Igatahes lõikasin näppu sellega, et kontol eriti liikumisi polnud, olid aga USA väärtpaberite hoidmistasud jmt. kulud. Väljamakse, eks?! Ja muudkui maksin tulumaksu nende KULUDE pealt. Kusjuures seda arvestatakse ridahaaval.
Lugesin ma tarku lehekülgi, mis lugesin, aga seda pointi välja ei lugenud.
Nii hull see olukord ka ei ole, niikaua kuni sissemakse on suurem kui väljamakse (antud juhul hoidmistasud) ei tule tulumasku maksta.
Võibolla natuke loll küsimus, kuid ei leidnud esmapilgul vastust. Nimelt Eesti väärtpaberite puhul on dividenditulu eraisikutele maksuvaba. Kui dividenditulu laekub investeerimiskontole siis kuidas ja kas saab selle "väljamakse vs sissemaksest" maha arvutada nii, et ei tekiks väljakandmisel täiendavat maksukohustust?
Saadud dividendid tuleb deklareerida sissemaksesk, see suurendab sissemakstud summat.
Tänud!
Ma küsisin juba foorumis (https://fp.lhv.ee/forum/invest/131525), aga siin tundub parem koht selleks.
Teema "portfolio safekeeping fee":
LHV investeerimiskonto raportis on igakuised tasud (2,00 EUR + 0,40 EUR KM) vaikimisi väljamaksedena markeeritud. Ma arvasin, et kuna need on investeerimisega seotud kulud, siis nad minu sissemakse-saldot ei puuduta. Tehingutasud (tavaliselt) ei loe sissemaksena, miks siis peaksid kontotasud lugema väljamaksedena?
Aga siinsamas artiklis on kirjas: "Väljamaksed on väärtpaberikonto hooldustasu, intressimaksed, pangakaardi maksed ja kontolt tehtud väljamaksed."
A. Mis selle loogika on, ta ei ole väga intuitiivne?
B. Hooldustasud tulevad netosummana ja siis käibemaks eraldi. Kui see hooldustasu nüüd loeb väljamaksena, kas käibemaksu ridade eest on OK linnukese maha võtta, ehk neid mitte väljamaksena deklareerida?
Teema "portfolio safekeeping fee":
LHV investeerimiskonto raportis on igakuised tasud (2,00 EUR + 0,40 EUR KM) vaikimisi väljamaksedena markeeritud. Ma arvasin, et kuna need on investeerimisega seotud kulud, siis nad minu sissemakse-saldot ei puuduta. Tehingutasud (tavaliselt) ei loe sissemaksena, miks siis peaksid kontotasud lugema väljamaksedena?
Aga siinsamas artiklis on kirjas: "Väljamaksed on väärtpaberikonto hooldustasu, intressimaksed, pangakaardi maksed ja kontolt tehtud väljamaksed."
A. Mis selle loogika on, ta ei ole väga intuitiivne?
B. Hooldustasud tulevad netosummana ja siis käibemaks eraldi. Kui see hooldustasu nüüd loeb väljamaksena, kas käibemaksu ridade eest on OK linnukese maha võtta, ehk neid mitte väljamaksena deklareerida?