Teisipäevasel valitsuse ja Eesti Pensionäride Ühenduse kohtumisel otsustasid pooled läbirääkimisi jätkata, kuid ei kumbki ei taganenud oma esialgsest seisukohast.
«Me rääkisime avameelselt ja see oli vajalik kohtumine,» ütles pensionäride ühenduse esimees Sven Pärn.
Pärna sõnul lubas valitsus oma seisukohti põhjendada, «kuid me ei usu, valitsusel midagi uut öelda oleks. Aga soliidsus nõuab, et me vaataksime need üle,» ütles pensionäride ühenduse liider.
Miks mulle ei meeldi täitmata lubadus, kui see mulle kui liitujale kasulik on? Sest sellega minnakse süsteemi aluste kallale, ning kui seda on korra tehtud, siis tõenäosus, et seda uuesti tehakse on suurem. Kui 10 aastat on võimul olnud parempoolsed, siis kes kindlustab, et nad ka järgmised 10 aastat võimul on? Seega võib varsti kogu see 4% ära kukkuda, mis minu kui liituja fondi lisatakse ning seda tõenäosust suurendab demograafiline olukord (pensionäre, kes on valimisõiguslikud, saab varsti olema rohkem kui töötavaid inimesi).
Seega egoistlikust vaatepunktist ei tahaks väga ebaõiglust juurde tekitada kui see ükskord minu enda vastu ära kasutatakse. Teisalt on pensionäride olukord siiski suhteliselt nukker ning nende võimaluste piiramine suht ebaõiglane ning inimlikust vaatekohast toetaks ka pigem pensionireformi finantseerimist teistest allikatest.
Riigikogu keskfraktsioon tahab seadusemuudatusega keelata järgmise aasta algusest sotsiaalmaksu neljaprotsendilise osa ülekandmise kogumispensionideks.
Vastava eelnõu esitasid täna parlamendi menetlusse fraktsiooni liikmed ....
Ma ei kujuta ette kui see läbi läheb ,ca 358 000 inimest on liitunud .Kui läheb siis järgmiseks
küsivad tagasi juba laekunud 4% ja otse Tallinna eelarvesse ?
Usun et see siiski järjekordne propaganda .
Samas võtmes jätkates sooviks ka kõikidele eesti noortele peredele anda 10 000 krooni ja "rahastamisallikad leida riigieelarve teistest vahenditest".
küsivad tagasi juba laekunud 4% ja otse Tallinna eelarvesse ?"
Ei olnud ju juttu 4% lisamise lõpetamisest ega senini lisatu konfiskeerimisest, vaid hoopis edaspidisest 4% lisamisest muude allikate arvel.
hmm, teatavasti oli II sambaga alustamise aegadel valitsuses just KESKERAKOND ja tollane sotsiaalministergi KESKERAKONDLANE Siiri Oviir, kes tollal arvas pensionireformist nii
võib-olla teen Siirile ülekohut ja tema ei kuulu nende keskfraktsiooni liikmete hulka, kes seekord vastava seaduseelnõu algatasid? vastasel juhul jääb vägisi tunne, et Keskerakonna meelsus pöördub kui tuulelipp kui ainult on võimalik sel moel poliitilist profiiti lõigata ...