Huvitav, et te ei mõtle sellistele asjadele nagu küttekulude kahekordistumine + igasugune muu jama.
ilma kytmine ei loo lisaväärtust.
ainus r66m kylmast on ilus loodus..
ainus r66m kylmast on ilus loodus..
Siin oli juttu uutest autodest ja uutest majadest.
Siit ka küsimus: Teades (spetsialistid räägivad) uute elamute (ka korterelamud) kõikuvat ehituskvaliteeti, kas on kuulda mõne uue maja(de) torude külmumisest?
Ilmselt on tule all hiljuti (kuni 10a.) valminud elamud. Need ei ole ju külma siiamaani saanud.
Mäletan, et põhikoolis oli meil paar nädalat koolis külmapühad. Aga see oligi ca 15 aastat tagasi.
Siit ka küsimus: Teades (spetsialistid räägivad) uute elamute (ka korterelamud) kõikuvat ehituskvaliteeti, kas on kuulda mõne uue maja(de) torude külmumisest?
Ilmselt on tule all hiljuti (kuni 10a.) valminud elamud. Need ei ole ju külma siiamaani saanud.
Mäletan, et põhikoolis oli meil paar nädalat koolis külmapühad. Aga see oligi ca 15 aastat tagasi.
Mul oli kuulda. 2001 a valminud maja Tallinna kesklinnas.
Naaber, kelle ülal ja all keegi sees ei ela (= ei küta), käis üleeile külmunud torude pärast vett laenamas.
Naaber, kelle ülal ja all keegi sees ei ela (= ei küta), käis üleeile külmunud torude pärast vett laenamas.
Mul oli ka kuulda. Wicomi ridamajad teletorni lähedal. Elektriküte. Toas on maksimumvõimsusel 12 kraadi. lisapuhurite soetamisel tuli 15 kraadi.
Kiituseks võib öelda et elektrisüsteem pidas vastu
Aga põrand, lagi ja seinad omavad üllatavat jahutamisvõimet. Kahjuks ainult talvel, mitte suvel.
Kiituseks võib öelda et elektrisüsteem pidas vastu
Aga põrand, lagi ja seinad omavad üllatavat jahutamisvõimet. Kahjuks ainult talvel, mitte suvel.
Tohoh, siis mul läks ikka hästi, mul oli elektrikütte maksvõimsusel 17.5 kraadi ja hädaldasin... :)
sCandaL, kõik on suhteline :))
Uute elurajoonide ja korterelamute kohta peaks tegema mingisuguse võrdlussaid, kus siis elanikud ja muud teadjad isikud saavad oma muresid teistele jagada.
Samas kes tahab öelda, et elan jubedas peldikus, talvel kõik torud -15C kinni, ning lagi, seinad ja põrand külmast härmad.
Võib-olla tahab omaik seda ise maha müüa..
Uute elurajoonide ja korterelamute kohta peaks tegema mingisuguse võrdlussaid, kus siis elanikud ja muud teadjad isikud saavad oma muresid teistele jagada.
Samas kes tahab öelda, et elan jubedas peldikus, talvel kõik torud -15C kinni, ning lagi, seinad ja põrand külmast härmad.
Võib-olla tahab omaik seda ise maha müüa..
Minu viimaste päevade meeldiv üllatus oli inimlik kohanemisvõime:
Kui temperatuur tõuseb -27 pealt -7 peale, siis inimesed käivad rõõmsate nägudega ja kiidavad sooja ilma (või koguni Marguse kombel hõlmad laiali :)), muidu on -7 ikka paras pakane juba.
Ehk inimene on selline loom, kes kõigega harjub;
Ehk relatiivsusteooria ümbritseb meid igal pool - kõik on suhteline.
Kui temperatuur tõuseb -27 pealt -7 peale, siis inimesed käivad rõõmsate nägudega ja kiidavad sooja ilma (või koguni Marguse kombel hõlmad laiali :)), muidu on -7 ikka paras pakane juba.
Ehk inimene on selline loom, kes kõigega harjub;
Ehk relatiivsusteooria ümbritseb meid igal pool - kõik on suhteline.
Ma ise olesklen siin mingis 20 aastat vanas 5 kordses paneel elamus ja miinus 20°C juures oli tuba nii palav, et pidi akna lahti tegema. :)
nagu öeldakse oma maja, oma mure ...
aga -30C juures pidid kraanulid ikka sprinti jooksma ;) sinna ahju poole...
hea, et juurde pole vaja osta need nyyd kallimad ...
aga -30C juures pidid kraanulid ikka sprinti jooksma ;) sinna ahju poole...
hea, et juurde pole vaja osta need nyyd kallimad ...
Vaadates temperatuurikõverat tundub et 0 kraadi juures on lähimatel kuudel päris tugev vastupanu tase :-PPP (kena börsitalve jätku!)
Kuidas Eesti Gaasil läheb?
Igaljuhul preagu on õues nagu suvi ja ei tea midagi, kas enam seda külma tuleb.
Igaljuhul preagu on õues nagu suvi ja ei tea midagi, kas enam seda külma tuleb.