles pärast lapse kätte saamist avastavad, et ta abikaasa ja äsja sündinud lapse isa on joodik ja narkar. Ma olen, lisaks Offfile, ka ise seda märganud, et neid juhtumeid on palju. Millegipärast seda ei nähta siis kui see laps eostatakse.

Pole isegi väga harv selline juhus, kus 19-aastane, 1-aastase lapse isa, sureb ära alkoholimürgitusse, sest ta on kuude kaupa lihtsalt järjest joonud. Mis teha kui hilisteismelised noored otsustasid omavahel hakata “perekonda” mängima. Lihtsalt üks väike reaalne pildike elust enesest.

3 Likes

Vaadake, minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt pole kumbki äärmus päris OK.
Kas "tulge minu koolitusele ja õpetan teile kuidas “abiellud - lavastad süüdi - lahutad - võtad poole” ja siis kordad sea tsüklit veel paar korda – on kuidagi OK?
Kas entitlement “Sa kingud mulle kõiges 3000 EURise käekoti Valentinipäevaks? MIDA? Mingi “odav l…ts” olen sulle või. Mõttetu rott!” – on kuidagi OK?
[ei, sa oled kulukas l…s]
Või viimatine miski murika tutvumisshow:
Naisosaleja “Mida peaks mees tegema, kui ta avastab, et ma olen ta FBs ära blokkinud”.
Meesosaleja: “No ju siis ei sobinud talle midagi”.
Naine: “YOU ARE OUT!”
Saatejuht: “Kas te selgitaksite”
Naine: “Ega FB pole siis ainuke koht. Kui mees HOOLIB, siis ta kontrollib, veel Instat ja Redditit ja Suhtlusäppe ja telefoni ja kui ma numbri ka olen blokkinud, siis helistab mu emale… siis ma näen, et ta Tõesti Tahab Mind.”
[EI, sa otsid “simpi” – iseloomutut lollpead, kes oleks sulle panga automaadiks]
Eks seda joru võib ka jätkata.
Eks see “õrnema poole” kvaliteet on ka kohati… nagu ta on.
Entitlementi ja nõudmisi on terve kärutäis, aga omalt poolt nagu ei taheta midagi panustada.
Ja sotsmeedia muudkui kütab puid alla, et need “Õiged Naised” sedasi just elavadki.
Bodycount ja Sinine Äpp on “uue normaalsuse osa”.
(Vahemärkus: eks see "what is your body-count ongi natuke ebaviisakas küsimus v.a. ehk olukorras kui sa lähed deitima või palgaläbirääkimisi pidama nais-assasiiniga).

1 Like

Tahtmata melanhoolitseda v targutada, oli see eelmine riigikord, mis ta oli, laste eest kanti hoolt! Mis iganes motiividel, kuid ma isegi kasvasin nii, et ema käis õhtupimeduse saabudes mind õega enimkasutatud mänguplatsidelt koju karjatamas. Praegu peaks hull olem kui tahaks lapse linnakeskkonnas tunniks ajaks järelvalveta õue saata.

No mis maailmas sina küll elad? Kas sul on kord juba nahk üle kõrvade tõmmatud v? Juba see, et sa tead välja tuua mingeid saateid ja äppe, mida suurem osa inimestest kunagi isegi ei ava? Millest sarnane haiglane viha noore naise vastu? Esimene asi- silt külge - kullakaevaja! Need juhud, millest sina jahud, on eesti kontekstis marginaalsed. Ma millegipärast kahtlustan, et sina jääd sellest ringist veids välja? Ja samas postitad siia nutulaulu? Otsusta siis ära, on naised saatanast v mitte?

To: näriline
Jutt on siiski teismelistest, kes kampadesse kogunevad ja kes veidi hiljem ei suuda kohe suhte alguses iseseisvalt tuvastada, et tema uus imearmas kallim, kellest on rasedaks jäädud, on hoopis tegelikult joodik ja narkar. Ja naisepeksja. Ja siis, kui need kallima uued omadused lõpuks “avastatakse”, siis saab kogu maa ja ilm hädakisa täis.

2 Likes

Ja kuidas need teismelised sinna tänavaile jõuavad? Miks nad sinna jõuavad? Miks nad sellise eluga lepivad? Ehk neil polegi mingit muud elu olnudki? Koduvägivald, alkoholism, narkomaania, ahistamine (sh seksuaalne)!? Ehk ongi asi selles, et need kambad asendavadki juba lapseealistele kodu! Kamba pealik paneb asjad paika ja sel on suurem mõju kui purjus/uimas isal- emal? Te võite mulle rääkida mida iganes, noorus näeb vaid ääretoone, kas must v valge! Vahepealne puudub. Nõrgemad süüakse välja v lähevad vabatahtlikult. Joodikvanemad ei pruugi teadagi, et neil enam last ei ole! Need, kes abi otsivad, neid tuleks aidata, seal on veel võimalus.

1 Like

to: näriline
Miks miks, miks… ma ju kirjutasin - enam pole neid vanemaid põlvkondi, kes noori õpetaks ja neid ohjes hoiaks. Pole enam maatöid talus või maamajas, mis annaks noortele käekestele rakendust ja mis peletaks nende igavuse.

Omasugused toodavad endasuguseid juurde ning nii see spiraal käib, mitme tiiruga – ehk siis teismeliste kambast otse joodikmehele ajutiseks elukaaslaseks ja siis üksikemaks. Ja uus laps sirgub, maandub omakorda kambas ja sealt edasi samale ringile.

Riik ka vahele ei sekku, sest on inimõigused ja inimvabadused on õigus teha seda mida tahetakse.

1 Like

Oh, nad on! On reisil, on kaugel, neid ei huvita, neil pole aega, nad on tööl…