Päevakaja

Kas on mingitki vahet kus ta parajasti on.

5 Likes

Hommikul tuli uudistest välja, et NATO liikmesriigi kaitseminister saabus Dubaisse reedel st 27.02. Tänseks välja tulnud info kohasel plaanis USA alustada rünnakuga 21.02. kuid lükati edasi luurekaalutlustel.

Mida siit järeldada:

1. arvatavasti Eesti luureasutuste väga nõrka analüütilist taset või kaitseministri hoolimatust. Mõlemad variandid on Eesti julgeolekule ohtlikud. Kui isegi silmnähtavat ei suudeta ette näha, siis kuidas suudetakse prognoosida Venemaa võimalikku provokatsiooni või rünnakut. Venemaa saab Eestile anda rakettide ja droonidega sõjalise löögi ka nii, et mitte üks nende sõdur või tehhnika ei ole õppuste varjus piirile koondatud.
  2. Kas Eesti on oma usaldusväärsuse liitlaste silmis oma pideva Trumpi vastase retoorikaga minetanud ning USA ei julgenud meiega infot jagada? Seetõttu võeti NATO riigi ja liitlase kaitseministri sõjatsooni ja Iraani võimalike vasturünnakute alla jäämist kui vastuvõetavat kõrvalkahju (collateral damage)? Kui peaks nii olema, et USA ei usalda meid, siis on see meile samuti julgeolekuohuks.
3 Likes

To: Fggjjhj
Uudised annavad märku, et ka palju olulisemad NATO liitlased jäid informeerimata rünnakust, mitte ainult Pevkur. Seega – pole vaja Pevkuri suhtes hetkel kurta. Seda enam, et otsuse rünnata võttis Trump vastu reedel, mõned tunnid enne algust. Tõele tuleb au anda, et ootamatus oli asja trump - ei oleks osanud arvata, et kohe rünnaku alguses nii palju kõrgeid juhtivtegelasi Iraanis korraga surma saab.

Seega, ainus ohuhinnang mis võis eelaimduse anda lähitulevikus toimuma hakkavate tõenäoliste sündmuste kohta, on päevi kestnud uudised vägede kogunemisest Iraani lähistele. Muud alust selleks pole. Ja ohuhinnang tõenäoliselt võib käia selle pihta, et sealt piirkonnast lahkumisega tekib raskusi. Ohuhinnanguna tõenäosus, et Pevkur või keegi muu Eesti tippametnik seal kandis surma või vigastada saab, on väga väike.

Ülemõtlemine, ma ütleks.

1 Like

Mina pidin ka eelmisel (ja sel) nädalal perega puhkama Dubais ja Abu Dhabis. Kahtlema hakkasin detsembris ja reis sai ümber vahetatud jaanuaris (teise ilmakaarde, sest Lähis-Ida tundus no-no). See põhines mu isiklikul ohuhinnangul, mul nõunikke pole.

See selleks, igaühel on oma riskiisu. Aga tarbetu on kommentaar, et “teised on ju ka”. Mis siis? Mina pole Itaalia kaitseministri tööandja, vaid Eesti oma. Minule tundub see suhtumine niru ja seda ka väljendan. Välisministri ebamäärased sõnavõtud samuti.

13 Likes

naeruväärne vabandus… See et USA lennukikandjad sisuliselt piiravad Iraani, Trump on ähvardanud Iraani löögiga , kui ei nõustuta tema tingimustega… see kõik on ohuhinnanguna väga väike??? wtf

2 Likes

To: sti24. Sa said valesti aru.

Vb kui Iraan kapituleerub, siis peale seda võiks tekkida korraks hetk, kui Dubaisse ja lähipiirkonda saab puhkusereise hea hinnaga.

Täiendus. siretsch jäi nüüd tasuta pikemast puhkusest ilma asjata ilma:

“Turistid ei pea kohapeal lisatasu tasuma, vaid rahalised küsimused korraldatakse majutusasutuse ja riigi vahel. Lisaks majutusele on lubatud tagada ka esmavajadused, sealhulgas toitlustus.”

Nagu augusti lõpp 1991 - pärnu linn soomlastest tühi ja vaene eestlane sai perele probleemivabalt majutuskoha.

tavainimene paraku ei saa lambist oma ostetud lennukipileteid ja hotelle ümber vahetada, seega see jutt, ei päde enamusel juhtudel. Isegi kaitseminister ütleb, et piletid olid ammu ostetud ja ei tahtnud rahast ilma jääda.

Maailmakultuuri tüvitekstidele, nagu “Lotte Weimaris” ja “Lenin Poolas” lisandub nüüd ka “Pevkur Dubais!”

6 Likes
  1. Pevkuri naine pani ultimaatumi lauale, kas puhkus perega või !!!
    :grinning: pole ju samuti välistatud.
1 Like

…sellest tuleb kohe selline järjejutt ja hiljem ka mängufilm no midagi sarnast nagu
18. märts 1974 - toimus filmi "Itaallaste uskumatud seiklused Venemaal " esilinastus

1 Like

Nii et siis Iisrael otsustas: „President tegi väga targa otsuse. Me teadsime, et Iisrael kavatseb rünnata, me teadsime, et see tähendanuks vasturünnakut ka USA vägede vastu, ja me teadsime, et kui me [Iraani] ennetavalt ei ründa, kanname me suuri kaotusi,“ selgitas Rubio.
https://www.aripaev.ee/uudised/2026/03/03/usa-tunnistas-et-alustas-soda-iisraeli-survel?utm_campaign=aripaev%2Buudiskiri%2B0303&utm_medium=email&utm_source=sendsmaily

Luftwaffe mitteametlik hümn.
Ukrid armastasid paar aastat tagasi siduda oma droonide külge kõlarid kust nad russidedele seda lugu lasid enne kui droon neile pähe kukkus.

Trump ütles, et tema sõda ei alustanud vaid hoopis lõpetab sõja.

Kuskilt olen ma midagi sellist juba kuulnud, kes sedasama rääkis?

Ahjaa - Putin.

Nagu kaks tilka vett.

oinas oled veetilk

Pole sellist hala nagu ÜRO poolt kuulda olnud, kui Venemaa Ukrainas lapsi röövib, lastehaiglaid, lasteaedu ja koole pommitab.

Seal peaks olema “Iisraeli või USA või Iraani õhurünnakus.”

Arvestades, kuidas Iraan tappis 35-50 tuhat oma inimest paar nädalat tagasi ja veel 50 tuhat on seniajani vangilaagritesse kadunud.

3 Likes

Valitsus plaanib hakata maksma ametnikele, kelle tööst on ühiskonnale kasu, 50 000 eurost preemiat.

(jah arvasin alguses et see oli Kranaat).

16 Likes

50000 pole just palju. Selle abil saaks ehk eralennukiga paar korda laheriike külastada. Viisakama hotelli ja sisseostude tarbeks peab seejuures juba koduse musta kassa kallale minema. Polegi nagu erilist pointi pingutada ju?

1 Like