Eks vanematel natuke moonutab pilti meie nõukogude taust. Gigliola Cinquetti võitis Eurovisiooni 1964 ja teisele kohale tuli 1974, aga meie siin teame hoopis ühte teist lugu.
Tänapäevase klounide/veidrike praadiga võrreldes kõlavad need vanad laulud väga… kuidas öeldagi… inimlikult
pole paha - õpetajate palgatõusuks raha ei ole ega ei leia
aga
err.ee/ haridusministeerium-tostis-ametnike-palka ;
Ametnike palgad riigikoolide ja -varade osakonnas on 1. maist vahemikus 3000 kuni 4290 eurot.
Noh, aga jürgen Ole-vait-ära-kaaguta ligi ütles ju, et riigiametnikke tuleb väärtustada.
No ja mis oleks neile parim motivaator kui korralik palgalisa. Rohke Debelakk ka kunagi ütles et kuna õpetajate töö lastega on hindamatu, siis nende tööle ei saagi mingit hinda määrata.
Meenub Helgi Sallo esitus.
Jah, kunagi oli rõhk muusikal, meloodial - nüüd on show business, tulevärk, tsirkus. Eurovisioon peaks toimuma raadios, siis sõltuksid antud hääled muusikast.
Ega ma mingi muusika asjatundja ei ole. Sel aastal Eurovisiooni veidi vaatasin. Aga pean tunnistama, et kui Austria või Iisraeli laul raadiost tuleks, ega ma ära ei tunneks. Paljusid Eesti viimaste aastate laule ka mitte. Tommy Cashi suhtes võib olla eri hinnanguid ja etteheiteid (seda praegu ei aruta), aga teatud mõttes geenius.
Võidulaul eesti keeles - no comments: https://kroonika.delfi.ee/artikkel/120378516/video-eurovisioni-voidulugu-sai-eestikeelse-versiooni-vaata-kuidas-elina-nechayeva-eurolaulu-esitab
Minu juuksed hakkasid selle loo peale kipitama. Ma saan deebetist-kreeditist aru ja diplomile on ökonoomika kirjutatud, aga kuidas uus maks elu karmimaks ei tee kui mingi vana maksu tõstmine? Mis toimub?
Need soovitused on üsna vanad. Vähemalt viis aastat (? - mälu järgi) on IMF ajanud umbes sama juttu, et meil peaks olema rohkem erinevaid makse.
Praegune maksukoormus on liialt tööjõumaksude ja käibemaksu/aktsiiside suunas kaldu. Sinna enam liiga palju juurde keerata ei saa, ilma et see kusagilt tagasilööki ei annaks.
Samal ajal see ettevõtte tulumaksu idee vist kriipsutatakse nüüd maha, midagi muud ka maksustada ei osata/julgeta. Viimased kolm aastat on tõestanud, et eelarve kärpimise oskust või julgust meie poliitikutel ei ole,nii et jäävadki ainult keerulised valikud.
Deja vu… Maripuu… pensionide väljamaksete totaalne ebaõnnestumine… 2009 vist…
Aga näe, ei väära ükski kobarkäkk karjäärilendu.
https://www.err.ee/1609699497/terviseportaali-murede-lahenemise-kusimuses-valitseb-teadmatus
ViikaandCo paakuvaad, et raha on arenduseks vähe. Ma pakun, et ei ole üldse vajagi kõike arendada ja ühildada.
Vanasti helistasin tervisehoiu asutuse registrisse ja panin doktori juurde aja kinni. Täna punitan terviseportaalis. Paar/kolm saatekirja, aga aegu broneeringus näitab ainult Kursaarde või Jõhvi. Pean ikka helistama ise arstile. Viimane kord helistas arst ise ja ütles, et mul on saatekiri, aga ma pole broneerinud aega. Kas te ei taha minu vastuvõtule tulla. 2 nädala pärast. tallinn. daaa. Kuidas ma broneerin, kui ainuke broneeringu aega näitab kolme kuu pärast krdi kuresaare haiglas.
Ikka tunduvalt kauem kui 5 aastat! Pigem ikka nii 25 aastat on IMF meile soovitanud pidevalt igasugu uusi ja huvitavaid lisamakse, samuti nagu ta soovitas kunagi pikalt ja tungivalt krooni devalveerimist, adumata, et Eesti kasutas valuutakomitee süsteemi.
To: Murzilka.
Valuutakomitee süsteem oli põhiline põhjus selles fenomenis, et Eesti saavutas tol ajal majanduslikult kõige kiirema kasvu, võrreldes muu Ida-Euroopaga.
Ega valuutakomitee devalveerimist takista.
Probleem on selles, et pärast sellist otsust oleks tulnud rakendada ka drakoonilisi valuutapiiranguid (ja ühtlasi likvideerida selle kaudu arvestatav osa ekspordisektorist).
Kui ma õigesti mäletan oli kehtiv kord selline, et devalveerimist ei oleks saanud ootamatult teha.
Bolt, Tuul ja mingi kolmas firma virisevad, et linnaviletsus piirab nende sõidukite kiirust
Pluss siis veel see ligadi-logadi vokkide vedeldamine tänavatel- pole minu oma, bohhui
Iseenesest on see minutimaksu küsiva firma puhul päris naljakas, et võideldakse klientide kiirema sõidu eest (ja võimaluse eest end kõvemini kipsi kukkuda)
Jalaväristamisühiskond vohab. Nagu see külakiikede teema. Äkki paneks kohustuse tõuksi ees lipuga jalutavat inimest kasutada. Olekski max kiirus turvaliselt piiratud. Nagu 1865 a. vmt.
No see on mingi “mikroökonoomika 101” ja “piirkasulikkuse seadus” ja “kasumi maksimeerumise punkt” (mäletad küll, need kaks igavat risti joont).
Mida aeglasemalt tõuks sõidab, seda rohkem minutimaksa saab (KaZumm kasvab).
Mingist kiirusepiirangust alates hakkavad kliendid lahkuma (KaZumm kahaneb).
Äkki on Tuuled ja Boltid oma kodutöö ära teinud ja leidnud üles, kus need kaks joont “risti lähevad” ja avastanud, et Linnaviletsuse Plaanid ei ole mitte graafiku maksimumpunktis.