Päevakaja

Õndsad on need kes vaimus vaesed …

Ja kui juba teemaks tuli. Kas te mitte ei mäleta, et veel 90ndate “esimese ringi uusrikaste” seas levis “Dunning-Krugeri” efekti erivorm “Midase kompleks” – “Kõik mida ma puudutan, muutub kullaks. Sest see PEAB ju kullaks muutuma. MINA ju puudutan seda”. Post-ENSVs see isegi töötas. Kuni Sogastest Sügavustest ilmusid välja Suuremad Kalad. Ja siis hakkas nutt ja hala. Nagu näiteks Burglaaria kinnisvaraafäär. Ja neid põnevaid lugusid on meil veelgi olnud. “Vaakumisse paisumine” e. “tühja turu” vallutamine oli lihtne. Ja tekkiski inimestel illusioon, et “kuhu ma iganes käe külge panen v. mis iganes üritusele ma pappi sisse viskan” see PEAB ju vähemalt 20% tagasi tooma. Kuni reaalsus tegi mõningased korrektuurid.

3 Likes

Kui juba Midasest juttu tuli, ei saa meenutamata jätta, et üks mees arvas ka, et kõik mida ta puudutab muutub kullaks (paraku teiste inimeste elude hinnaga). Veidi vana uudis küll, aga ei maksa unustada: https://www.osw.waw.pl/en/publikacje/analyses/2025-11-13/operation-midas-largest-corruption-scandal-within-zelenskys-inner

Tegelikult tuleb keerulised ajad küll üle elada, kuid ei tohi unustada.

Taat ei saa aru, et Ungari lihtsalt ei taha vene gaasist loobuda.

https://www.postimees.ee/8379382/alar-karis-ehk-peaksime-aitama-ungaril-tasuda-vene-energialepingute-trahve

3 Likes

Siinkohal saab Tsahknan aseisukohaga isegi nõustuda.

https://www.err.ee/1609885570/tsahkna-kritiseeris-presidendi-ungari-teemalist-seisukohta

1 Like

Kummaliselt reaalsust eitav avaldus. Küsimus ei ole trahvides, vaid orban tahab veremaale raha anda ja sealt gaasi ja naftat osta. Kui orban oleks tahtnud loobuda aga trahvid oleks takistuseks, oleks ta juba ammu Euroopast selleks toetust küsinud.

1 Like

Viktor Orbáni otsus osta edaspidigi venemaalt naftat ja gaasi on puhtalt poliitiline – eesmärk on lõhestada Euroopa Liitu ja NATO-t, ta on üks osa Putleri poliitikast mis on Euroopa vastu olnud vaenulik alates 2000 -date aastate algusest, mil ta tuli võimule.

Alar Karise sõnavõtt, et Ungarit peaks toetama trahvide maksmisel on totaalne ebaõnnestumine – mitte mingeid trahve ei pea Ungari maksma. Tõenäoliselt saaks Ungari vabalt pugeda force majeure klausli taha ja kindlasti leidub rahvusvahelistes arbitraažikohtutes juriste kes suudavad põhjendada, et sellised Ungarile kahjulikud lepingud venemaaga on tegelikult kehtetud algusest peale.

4 Likes

Kui neil oleks force majure vaja, siis piisaks ühest kõnest Kiievisse ja küll nad selle ära korraldaks.

Hr. Aaviksoo alustas kampaaniat:

3 Likes

Hea on see, et vähemalt ei saa koalitsioon oma häältega neile sobivat puppetit paika panna.

4 Likes

Mul on kogu aeg see küsimus olnud, aga olen pidanud leppima et nii ongi: inimesed on lollid ja neil lollidel paistab olema raha nagu raba.
Anti ju ära sadu tuhandeid juba neile “nigeeria printsidele” kui hetkel toimivaid petuskeeme polnud veel keegi ette kujutanudki.

1 Like

Osa inimesi elab justkui mingis paraleeruniversumis. Peaaegu iga päev mingis meediumis hoiatatakse inimesi petturite eest. Kirjeldatakse detailideni pettuse anatoomiat ja siis tuleb jälle järgmine uudisnupuke, kus inimene on just sellise pettuse ohvriks sattunud.
Kas inimesed on ennast ära lõiganud uudistevoost, ei kasuta üldse sotsiaalmeediat? Ma tean, et paljud ei oma nema televiisorit, aga noh mingi sülearvuti on ju ikka olemas? Klõpsake vahel err`i peale kui delfi ja postimees nii vastukäivad.
Mul on kuri kahtlus et osa inimesi ei tea veel isegi seda, et Ukrainas sõda käib…

14 Likes

ja siis lunime annetusi, et oma süüdimatust kompenseerida. Ehk poliitikust isa võiks talle selgitada, et tõesti vahel oleks abiks mõnda Eesti uudist ka lugeda.

1 Like

Ma just sättisin ennast, seesama uudis näppus siiapoole:

Ja see tõdemus on päris pänev: “Politseisse avaldus tehtud, swediga suheldud, kuid rahalist abi swedilt ei saa ja kaotus on enda kanda.

2 Likes

Mis see tehniline sisu seal Madis Nestori poe arvete tühjakstegemisel oli? Kas jälle see “Smart-ID”?

elektriarvesti vahetati ära vist…

Mul on kuri kahtlus, et see donation for Biit on tegelik skämm. No ei ole võimalik, et täiesti terve mees eile kaotas kogu oma raha. Suhtles politsei ja pangaga ja ühe päevafga instantsidelt vastus käes, et case closed ja päev hiljem on juba võimalik “ohvrile” annetusi teha .

3 Likes

Tema enda sõnul: "Lühidalt öeldes sain dhl’ilt (biidi postipartner) selge eestikeelse kõne mille otsa tuli kõne niinimetatud swedi küberkaitselt samuti selges eesti keeles (minu pank) kus mind töödeldi tundide viisi ja tundsin, et mind päästetakse, kuid selle käigus rööviti nii minu pinid kui kaardid tehes tühjaks kõik minuga seotud kontod ja tagantjärele on endalgi raske uskuda, et see kõik juhtuda sai. "

1 Like

Miks mitte? Kontolt tehti ülekanded ära, see Smart-ID , millega pangakontole ligi sai, on nüüd suletud. Näiteks tehti kibekiirkorras uus “Smart-ID” ja nüüd käiakse selle kaudu, samale kontole, mis on tühi. Pangas kontot ei pea selle tarbeks sulgema.
Sa ei pea pangas eraldi uut Smart-ID kontot deklareerima, piisab sellest kui su sertifikaat on verifitseeritud näiteks läbi ID-kaardi.
Saab nüüd annetusi oodata ja vaadata, palju laekus.