Hollandlased on tuntud libedikud.
Iga liiklusummiku kohta tahaks kuulda kommentaare inimestelt, kes Hollandit maha teevad. Kumb rohkem peaks kommenteerima, mis arvad?
Sa oled ikka liiklusummikus oma elus kunagi olnud?
Sa oled Hollandis libeda teega jännis olnud?
Ma olen seal korduvalt ummikus istunud. Tunde…Eestis pole ummikut veel näinud
Ma olen Hollandis ükskord nii pikalt ummikus istunud, et pea-aegu terve Minionide filmi jõudsime autos ära vaadata, liikudes selle ajaga edasi vbla ehk 300-400 meetrit. Mida see jalgrataste kohta ütleb, ei tea.
No hea et see selgeks sai. Kui nüüd Holland suudaks jalgrataste kasutamise maha suruda, oleks ummikud läinud. Ühe jalgratta kohale mahub terve perekond autoga.
Kes viitsis pealkirjast kaugemale vaadata, sai näha, et seal ei seisnud ilma ratasteta inimesed ka püsti ja autod olid sama jännis kui jalgrattad.
Seal oli lennukitega ka mingi tõrge? Ma arvan, et oleks hea hetk ka ookeaniaurikute teemal sõna võtta, ilmselgelt see lennunduse asi neil seal Hollandis ei toimi.
Kui reformierakondlane kastirattapeeter siin üksvahe Paldiski maanteele kastirattateid rajas, mida keegi ei kasutanud, siis mis juhtus autoliiklusega?
Kas autoliiklus muutus ebatavaliselt aeglaseks ning transiitliiklus suundus ümber pisikestele sisekvartali teedele või vastupidi st foori taga järjekord kadus ning rahvas kolis ümber jalgrataste peale, et sellega lähivaldadest lapsed kooli ja ennast tööle viia?
reformierakonna läbi viidud eksperimendi tulemuste kohta võib küll öelda, et jalgrattateede rajamine ajas linnaliikluse umbe, kulutas inimeste aega, raha ja saastas pikemate seisakute tõttu keskkonda.
Fantastiline. Parema elu ja puhtama keskkonna huvides peaks jalgrattad ilmselt keelustama? Ja muide, kui keegi üritab väita, et Oulu linnas näiteks on väga toimiv rattateede süsteem ilma ummikuteta, siis see ei saa ometi olla eesmärk. Kas me jäämegi jalgrattateid ja ühistransporti parendama? Kaua me võime otsida paremat lahendust, kui me võiks lihtsalt teha juurde teid ja parkimismaju.
Aafrikas ja vaesemates Aasia riikides sõidavad inimesed jalgrataste ja mopeedidega ning autod on vähestel. See ei tee nende keskkonda puhtamaks või paremaks.
No näed, veel üks tõestus.
Kui juba siin Amsterdamist juttu, siis miks ei rajata Tallinnasse Punaste Laternate tänavat? Mul neist jalgratta teedest poogen tegelikult aga korralikud Munitsipaal või Riiklikud litsimajad peaksid olema. See tooks rohkem euroopalikke väärtusi lähemale.
Siis läheb jälle sahkerdamiseks. Rikkad onud liigutavad oma eralitsimaja avaliku raha peale, aga lihtrahvast uksest sisse ei luba. Ei ole me veel kultuurina nii arenenud institutsioonideks valmis.
Jalgrattateedest Tallinnas…
Sõidad ühes linnaosas oma autoga jalgrattaraja algusesse, võtad autost jalgratta välja, sõidad jalgrattaga läbi kesklinna teisele poole teise linnaossa, seal paned oma jalgratta oma autosse tagasi ja sõidad oma autoga soovitud sihtkohta.
Samamoodi toimid Tallinnas ka ühistranspordiga, lihtsalt jalgratta asemel on tramm, troll, buss.
Hiiglama mugav, tegelikult.
Ja samal ajal me kurdame, et ChatGPT argumentatsioon teinekord on veidi… lapsik ![]()
Sellised need kastiratta ja puugiväilade pooldajad on.
Neile tontidele ja vaesuse propageerijatele see küll kohale ei jõua. Ma tean mõnda sellist isiklikult . Hingelt rott, mis rott , ütleme punane rott aga kõiki kipub õpetama , ise loll ja harimatu nagu puupakk.
Tööd ei viitsi, ei taha ja ei oska teha. Endale paremat elu ei suuda seetõttu lubada ja siis närivad endast tublimate ning ettevõtlikumate kallal.