Jyri:
mul on ka taolisi näited ropult palju. ülemõistuse palju.
inve stoor:
ilmselt sa peaks paari näitega oma juttu vürtsitama. Siis ehk kaob ka minusuguste sinisilmsus antud teemal. Ise ei taha eriti sedagi uskuda, et Eestis (me räägime ikka ju Eestist veel) ropult palju neid ideid üldse on, mis oleks koos korraliku äriplaaniga investoritele esitatud. Loomulikult ei tahaks sealt edasi uskuda ka seda, et need investorid neid ideid ropult varastanud ja ellu viinud on.
aga ega ma enne ei uskund, et keegi mu makki ka tahab, kui lõpuks aken sisse löödi... :)
ilmselt sa peaks paari näitega oma juttu vürtsitama. Siis ehk kaob ka minusuguste sinisilmsus antud teemal. Ise ei taha eriti sedagi uskuda, et Eestis (me räägime ikka ju Eestist veel) ropult palju neid ideid üldse on, mis oleks koos korraliku äriplaaniga investoritele esitatud. Loomulikult ei tahaks sealt edasi uskuda ka seda, et need investorid neid ideid ropult varastanud ja ellu viinud on.
aga ega ma enne ei uskund, et keegi mu makki ka tahab, kui lõpuks aken sisse löödi... :)
inve stoor, kas sa loodad, et rahastajad ütlevad: "jah, me varastame ideid, või kui otseselt pihta ei pane, siis idee autorile jätame ikkagi ainult näpuotsatäie."
Aga sisuliselt õige, ideid varastatakse ning on isegi juhtunud, et lastakse asi käima lükata idee autoril ja pärast tõmmatakse nahk üle kõrvade. Jäetakse tegemise rõõm :)
Aga sisuliselt õige, ideid varastatakse ning on isegi juhtunud, et lastakse asi käima lükata idee autoril ja pärast tõmmatakse nahk üle kõrvade. Jäetakse tegemise rõõm :)
Mis trading roomi puutub, siis Eesti daytraderid läheksid yksteisele kõri kallale, kui selguks, et keegi teise nina eest 1000 XOXOt ära ostis:)
jyri lohutuseks ytleks et sa siis selles vallas veel poisike. minul kogemusi 2 ärakõndinud maki + 1 katkikeeratud ukselukuga. seda kesklinnas ja politsei kommentaar on: "...me teame jah, need on Veerenni poisid..."
toon konkreetse näite idee ja teostamise autorile tünga tegemisest.
Mu sõber pöördus ideega ärivendade poole käivitada 24h kauplus Pärnu mnt ja Roosikrantsi nurgal (toimib juba 6 aastat). Ärimeestele ide meeldis ja lasid sõbral asja valmis teha, ise muidugi finantseerisid. Kui asi avamiseni jõudis, anti sõbrale jalaga tagumikku ja see kogu profit oligi.
Mu sõber pöördus ideega ärivendade poole käivitada 24h kauplus Pärnu mnt ja Roosikrantsi nurgal (toimib juba 6 aastat). Ärimeestele ide meeldis ja lasid sõbral asja valmis teha, ise muidugi finantseerisid. Kui asi avamiseni jõudis, anti sõbrale jalaga tagumikku ja see kogu profit oligi.
Nujah, kuid tundub, et nyyd sureb maha see kunagine "Roosa Krantz" :)
mis poega tegemist on?
praegu kutsutakse Spariks
Kas keegi siis paneb ettevõtte püsti ja jagab muljeid? Või paneks, teeks, oleks, pidi... stiilis jätkaKS?
anna andeks Gnoom. siin foorumis kirjutajad võlgnevad kindlasti sulle selgituse miks pole veel midagi tehtud ja miks on raisatud kallist foorumiruumi ja aega lihtsalt arutlemiseks. mina näiteks hakkan kohe toimetama et tähtaegadest kinni pidada ja enam ei aruta.
Õige, Gnoom, rohkem tegusid :)
Mina olen tegemisel käsi. Va krõbisevat ei ole veel leidnud, kuid mõnda saab ka ilma selleta ära teha ja räägitakse, et raha ei ole maailmas otsa saanud.
Mina olen tegemisel käsi. Va krõbisevat ei ole veel leidnud, kuid mõnda saab ka ilma selleta ära teha ja räägitakse, et raha ei ole maailmas otsa saanud.
Ma olen kindel, et siinkirjutajatest, kes tunnevad üksteist vaid foorumi kaudu, ei tee koos ühist ettevõtet. Sorry, Eppr, ära minule lootma jää. Ja kui raha pole, siis otsi kel on (aga vali hoolikalt) ja oma osa maksa mitterahaliselt (kompuuter vmt). Ahjaa, oled Sa naine? Ma lähen nüüd koju.
Eiei, Gnoom, kes siis nii tähtsas asjas teistele loodab! Vastus viimasele: jah (paluks mitte arutama hakata, kas see on pluss või miinus:))
Head koduteed.
Head koduteed.
naine? mmmm....
Tundub mõistlik tegeleda sellega, milles juba kogenud ollakse. Kasulik võiks olla ka tulevikku vaadata ja võimalusi näha.
Ma ei tea teie vanust, kuid on teada, et te elate keskmiselt 63-65 aastaseks. Seega on aeg kriitiline ressurss. Kui sellest oleme aru saanud, siis tuleks juba täna otsustada. Analüüsige oma äriideed läbi, analüüsige oma võimalusi (palju on raha või õigemini palju teie idee teostus eeldab raha). Ja kui olete äratundmisele jõudnud, et asi on kõva, siis tuleb ka kohe edasi minna. Luua juriidliselt firma (ost/teha ise), leida tööjõud jne. Ma olen leidnud oma tänastele võimalustele äriidee. Sel aastal on isiklikke tegevusi liiga palju ja edasi saan minna järgmise aasta alguses. Eppr, ma aimasin Su kirjutamise õrnast stiilist, et oled naine, tugevuste/nõrkuste üle vaidlema ei hakka. Ja ära tõepoolest teistele lootma jää, Su elu ei ole nii pikk:).
Gnoom, ma aimasin su nimest et oled päkapikk. viies selle kokku praeguse aastaajaga aimasin ära kuhu sa õhtuti kiirustad ja miks sul isiklikke tegevusi hetkel väga palju on. minu laps sai sult eile lutsukommi, aitähh.
Nüüd järsku tuli meelde, kes need Roosa Krantsi omanikud olid... Neil läheb päris hästi muidu vist :)
eks nad sealt roosast oma jaekaubanduskogemuse saidki