Päevakaja

Trumpi jäljendades saaks meie peaminister ütelda: keegi ei tea keelatud rahastamisest nii palju kui mina.

1 Like

jajah, kajar ongi see kõige eetilisem poliitik. jajah. egas naabrimaa keeles ilmaasjata ei öelda - “ne poiman ne vor”, kuigi seal vist pole ametnikku, kes seal oma ametiseisundit omakasuhuvides ära ei kasutaks.

seome aga uurimisorganitel rohkem käsi seljataha kinni (keelame aga rohkem jälgimisvõimalusi ära) ja küll siis ka korruptsioon ise ära kaob.
vargustega oleme juba seda teinud - tõstame varguseks kvalitseeruva rahalise piiri piisavalt kõrgeme ning enamus täis ostukorviga poest maksmata minema jalutamine ei kvalifitseeru varguseks ehk vargusi ju ei ole … jne
sama vangidega - mõistame n+1 aastaks kinnipidamisele aga laseme juba 1/3 kui mitte varema pealt koju ja vange ju ka enam ei ole jne

Tuleviku kaubandus hakkab olema selline, kus inimene ei saa riiulite vahel kõndida, kaup tuuakse temani ainult “robotkäe” abil ning alles siis kui selle eest on makstud.
Alternatiiv oleks sama, mis nõukogude ajal oli, et kauplus kujutab endast lette, mille taga on luust, lihast ja pekist müüjad, kes siis kaupa kätte ulatavad. Aga enam ei pea lihtsalt seda tegema, et müüja kirjutab tšeki, siis lähed sellega kassasse, maksad selle tšeki alusel ära ja siis saad alles pärast maksmist kauba kätte. Tänapäeva kõrgtehnoloogilisuse juures saab maksta iga leti juures igale müüjale oma kaardiga või äppiga.
Ei mingeid iseteeninduskassasid enam või ise kaupade läbi piiksutamist!

1 Like

Milleks siis poodi üldse minna. Praegu lähevad need, kes tahavad ise riiulite vahel takistusjooksu teha ja pakendeid näpu vahel veeretada, aga kui seda enam teha ei saa, siis võib ju sama hästi kogu kauba otse koju tellida.

Ma ei tea, kas on või ei ole, aga rahva raha eest selle 8 euro pärast nii mitu aastat kohut käia on küll äärmiselt ebaeetiline riigi ressursside raiskamine.

5 Likes

Kui midagi muud ei suudetud leida kui üks juukselõikus ja seegi kukkus mitmeaastase uurimise ja puurimise peale läbi, siis ma ei saa aru, mille alusel sm mancik siin iroonitseb?

7 Likes

Taltechi peamajas on väike pood, kus sinu ostud arvestatakse automaatselt kokku ja siis kaardiga maksad. Null inimest, null võimalust varastada.
Juba 3a. TalTech

Amazon teatas hiljuti, et muudab oma viimastest 19 kassadeta poodidest UK-s 5 tavapoodideks, teised sulguvad jäädavalt. BBC, aga põhjustest väga juttu pole seal.

Ettemääratud omadustega pakenditega toodete puhul see toimiks küll. Samas, kas ka tegelikult pole sealt Taltechi poest varastatud? Ma isiklikult kahtleks.
Igatahes väga huvitav link.

Kindlasti tulevikus, kus selline tehnoloogia areneb ja standardiseerub, saab selliseid poode igal pool avada, aga hetkel paistab, et senikaua kuni vargused saab maksvate klientide kaela ajada (hinnatõusuna), ei näe kaupmehed vargustes erilist probleemi. Peaasi, et neid vargusi liiga palju poleks.

Null võimalust varastada!!?
Toimib ainult siis kui ma ennast ennem poodi “sisse regan” aga kui ma ei rega, lähen teen “ostud” ilma end registreerimata? Kappide uksed ei tule lahti? Kohviautomaat ei hakka tööle? ja kui kliente on palju, mitu tükki korraga, kuidas ta teab kes võttis mida…))

Probleemid Amazoni poodidega:

• üle poolte ostusessioonidest tuli vanamoodsal AI-l teatud subcontinentil videost üle vaadata.

• seetõttu hilines arveldamine

• inimestele ei meeldinud, et nad ei näinud tasutavat summat, isegi mitte väljumisel

Poode ei pandud kõiki kinni, vaid nüüd on neis “tark ostukäru”, mis loeb tage ja näitab esemete sinna panemisel ekraanil summat jms.

Sama süsteem, mis USAs on levinud iseteeninduskassades, kus ostud sõidavad lindil läbi vastava kasti. Euroopas pole nii levinud, kuna maksab suhteliselt palju.

1 Like

Poodi saad siseneda turvaväravatest ja enne pead pangakaarti viibutama …
Tõsiselt soovitaks korra ära katsetada, päris huvitav kogemus.
Peamajas, paremat kätt, natuke trepist alla, enne suurt kohvikut …

1 Like

Seal on sõna otseses mõttes kirjas (raulir), et 5 muutuvad Whole Foodsideks ja ülejäänud pannakse kinni. Ju siis võtab aega see sulgemine.

Kas broneeritakse ja kui suur summa broneeritakse pangakaardilt, kui seda viibutad? Mul siin kodulähedases bensiinijaamas broneeritakse eelnevalt 150EUR.

1 Like

mina näen küll vastupidist : et isepiiksutamist on aina rohkem ja müüjad igavlevad kuskil infoletis, kust nad siis tulevad piiksutamise kunsti õpetama neile, kes on maalt ja hobusega ja pole elu sees piiksutit näinud .
On ju veel juhmardeid, kes tahavad konkreetse kauba pakendilt lugeda ise informatsiooni selle kohta, säilivustähtaeg, toiteainete sisaldus, kiudainete sisaldus, alkoholisisaldus ja siis veel sellised jultunud, kes tahavad juurviljad ja puuviljad ise välja valida. Robotkäe teenus neid kindlasti ei rahulda .

Hea küsimus, seda ma ei tea. Loogiline ju oleks …

tavaliselt leitakse palju, palju rohkem kui avalikkuse ette satub/lekitatakse. tühja tähja oletuste pealt ei hakka keegi toimikuga kohtusse marssimagi. häda on lihtsalt selles, et vahel loobuvad tunnistajad varasematest ütlustest, väga sageli tekib paljudel asjasse seotutel ajutine mälulünk/täielik mälu puudus ning kuna meie täienev juristiktsioon lõikab väga edukalt ka varasemaid tõendusmaterjali kogumisi maha, siis lõpuks ongi nii, et paljud teavad, rohkemad arvavad teadvat aga tõendajal on ikkagi tühjad pihud, sest kogutud tõendeid kas ei saa või ei tohi kasutada ja paberite järgi on kõik jOKk ning elu lähebki “suured sulid tõllas, väiksed võllas” aga prokoröriks ei taha keegi hakata. ja nii jääbki tavalisel inimesel üle loota ainult “karma armulikkusele”.

Londonis - jah.

Ärikeskkond käib juba mitmendat aastat alla, Shoreditch ja ümbritsevad alad ei ole enam IT-startupinduse Euroopa keskuseks, sama käib panganduse kohta Docklandsis ja ümbruskonnas. Ehk siis on kadunud need lõunapausi ajal kiirelt toitu ostlema jooksvad kõrgepalgalised valgekraed (nagu ma isegi olin) :slight_smile:

Toidukohti pannakse samuti seal massiliselt kinni.

Varasemad avatud riiulitega valgekraede kiirtoidukohad, nagu Greggs ja Pret, on oma pakendatud toidu nüüd lukustatavatesse kappidesse või leti taha pannud.

Mitte alati maalt ja hobusega ei pea selleks olema. Või noh, võib-olla mingi konkreetse poe kiiksude mitte päheõppimine teebki siis maalt ja hobusega inimeseks. Ma olen mitu korda juba Coopis komistanud selle otsa, et eripakkumises puuvilju polegi iseteeninduse süsteemi sisestatud. Laod omal korvi täis, lähed piiksutama ja seal seisad siis nagu turakas. Ei käi tihti, siis järgmiseks korraks on juba meelest läinud…
Rimi kassal on jälle teine kiiks, seal on täiesti võimatu asju kotti laduda nii et vahepeal mitu korda häiret ei tule. Rekord oli, kus valvetöötaja pidi mingi 3 korda sekkuma. Viimati üritasin teha väga-väga ettevaatlikult, asetasin kõik asjad võimalikult hellalt ja täpselt kotti nagu oleks lõhkeainega tegemist, ja siis üks avokaado otsustas iseenesest veerema hakata ning kukkus ühe pakendi pealt allapoole. Sellest liikumisest piisas, et kassa jälle lukku lõi end ja ilma poetöötaja sekkumiseta edasi ei lasknud toimetada.

2 Likes

Sageli jälle tekib paljudel asjasse seotutel ajutine mäletamine ja täielik selgus mida rääkida…

Näiteks Kuusiku naisele tekkis keegi, kes mäletas väga selgelt, et ta on tolle sõbranna.

USA tädi mäletas väga selgelt, kuidas spetsiaalsete rinnamärkidega mehed teda kividega loopisid.

Lehtme mäletas väga selgelt, kuidas tal on sõbranna Ukrainas ja kuidas too kannatab.

6 Likes