Päevakaja

Selle jutu peale meenus mulle üks tegelane kes pidi ka olema kantsleri kohal “sõltumatu ametnik”, isegi dressipluus kriiskas seda ning kes ei visanud kaikaid ekreike koalitsioonile kodaraisse, aga pärast maandus ikka Vahva Vuntsi asemel Viimis vallas vallavanema koha peal.

2 Likes

Näiteks heitsid kooriartistid dirigent Heli Jürgensonile ette tõsist töökiusu,
Teatri casting director ehk koosseisude planeerija Helen Lepalaan annab Estonia solistidele tasu eest laulutunde ja ühtlasi otsustab, kes millise rolli saab. Seepärast ei ole ka teatris esinenud paljud välismaal tuntuse saavutanud ooperiartistid.

…ja seda kõike loeb meie eliit-musterteatri kohta
https://www.err.ee/1610069599/ilja-tegime-avalduse-politseile-et-uurida-voimalikku-korruptsiooni-estonias

Kala hakkab mädanema peast, esimese asjana tuleb Estonia nõukogu esimees Ivari Ilja saata rahulikke vanadusepäevi veetma, vana nüüd sipleb ja püüab midagi päästa

Mulle jäi sealt artiklist silma ka Ott Maateni sõnavõtt, parafraseerin, et enne töökeskkonnast või heaolust (või tööohutusest!) rääkimist tuleb tuua tulemused.

Tõstke käsi, kes vähemalt korra aastas käib ooperit või balletti vaatamas ?
Või elus korra elus on üldse käinud neid etendusi vaatamas ? ( ja Hukkunud alpinisti hotelli balllistseen Tiit Härmiga ei tule arvesse )
Ma ei pane ette nagu üks teine postitaja ühes teises teemas ühe teise riigile olulise asja kohta, et see jamps teater tuleb maani maha lõhkuda ja kogu teatritrupp tootvale tööle saata ,kuna mina seda ei vaja
Ma ei pane isegi seda ette, et riiklik dotatsioon teatrile 11.6 M eurot tuleks ära võtta. Las laulavad ja tantsivad seal, sest selline teater on ikkagi riigi üks tunnus ja 11.6 M on kommiraha niikuinii riigile

Kuid see on puha mingi asutusesisene tüli, las ise klaarivad. Kunstiinimesed on alatasa teineteise kõri kallal kinni, see kuulub elukutse juurde

PS. ma olen üks kord elus käinud balletti vaatamas ja see oli ilmselt maailma kõige kuulsama balletiteatri kõige kuulsam ballett üldse väga suures saalis, mis oli puupüsti rahvast täis,( arvake ära mis see võinuks olla ? ) kuid ma olin siis väga noor ja hiilisin sõpradega sealt peale 2.vaatust minema ja läksime hoopis koos tüdrukutega kõrtsi tantsima ja nati napsi võtma.

Kuid igatahes pool linnukest on selles kultuuri valdkonnas kirjas.

Ja tantsukunst on igati väärikas kunstizanr, mis alati aitab elus edasi jõuda… ehkki vahel võib tantsijate ülevaatamisel ette tulla ebameeldivaid üllatusi

ebameeldiv üllatus ja kutseline baleriin

Baleriinide vahel trupis on väga kõva konkurents, kes esitantsija ja lilled ning kes taustal. Nagu sõjas ja armastuses, siis vahendeid ei valita. Mitmed omaaegsed baleriinid rääkinud.

Ma saan aru, et töökeskkond jne.
Aga nomaitea, võrrelduna ärikeskkonnaga või haiglaga või kasvõi põhikooliõpetaja eluga tundub koorilaulja elu natuke lihtsamana …

Aga jah, ma olen kuulnud ka sellist lugu, kuidas Lõuna-Eesti väikelinna lasteaiakasvataja põles läbi ja istus pool aastat haiguslehel.

Sellised töötülid tunduvad kuuluvat selliste valdkondade juurde, kus tipptasemel on üks, maksimaalselt kaks tööandjat. Kui nendel tippspetsialistidel (jah, balletitantsija või ooperilaulja on tippspetsialist) mingi taseme juhiga suusad risti lähevad, siis ei ole nii lihtne öelda, et mine mujale. Kus see mujale on? Meil on Eestis üks rahvusooper.

Midagi sarnast kostab aeg-ajalt meditsiinist, kus kaks suuremat haiglat on mõnes valdkonnas põhimõtteliselt ainsad tippmeditsiiniasutused. Kõrgelt haritet töötajaskond, suured egod. Kui siis juhtidega tülli minnakse, siis peab jälle keegi väljastpoolt lahendama. Kõrghariduses kah natuke sarnast tüli mõnikord.

Keskmisel nn. tavalise eluala inimesel on natuke lihtsam. Kui ülemus väga nõmetsema hakkab, saab hakata vaikselt uut tööd otsima ja sobival hetkel lahkumisavalduse anda. Aga kuhu see ooperilaulja Estoniast läheb?

3 Likes

Eesti on konnatiik! Tugevad proffid ja egod ei mahu ruutmeetrile ära. Kõige rohkem kaotab siiski kokkuvõttes vastavalt kas riik v ettevõtlus just nõmedate ülemuste tõttu. Üsna pea tuleb kõigil tööandjail arvestada pigem tugeva töötaja hoidmisega. Rahvastik vananeb. Kogemust ei soovita kasutada. Tööandja tunneb end veel mõne aja elu peremehena. Näis kauaks?

1 Like

Härrra ikka oskab korralikult mune pigistada

1 Like

Kahtlen kas ERR-i ajakirjanik Anton Aleksejev on hetkel otsesaates kaine- Saadet juhiv Indrek Kiisler tajus seda

1 Like

Kahekeelne riik võtab vaikselt vedu…

5 Likes

See on see elanikkonnagrupp kellele Tartu rahu mainimine võib tekitada häiritust.

3 Likes

Kusjuures Kristina Kallas on üks neist, tal on kodus seinal Elsa Gretškina pilt

4 Likes

Absoluutselt tüüpiline, Keskkonnaagentuur hoiatab kõiki teisi, aga esimene asi mis saba paneb, on nende enda koduleht.
https://www.ilmateenistus.ee/ilm/ilmavaatlused/vaatlusandmed/

1 Like

Mingi sellise veebilehe leidsin, mis näitab samuti vihmapilvi Eesti kohal: https://zoom.earth/maps/radar/#view=59.221529,25.786621,9z

1 Like

Väike kahin, et Postimees on oma (suht populaarse?) Keskpäevatunni järelvaatamise/ järelkuulamise teinud tasuliseks. No jõudu tööle, propagandistid, minu käest ei saa te küll sentigi !

Propaganda peab olema tasuta või siis sigaodav nagu oli Leninil ajaleht Iskra ( hiljem Pravda ), mida bolshevikud levitasid Venemaal, maksis 1 tsaari kopika , seda levitati ka päris tasuta, sest oli illegaalne ajaleht .Postimees maksis sellal 3 kopikat.

Miks töölised ja soldatid seda üldse ostsid ? Aga seepärast, et see ajaleht oli nii odav, odavam kui paber, millele see oli välismaal trükitud. Tollal oli venelastel-lihtinimestel kombeks suitsetada ülikanget mahorkat, ( sisaldas mitu rohkem nikotiini kui tavaline tubakas ! )ajalehepaberist rebiti riba ja selle sisse keerati pläru. Keerati pläru, tehti suitsu ja ühtlasi siis mõni kirjaoskaja luges teistele ette, mida lehes kirjutati . Ja noogutati kaasa : kapitalistid-vereimejad tuleb maha lasta ja kulakud oksa tõmmata ja kõik riigi vara, kõik kuld ja maa ja mõisad ja lossid ja suured majad tuleb ülejäänute vahel võrdselt ära jagada. Aitab hallitanud keldrikorteri üürimisest ja näljapalgast tehases ,me laseme härra maha ja kolime härrastekorterisse, kus on ilus mööbel, glasuuritud kahhelkivist ahjud ja vannituba ja vesi voolab kraanist, ning peldik ei haise ! Sharikovid ja Shvonderid ei tekkinud tühjale kohale, neid tekitati miljonite kaupa propagandaga.

Ja lõpuks nad võtsidki võimu enda kätte ja jagasid ära. Kuid mõned said ikka rohkem kui teised

Mis sellest kõigest sai, seda me teame ajaloost.

2 Likes

“Keskpäevatund” on ikka Kuku raadio laupäevalõunane saade. Nüüd lihtsalt , sarnaselt Äripäeva raadioga, on järelkuulamine Postimehe veebilehel (kõik üks üritus) ja see on pmst tellijale kättesaadav. Seni oli Kuku järelkuulamine nende raadio veebis ja tasuta.

Suve lõpuni on kuutellimus 1 euro.

See on põhimõtte küsimus.
Ma ei maksa propaganda kuulamise eest raha. Kui Kesknädal või kaabude pühapäevane komöödiaseriaal küsiks raha selle eest, ma ei maksaks kah.

Tasuta propasse võin vahel pilgu heita, lihtalt huvitav kui andunuks doonaldifänniks võivad kaabud minna või mismoodi Kõlvart ja Co õigustavad oma üritust, kus Jana Toom, Jaak Madison, , Vadim Belobrontsev ja kenake motobeib Anastassia veavad Eestit õnnelikku Kesk-tulevikku järgmisel kevadel . Kogu see kompott on seal nagu luik, haug ja vähk ning lehkab kangesti Savika järele, isegi üks tema järglastest on seal endale mõnusa pesa pununud

1 Like

kes tellib Postimeest???

3 Likes