Ma pole mingi El. fänn, aga kus kurat see bensukas sul 5l võtab??? Kümppi kuni 8. Kui väga “penskari moodi” sõita siis ehk meelitab 7.5 peale. 2.5l hybriid.
Tõin näiteks väiksema autopunni. Minu pistikhübriid (suurem 4x4) võtab 7-8 liitrit/100km või elektrit 30kwh/100km
Jätan meeleldi Tikupoisis “kusel käies” laadimisevõimaluse kasutamata, sest bensuga edasi veeremine on odavam. Pistikhübriidiga on see valikuvabadus. Kusjuures säilib elektriauto peamine eelis. Sujuv käikudeta kiirendus.
Oleme ausad, et 5l bensukat pole olemas.
See kõik on väga tore matemaatika, aga enamus elektrikate omanike laeb kodus 0-5 senti kwh, mitte kiirlaadijas 50 senti kwh. Ja nüüd arvuta kuidas võrdlus sinu 5l 100le punniga tuleb?
Täielik huumor ka elektrikulu osas. Tegelik suvel 14-15 kwh 100le , talvel 24 kwh 100le
Ma ikka ei saa aru , kui ise ei oma , on vaja oma asjatundmatust üldse välja näidata?
Corollla pole minu oma:) Nagu kirjutasin, siis mul on linnas 9+l sööv diiselautomaat, sellega juba Bolti ei sõida.
mutionu järjekordselt otsib õigustusi oma valikutele. Reaalsus on see, et just linnas on elektrikas efektiivne, kodus laadides tulev võit 5-10 senti km kohta. Notmaalne elektrikas võtab linnas 15 ja maanteel kuni 25 sajale, talvel muidugi rohkem külmaga. Ev databasest on reaalsed näitajad olemas.
Enne ajab häma ja siis tunnistab oma auto reaalse kulu, vahe bensiis vs elekter on tohutut, lisaks siis see pistik sööb elektrit ka absurdselt palju.
Tegelikult enamus ei saa kodus laadida. Ja 0-ga ei saa keegi…
EV on odavam, kuid mitte nii palju kui tahaks.
kui kodus ei saa laadida, siis on ebamugav ja pole mõttekas.
ära jää numbrimaagiasse kinni , saab ikka küll 0 ga laadida. Päikesepaneelid ju nõu…
Seni on phm. iga 24 tunni sees sellist 0,… kuni 5 sendist hinda olnud, pluss siis võrgutasu, näis kaua see kestab, kui kõik autolaadijad seda auku otsivad, okei, jah Eestis on üle 20000 päikesejaama ka, paljudel on see juba nn. tagasi teeninud, vähemalt neil, kes enne 2022 oma jaama ehitasid ja ka toetust said.
Eramuid on 155000, pluss ridamajad veel otsa, kus võiks ka nn. kodust laadijat kasutada, uued kortermajad planeeritakse ka autode laadimisjaamadega.
Arenguruumi ja sihtgruppi on piisavalt. Nüüd kui on autod juba, mis teevad around 800km range ja mis (võimsates)kiirlaadijas sellised 500km ca 20 minutiga suudavad laadida, siis ei ole kaugel, kus me enam rangest ja laadimiskiirusest üldse ei räägi, mõnel bensukal on väiksem range, kui osadel uutel elektrikatel.
Imelugu, kapitalist ei saagi oma kolemaja nii kõrgeks ehitada kui ise tahab vaid peab oma apetiiti tagasi tõmbama, et sovetiaegsessse vaesurite popsiosmikusse ka edaspidi mõni valguskiireke sisse paistaks.
Mul kuri kahtlus, et kapitalist ülehindas oma jõuõlga linnaviletsuses. Muidu nad saavadTartus ikka kõik, mida tahavad. Ma seniajani imestan,et miks Raekoja platsi pole veel mingit koletorni hotelli või parkimismaja ehitatud. Kõrtside väliterrassid kah kõike seda magusat lagedat ala linnasüdames ära ei katta ei suuda ju .
Mis päiksepaneelid ja kodus laadimine… Minuarust on üks siinse foorumi suuremaid elektriautofänne piisavalt õpetussõnu lausunud kuidas tuleb elada osata ja muuhulgas ka tasuta autoga ringi sõita.
Oleks selle tasuta puhul tegu ainult autoga…
Ja need on muidugi tasuta…
Just linnas on PHEV efektivne. Kui 90% on linnasõidud, siis sõidad koguaeg elektrikaga. Aga võid iga kell telefonikõne peale otsejoones kasvõi Riiga või kaugemale põrutada. Ilma tüütute tunde kestvate laadimispausideta. Ka talvel -30 kraadiga peatusteta. PHEV ei maksa rohkem, ega ei kaalu rohkem kui elektrikas, aga sõiduelamus on sama. Vabadus on see, mis teeb teeb õnnelikuks. Sõltub muidugi konkreetsest autost ka. Mõnel pistiku puhul on tõesti bensuautole elektrimootor nagu seale sadul selga istutatud.
no sinu auto on siis küll efektiivsusest kaugel, enamus elektrikaid võtab linnas poole vähem kui see sinu 30. Miskipärast neil pistikhübriididel on mingi error selle tavasõidu kütusekuluga, see on ikka masendavalt suur. Aga tõesti kui elu nõuab pidevat Riia vahet uhamist, siis küll. Mulle piisab kui saab laadimata Kuressaarde või Tartu sõita.
KUI enamus sõite on linnas, siis milleks seda bensiinimootorit kaasa vedada, hooldada ja maksta selle eest?
Ja mis tunde kestvatest pausidest sa räägid, enamu laeb 30 minutiga aku 20% pealt 80% peale.
PS isiklikult ei viitsi küll enam autoga mingeid pikki otsi kütta, lihtsam ja odavam on lennuk+rendiauto.
PSS kokku igaüks leiab endale sobiva variandi, kes sõidab LC ga, kes Insteriga, õnneks on meil valikuvabadus:)
Kuna minuga on korduvalt kurjustatud, et olen küll kriitiline Ukraina korruptsiooni osas aga mitte Eestis toimuva osas, siis üht-teist ütleb see pilt. Jah, kõigi suuremate/vanemate parteide ajaloost võib midagi leida, aga üldseis on endiste sotsmaade hulgas parim.

Facebook 21.10.2025 postitus.
Sa ikka saad aru mida see sõna perception tähendab? See on igal rahval erinev. Näiteks Tallinna linnaviletsuses toimuv on venelaste jaoks OK, eestlaste jaoks mitte aga kokkuvõttes saab Eesti hea koha, kuigi absoluutskaalal on linnajuhtimine täiesti bütsantslik.
Ja siis meil liigub ringi kari progressiive, kes arvavad, et on täiesti normaalne, et riiki juhivad valgekampsikutest sidruniveeretajad ja sadades miljardites puutini raha pesnud tegelased ning et valimised toimuvad mustas kastis, mis on väljast täiesti kontrollimatu ja auditeerimatu. Põhjamaalastel ajab selline asi igatahes ihukarvad püsti.
Ja siin tuleb veel ka psühholoogia mängu, nimelt tundub tava-Vellole sadade miljardite puutini raha pesemine või miljardite kantimine tuulikuärikate tasku väiksem korruptsioon, kui politseiniku küsitud 100 euri kiiruseületamise korral. Nii ongi tajutav korruptsiooniindeks väiksem riikides, kus võim on kindlalt ühe gupeeringu käes ja madalamal tasemel isetegevust ei sallita.