Ma pakun, et Priske, Tars, Keldo… jne. on potentsiaalsed laureaadid.
Teisalt kui Jonatan Vseviov või Jüri Luik sellise preemia saaks siis ma maksumaksjana ei paneks pahaks.
Ega ma ei mõelnudki seda kuidagi ilkumisena, see on lihtsalt nii uskumatult rumal mõte (ja juhtimistööriist!) et ma ei teagi kohe, kust üldse alustada.
Esiteks võiks (ja peaks) avaliku sektori õnnestumine sel määral, mis ületab eeldatavat kasu (me ju ometi eeldame, et juba vaikimisi on avaliku sektori tegevusest ühiskonnale kasu?) olema vaikimisi kollektiivne võit. Ehk et õnnestumine tähendab seda, et lahusvõimude koostöö toimib laitmatult: on välja töötatud suurepärane seadusandlus, see on kenasti rakendatud; või on ette valmistatud suurepärane avaliku halduse projekt; jnejne.
See praegune ettevõtmine tundub umbes midagi sellist, et “rahasäästu preemia” on mõeldud AI-evangelistidele ja “ühiskondliku kasu preemia” Fermi Energiale (ups vabandust, pean silmas ikka ükskõik millist sõltumatult valitud tuumajaama arendajat) ja/või Fail Baltica seltskonda.
Aga eriti ajab närvi see mõte, et tuleks luua mingi eraldi komisjon, kes siis hakkab vaagima, millised projektid on olnud ühiskonnale kasulikud ja hoiavad raha kokku. See on juba mingi kõrgema taseme girl math, et kuna täiesti ebavajalik asi oli müügis -40% allahindlusega, siis tuleks see ära osta ja kokkuhoitud raha eest Hurghada piletid osta…
Jaan Toots tahab jälle Narva linnapeaks saada .
miilitsast linnapeaks
Arvestades, et tal pole Narva linnaga midagi pistmist,( peale 690 hääle, mis ta seal sai 14 000 antud häälest ) , kuid samas on ta kõige teenekam ENSV miilits, kes seni veel püünel püsib ( Neiku on kuhugi ära kadunud ) , peaks ta kindlasti midagi saama .
1982.a. tähistati ENSV-s suure aplombiga Tartu Riikliku Ülikooli 350. aastapäeva
Meeletud rahvamassid tulid seda üritust vaatama täiesti vabatahtlikult, sest lahti läks kuuldus, et Rootsi kunn ise tuleb siia .
Rootsi kunn siiski ei tulnud okupeeritud Eestisse, see oli rahvale teatavaks pettumuseks.
Tulid hoopis NSV Liidu kõrghariduse minister ( kah tähtis tegelane ) ja Karl Genrihhi poeg Vaino( Voinov )
Kogu see soveti vippide autokolonn tuli igavese valuga mööda Oktoobri puiesteed ja kõige ees ENSV Siseministeeriumi liikluspatrullteenistuse erirühma komandör Jaan Toots oma Mercedesega. Toots mögises midagi oma autokatusel paiknevasse mögafoni, millest polnud hästi aru saada, kuid see oli eesti keeles ja mõte oli väga arusaadav : Rahvarämps, hoia eemale, siit tulevad isandad !
Isandatel kahjuks polnud väga häid autosid, mingit soveti tüüpi mustad limud. Tootsi auto oli kahtlemata päeva nael kõigile, kes seda autokolonni mokk töllakil pealt vaatasid ja püüdsid ära mõistatada, kas Rootsi kunn on mõnes neist limudest .
Üritus läks igati korda. Ülikooli sambad mähiti teklivärvidesse ja Karl Genrihhi poeg andis Tartu Riiklikule Ülikoolile üle Tööpunalipu ordeni.
Keegi kannatada ei saanud, nõukogudevastaseid intsidendid ja vippide liiklusõnnetused hoiti ära eos
Ja üllatus,üllatus, rektor Arnold Koop ise süütas üliõpilastele tõrvikuid, ilmselt siis ikka polnud natsiüritus see tõrvikutega marssimine …
Kõiges selles olid Jaan Tootsil kahtlemata suured teened .
Midagi peaks nende teenete eest ikka saama
Ei saa ju olla nii, et Andres Raid kah püüdis esile tõusta ja intervjueeris seal tähtsaid ENSV tegelasi ja akadeemikuid, kuid tasuks on nüüd ainult mölasaade mittekuulatavas Nõmme raadios …
Nurjumine !
Mina tõesti ei saa aru, miks suur osa eesti inimesi ja teatud osa eesti juriste Eesti politseile ja uurijatele kaikaid kodarasse loobivad?
Tänane kõrge turvatunne tuleneb just nimelt politsei heast tööst ja sellest et enamasti ei ole usaldust kuritarvitatud. jah on nn. ringkaitse ja ka ebaeetilisi juhtumeid olnud aga miks seadusandjad (riigikogu) ja teatud konkreetsed juristid/advokaadid seda meie turvalist ühiskonda õõnestavad?
mina ei ole ei liiklus- ega turvakaamerate vastane, olen sõitnud nii lätis kui ka leedus keskmise kiirusemõõtmise kaamera tööalas ja siian elus ning puutumatu.
Minuarust ei tule politseil tööriistu/ kuritegude sooritamise tuvastamise tööriistu ja võimalusi mitte vähendada, vaid nende kasutus ja nende abil kogutud materjali tuleb turvaliselt hallata ning mõistlikult kasutada ja teatud aja möödudes kustutada.
Täna aga on suur osa eestimaalastest asunud usinalt saagima meie enda turvalisuse oksa ja olge mureta - hiljemalt paari aasta pärast on viljad käes - anarhismi tase kasvab järjepidevalt ning varsti on seda veel paremini näha.
krt, kui oled nii kõva mees, et julged seadusi rikkuda, siis ole ka nii kõva mees, et ei jookse karistuse eest peitu ja ei hakka mingit mõttetut rikkumisega mitteseotud jura ajama a’la kas mõõdik oli taadeldud, kas drooni/kaamera salvestus on lubatud? jne.
politsei mannetuks muutmist võite minna rootsi vaatama … ja sellist tulemust ei taha meist keegi saada. niigi on igapäevaga näha kuidas vähemalt tallinnas tehakse n+1 liikluseeskirjadega vastuolus olevat manööverdust … mina ei taha anarhhiat! jah ma ei taha ka jägimisühiskonda aga ma ei ole kindel, et esimene on teisest parem.
Põhimõtteliselt oli ka nõukogude sotsialistliku vabariigi ajal suhteliselt madal kuritegevuse tase. Miilits ja KGB hoidsid kõike ilusasti ka ilma kaamerate ja AI ta kontrolli alla. Kõik oli organitel ilusasti teada ja registreeritud . Kus inimene käis , mis tal hinge taga oli ja kellega magas või voodit jagas või mida mõtles…Ilusti oli andmebaasides kirjas koos inimese kohta koostatud toimikus koos fotodega.
Inimestele aga selline õnnis elukorraldus ei meeldinud, kippusid laiali jooksma kui piirid avanesid. Mulle ka ei meeldinud ja ei meeldi ka see tänane totaalne politseiriigi kehtestamine mis meil siin viimastel aastatel käsil on . Fuck Off
Oleme ikka hästi ausad, vabas riigis ei pea vabad inimesed elama numbri- ja näotuvastusega drooniparvede pideva järelevalve all, nimetatud olukord on pigem siiski omane vabaõhuvangilaagrile.
Igasuguse püsivalt põleva üksiku kollase tulega ristmikule väljasõidu keelamine on vastuolus rahvusvaheliste lepingutega. Mis tähendab, et PS § 123 alusel kehtib välisleping.
Liiklusmärkide ja -signaalide konventsioon (inglise keeles), artikkel 23. p1. a) (iii):
Inglise keeles:
An amber light, which shall appear alone or at the same time as the red light; when appearing alone it shall mean that no vehicle may pass the stop line or beyond the level of the signal unless it is so close to the stop line or signal when the light appears that it cannot safely be stopped before passing the stop line or beyond the level of the signal.
Kui pole ohutu peatuda, võib läbi sõita. Sõltumata sellest mis trikke roheline tuli teeb. Ohutus on aga subjektiivselt autojuhi otsustada.
Kaamerate osas aga - kõike salvestavad liikluskaamerad on juba 20 aastat Eestis olemas olnud. Kusjuures see on paratamatu, et järjest rohkem saab salvestatud, näiteks siin kus ma elan on me tänava ilmselt iga punkt vähemalt kolme nurga all salvestatud - kõigil on kaameraga uksekellad ja ca kolmandikul on erinevaid lisakaameraid. Lisaks veel autode kaamerad. Politsei küsib ja kasutab neid salvestisi aktiivselt.
Mulle see mõte meeldiks, kui pandaks ametnikele ka vastutus kokkukeeratud käkid kinni plekkida. Viimati oli hasartmängu maksuga mingi jama kuskil 25mil jagu. MKM kollektiivselt võiks selle ära klattida.
Kurjategijate elu ei pea lihtne olema, need kaamerad aitavad üht-tesit avastada aga tegelikult toimub pakasuha, näitemäng, töö tegemise imiteerimine
https://www.postimees.ee/8428226/reoveeuuring-naitas-mullu-narkootikumide-tarvitamise-kasvu
2025.a. Eesti inimesed kaotasid petturitele 29 miljonit eurot ehk kolm korda rohkem kui aasta varem.
jah võib mõelda, et lollidelt tulebki raha ära võtta aga samas võib ka mõelda, et ka tänaval nõrgematelt võibki raha ära võtta
Ühiskonna tsiviliseerituse taseme peamine näitaja on: kuidas selles ühiskonnas tugevamad kohtlevad nõrgemaid.
See preemia ettepanek on midagi, kus ma põhimõtteliselt ei oleks vastu sellele, et mõni ametnik tõesti suuremas summas premeeritud ja tunnustatud saab. Eks meil kõigil on mingid kandidaadid ja sümpaatiad. Eespool keegi ütles, et Vseviov, eksole. Keegi teine pakuks mõnda teist või kolmandat nime.
Nii et põhimõtteliselt pole ju midagi selle vastu, et vajadusel ja sobival põhjendusel selline võimalus oleks.
Iseasi on see, et milline selle õiguse praktiline rakendamine hakkab välja nägema, kellele ja mis summasid määratakse ja kas avalik arvamus üldjoontes nende hinnangutega nõustub.
Ilmselgelt meil pole riigis midagi muud peale räiget maksufestivali rahaga peale hakata kui neidsamu maksufestivali korraldajaid ja majanduse p€r$ekeerajaid veelgi täiendavalt ülekuldama hakata.
Lisaküsimuseks palun vastata mitme keskmise palga saaja tööjõumaksud kuluvad ühe neoaadliku ülekuldamiseks eelpoolmainitud 50000 euroga?
Kas võrreldes 50k preemia maksmisega ametnikele, kelle tegevusest kasu on, poleks oluliselt mõistlikum palgata ainult niipalju ja ainult selliseid ametnikke, kelle tegevusest kasu on? Tundub nagu loogiline mõttekäik? ![]()
Siia mõttekäigule lisaks veel sellele, et oma tööga hakkamasaamine võiks olla palga saamise eelduseks. Mitte nii, et töötasu on kodanikupalga laadne inimõigus mis laekub tööpanusest sõltumata ning tööpanuse eest makstakse preemiat.
… aga võibolla ma olen millegist valesti aru saanud ning neoaadel on lihtsalt kommunismi jõudnud (igaühelt vastavalt tema võimalustele ja igaühele vastavalt tema vajadustele), ning ma virisen lihtsalt sellep, et mina olen see kes seda orgiat kinni maksmas on.
Minister räägib et erasektoris nii on - kust ta seda teab - kui ta pole erasektoris ju tööl olnud? Liiga palju filme Ameerika pangandusest vaadanud?
Oot-oot, olgem täpsed — siin pole juttu mitte ametnike tavapärasest tulemustasust, mis ju kuidagi ei muutu ja makstakse samamoodi edasi, vaid lisavõimaluse seadusesse kirjutamises. Et kui kellelgi on kobisemist, saab öelda, et “aga see on ju seadus” ja “komisjon otsustas”.
Keskmine brutopalk Q4’25 oli 2155 eurot. Sellelt maksud (ilma kogumispensionita) oli 1075 eurot.
Enne vastamist võiks küsimuse mõttega läbi lugeda. Seda kui palju keskmise palga saaja pealt tööjõumakse laekub ma küll ei küsinud ![]()
Õige vastus on kusagil 60-65 vahemikus.
Need tööjõumaksud ei “kulu” ju ära. Riigieelarvest makstakse preemia ja riigieelarvesse lähevad tööjõumaksud tagasi. Vahet pole kui suured ned on.