Pensionifondid - milleks kära?

to: Alo

Ei tee seda, sest ei viitsi, ei ole sobiv või et Malmsteinil on pikk kasevits?

:)
2002.a. ma midagi siis veel alustavatest fondidest kirjutasin, mingit erilist väärtust see kirjatöö hetkel küll ei oma.
http://www.epl.ee/?artikkel=203283
ma ta'itsa rahul LHV fondiga 20 % plussis.... olenemata sellest, et inflatsioon samuti na'rib otsa... Kui pensionifondi raha paned, on see tuleviku nimel sa'a'stmine, mis ei kajastu hetkel muudmoodi, kui Sul isiklikult ja'a'b natuke v'hem raha tarbimiseks.
aga selles ju kogu point ongi, et kunagi kauges tulevikus saaks vorsti osta ja 6lle libistada...
Ma ei saa aru, miks öeldakse, et LHV investeerib indeksitesse, kui seal on Tallink, East Capital Russia Fund (vist riskantne) jne, aga 10 suurema investeeringu hulgas ei näe ühtegi indeksit.
Jutt käib LHV Maailma Aktsiad ja info võib olla vananenud.
MSM, täpsustus - neil on portfellis Tallinki võlakirjad, mitte aktsiad.
Tallinki võlakirjad. Kõlab peaaegu nagu Manutendi võlakirjad või QVara võlakirjad - ehk kui üksikul saarel keset öist metsa oleks summutiga püstol vastu kukalt surutud ja öeldaks, et "OSTA või sured!", siis ikkagi kasutaks kõiki võimalusi mitte osta.
ja siis veel keskerakonna võlakirjad ja .... võlakirjad jne.
tegelikult päris pull oleks küll kui mõni tuline isamaliitlasest pensionifondi omanik hakkab ühel õhtul huvi pärast oma pensionifondi inv. portfelli vaatama ja... ohhooo keskerakonna võlakirjad :-D
Jah, sel aastal mõtlesin pikalt, kas mitte vahetada K3 LHV maailma aktsiate või uute turgude vastu, sest viimasel ajal on tootlus jäänud inflatsioonile alla. Kuid samas, kui ma kõik sisenemis- ja väljumistasud sisse arvestan, ei võida ma midagi. Pealegi, kolmeaastase vaatlusperioodi jooksul pole tootluses nii suurt vahet, et rabelema hakata. Veel on aega mõelda...
Kumb on õige?
ÄP näitab LHV Maailma aktsiad riskiastmeks 0,49 ,aga Pensionikeskus 1,93?
MSM, ma arvan, et "õige" pole kumbki. Ma ei tea mida see ÄP number mõõdab, aga Pensionikeskuse lehel antakse viimase aasta volatiilsus, mis mingi indikatsiooni annab, aga lõplikust tõest on väga kaugel.

Muuseas, pensionifondide portfellidega kõva ragistamine käib ja loodetavasti järgmine nädal ka kokkuvõte valmis.
krt, see pensionikeskuse leht on ju IE only feature'itega tehtud. urr... Firefoxis statistika rubriigis lahtrite kommentaare/selgitusi ei näe.
Mis toimub?

Kindlustusfirma hullutas õpilasi koolitunnis pensionifondi muutma
Palju see InBro ise ühe inimese pealt teenib, et saab 500 kr preemiat maksta?
Mingi vana teema, aga otsin leidis selle kõige lähema LHV ususekti pensionifondile.

Küsimus: Miks krt peab Tartus Selveri toidupoes peedistama naisi äärmiselt pealetükkiva müügiga.
See peaks vaikimisi ka keelatud olema ehk kui langed sellise müügi ohvriks makstakse kõik tehtud lollused kinni.

LHV võiks ikka kontrollida keda tööle võtab...
Nüüd juba kuidagi imelik LHV fondis olla.

~1 nädal tagasi oli juba LHV müükarile imelik karjuda lõunakas, et ikka LHV's raha.

aga see jätkub aastast aastasse...
Lihtne lahendus..
Üks tädi Äripäevast arvab, et andke ikka oma igakuine papp pankadele nätsutada, sest "tema ju teeb ka nii. Mis sellega ikka juhtuda saab ?"
Ei salga, et oma artiklis lastele viidatud "igaks juhuks" panustamise koha pealt on tal realistlik õigus, kuid samas on ka enamusel neil artikli kommentaatoritel õigus pensionifondide suhtes.
tädi on ju veidi ikka lammas küll. üks hetk väidab ennast meeletuks investeerimisguruks ja lõpuks tõded et ei oska oma rahaga muud teha, kui pensionismabasse panna, kus tootlus on nii nagu on, hea kui veidi parem kui inflatsioon on.
http://www.e24.ee/2590044/eesti-pensionifondid-on-oecd-riikide-koige-kehvemad

Aastatel 2008-2012 oli Eesti pensionifondide keskmine nominaaltootlus 1,8 protsenti.
Eesti pensionifondide reaaltootlus oli neil aastatel keskmiselt -5,2 protsenti.

Isegi väike loss, biotechi vennad saavad ikka rohkem pauke sisse.