Ei tea, kas see on päris õige koht kus seda küsida, aga küljetsi nagu teemasse ja paremat lõime paugust ei leidnud.
Kas on mingi reegel, millised aktsiad ja kui varsti peale nende turule ilmumist LHV ise lisab kaubeldavate aktsiate nimekirja või ongi sedasi et igat uut lisatakse ainult küsimise peale kui seda juba ei ole? Et kas põhimõtteliselt nimekirjas ongi ainult need aktsiad millega mõni LHV klient on kunagi varem kaubelda soovinud? See ei tundu ka väga tõenäoline, aga ma ei oska mingit muud seaduspära leida.
Vaatasin hiljuti toimunud IPO-de nimekirja ja praktiliselt ühtegi neist seal nimekirjas leitav pole, isegi kui tagasi vaadata kuni 2024 sügisesse siis ainult mõni väga üksik.
PS täpsustaks siin siis et USA aktsiatest oli jutt.
Kas CoreWeave oli liiga väike või mis probleem sellega oli näiteks?
Ilmselt ma ei saa aru, mis kriteeriumi järgi seda “suurust” hinnatakse. Kui ma võtan siit sel aastal toimunud IPOde nimekirja:
ja reastan ükskõik mis parameetri järgi mis võiks “suurust” tähistada, ei saa parimalgi juhul top 10-st rohkem kui 1 või 2 mida võib LHV nimekirjast praegu leida. Näiteks market capi järgi on top10 hulgast olemas ainult Sailpoint ja Karman, miks just nemad ja mitte teised, mine võta kinni. Aru ei saa. Aga tahaks saada
Lisasime CoreWeave ära. Eks siin aus vastus on see, et meie kliendid pole selle vastu seni huvi tundnud. Ega ka muude viidatud nimekirjas olevate ettevõtete vastu.
Üldiselt võib alati kirjutada maaklerid@lhv.ee ja saame huvi pakkuvad aktsiad soovi korral kaubeldavaks lisada.