Päevakaja

sul on kõik puhta sassis, netona 2247.- sellega kiitlesidki või?

No vot. Kõik siin palga üle virisejad võiksid teada kui suur on tööandja kulu. Mina teeksin seda muidugi ettevõtte alt või põhitöö kõrvalt. Nädala puhkust ikka saaks. Aga uue, vabatahtliku fondi loomine Tulevas on selge märk, aeg on lõpuks astuda ühistu liikmeks. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Ära sina küll endale rohkem kohustusi võta, tapad niimoodi rügades ennast ära ja pensioni ei näegi. Anna teistele ka vôimalus raha teenida.

1 Like

Andke aga tuld! Mina paar kuud nüüd kindlasti puhkan. See tähendab, olen ainult ühe ettevõtte palgal. Tulus projekt teises ettevõttes on tänase päeva seisuga lõppenud.

1 Like

Kaur: miks sa seda jama järjepidevalt postitad? Milles probleem? Pigem puhka närve ja maga paremini.

6 Likes

Ma üldiselt tühja vingumist ei kannata. Aga nüüd vingun veidi ise laulupeo osas: “Vee ja muude jookide hinnad on üsna mõistlikud. Näiteks pudeli vett saab kätte kolme euroga.” - tulge mõistusele. Kohv ja mingid segujoogid näivad ka arutult kallivõitu. Arbuusi nauding 8 eurot jne.

https://www.delfi.ee/artikkel/120388814/hinnad-laulupeol-kiluvoileiva-saab-katte-kahe-euroga-burksi-eest-tuleb-valja-kaia-kopsakas-summa

1 Like

Ma arvan, et Musk magas oma ajaloolise võimaluse maha. Kolmanda partei tuleku jaoks oli ajalooliselt ideaalne võimalus just eelmised presidendivalimised. Harris oli lootusetu variant ja Trump ilma Muski toeta oleks korralikult põrunud. Vaevalt küll järgmistel valimistel nii head võimalust kolmanda partei esiletõusuks tuleb. Lisaks on Musk endale DOGEga väga palju vaenlasi tekitanud.

Ootame nüüd teadet, et tegi enesetapu, libastus vannitoas või upus jahiga Kariibi merel.

1 Like

On ju varemgi proovitud. Miljardär Ross Perot kandideeris sõltumatuna 1992.a presidendivalimistel ja sai 19 % hääli . Hämmastav ! Mitte et Clinton oleks nüüd tema tõttu väga mures olnud, kuid 43 % hääli oli ikkagi piinlikuvõitu tulemus võitjale . Ühtki valijameeste kogu häält Perot siiski ei saanud.
Peale seda asutas Reform Party ja kandideeris selle juhina 1996.a.presidendivalimistel uuesti. Sai siis 8 % hääli, kuid jällegi ei ühtki valijameeste kogu häält

Kokkuvõttes võib öelda : katse teha kolmandat suurparteid nurjus.
Rikkad rahamehed võivad mängida poliitilisi mänge, kuid seal tõmbavad profipoliitikud neil ikkagi naha üle kõrvade .

Ei õnnestu ka Muskil. Tema tegevust raskendab veelgi see, et ta ise ei saa USA presidendiks kandideerida ja kõik valijad ju teavad seda. Mõne sündinud USA kodanikuna kandidaadi ettelükkamine on aga liiga läbinähtav katse võimu kulisside tagant manipuleerida.

Kui aga mees püüab lihtsalt pildil olla ja raha põletada, siis paremat valdkonda kui poliitika ei saa selleks ollagi. Poliitikas võib ka sadu miljardeid dollareid ära põletada nagu nalja ja keegi isegi ei märka, kuhu see raha kõik kadus ning kasu pole sellest ka midagi… Kuid mõnda aega pole põletajal elu enam nii igav nagu varem

5 senaati kohta on odavam ja oluliselt tõhusam vahend kui vähemuse president.

Ei saa ka neid Senati kohti nii kergesti.
Need kaks sõltumatut, kes praegu Senatis on, hääletavad enamasti koos demokraatidega, de facto on demokraatide kambas. No mis sõltumatu või kaalukeel mingis küsimuses on Bernie Sanders ?
Kõik teavad kuidas ta hääletab või mida ta räägib juba ammu enne kui oma suu lahti teeb

America partei? Nimevalik on küll hea, sokib ‘maga’ tähenduse ära…

Musk said it should focus “on just 2-3 Senate seats and 8-10 House districts. Given the razor-thin legislative margins, that would be enough to serve as the deciding vote on contentious laws, ensuring that they serve the true will of the people.”

Rahhi on, paneb mõne jardi kampaaniatesse ja fanboid hääletavad ka nagu St. Elon soovib. Piisav, kuna kõik asjad tänapäeval otsustatakse USA parlas mõne üksiku hääle enamusega…

1 Like

True will of the people on muidugi eriline naljanumber .
Et siis tema miljarditega ostetud parlamendikohad näitavad rahva tõelist tahet ?

Ei tea midagi, sa unustad ära et Pero ajal polnud sotsiaalmeediat ja see muudab pilti. Muskil on twitter, võivad mõned kohad saada küll.

Taimse teisipäeva targutaja iriseb, et eestlaste liigne lihatarbimine on halb harjumus, millega tuleb tegeleda
Mul pole kunagi mõttessegi tulnud hakata kellelegi dikteerima, mida ja kui palju ta sööma peaks ja ma ei saa aru, et mis see kellegi asi on, kui palju ma liha(tooteid) söön.

13 Likes

Masendav uudis naeruväärsest karistusest.
Mul tekkis aga küsimus, miks sellisel mehle üldse Eesti elamisluba on ja miks teda varasemate rikkumiste eest pole välja saadetud?
https://www.delfi.ee/artikkel/120389597/lasnamael-eaka-naise-surnuks-soitnud-ukrainlane-lahkus-kohtust-vaba-mehena-prokuror-vanglakaristus-ei-too-ohvrit-tagasi

13 Likes

Nüüd ei saa teda üldse välja saata, sest siis jäävad rahad ilmselt hvrile ja riigile laekumata.
Mind pigem hämmastab suhtumine riigi kodaniku väärtustamisse. Mingi suvaline jorss tapab kodaniku, aga riigi jaoks ei ole see kaotatud elu väärt sentigi. Või võtab riik seda sellisena, et kui tegu on pensionäriga siis see jorss tegi riigile pigem teene? Kulu riigi eelarvele vähenes?

6 Likes

Tuligi ära! Tegelikult oli sellise artikli ilmumine muidugi ainult aja küsimus.
Laulupidu ei tohiks olla püha lehm. Kus on nüüdisaegne rahvalaul?

Ehk siis üks vasakäärmuslasest tähestikurahva esindaja kaebleb:

• miks ikka peeti laulupidu traditsioonilises vormis?
  • miks ei lehvinud laulupeol vikerkaarelipp?
  • miks laulupeo programmis polnud “Minu vend on lesbi” või mõnda Sveta Grigorjeva sõnadele kirjutatud laulu?
  • miks diskrimineeritakse kurttummade (sic!) koori, kuna neil ei lubatud laulupeol osaleda? (Samal ajal ta muidugi väga mugavalt unustab ära need tuhanded tavalauljad ja -tantsijad, kes lihtsalt ei läbinud laulupeo hindamiste eelvoore ning lepivad faktiga, et kõik Eesti elanikud korraga lihtsalt ei mahu laulukaare alla või Kalevi staadionile.)

Kurjam küll, tähestikurahvale on juba ammu olemas üleeuroopaline Eurovisiooni lauluvõistluse nimeline megaüritus, aga ikka on veel vähe. Vaja on kindlasti veel ka meiel laulupidu ära solkida. Ikka uskumatu, kuidas tähetsikurahvale mitte miski siin Eestimaal ei meeldi.

16 Likes

Jääb üle küsida, et miks Päevaleht sellise autori sellise soperdise avaldas. Müürilehes võiks see ehk ilmuda, noh, teate isegi.

3 Likes