Päevakaja

Minu vanaema enne minekut hakkas samasugust lolli juttu ajama.

12 Likes

Vanamutt tõmbas ennast käima ilmselt selle tõttu, et riigikontroll avastas istuva valitsuse plaani 2jardi vasakule panna…
Milline valitsus ei suutnud leida 10 milli õpetajate palkadeks

10 Likes

Kui rahvas ei oleks nii lambad, see valitsus oleks ammu läind

3 Likes

Kuulge mehed, kas natuke räigeks ei lähe? “vanamutt”? “ahvivanaema”. Mitte, et ma Vanaema seisukohtudega nõustuksin, aga kerge noblesse võiks ehk säilida?

11 Likes

Kui sulle ikka päevad läbi näkku sulajama aetakse , nagu vanaema teeb, eks see viskab katuse ära küll

3 Likes

Viisakas naisterahvas ei sõima kaasfoorumlasi igapäevaselt debiilikuteks.

5 Likes

Tahaks väita, et siinses foorumis on neid vaba kõnepruugiga naisolevusi oluliselt rohkem kui kasutaja nimepõhiselt saaks väita. Pealegi on jäänud mulje, et käesoleval aastal on oluliselt suurem osakaal arvamusavaldustest muutunud nö. isiklikeks rünnakuteks ehk kasutajate omavaheline agressiivsus on tuntavalt suurem ja sageli keskendutaksegi nö. kasutaja isiku vastu mitte öeldu analüüsimisele või põhjendatud vastuväidetega argumenteerimisele.

uueks aastaks soovin =
vähem isiku/kasutaja vastast kriitikat ning rohkem sisulist analüüsi, argumenteeritud diskussioone.
Isikliku kibestumisega ja aastatetaguse sapi pideva uuendamisega (uuesti ja uuesti kirjapanemisega) miskit väga paremaks ei muuda.

10 Likes

vanaema on ju mees, aga eks nimevalik ütleb ka midagi…

2 Likes

Äkki oligi eesmärgiks hästi tagasihoidlikult just konkreetsele persoonile viidata?

Mina olen lihsalt mures “langeva taseme” pärast. Ei pea ju ütlema labaselt “debiilik” võib ütelda viisakalt ja peenemalt, näiteks:
“Ma annaksin hinnagu teie intelligentsuskvoodile, aga kahjuks ma ei tunne nii väikesi numbreid”
või “vanamutt” asemel “teie parim enne on möödunud juba nii ammu, et isegi ajalooannaalid seda ei mäleta”
Rohkem rafineeritust, häraased.
:slight_smile:

4 Likes

Harjutatakse tulevasteks RK valimisteks? Tartu näitel läheb ju peale küll, kui kraadi veel veidi juurde keerata.

1 Like

vau , jälle otse kümnesse! :smiley:

2 Likes

Ideena lendab küll.
Aga mul endal oli emapoolt vanaema, kelle juurde iga reede õhtu terveks nädalavahetuseks kibelsime. Igakord oli laupäeval karanteeritud jänku praad või kanasupp. Kahetisi tundeid tekitas ainult kuuriall lendav ilmapeata kana ja laua juppidele parkimiseks tõmmatud jänku nahad. Aga kõike seda kompenseeris sahtlisse kogutud kamasokolaad ja marmelaadikommid. Ja millised pannkoogid. Keele viisid alla. Õhtul lubas niiikaua üleval olla kuni ise kokku kukkusime kaardilaua taga potiknoid mängides…
Isa poolne vanaema oli täielik vastand. Tubahaises koirohu järgi. Ma ei mäleta kas meile seal kunagi üldse süüa anti. Elutoa laual oli kauss kõvade klaaskommidega, aga isegi neid ei lubatud võtta. Diivanil olid rätikud ja istuda võis seal ainult serva peal. Sõimas alatasa meid ja ilma ei jäänud ka tema enda liha ja veri…
Teda me vanaemaks ei nimetanud. Tema oli kogu suguvõsa jaoks V…mutt. Isegi ta oma lapsed(minu isa ja onud) kutsusid teda selliselt…

4 Likes

Kui juba äärmuslikuks mutuda siis…kunagi venemaal. pidas õks naine oma ca 5 a last keti otsas keldris. laps isegi eriti ei rääkinud. See vene ohve, kes sattus sinna peale, lasi naise kohapeal oma makaronist maha,mehe enesetunne ei pidanud lihtsalt vastu…

Mitte ainult meie omad ei mähmerda maksudega ja ahnitse. Onud Brüsselis teevad sedasama.
https://www.heise.de/news/EU-beschliesst-Pauschal-Zoll-von-3-Euro-auf-Pakete-mit-geringem-Warenwert-11113789.html
Mis kuradi kapitalism või turumajandus see on, kui “põhjenduseks” tuuakse, et “peame tõrjuma liiga odavaid kaupu”.
Turumajandus? “Liiga odav”. Päriselt?
Mingeid pärle ka:
“In addition, the exemption for importers is an incentive to divide larger orders when shipping to the EU to smaller parcels, the Commission said. This contributes to unequal competition conditions for European companies and also causes packaging waste, among other things.”
Ja ON meile siia, Euroopasse, veel mingit tootmist jäänud, mida peaks meelheitlikult kaitsma? Ja muidugi vana hea ideoloogiline raudbetoon – waste. Sest Keskkond!
"They are vital to create a level playing field for our EU businesses against growing competition from online platforms abroad. "
Konkurents, see on paha, eks? Millest siis elab kohalik “middleman”?
“he huge abuse of the free borders must be stopped.”
Uh-oh!
“the handling fee is meant to compensate for the increasing costs that customs authorities incur for supervising the very significant flow of parcels.”
Tekitame juurde bürokraatiat ja kehtestame lisamaksu, et meil oleks mille eest ADMINISTREERIDA bürokraatiat.

Aitäh, EU, et sa kaitsed mind “liiga odava hinnga müüdavate kaupade” eest.

2 Likes

off, küsimus on pigem selles, et hiinakad kirjutavad mitmesajaeurose kauba hinnaks 5 euri ja sellelt makse ei maksa, nii saab vähemalt 3 euri kätte. Kui ma midagi müün, maksan 24%, nemad müüvad 0%, tundub jah aus värk.

2 Likes

Eee… kui sa midagi OSTAD siis maksad 24%. Kui sa midagi müüd väänad lõpptarbijale otsa 24%. Maksad ikka sisseostu ja väljamüügi vahe pealt. KUI maksad. KM on ikka veel lõpptarbijamaks, kui just vahepeal midagi kardinaalselt muutunud ei ole.

1 Like

täpselt ja nii ongi Hiina kaup kohe 24% odavam. KUI ma ostan Hiinast, siis ma maksan tolli ja 24% km, Hiina netipood müüb, siis ta ei maksa, sest näitab hinna a la 1-3 euri.

Oled ikka iinast midagi tellinud ja seda deklareerinud - tollile pead esitama ikka oma ostukinnituse kust näha reaalselt palju maksid. Kuidas seal käibemaksuga trikitad?

Pole mõtet võtta sõna teemadel millest sa ööd ega mütsi ei jaga. Ammu juba on kõikidel ali-temu-sheini-jne kaupadel käibemaks hinnas. Kõik mille väärtus on üle 150 läheb lisaks tollimaksu alla. Alla 22 euroste väikepakkide käibemaksuvabastust pole enam 1 juulist aastast 2021. Käibemaks arvutatakse automaatselt müügiplatvormil ja kauba müüja ei tillita enam tolli võltsitud deklariga nii nagu sa seda ette kujutad.

Probleem on aga hoopis selles, et samal ajal kui hiinlased oma tootmist järjest odavamaks-effektiivsemaks timmivad, siis meie juhtoinad samal ajal keeravad kohalikele tootjatele järjest jämedamat tala tagapalgetesse selmet tegeleda sellega, et ka miski mis siinkandis on toodetud oleks ka hinnalt konkurentsivõimelisem.

12 Likes