Naljakas on tänast päeva jälgida. Kuu lõpp on käes ja rahval näpud põhjas. Tuleb ju võlgu ära maksta. Esmaspäevast reedeni hakkavad palgad laekuma, ning siis kukutakse jälle ostma. Järgmisel reedel on roheline reede :-))
Tundub olevat ülemaailmne trend see palga teooria.
kui me laiapõhjaliselt sellele tasemele jõuame, kus palkasid hakatakse investeerima (1997 oli kah selline aeg ju), siis on see jälle märk sellest, et aeg oleks mõneks ajaks bearish standpoint võtta.
Siiski, ma loodan, et palkade toomine börsile pole täna veel mingi laiem trend. (Mis muidugi ei tähenda seda justnagu ei tasuks valitud aktsiates lühikeseks minna.)
Siiski, ma loodan, et palkade toomine börsile pole täna veel mingi laiem trend. (Mis muidugi ei tähenda seda justnagu ei tasuks valitud aktsiates lühikeseks minna.)
Kummaline arvamus. Mida siis börsile tuuakse kui mitte palkasid (sissetulekuid)!? Kas äkki mustalt teenitud raha (mis ka ju palk omamoodi), pärandust, loto võitu või mida siis? Ma arvasin ikka, et inimesed investeerivad oma sissetulekuid (ka palka) vastavalt parematele võimalustele, sh ka börsile. Kas otse või läbi fondide jms. Kui muidugi Sveni ei arva, et inimesed kes teenivad näruseid kopikaid, millest ei jätku söögikski, leiaks võimalust börsile mõelda. Huvitav oleks siis kuulda, kes need ühise kliendid on ja kust nad küll oma raha saavad?
no ok, põhimõtteliselt investeeritakse sissetulekuid tõepoolest, aga mitte ometi niiviisi nagu eespool kirjeldatud - et kuu lõpus vaja aktsiad maha müüa, et süüa osta. Sellist käitumist on küll raske investeerimiseks defineerida. Ma nimetaks seda rumaluseks.
Investeerimiseks (ja ka spekuleerimiseks) tuleks ikka kasutada vaba raha, seda, mis elamisest üle jääb. Kui seda on suhteliselt vähe, no ütleme alla 50,000 krooni, siis võiks kasutada investeerimisfondide teenuseid. Võib ju ka väiksemaid summasid otse aktsiatesse paigutada, aga minu kunagine maaklerikogemus näitas, et selliste summade puhul kipuvad teenustasud võrreldavasse suurusjärku kasumitega.
Investeerimiseks (ja ka spekuleerimiseks) tuleks ikka kasutada vaba raha, seda, mis elamisest üle jääb. Kui seda on suhteliselt vähe, no ütleme alla 50,000 krooni, siis võiks kasutada investeerimisfondide teenuseid. Võib ju ka väiksemaid summasid otse aktsiatesse paigutada, aga minu kunagine maaklerikogemus näitas, et selliste summade puhul kipuvad teenustasud võrreldavasse suurusjärku kasumitega.
Mida siis soovitad, kui teenid 30 000, sööd ja tarbid poole ära. Et jääda ootama kuni 50 kokku jookseb ja siis ostad või, aga selle aja peale turg käest ära jooksnud. Ikka tasa ja targu investeerib üks õige eesti mees. Teeb väikse optsiooni, ostab mõned hansad, võtab kasumit saab värsket raha palgast juurde ja nii see lumepall veerema lükataksegi, et hiljem juba arenedes uusi turge otsida. Kasiino tüüpi mänguritega on muidugi teine lugu ja neile võib see kuu lõpp tõesti tähendada vajadust võlgade katteks raha leida.
15 tuhande paigutamist otse aktsiatesse küll ei propageeriks. Selline summa sobiks investeerimisfondi. Optsioonid on kahtlemata võimalus, aga jällegi mitte siis, kui täpselt seesama palgast ülejääv 15 tuhat juhtub olema kogu investeerimiseks ülejääv raha.
Mis "tasa ja targu"!? Kohe-kohe on tõusuke tulemas. Nüüd kõik säästud, palgad, pensionid, stipid, toetused, laenud kokku ja Normasse!
Mõni mees (inimene?) on nagu vastutustunne ise
:=)
:=)
Tahtsin kysida, et kui palju teenib invest fondi umbes 12000/13000 eek pealt?
Fond garanteerib sulle 18.2437255 % aastas.
kas see on arvutatud summa suuruse järgi, või on see kindel?
Ikka summa suuruse pealt. Tuleb votta eksponentsiaalselt kaalutud keskmine investeeringu summast (antud juhul 12k-13k eeku). Aga üle 15000 investeeringu puhul on fondist saadav tulusus igal juhul 21.35208227 % aastas.