No siis on ÄP soovitus osta igati asjakohane, sest mulle tundub, et see tõus ei saa küll enam teps mitte kuidagi olla jätkusuutlik, ka kõiki Lätisid arvestades, sedavõrd järsk on ülessööst olnud viimastel kuudel.
Verd ka tänavatel veel ei ole ja IMHO asi nii hulluks ei lähe ka - kas peaks tulenema siit soovitus "hoia"?
Läti kinnisvaraturg peaks olema päris ohtlik jah. Vaadake näiteks Merko korterite hinnad: http://www.nams24.lv/?_p=2646 või Riia vanalinnas www.city24.lv.
heh... ÄP soovituste järgi otsuste tegemine on muidugi omaette teema. Siis peaks iga päev pidevalt 180-kraadiseid otsusemuutmise harjutusi tegema.
Henryhenry - praegu on õige aeg osta Usbeki aktsiaid.
Vale
Nüüd on õige aeg!
Nüüd on õige aeg!
Kas see Usbeki on Tallinna Väärtpaberibörsil ka noteeritud ja mis ta tähis on?
*ootab kellegi mingisuguseid tulemusi
*ootab kellegi mingisuguseid tulemusi
millal Merko aktisonäridele dividendiraha kontodele kannab?
leff
sellistele küsimustele leiab vastuse siit: http://www.ee.omxgroup.com/?id=4240
Homme 18. mail peaksid Merko Ehituse dividendid laekuma siis ...
Kas merkole tehakse eesti mastaabis tugioste? Kuidas seletada alumisest müügihinnast kõrgemate tehingute tegemist? Miks majandustulemusi veel ilmutatud ei ole?
Tundub et mida suuremaks Merko on kasvanud, seda läbipaistmatuks. Tehingud Riias mis on ilmselgelt äärmiselt suure tähendusega Merkole ei räägita. Öeldi aasta tagasi vaid et investeerib jäähokuhalli 30 meur. Täna teame meedia kaudu et tegemist oli 10,8 hektar maaostuga Riia kesklinnas. (Seevastu, kui uskuda Riia linnapea pole kindel kellele kuulub see 30 meur maksev hall. (ehk üle 50% Merko omakapitalist). Merko peaks rohkem rääkima, kui tahetakse nautida avaliku börsifirma staatust.
Tulemused väljas. Kuidas hindate, mitte eriti ootuspärasteks?
Esmapilgul väga viletsad tulemused. Hansabank Markets ootas I kvartali käibeks 55 miljonit eurot, tuli vaid 40 miljonit. Kasumiennustus oli €4,8 miljonit, tegelik tulem €4,3 miljonit, mis sisaldas veel erakorralist tulu. Esmaspäev tuleb punane Merko aktsia jaoks.
Näikse nii, et ka siin fondiemissiooni järgne edulugu ei kordu - analoogia Harju Elektriga ...
Osa kasumist oli erakorraline tulu veel pealegi ...
Samas võib Merko alati üllatada millegi muu erakorralisega, mida tema hetke numbritest välja ei loe ...
Osa kasumist oli erakorraline tulu veel pealegi ...
Samas võib Merko alati üllatada millegi muu erakorralisega, mida tema hetke numbritest välja ei loe ...
Aga mida korrigeeritud PE näitab?
31 märts oli Merko omakapital/aktsia veidi üle 44 eek. Kui maha arvata dividend (6,5/2) ja tulumaksud oleks number umbes 40 eek/aktsia. Turg maksas siis reedel 6,6 korda (!!!) Merko omakapital (31 märts). Kindlasti on paarsada miljonit peidetud realiseerimata kasumit bilansis (10-15 eek/aktsia), ikkagi peaks nii mõnigi investor hakkama mõtlema kas ta saab kunagi oma 265 eek/aktsia tagasi. Kõrge kasumlikkus ehitus- ja kinnisvaraarendussektoris on toonud turule konkurendid, ja risk on tõusnud.
Aprill 2004 ostis Merko osaluse Tornimäe Apartments, 50% sellest kaksiktorniosast kuhu tuleb korterid ja mis Merko ehitab. "Tulud sidusetteõtetelt" Q1 võiks tulla müügilt sealt (7 meek kasum). Erinevalt Riia halliprojektist on Tornimäe ehitustööd käibe sees, kui ma õigesti aru saan.
Pärast aprilli 2004 ei tea mina ühtegi uut Tallinna korterielamuprojekti mis Merko on algatanud. Merko on arvatavasti Tallinna Börsi parimalt juhitud ettevõte, ja äkki ennustatakse sealtpoolt et Tallinna korteriturul on raskemad ajad ees.
Siiamaani on aktsiaturg ignoreerinud Merko aktsia kõrged multiplid, Q1 raport oli minu silmades esimene kord (kunagi) kui Merko üllatas negatiivselt. Käibe poole pealt on raske ennustada paranemist lähiajal, eriti mitte Eestis. Teedeehitus ilmselt tõuseb hooajaliselt, aga rida projekte lõpevad ka lähikuudel, näiteks Wendre tehas, Rävala maja ja Kunstimuuseum. Tõus peab tulema Lätist ja Leedust, kuigi seal on arvatavasti marginalid suurema surve all (ja tulumaksud mitte nii soodsad.) Kuidas asjad Venemaal arenevad pole teada.
Arvaksin ka et alltöövõtjate läbirääkimispositsioon on paranenud, teatud märke on, et projektid venivad, võib arvata et kulud tõusevad ja tööjõud napib.
Kuigi pikaajaliselt on ehitussektor võitja Baltimaades ja Merko track-record suurepärane, usun mina et PRAEGU on aktsiakursi upside null ja downside suur.
Aprill 2004 ostis Merko osaluse Tornimäe Apartments, 50% sellest kaksiktorniosast kuhu tuleb korterid ja mis Merko ehitab. "Tulud sidusetteõtetelt" Q1 võiks tulla müügilt sealt (7 meek kasum). Erinevalt Riia halliprojektist on Tornimäe ehitustööd käibe sees, kui ma õigesti aru saan.
Pärast aprilli 2004 ei tea mina ühtegi uut Tallinna korterielamuprojekti mis Merko on algatanud. Merko on arvatavasti Tallinna Börsi parimalt juhitud ettevõte, ja äkki ennustatakse sealtpoolt et Tallinna korteriturul on raskemad ajad ees.
Siiamaani on aktsiaturg ignoreerinud Merko aktsia kõrged multiplid, Q1 raport oli minu silmades esimene kord (kunagi) kui Merko üllatas negatiivselt. Käibe poole pealt on raske ennustada paranemist lähiajal, eriti mitte Eestis. Teedeehitus ilmselt tõuseb hooajaliselt, aga rida projekte lõpevad ka lähikuudel, näiteks Wendre tehas, Rävala maja ja Kunstimuuseum. Tõus peab tulema Lätist ja Leedust, kuigi seal on arvatavasti marginalid suurema surve all (ja tulumaksud mitte nii soodsad.) Kuidas asjad Venemaal arenevad pole teada.
Arvaksin ka et alltöövõtjate läbirääkimispositsioon on paranenud, teatud märke on, et projektid venivad, võib arvata et kulud tõusevad ja tööjõud napib.
Kuigi pikaajaliselt on ehitussektor võitja Baltimaades ja Merko track-record suurepärane, usun mina et PRAEGU on aktsiakursi upside null ja downside suur.
>>Pärast aprilli 2004 ei tea mina ühtegi uut Tallinna korterielamuprojekti mis Merko on algatanud. Merko on arvatavasti Tallinna Börsi parimalt juhitud ettevõte, ja äkki ennustatakse sealtpoolt et Tallinna korteriturul on raskemad ajad ees.
kas mitte merko ei ehita tabasallu uusi kortereid?
http://www.merko.ee/tabasalu/
kas mitte merko ei ehita tabasallu uusi kortereid?
http://www.merko.ee/tabasalu/
viies maja seal lisati jah, aga kui õigesti mäletan algas Tabasalu projekt kevadel 2004.
Merko Ehituse täiendav aktsia kaupleb alates tänasest põhiaktsiaga sama sümboli all so. MKO4T = MKO1T
Lihtsalt infoks...Merkol on Admirali Maja, mis vist on nüüd valmis... Minu teada toimub Merko juhtimisel ka 110 kV kaabli panek Tallinnas Balti jaama lähistel....Eks nad püüa kah areneda mitmes suunas.
Rootsi East Capitali Baltikumifondi väärtus on viimastel andmetel umbes 4 mrd EEK. Traditsiooniliselt on seal olnud umbes 4% Merko aktsiat. Kui see nii täna oleks siis nendel peaaegu 700 000 Merko aktsiat. "Cross-checking" aktsionärideraamatusega annab et SEB clients omab 827 000 Merko aktsiat. Võib siis järeldada et rootslastel on üht-teist läbi mõelda hetkel.