Kuula.postimees.ee häda on olnud nüüd, etmotmed saated muutuvad järelkuulatavaks alles mitmeid päevi hiljem.
Mina tellin ![]()
Tööandja…
Postimehel on head välispoliitika artiklid, mida nad tõlgivad WSJ. Hoopis teine tase kui Äripäeva lepik või “väliseksperdid” mihkelson, mikser, paet ja co.
Piisab kui kohvikus lugeda saab. Raha ka veel sellele kulutada. See on nii kallutatud vanameeste värk. Täpselt see maailm 70+ maailmavalitsejad.
Miks sa pead seda siis Postimehest lugema ?
WSJ digital on täiesti kättesaadav 4 euro eest kuus
Mina ka tellin. Ei maksa oma eelarvamusi kõigi teiste peale projitseerida.
Njah, Tartu uudiseid sealt väga ei leia?
Igasugu regulatsioone on veel liialt vähe. Järgmiseks võiks keelata ära kõik kvalifikatsiooni ja töökogemusega seotud küsimused.
Pmst mida nokkida? Tee tõsisemale kandidaadile proovipäev ja jutud selged.
Otse vastupidi, tööandja peab teadma kõike kui kedagi tööle palkab. Absoluutselt kõike !
- eelnev töökogemus ja miks ta sealt lahkus / minema peksti pika kaikaga? Kui ta ei suuda tõestada vastupidist, siis peksti minema . Loomulikult ka palk, mida ta sai. Kas kõik läks arvelduskontole või sai osa ümbrikus ? Esitada tuleb pangakonto väljavõte eelmisest töökohast saadud palga kohta seal töötamise viimase 12 kuu jooksul. Samuti ka kõik muud laekumised kontole ja ülekanded sealt.
- Delikaatsed terviseandmed. Kogu haiguslugu , diagnoosid, ravimid. Eriline tähelepanu vaimuhaigustele, epilepsia, alkoholi- ja narkootikumide sõltuvus
- andmed kinnisvara omamise või selle mitteomamise kohta. Kui on kinnisvara, kas see on koormatud hüpoteegiga, missuguses kodus elab, kas on omanik või üürnik, kas on kommunaalmaksete võlgnevusi ?
- Perekonnaseis. Kas on abielus / kooselus ja kui siis kellega, palju lapsi on, homo või vastassooihar . Kas peab maksma alimente ja kui peab, siis kas maksab ?
- seaduskuulekus. Kas on kriminaalkaristusi, kui on, siis milliseid? Kas on prokuratuuri süüdistusi / kahtlustusi, mis kohtusse ei jõudnudki ? Kas on liiklusrikkumisi ja kui siis milliseid ? Eriline tähelepanu joobes juhtimise rikkumistele, avariidele, mis tõid kaasa raskeid tagajärgi.
Ja kui see on kõik teada, siis võib hakata arutlema, kas antud isik sobib töökohale, mille täitmist tööandja vajab.
Tegelt me kõik teame, et töökoht läheb omale jopele,kambajõmmile, see on ammu ära lubatud õllelauas, kuid nii lõbus on ju naiivset tööotsijat kiusata ja peedistada, kes arvas, et tal on mingit shanssi
Jou, sajand on vahepeal vahetunud. Sõbredega enam ära ei toida. Või kui, siis ehk riigisektoris…
https://majandus.postimees.ee/8507798/telekomide-kasum-kasvab-muhinal-kuid-hinnatousu-see-ei-peata
Lõik artiklist:
Kust tuli müstiline kasumikasv? Kõik telekomid muutusid efektiivsemaks. Müüdud kaupade ja teenuste kulu vähenes kõigil märgatavalt.
Sellest, et selle efektiivuse arvelt midagi tarbijale odavamaks läheb, vist ei tasu unistada. Jalgadega pole kahjuks endal võimalik hääletada.
Tellin Postimeest, Äripäeva, Delfit. Isegi Õhtulehte, mingi sooduspakkumise tõukel. Ei raatsi loobuda ka KUKU järelkuulamise võimalusest. Samas on muidugi kurb, et Postimees on Eesti ainsa või vähemalt suurima oligarhi kontrolli all. Kui kunagi oli Postimees kvaliteetleht ja Õhtuleht selline kollane, siis nüüd on Postimees väga kallutatud. Kajuks eriti midagi ju valida pole.
Kuhu poole see Postimees kallutatud on? Kas seal tõrjutakse mõnesid autoreid?
Olen tellija.
Inimese jaoks kes loeb Delfit Ja Eesti Ekspressi on Postimees ilmselgelt kuhugi kallutatud ja raske ning võõra sisuga… ![]()
Ma loen nii delfit/EE kui postimeest. Mõlemad on kaldus omamoodi. Delfi meedia kusjuures tundub hullem olevat hooti.
See stagna sarkasm oli päris hea, aga lõpp vajus ära tüüpiliseks vanainimeselikuks virisemiseks. Ja üldse, MIDA KURADIT annab tööandjale teadmine “palju sa eelmises töökohas palka said”. Mida Kuradit see peaks informatsiooni mõttes andma??? Ma tean päris mitut VÄGA pädevat IT inimest, kes oma karjääri alustasid HARIDUSASUTUSES (naeruväärne palk, eks ole). Miks … väike linn, kus IT töökohti pole just jalaga segada, haridustee alles pooleli, mõnel ka “põhimõtteline samariitlus” või karjääri esimene-teine töökoht. Põhjuseid võib olla mitmeid.
Fine, sai mingi õnnetu 2 kilo netos … OK, saad teada selle numbri ja teed kõva alapakkumise, et 2.5 … fine. Oletame, et tulebki… ja saab Suures Linnas kohe aru, et on a) alamakstud b) võimalusi on tunduvalt rkohkem. Ja kuue kuu pärast viskab “avalduse”. Võitsid nüüd tööandjana s…taks või??? Sisuliselt “sisseelamisperiood” … ja hakkad jälle uut inimest otsima. Palju õnne.
Kõik on kallutatud võimu poole. Ma olen vahel Postimehe paberlehte ostnud kui on ette näha, lähema tunni jooksul pole midagi muud teha kui lugeda bussi-või rongireisil. Alati pole ka uut raamatut ju kaasas.
See kui masendavalt võimutruu ja alandlik võimu suhtes on Eesti peavoolumeedia, on lihtsalt masendav. Olen piisavalt vana, et seda võrdlust teha. Postimees, EE ja delfi on sama võimutruud kui olid Rahva Hääl, Noorte Hääl, Edasi ja Kodumaa 1980.a.
Muide Kodumaas kirjutas Edasi tollane toimetaja Mart Kadastik Jaak Kalju varjunime all räigeid paskville Lagle Pareki ja teiste Eesti dissidentide kohta, kes Nõukogude-vastase tegevuse eest oli vangi pandud, kasutades selleks materjale, mida KGB oli talle andnud. Sama mees sai ilma probleemideta Postimehe peatoimetajaks peale taasiseseseisvumist ja hiljem ka omanikuks. Niisugune on Eesti meedia siis ja niisugused on selle juured.
Ma võin võrdluses koguni kaugemale minna. Ma kunagi ammu leidsin pööningult pataka Saksa okupatsiooni aegseid ajalehti Maa Sõna .Oli huvitav lugemine. Ja üllatus, üllatus, no mitte millegi poolest ei erinenud see 1980.a. Rahva Häälest või praegusest Postimehest.
Üks ja sama valelik propagandasaast puha ! Nüüd me ju teame, mis sündis II maailmasõjas neil aastail, takkajärgi ei saa niimoodi valetada ! Ainult võim, mille huvides ja mille ees lömitades seda propagandat tehti, oli erinev .
DELFI TARTUS | Tõnu Runnel: Tartu vajab maailma tipptalente nagu hapnikku. Autokultus peletab nad aga eemale
Huvitav, et USA talente ei peleta. Jälle üks kastirattaaktivist arvab, et kõik tahavad elada nii nagu tema.