Pensionifondid - milleks kära?

"zuckerblaum"
"ttrust"
"zuckerblaum"
Soome 100-margaste tühistamist poleks MITTE KEEGI tõsiselt võtnud, kui kuu-paar enne seda poleks seda rublaaktsiooni olnud.
Kui sa sellest midagi ei mäleta... ma ei saa sind siinjuures aidata.

Kuidas ei saa? Too oma isiklikud mälestused lagedale. Mina mäletan toda aega, et kuu lõpus olid näpud põhjas, sest vaatamata isegi kokkuhoidlikule eluviisile, hinnad jooksid nii kiirelt eest ära, et selle raha eest polnud enam kuu lõpus suurt midagi osta.

Ma ju räägin sulle oma mälestustest, aga sa ei usu. Mida ma siis veel peaks su arust tegema? Sundima sind uskuma?
"Mulder"
No paanika oli ikka eeskujulik. Kui õigesti mäletan, siis tegu oli pühapäeva õhtuga, mil enamik kohti oli juba kinni. Seetõttu tormati hotellide valuutabaaridesse. Olümpia hotelli oma osteti kõigest tühjaks. Esimesed õnnelikud rabasid plokkide viisi suitsu. Järgmised limpsi, kommi, nätsu ja küpsist. Viimased õnnetud, kellele kaasa ostuks midagi polnud enam pakkuda, asusid alkoholi konsumeerima.

Mitte, et ma ei usu, vaid ma ei mäleta ja ei ole ka internetist leidnud seda õiget kohta mis tollaaegseid sündmusi meenutaks. Samas, Mulderi kirjeldus toob midagi ähmast mälusoppidest meelde, tõesti, meenub tasapisi, et mingit paanikat tol ajal ajakirjandus kajastas. Ise ma selles ei osalenud ja ka uudise peale, et rahatähed ära kaovad ja asendatakse uutega, ei ärritunud. Mäletan ähmaselt, et veel tol ajal arutati, et kuidas see käik võiks inflatsiooni pärrsimisele mõjuda. Inflatsioon läks aga kolmveerand aastat hiljem palju hullemaks.