Päevakaja

Tunnistan seda Tõde, mida te lausute:
" Doktorant-nooremteadur töötab oma juhendaja struktuuriüksuses vastaval ametikohal ning talle on tagatud töötasu kogu doktorantuuri nominaalkestuse (4 aastat) jooksul.
Vastuvõtt doktorant-nooremteaduri õppekohtadele toimub konkursi korras. Konkursid on välja kuulutatud ülikooli veebis ning kandideerimine toimub veebikeskkonnas Igale õppekohale on välja kuulutatud eraldi konkurss.
Ühel vastuvõtuperioodil saab kandideerida ainult ühele konkursile.
Vastuvõtt toimub konkursi tulemusena moodustunud paremusjärjestuse alusel. Paremusjärjestuse moodustamise aluseks on nii kandidaatide akadeemiline võimekus ja motivatsioon, konkursile esitatud dokumendid, kui ka juhendajaga läbi viidud vestluse tulemus.

• Töö sisu: Täiskohaga töö oma juhendaja uurimisrühmas, etteantud teemal
  • Sissetulek: Vähemalt 2300 eurone brutopalk kuus
  • Mõju: Võimalus anda oma panus teaduse arengusse
  • Sobib: magistrikraadi lõpetanutele, kes on huvitatud akadeemilisest karjäärist"
3 Likes

Ma olen ka seda täheldanud. Inetu lugu, mille kõva häälega välja ütlemine ei ole “parketikõlbulik” aga MUSTAmäe (pun intended) kaubandustemplites võib näha “kaltsupäid” rätid tihedalt ümber, üks pabul kärus ja 2-3-4 tükki “suuruse järjekorras” nagu “oreliviled” sabas. No nii umbes silma järgi 2-aastaste vahedega.
Ühtlasi olen täheldanud, et (silma järgi) õite noored, kenad ja hästituunitud venelannad kannavad tihtipeale juba varakult kuldset, väliselt laulatussõrmust meenutavat sõrmust “laulatussõrmesõrmes”.
Kenad, hästitjuunitud eesti daamid on valdavalt “kontorikostüümis”, sõrmust ei kanna ja lapsevankriga jalutamas näeb enamasti pigem “matsakat maatõugu” eestlasnnasid.
Jah, alati ja igas asjas on erandeid ja jah, see on poliitiliselt ebakorrektne RÄME ÜLDISTUS… aga üldiselt. Nad siginevad meid surnuks… ja pigem varem kui hiljem.

4 Likes

Telekast: neiu käest küsiti, et miks just juurat õppima läksite. Neiu vastab puhtsüdmaliklut: üritasin igale poole majandusse aga mu matemaatika on nii nõrk, et peale juura ei saanud kuhugi sisse.

6 Likes

Nõus.

Kunagi õhes teatus ülikoolis, professor õtles ühele beibele. Õppida te ei viitsi, minge parem mehele…beib hakkas minema…pr vaatas järgi ja õtles… teil nii kõverad jalad, et te ei saagi mehele )))) tulge tagasi panen matrikklisse kolme ära )))

3 Likes

Vot see on Müsteerium jah. Ülikooli koridorid loengute vaheajal lausa kubisevad noortest kaunitest neidudest. Aga KUHU nad lähevad ja MIDA nad õpivad… seda ei tea keegi. Sest kui sattuda mõnda krõbedamasse “kompleksmatti” või “mikroprotsessorite” tundi, siis võib sealset “naiskonda” (kui seda üldse on) iseloomustada pigem väljendiga “morskade lesila”.
Miks on nii, et tarkus ja võime lahendada diferentsaalvõrrandeid on pöördvõrdelises seoses kaalu ja iluga (üldjuhul) – kui palju on Maailmas Müstilist.
Nagu parteilasega: sa võid olla aus, tark ja parteilane, aga mitte kõike kolme korraga.
Õnneks leidub (vahel väga harva) erandeid, kes suudavad ühte pakendisse ühildada ilu ja diff-võrrandid ja õnneks oli mul taipu sellise aarde leidmisel kiiresti abielluda.

2 Likes

YTsse lähevad :grinning:

Somebody got balls to take action: Töötukassa tegemisi

1 Like

Sellepärast, et kui on olemas välimus, intelligents ja suhtlemisoskus, siis on palju muid erialasid, kus nad teenivad oluliselt rohkem kui mingis nohikute ringis. Eriti veel Eestis. Ja lisaks on see sama “nohikute klubi” üsna sissejuurdunud eelarvamustega, et ilus naine ei oskagi matemaatikat. See on põhimõttelisel self-fulfilling prophecy

3 Likes

Name some? Ma pidin viimati pikali kukkuma kui sain juhtumisi teada, et paljud need “uhkes kontorikostüümis” “karjäärinaisterahvad” vastutusrikastel “keskastemejuhi” kohtadel saavad mingit närust 1600-2100 NETOpalka. Kvaliteedijuhid, personalijuhid, müügijuhid, finatsaudiitorid… jne.
Või on mu andmed kuidagi totaaselt valed? Tunduvad küll “allikatega” korreleeruvat.

2 Likes

Kuule, herr Offf, see ongi reaalsus, ja see närune on äkki sinu mõistes. Ma olen ka tööandja, kuidagi peab hakkama saama.

2 Likes

Kas sa ikka tead mis on meil mediaan ja keskmine palk?

1 Like

Minu vastus oli suunatud Olevipojale ja “insenerinnasid”, kes natuke ikka ungineurida ka oskvad, sellise raha eest küll ei saa. Ehk siis… miks ehk peaks ja võiks natuke tähelepanu pöörata ka komplekstasandi analüüsile, diferentsiaalvõrrandite lahedamisele algoritmiteooriale, iseõppivate neurovõrkude arendamisele … jne. Isegi siis kui oled “ilus” ja “tark” ja “suhtlemisoskusega” ühekorraga. Miskipärast kipub tööandja tasustama tütarlast, kes suudab nt. kubernetese pilveteenuse püsti panna ja ettevõtte äriteenused sinna peale kolida, kuidagi kõrgemalt kui “lillekest” kes peamiselt ilusate PPT presentatsioonidega hiilgab. Ei?

1 Like

Reaalsus või mittereaalsus… minu jaoks oli natuke üllatav, et kõik need “ilusad targad ja suhtlemisoskusega” lisaks muidugi “iseseisvad, ise toime tulevad, edukad naisterhavad” kes “ei vaja meest, lapsi ega peret” on selle viimase, koos “elu parimate aastatega” nõus vahetama SELLISE numbri vastu. Uh oh.

2 Likes

TV uudistes - töötukassas on üle 900 töötaja kellest 140 koondatakse. Tule taevas appi, mis teevad seal 900 töötajat.

8 Likes

Mul on üks sugulane, kes kvaliftseerub kõikidele parameetritele, on insener ja palganumbrist räägib 6000 ja üles. Ei tööta üldse IT vallas. Sul on mingi illusioon, nagu peaks tark ja ilus naisterahvas unistama tööst mingis serveripugerikus. IT kui unistuste eriala on on hiilguse suuresti kaotanud. Mul lähisugulane alustas ka õpinguid IT-s, kuid lõpuks loobus. Üks oluline põhjus oli kursus kui selline - pooled olid ATH-ga, pooled autistlike joontega, lisaks paar ilmset skiso ja nartsissisti. Suurepärane seltskond, kas pole. Ja arusaamine, et kvaliteedijuhid, personalijuhid, müügijuhid, finatsaudiitorid jne on mingid unistuste töökohad on ka üsna vildakas.

5 Likes

Jap, sellised mulle lauale ei jõua, pole midagi teha, aastake koolitada? Enamus ei tea mis on koostada vagunileht, kaaluleht, vaadata kas smgs-id on ka, plaan kooskõlastuse saanud, teha makett rongi kohta jne. Lumehelbekesed tahavad latte saada ja kell 17 magama minna.

1 Like

No näed siis. Insenrinna ilmselt ilma reaalaineteta ei saa. IT tõid sina mängu, mina pole sellest poolt piiksugi teinud. Ma rääkisin reaalainetest üldiselt.

kõik töötud võetakse seal palgale, sellepärast ongi töötukassa :slight_smile: :rofl:

3 Likes

Kui sa räägid iseõppivatest neurovõrkudest, algoritmiteooriast ja kubernetesest, siis on ilmselgelt tegu IT-ga.
BTW difentsiaalvõrranditega tänapäeva IT-tudengeid ei vaevata.

1 Like