Planet42

Sigala viimasest nurinast ei saa küll mitte mütsigi aru. Müügimehena ta ju toimis - 400 000 kokku ajamiseks, kui võtame kesmiseks investeeringuks 4000 tuleb oma 200 inimest neti teel ära tinistada. Mitte niisama, vaid sedasi, et nad (nende jaoks) arvestatava rahapaberi välja käiksid. See polegi niisama lihtne.

1 Like

See pole nurin vaid tõdemus Roosaare suurepärastest müügivõimetest. 400k+, kokku tõenäoliselt ligemale miljon oli ju juba vahendustasud? Uppi lendas ikka üle 10m võlamahtu ja osa teenindati uue rahaga ära, käive oli pigem 20+m kanti, millest küll osa paigutati ka otse.

2 Likes

Sain isegi rahajaagult kutse investeerida p42 16% tootlusega, loomulikult loobusin. Rahaj teadis, et see asi ei tööta,aga igast 10 000 on 500 tema oma ja lasi täitsa külma kõhuga oma pettust edasi. Mina ei suudaks teha nii, tean ,et inimene kaotab kogu oma raha, aga mina saan ju 5%. See peab olema kuritegu.

2 Likes

Liberaalsusest hullunud Eestis nimetatakse seda endiselt edukaks vahendusäriks.
Hiina RVs tähendaks see aga automaatset surmanuhtlust.
Sellepärast seal puuduvadki taolised skeemitajad, sest neid lihtsalt ei tekigi.

2 Likes

Oh you sweet, innocent, child.
Sa ei pruugi teada Hiina petuskeemidest aga see ei tähenda, et neid seal poleks. Õigupoolest igaühel on võimalus piiramatul hulgal Hiina petuskeemides osaleda ilma oma kodust lahkumata - telli näiteks mõni “N TB USB stick”.
Peenema tõmbe huvilised said näiteks veinidesse investeerida (<-linke LHV foorum endiselt ei oska värvida?). Hiina kinnisvaraturul toimuvast peaks olema igaüks kuulnud. Selliseid näiteid on lõputult.

6 Likes

Eelvaates linke ei värvita. Postitust muuta ka ei saa: 403. No ei saa kuidagi foorumit korda…

Ma ei tea kuidas teistele paistab aga minuarust on kogu see sooja õhku müüv kamp (õpetaja ja mask jne )ikka väga vaikseks jäänud.
Huvitav kas see kurikuulus külasimman (loe: Investeerimisfestival) saab selle seltskonna edasise eksisteerimise kadalipp olema :face_with_hand_over_mouth:

11 Likes

See pole külasimman vaid puhas sekt. Kui keegi lavalt ütleb “Teate sõbrad ma ostsin hispaaniasse korteri” või mu pangaarvelt vaatas vastu miljon eurot esimest korda! ja kõik hüsteerilsielt plaksutavad ja karjuvad. Seepole päris reaalne maailm. See on sekt.

10 Likes

Ma käisin esimest ja viimast korda see aasta seda tsirkust vaatamas.
Kui seal käies peaks keegi kuidagi targemaks saama,siis tuleb tõdeda,et enne oldi lihtsalt eriti rumal ja järelikult on vaeseks jäämine paratamatus.

4 Likes

Ma ju räägingi, et Eesti inimene on rumal ja madala inimkapitaliga. Vaadakem kasvõi kuidas nad ainult võlgu võtta oskavad.

1 Like

Pigem ma ütleks, et ega eriti ei näe sellist tendentsi. Ei voola ka seal välismaal piimajõed, vaadates elu Eesti maapiirkonnas pigem võib täheldada hoopis inimeste välismaalt tagasi pöördumist - ehituses on halvad lood nii Soomes kui Rootsis ja ega need palgadki enam teab kui motiveerivad ei ole.

2 Likes

Pole käinud. Aga päriselt nii kulgebki see üritus?

2 Likes

Nojah kui tase on maapiirkonna ehitajad, siis neil ei ole tõesti vist eriti kuhugi suunduda ammu juba.

Ma räägin nendest inimestest, kes huultelt lugeda ei viitsi ja kellest keegi Madis siin olulist lisandväärtust tootearenduses loodab. No võta näpust, Reformierakonna, sotside ja Eesti200 jaoks ei hakka ükski normaalne inimene seda lisandväärtust looma, vähemalt mitte vabaturumajanduslikult. Kui sellest aru ei taheta saada, oma viga. Kohapeale jäävad need, kellel mujale minna ei ole.

See niiöelda (paraku madal) väärtusloome Eesti majanduses toimubki ümberjagamisega, igasugu ettevõtlustoetused, huultelt lugemised, klikikapitalism, käsi peseb kätt süsteem riigieelarveliste tellimuste jaotamisel jpm. nagu asjaosalised vist ise ka väga hästi teavad. Vabad tegijad hoiavad sellest ammu eemale, ei tule seepärast soovitud välisinvesteeringuid ega midagi. Isegi kõrge energiahind ei ole nii suur probleem.

5 Likes

Kuidas see kõik Planet42 teemaga seotud on? Kas Kaja Kallas või Reformierakond sundis kedagi Aafrikasse raha laenama? Poliitilised vaated ja poliitukud võivad olla ju meeldivamad või ebameeldivamad, aga hakata ome kitsaste eelistuste valguses mustama kõiki teisi pole vast ka kuigi mõistlik. Pole sel Eestil koos oma rahva, majandus- ja muu kliimaga ning ka poliitikutega häda suurt midagi. Teisel pool aeda ei ole rohi rohelisem.

11 Likes

Fakt on see, et mõnest suuremast riigist vaadates on Eesti osa Venemaast. Ja see teadmine kinnistub Eestit külastades kui juba lennujaama piiripunkti politseiametnike omavaheline suhtluskeel on vene keel, palju õnne. Tundub, et seestpoolt pindu oma silmas ei märgata või kuidas see ütlus ongi.

Jüri Reinvere avaldas hiljuti Saksamaa vaatest küllaltki mõtlemapaneva arvamuse selle kõige kohta, tutvuge. Kokkuvõtvalt siis Eesti tulevane püsimine sõltub eelkõige sellest, kui palju “pärismaalaslikku” kultuuri seal pakkuda suudetakse, mis Euroopa otsustajaid oma meelelahutuslikus elemendis paeluda võiks. Tema arvamuslugu on muidugi laiem, see lihtsalt üks mõttekild sealt tooduna. Aga paraku ega eestlased ise midagi Venemaast eristumiseks eriti teha ei viitsi.

1 Like

Kõik sõltub vaatenurgast. Sobiva fookuse otsimisel võib ka ütelda, et röövsaare on poisike, vaata kui palju Bankman-Fried raha kaasas. Järgmine kohalik röövsaak on juba nutikam. Raha ei vormistata mitte enam laenuna OÜle vaid “tokeniseeritakse” mingiks derivatiiviks. Ja kui raha kord läinud… püüa tuult väljal. “Tootlus ei vastanud päriselt investorite ootustele” (Loe: osutus suisa negatiivseks)

Ainus koht, kust vaadates on Eesti osa Venemaast, on Venemaa.

11 Likes

Ongi tüüpiline eitusfaas. Kultuuriliselt igati Venemaa, vähemalt enamuse välismaalaste arvamusel. Uskuge või mitte, kohapeal käimine ainult kinnitab seda. Kahju muidugi, aga reaalsus, suur tänu 30 aastat venekeelse haridusruumi eest aga ega see üksi mentaliteeti ei kujunda.

2 Likes

No me nägime ju telekast päris hästi, mis jõulude paiku Narva piiril toimus/toimub. Vaevalt need põlised eestlased Mari ja Ants olid, kes karjas tungeldes ja vene keeles röökides Venemaale pääsu ootasid.

1 Like

Ega ilmaasjata saksa/prantsuse/itaaliakeelsete riikide venenostalgiliste turistide jaoks peaegu Tallinna ja Ida-Virumaa reise korraldata nüüd kui Venemaale pääs raskendatud, parim aseaine. Olemegi saavutanud Jüri Reinvere kirjeldatud vabaõhumuuseumi teooria paraku selles võtmes. Aga nende turistide raha parandab ehk vähemalt sektori majanduslikku olukorda, Kaja Kallase mees ka vist tegutseb Venemaal edasi?

3 Likes