Aga ehk siis paneksite siia kirja ka hetkelise portfelli turuväärtuse, siis on näha mis sorti tegijatega siin foorumites tegemist on. Ei olegi erilist teksti juurde vaja vaid lihtsalt üks arv paluks:) Eriline uurija ikka olen… okei siis panen enda oma kah.
ca. 170 K
115k eek
ja pange siia teie aadressid ))
ok, aadresse pole vaja:)
200k
huvitav oleks samas ka teada, et kas tegemist on harrastukauplejaga (põhitöö kõrvalt) või on kauplemine esmane sissetulekuallikas.
enda kohta niipalju, et on pisike plaan alustada harrastuskauplejana lähimatel kuudel, portfelli suurusjärk 75 kuni 100K EEK. hetkel uurin lihtsalt võimalusi. kaalun ka varianti jääda lihtsalt harrastusinvestoriks ostes mõnda indeksaktsiat või ida-euroopa suunalist fondi.
enda kohta niipalju, et on pisike plaan alustada harrastuskauplejana lähimatel kuudel, portfelli suurusjärk 75 kuni 100K EEK. hetkel uurin lihtsalt võimalusi. kaalun ka varianti jääda lihtsalt harrastusinvestoriks ostes mõnda indeksaktsiat või ida-euroopa suunalist fondi.
ma veel uudistan niisama ringi, ei ole kindlasti mitte põhitegevus... selleks oleks mul vaja suuremaid kogemusi ja teadmisi... plaanin tõsisemalt selle asja ette võtta kui rohkem kapitali
Oeh, sul peab ikka väga palju raha üsna kergelt käes olema, kui nii suurte summadega pea ees tundmatus kohas vette hüppad!
ca' 20k EEk. 8-17 tööl, mudellennukeid ei ehita, lihtsalt on tekkinud kuri hobi Börsi näol.
ehk oleks siis targem kui otsiks kellegi oma portfelli haldama, kellel rohkem kogemusi...
kes oleks nõus? :)
kes oleks nõus? :)
sry 4 offtop
Annox msn, icq?
Annox msn, icq?
'Tallink' teema all clTimo poolt lingitud saates rääkis Enn Pant, et tal ka börsil mängimise pisik küljes, portfell suurusjärgus 2 milj EUR.
To: Velikij
See "pea ees tundmatus kohas" oli vist minu kohta kommenteeritud? Et siis kasiinomängu ei plaani teha, pigem üritaks põhjus-tagajärg seoseid tabada ja neid enda hüvanguks rakendada.
To: Velikij
See "pea ees tundmatus kohas" oli vist minu kohta kommenteeritud? Et siis kasiinomängu ei plaani teha, pigem üritaks põhjus-tagajärg seoseid tabada ja neid enda hüvanguks rakendada.
Siiani aastate jooksul mänginud ca. 10k piires. Käsitlenud seda kui õppemaksu. Võtnud sisse mõned võidud ja mõned kaotused. Teritanud arusaamu ja kontrollinud neid virtukates.
Nüüd plaanin kevadel ca 100k-ga sisse tulla. Aga enne tahaks teada saada, mis sellest SEC-i asjast saab. Variandina võib ilmselt ka mõne konkurendi kaudu turule tulla. Ehkki eelistatud on LHV kui SEC asi suudetakse lahendada nii, et investorile mingi kindlus jääb.
Nüüd plaanin kevadel ca 100k-ga sisse tulla. Aga enne tahaks teada saada, mis sellest SEC-i asjast saab. Variandina võib ilmselt ka mõne konkurendi kaudu turule tulla. Ehkki eelistatud on LHV kui SEC asi suudetakse lahendada nii, et investorile mingi kindlus jääb.
Ma soovitan ka alustada pigem 20-30K ringis. Sellise summaga ei söö tehingutasud väga suurt osa kasumist ja saab vajalikke õppetunde. Alguses kaotab praktiliselt 100% kauplejatest raha. Paari aasta pärast on mõistlik portfelli suurendada ja kui väga hästi läheb, siis võib õnnestub ka kunagi raha teenida. Kahjuks enamik nii kaugele ei jõua.
Portfelli väärtused, mida eespool välja käidi, tundusid küll alustavale investorile väga suured. Tundub, et kergelt tuleb, kergelt läheb. Mõelge, palju peab keskmine eestlane tööd rügama, et üle 100K kõrvale panna?
Portfelli väärtused, mida eespool välja käidi, tundusid küll alustavale investorile väga suured. Tundub, et kergelt tuleb, kergelt läheb. Mõelge, palju peab keskmine eestlane tööd rügama, et üle 100K kõrvale panna?
Raha ei tule ainult tööga.
IPilot, ma ei saa su seisukohast aru - miks LHV kliendid peaksid eelmise aasta jama endale lossina sisse arvestama?
Või sa viitad selgelt ettevõtte võimalikele makseraskustele peale SEC-i trahvinõuet? Ei taba su ärevusnooti.
IPilot, ma ei saa su seisukohast aru - miks LHV kliendid peaksid eelmise aasta jama endale lossina sisse arvestama?
Või sa viitad selgelt ettevõtte võimalikele makseraskustele peale SEC-i trahvinõuet? Ei taba su ärevusnooti.
Trader-konto ca 120K
Minu portfell? 1500 krooni;)
Ma ei tea, kas siia foorumisse mõni pikemaajalisema investeerimiskogemusega investor (ca 10-15a.) ka pilgu heidab, aga minule meenub (lugedes uute investorite turuletulekust) üks investeerimistarkus (ja ärge jumala eest võtke seda isiklikult): aeg on turult lahkuda, kui koduperenaised hakkavad investeerima ja aktsiakursse jälgima - siis on järelikult buum ja võib kergelt krahh tulla.
juba võtsin....:(
nii, kust ma nööri saan....:D
nii, kust ma nööri saan....:D
romi0, kes sa oled siisk
a) koduperenaine
b) taksojuht
c) autolukksepp
viimase toon eraldi välja, sest meie foorumis on üks selline isend, kes suutis oma haltuurarahaga biitida lhv pikaajalist 12% tootlikkust.
a) koduperenaine
b) taksojuht
c) autolukksepp
viimase toon eraldi välja, sest meie foorumis on üks selline isend, kes suutis oma haltuurarahaga biitida lhv pikaajalist 12% tootlikkust.