Minu soovitus oleks myya koik vaartpaberid maha, maksta saadud rahast teistele parijatele nende osa valja, ning ylejaanu eest osta vordses osas Merko, Tallinna Kaubamaja, Olympicu, Tallinki ja Eesti Ekspressi aktsiaid ning siis jargmiseks viieks aastaks unustada oma investeeringud. Viie aasta parast voiks siis minna investeerimisnoustaja jutule.
Ehk siis fondid ei sobi, aga kontsentreerida riske KIE regioonilt Eesti regioonile sobib? Really?
Minu soovitus on eelmist nõuannet ignoreerida ja sarnaselt eelnevatele soovitustele minna kohe (võimalusel erapooletu) investeerimisnõustaja jutule.
Minu soovitus on eelmist nõuannet ignoreerida ja sarnaselt eelnevatele soovitustele minna kohe (võimalusel erapooletu) investeerimisnõustaja jutule.
mykoloogi nõuannet kuulates hävid portfellist koheselt 21% tulumaksu näol
Siinjuures tekib veel üks huvitav küsimus millele võiks mõni jurist vastata :
Kui nüüd pärija (Venicebeach) müüb portfelli ja saadud tulult (soetusmaksumus = 0) maksab tulumaksu 21% ning seejärel maksab osalused teistele pärijatele kas siis ka nendel tekib tulumaksukohustus ?
Ehk teisisõnu kas sellisel viisil pärandi jaotamisel on võimalik ka mitu korda tulumaksu tasuda (kumulatiivne tulumaks)?
Kui nüüd pärija (Venicebeach) müüb portfelli ja saadud tulult (soetusmaksumus = 0) maksab tulumaksu 21% ning seejärel maksab osalused teistele pärijatele kas siis ka nendel tekib tulumaksukohustus ?
Ehk teisisõnu kas sellisel viisil pärandi jaotamisel on võimalik ka mitu korda tulumaksu tasuda (kumulatiivne tulumaks)?
Minu meelest ei teki, kuna siin pole tegemist tuluga, vaid lihtsalt sugulaste vahelise rahaülekandega.
Kui sa oma pojale taskuraha annad, siis ei teki ju tal ka tulumaksu kohustust. (Ma vähemalt väga loodan nii)
Kui sa oma pojale taskuraha annad, siis ei teki ju tal ka tulumaksu kohustust. (Ma vähemalt väga loodan nii)
Raha pealt ei ole tulumaksu.
Samamoodi pärisin ka mina raha, maksuvaba.
Samamoodi pärisin ka mina raha, maksuvaba.
Mina müüks kindlasti OTP, sest selle jaoks võetakse arvelt korralikku haldustasu (nagu TEO puhulgi). Aga üldiselt on pealkirjas miljonidollariline küsimus. Tulumaksu peab ikka maksma: edasilükkamine pole lahendus.
See teema siin tuletab meelde, et investeerid mis sa investeerid lõpuks võiks 0 olla.
Muidu keegi pärib ja jama kuipalju...
Muidu keegi pärib ja jama kuipalju...
ehk siis võidab see, kellel surres pole mitte halligi, et maksuamet küüsi sisse lüüa ei saaks!
Soovitan teatud nõustamist, aga enne pane paika idee:
Kuna ei kavatse ennast halliks harida alal, siis eelistan dividendi tootlusega aktsiaid.
Seega likvideeri igasugu fondid - nii saad makseks vajaliku raha kokku.
Seega raha makstud.
See mis jääb üle pane mõnda lähipiirkonna dividende andvasse firmasse.
TEO pole halb soovitus....
Saad aastas teatava summa ja ka investeering pole nii äkilise käitumisega enamasti.
Igasugu privaatpanganduse või portfellihalduse teemat väldi - seal tõmmatakse enamasti vaid nahk üle kõrvade.
Jätad oma inv. kontole ja asi vask.
Kellegi teise nuumamise ahel jäta igal juhul ära - las raha vaikselt tiksub.
Kuna ei kavatse ennast halliks harida alal, siis eelistan dividendi tootlusega aktsiaid.
Seega likvideeri igasugu fondid - nii saad makseks vajaliku raha kokku.
Seega raha makstud.
See mis jääb üle pane mõnda lähipiirkonna dividende andvasse firmasse.
TEO pole halb soovitus....
Saad aastas teatava summa ja ka investeering pole nii äkilise käitumisega enamasti.
Igasugu privaatpanganduse või portfellihalduse teemat väldi - seal tõmmatakse enamasti vaid nahk üle kõrvade.
Jätad oma inv. kontole ja asi vask.
Kellegi teise nuumamise ahel jäta igal juhul ära - las raha vaikselt tiksub.
üks tuttav viis oma pärandusest saadud raha inv.nõustajate kätte ühes pangas
need sellid asusid näiteks 6 korrusel seal pangas
nyyd pole sellest pärandusest enam kildugi järgi
ja peale seda näiteks 4 korrusel sellesamas pangas vähendati ta krediitkaardi limiiti drastiliselt, kuna ...
väiksed lapsed väiksed mured, suured lapsed suured mured
rahaga sama lugu :(
ainult et rahast ei saa kunagi seda rõõmu, mis lapsed toovad
ja peale seda näiteks 4 korrusel sellesamas pangas vähendati ta krediitkaardi limiiti drastiliselt, kuna ...
üks tuttav viis oma pärandusest saadud raha inv.nõustajate kätte ühes pangas
See on sellest samast vanast ooperist, et Eestis ei tohi täismandaati anda. Nõuandeid kuulata, nägemuse üle arutada - väga hea. Mandaat - kolesurmvalusöökaboom.
suffiks, see kohe kindlasti ei kehti ainult Eesti kohta
iseliikur on Seppo Saario loengul käinud :-)
97 tegin nii b sebitud rahaga, sest see oli justkui popp. ise enam ei julgenud sisse minna, olin valdavalt selle müünud mis ei olnud nn vajalik.
kui väljavõtte sain , siis ei uskunud silmi - kõik mille olin müünud oli tagasi ostetud. vähe veel - nn strateegilise osa peale oli võimendus veetud ja ostuoptsioone ostetud.
päris vähe jäi alles...lõpuks
kui väljavõtte sain , siis ei uskunud silmi - kõik mille olin müünud oli tagasi ostetud. vähe veel - nn strateegilise osa peale oli võimendus veetud ja ostuoptsioone ostetud.
päris vähe jäi alles...lõpuks
vähemalt kui nüüd puusse virutan saab ainult ennast sõimata ja vaevelda hingepiinades.