Punktid Technologies AS (PNKTD)

Ärge näkku lööge, aga ma siiski julgen avalikult arvata, et Robuse ja Punktid IPO-d on laiemas plaanis Eesti finantsturgudele ja rahva finants-kirjaoskuse arendamisele kogemuslikult väga vajalikud. Need olid ja on midagi oluliselt teist moodi kui senised "tavalised" IPO-dega ratsa-rikastumise projektid. Kusjuures need ei pruugi veidi pikemas perspektiivis olla üleüldse ikaldused, aga selge on, et kohe küll massid siit rikkaks ei saa.

Ka sellised lahendused-tulemused on täiesti normaalne elu osa. Tuleb kõigil teadmiseks võtta ja järgmistel IPO-del osalemistel arvesse võtta, et iga IPO ei ole kõigile jackpot. Iga IPO ei ole riigiettevõtte osaluse odav väljamüük vaid mõni on ka riskikapitali kaasamine. Samas mul on ka väga hea meel, et need kaks viimast rahakaasamist ei ole teostatud ühisrahastusportaalide suhteliselt pimedate ja keskmisele investorile hoomamatute skeemide kaudu.
"Tankist_007"
Samas mul on väga hea meel, et need kaks viimast rahakaasamist ei ole teostatud ühisrahastusportaalide suhteliselt pimedate ja keskmisele investorile hoomamatute skeemide kaudu.

Kuldsed sõnad!
Iga IPO ei pea osalejat rikkaks tegema, aga börs (olgu või kõige viimane nimekiri) tähendab vähemalt mingisugusel tasemel garanteeritud läbipaistvust - ja see on väga hea, et ettevõtteid sinna lisandub.

Pole paha.

https://investor.postimees.ee/7523698/punktid-technologiese-vahendusteenuse-kasv-aprillis-oli-81-protsenti
Tänan vägagi mõistliku arutelu eest!

Esiteks on tõesti hea tõdeda et aprill läks üle ootuste hästi! Eriti hea meel on Punktid.com üle kus saavutasime 980% kasvu vs 2021 aprill. mida pole kunagi varem näinud ja seda orgaaniliselt.

Teiseks on selgelt ajastuses näha, et IPOdroom sai läbi ja järjest vähem mägitakse ning see trend kajastub ka meil.
1. Airobot jaanuaris 6x üle
2. Saunum 3.5x üle
3. Tuule võlakirjad said 1.5x üle.
4. Robus 1.3x
5. Punktid 58%
6. Bercman 28%

Siin tõesti tõstatab küsimuse, et kui ei ole alati ülemärkimist, mis siis saaks. Ühelt küljelt on meil hea meel, et kõik märkijad said koguse mida soovisid, sest rääkides enne IPOt paljude nimekate investoritega oli neil kõigil sama mure, et "nagunii märgitakse täis ja päeva lõpus ei saa midagi kätte" - nüüd said. Kui edasi arutada olukorda, et mitte täismärkimise korral tagastada märkijatele summad viib see olukorrani kus IPOt ei julgeta teha, kuna iga IPO on suur kulu (meie puhul oli 100k+ EUR) ja kui sa selle kulu korstna kirjutad siis ega väga palju proovida ei kannatagi kui oled rahast tühi.

Lugupidamisega,
Hannes Niid
Börs andis maaklerfirmadele teada, et Punktid aktsiate (PNKTD) esimese kauplemispäeva avaoksjonil on hinnakrae (price-collar) +/- 300% märkimishinnast. Seega ei võeta börsile ordereid mille hind ületab 18 EUR.

Kui kauplemine juba käib, siis jääb hinnakraeks +/- 45% viimasest hinnast.
Saan aru, et miinuspoolele siis hinnapiir puudub avaoksjonil :)
"heix85"
Saan aru, et miinuspoolele siis hinnapiir puudub :)

Öeldi ju, et +-300%. Hinnalt 4.5 eurot miinus 300% annab numbri, millega ma ostaks kõik saadaval olevad aktsiad kokku :)
+ 2900% Kuidas selline number on saadud?

Sandri kartus oli asjata, et 18-ni jõuab, samas - 45% läheneb kiiresti!
Tänane aktsiahind vs nominaalhind. Ei oma IPO edukuse hindamise kontekstis sisulist tähendust.
"hannesniid"
meie puhul oli 100k+ EUR

Päris õudne kulu, ca 13% saadud rahast. Aga no kasulikum ikka kui laenu võtta, midagi kellelegi tagasi maksma ei pea...
"OliverK"

Nominaalväärtuse 0,1 suhtes:
(3,001 - 0,1) / 0,1 = 29,01
"Luuser"
"OliverK"

Nominaalväärtuse 0,1 suhtes:
(3,001 - 0,1) / 0,1 = 29,01

Arusaadav. Pigem oli küsimuse mõte, et miks seda kuvatakse. Varasemalt hakati hinna muutust kuvama esimesest tehingust, siis oli teemaks, et kas mitte IPO hind ei peaks olema nö. lähtepunktiks. Nüüd siis nominaalväärtus.
Miks varjatakse IPO hinda?Ma ei suutnud nasdaqi lehelt seda kuskilt leida? See peaks olema rasvaselt trükituna suurelt. Miks luuakse mingeid 3000 ja 4000%tõuse....Keda seal petta üritatakse?
Inimesed on ostnud selle IPO hinnaga, mitte mingi 0.1 nominaaliga....Pigem see küsimus üldiselt nasdaqi inimestele...
"privador"
Miks varjatakse IPO hinda?Ma ei suutnud nasdaqi lehelt seda kuskilt leida? See peaks olema rasvaselt trükituna suurelt. Miks luuakse mingeid 3000 ja 4000%tõuse....Keda seal petta üritatakse?
Inimesed on ostnud selle IPO hinnaga, mitte mingi 0.1 nominaaliga....Pigem see küsimus üldiselt nasdaqi inimestele...

Hiljuti oli ÄP-s sellest juttu

https://www.aripaev.ee/arvamused/2022/04/22/vastuseks-investor-toomasele-nasdaq-tegutseb-vastavalt-oma-reeglitele
Äkki on NASDAQ mõne Leedu kodaniku tööle võtnud. Leedu on nimelt ainus riik kus mina olen näinud, et suhtearve arvutatakse aktsia nominaali suhtes. See on muidugi mõistetav- nominaal on kantud riiklikku registrisse ja seega kindel värk. Kõik muu turupõhine tõmbelmine on kahtlane.
"priduur"
"privador"

Hiljuti oli ÄP-s sellest juttu
https://www.aripaev.ee/arvamused/2022/04/22/vastuseks-investor-toomasele-nasdaq-tegutseb-vastavalt-oma-reeglitele

Selle +/- 300 % kasutamine avaoksjoni hinnakoridoride piiridena tundub üldse matemaatiline nonsensina: Kui ülespoole on alghinnal 4-kordistuda veel kuidagi teoreetiliselt mõeldav, siis allapoole -300 % liikuda pole aktsial mitte kuidagi võimalik, null-hind tuleb alumise piirina lihtsalt vastu!
Kui üldse neid "hinnakoridoride piire" tuleb kuidagi määratleda, siis võiks kasutada geomeetrilist, mitte aritmeetlist keskmist hindade alam- ja ülempiiridele, ehk siis näiteks nii: 4,0 X 1/4 == 1,0 ehk siis tõus võiks olla max +300 %, ja langus sellele vastavalt -75 % (Näiteks tõusule +200 % vastaks siis languse alampiir -66,7 % => ehk 3,0 X 1/3 == 1,0 jne jne).
https://investor.postimees.ee/7532392/mis-nuud-juhtus-punktide-aktsia-soostis-nagu-kork-vee-alt-ules
Dump and pump:)