Miks nii pateetiliseks minna? Rahvas tahab raamatuid näha nondes ruumides.
üsna imelik teema. raamatuäri on nagu iga teine kasumit taotlev äri. pole seal midagi nii erilist. näiteks mingi spordiriiete poe kohta võib öelda, et see aitab rahval tervislikke eluviise harrastada ja seega kogu eesti rahvast püsima jätta. jne. äri on äri. kui kultuuriministeerium arvab et see raamatupood on kuidagi eriline, maksku rendihinna ja turuhinna vahe kinni.
teine küsimus on see, et kuidas riik selle kinnistu ära müüs ja et seotud on jälgi imagoga isik viktor kaasik.
teine küsimus on see, et kuidas riik selle kinnistu ära müüs ja et seotud on jälgi imagoga isik viktor kaasik.
Roimar, ma pole päris nõus - raamatupood on siiski teistsuguse miljöölise väärtusega kui spordipood. Raamatupoodidel on kohati ikka täitsa hing sees.
Sellest ka ehk rahva pahameel (Garu toodud lingil oli juba pea 7000 allakirjutanut). Loomulikult soovib ka raamatupood kasumit teenida, kuid samas teenib see ka üldharivat eesmärki, mida spordipood siiski ei tee.
Kuid nagu Roimar ütles, on teine teema see, kes on need rendileandjad. Mina tunnen eestlasena küll sügavat häbi, et minu rahvuskaaslased on sellised inimesed nagu Viktor Kaasik ja Margus Fink.
Sellest ka ehk rahva pahameel (Garu toodud lingil oli juba pea 7000 allakirjutanut). Loomulikult soovib ka raamatupood kasumit teenida, kuid samas teenib see ka üldharivat eesmärki, mida spordipood siiski ei tee.
Kuid nagu Roimar ütles, on teine teema see, kes on need rendileandjad. Mina tunnen eestlasena küll sügavat häbi, et minu rahvuskaaslased on sellised inimesed nagu Viktor Kaasik ja Margus Fink.
pole välistatud, et sul on õigus, kristjan. see ongi allakirjutanute, ehk valijate subjektiivne arvamus. nende tahte elluviimiseksi on olemas riigikogu ja valitsus. neil on mitu hooba selle elluviimiseks, eelkõige seadusandlus ja maksumaksja rahakott. kasutagu neid. äriettevõtte suunas korjatud allkirjad on naeruväärsed.
jälestan finki, kaasikut ja keskerakonda
jälestan finki, kaasikut ja keskerakonda
Mulle on jäänud mulje, et Kaasikul ja Fingil on täiesti ükskõik, mis rahvas nendest arvab. See on muidugi kummaline, et on selliseid seadusest kõrgemal seisvaid isikuid ka tänapäeva Eestis. Äkki peaks ka Kaasiku ja Fingi vastase lehe tegema ja koguma allkirju, et nende tegevust natuke põhjalikumalt uuritaks?
Mina arvan siiski, et tegu on peamiselt 2 huviga, mis tingivad sellise lamendi löömise:
1) Kirjastused, raamatute autorid, trükikojad, kellel kõigil on odava müügipinna kadumise tõttu otseselt rahalist kaotust oodata
2) Kodanik Kender, kelle revolutsioonilis-anarhistlik imago (ja sellega koos ka tema 15 minutit) hakkab tuhmuma ja kel seeläbi on võimalus end eksponeerida kui varakapitalistide esi-antagonisti ja ehk ka oma kottis purjedesse tuult puhda. Iseküsimus on see, et kas inimene, kes suhteliselt odaval moel on oma märkimisväärset sõnaseadmise annet kasutanud ühe teise varakapitalisti äri edendamise huvides ja ka selle varakapitalisti kulul nii mõnesidki hüvesid nautinud, mis muidu oleks kättesaamatuks jäänud (krt, nina hakkas sügelema - no pun intended;P), omab moraalset õigust lippu lehvitada ja loosungeid lausuda.
PS Tunnen sügavat ebasümpaatiat kodanik Kaasiku suhtes, aga see probleem on õhust võetud.
PPS See, miks kesklinna kinnistuid poolmuidu Peterburi maffia rahadele (Fingid) on müüdud, on juba iseküsimus.
1) Kirjastused, raamatute autorid, trükikojad, kellel kõigil on odava müügipinna kadumise tõttu otseselt rahalist kaotust oodata
2) Kodanik Kender, kelle revolutsioonilis-anarhistlik imago (ja sellega koos ka tema 15 minutit) hakkab tuhmuma ja kel seeläbi on võimalus end eksponeerida kui varakapitalistide esi-antagonisti ja ehk ka oma kottis purjedesse tuult puhda. Iseküsimus on see, et kas inimene, kes suhteliselt odaval moel on oma märkimisväärset sõnaseadmise annet kasutanud ühe teise varakapitalisti äri edendamise huvides ja ka selle varakapitalisti kulul nii mõnesidki hüvesid nautinud, mis muidu oleks kättesaamatuks jäänud (krt, nina hakkas sügelema - no pun intended;P), omab moraalset õigust lippu lehvitada ja loosungeid lausuda.
PS Tunnen sügavat ebasümpaatiat kodanik Kaasiku suhtes, aga see probleem on õhust võetud.
PPS See, miks kesklinna kinnistuid poolmuidu Peterburi maffia rahadele (Fingid) on müüdud, on juba iseküsimus.
Kuulge, Kaasik ju kirjutas, et nendes ruumides müüakse mingit jama - pappi, paberit, pastakaid jne. Silmakirjalik on kultuuri nime all äri teha (kopensatsiooni tahta või odavamat rendilepingut). Mul näiteks on kahju, et nii mõnigi odav kino on ka ära kadunud.
Oleks see minu maja, ma mõtleksin ka majanduslikult.
Oleks see minu maja, ma mõtleksin ka majanduslikult.
:-) Fingid ja Kaasik ajavad mind ka kadedaks.
kas varsti kinnisvaramüügikuulutused sellised: müüa kinnistu koos sundüürnikega (3 leibkonda + raamatupood)?
Fink võiks tõesti ala vahetada ja hakata väljatõstjaks. See tundub tal hästi käpas olevat, inimesed kirjutavad vabatahtlikult halbadele lepingutele alla jne.
sumer, kas talle siis see töö ei sobi? Jurist on nii mõneski kohas sõimusõna.
sumer, kas talle siis see töö ei sobi? Jurist on nii mõneski kohas sõimusõna.
Miks te Kaasikut ja Finki syydistate.
Syydistage parem neid ,kes sellise maja niimoodi maha myysid ,et taolised asjad on võimalikud. Ega siis ärimehele ei saa syyks panna ,et ta rohkem kasumit teenida tahab ,iseasi on muidugi mis hinnaga ning kas see ka pikemas perspektiivis ära tasub.
Kui Kender teadis ,et Bossi poe kliente arvatavasti hakkavad tabama koogid siis selle ja oma teiste välja ytlemistega Bossi poe kohta on ta huvi hakanud tekitama poe suhtes. Vaevalt ,et koogid reaalseks saavad kuid reklaami on vähemalt tehtud pealegi igasugune reklaam on hea(peaaegu).
Ka mulle meeldib Rahva Raamatus väga käia kuid siiski pigem on kogu jama taga maja myyjad kui ostjad.
Syydistage parem neid ,kes sellise maja niimoodi maha myysid ,et taolised asjad on võimalikud. Ega siis ärimehele ei saa syyks panna ,et ta rohkem kasumit teenida tahab ,iseasi on muidugi mis hinnaga ning kas see ka pikemas perspektiivis ära tasub.
Kui Kender teadis ,et Bossi poe kliente arvatavasti hakkavad tabama koogid siis selle ja oma teiste välja ytlemistega Bossi poe kohta on ta huvi hakanud tekitama poe suhtes. Vaevalt ,et koogid reaalseks saavad kuid reklaami on vähemalt tehtud pealegi igasugune reklaam on hea(peaaegu).
Ka mulle meeldib Rahva Raamatus väga käia kuid siiski pigem on kogu jama taga maja myyjad kui ostjad.
mulle tundub ka see kenderi eneseeksponeerimisvajadus üks põhilisemaid põhjuseid. tüüp soovib oma imagot muuta. eilses tegelikkuse keskuse saates öeldi tema viimase aja etlemiste kohta üsna vaimukalt umbes nii et mees, kes on pidevalt rääkinud rahast, riidehilpudest kaubamärkidest, põlanud vaeseid, on järsku hakanud silmakirjalikult südant valutama ühiskonna valupunktide teemal (õigeusukirikupea külskäik, ühiskondlik lepe, euroreferendum, hingega miljööväärtuslik raamatuäri). jäägu oma hinnalipikute juurde.
talle antakse ajakirjanduses sõna ja ta loob imidzit isikliku kasu eesmärkidel. varem tegi ta seda ka raamatute promomise eesmärgil. seekord on tulusam projekt. olen üsna veendunud et see tüüp kandideerib esimesel võimalusel järgmistel valimistel.
talle antakse ajakirjanduses sõna ja ta loob imidzit isikliku kasu eesmärkidel. varem tegi ta seda ka raamatute promomise eesmärgil. seekord on tulusam projekt. olen üsna veendunud et see tüüp kandideerib esimesel võimalusel järgmistel valimistel.
Oot - oilver66, natuke peame täpsustama. Kõige rohkem kinnisvara on müüdud Keskerakonna võimuloleku ajal ja see pole mingi saladus, et Fink ja Kaasik on selle erakonnaga ülitihedalt seotud. Kaasik isegi istus linnavara komisjonis minu teada. Kits kärneriks. Seega on väga-väga palju põhjust Kaasikut ja Finki süüdistada.
To: Roimar 14:00.
Ei ole Sinuga päris nõus - ma arvan et enamik inimesi (pakun nii 90-95%) ei ole kuidagi võimalised läbi riigikogu ja/või valitsuste mõjutama elu Eesti Vabariigis. Seda teeb eelkõige ikka käputäis poliitikuid ja äritegelasi. Ning tihti on just taolised allkirjade kogumised või rahvakogunemised tavakodanikele nende ainus võimalus oma tahte väljendamiseks, lootuses, et selle tulemusena siis midagi muutuks.
Näiteks: minule ei meeldi maksta tulumaksu 24% palgas (parema meelega võiks see oll nt 5% või siis üldse puududa). Kas mul oleks võimalik kuidagi mõjutada riigikogu või valitsust, et see muudaks vastavalt tulumaksuseadust? Ideaals jah, ma peaksin kohtuma selle saadikuga riigikogus, kelle ma valisin (või siis kes esindab minu valimisringkonda) ning edastama talle oma probleemi. Tema algatab Riigikogus vastava seadusemuudatuse ning RIigikogu võtab vastu vastava seaduse. Tegelikult see asi nii vist ikka ei toimi?
Ei ole Sinuga päris nõus - ma arvan et enamik inimesi (pakun nii 90-95%) ei ole kuidagi võimalised läbi riigikogu ja/või valitsuste mõjutama elu Eesti Vabariigis. Seda teeb eelkõige ikka käputäis poliitikuid ja äritegelasi. Ning tihti on just taolised allkirjade kogumised või rahvakogunemised tavakodanikele nende ainus võimalus oma tahte väljendamiseks, lootuses, et selle tulemusena siis midagi muutuks.
Näiteks: minule ei meeldi maksta tulumaksu 24% palgas (parema meelega võiks see oll nt 5% või siis üldse puududa). Kas mul oleks võimalik kuidagi mõjutada riigikogu või valitsust, et see muudaks vastavalt tulumaksuseadust? Ideaals jah, ma peaksin kohtuma selle saadikuga riigikogus, kelle ma valisin (või siis kes esindab minu valimisringkonda) ning edastama talle oma probleemi. Tema algatab Riigikogus vastava seadusemuudatuse ning RIigikogu võtab vastu vastava seaduse. Tegelikult see asi nii vist ikka ei toimi?
m6mmi, sul on õigus. sellised kodanikualgatuse korras tehtavad aktsioonid on võimalus. aga need peavad olemagi suunatud otse rahvaesindajate suunas mitte mingi äritegelase suunas. konkreetne raamatuäri aktsioon võib asjale mingi lahenduse pakkuda, aga lahendus ei tule mitte ärimeeste poolelt vaid poliitikute kaudu, sest nende hääl jõuab avalikkuse kaudu poliitikuid mõjutavate hoobadeni.
kui konkreetsest juhtumist rääkida, olen mina selle vastu, et seda raamatuäri mingi erilise objektina kohelda ja ühiseid ressursse selle säilitamiseks kasutada. mina näiteks tahaks et üks korralik raamatupood oleks minu kodu lähedal ja miks mitte seda eesmärki käsitleda pühana ja õilsana ja toetust vajavana?
kui konkreetsest juhtumist rääkida, olen mina selle vastu, et seda raamatuäri mingi erilise objektina kohelda ja ühiseid ressursse selle säilitamiseks kasutada. mina näiteks tahaks et üks korralik raamatupood oleks minu kodu lähedal ja miks mitte seda eesmärki käsitleda pühana ja õilsana ja toetust vajavana?
Roimar, olen Sinuga nõus, et antud rahvaaktsioon ei pruugi olla õige või siis hea lahendus. See on lihtsalt võimalus tavakondnikele näidata, mida ta asjast arvab. Samuti olen nõus sellega, et kogu afääri suurimad süüdlased ei ole mitte kodanikud Fink ja Kaasik, vaid pigem linnavalitsuse tegelased, kes selle maja maha müüsid. Ja eeldusel, et kodanikud F ja K ostsid selle kinnisvara endale seaduslikult, on neil õigus sellega teha, mida tahavad. Kui raamatupood antud pinnal ei suuda vastavalt omaniku nõudmisele üüri maksta - siis ei ole midagi teha, tuleb kolida. Äri on äri. Ega siis raamatud kuhugile kao, neid hakatakse lihtsalt mõnes teises poes müüma. Iseenesest on sellest muidugi kahju, olin ka ise Rahva Raamatu sage külastaja.
olensuurem osa sellest 7000 toetusallkirjast pole tegelikult antud raamatuäri poolt vaid kaasiku, keskerakonna ja finkide vastu. erinevus on suur. inimesed ei saa ise sellest arugi. manipulatsioon on osav.