Toidus pole midagi ebaselget selles osas, et on selgelt vihjatud mis probleeme võib tekitada ja selle taga on rida katseid loomadega ja veel, et inimene pole 'see katsealune loom' minu hinnangul pigem ei päde.
Toiduga on ka väga palju ebaselget aga filtrites sellega ju arvestan(räägin enda eest), see üks või kaks % ühe või teise kasuks on veidi otsustav.
Sinised regioonid on olnud ka üsna isoleeritud, väline kultuur pole seda väga muutma jõudnud aga viimased pakun 50 aastat ilmselt ka mõjutanud on ja raporteeritud tervise näitajate langus.
Samas Kreekas(mäletamist mööda) leidus tõesti, et traditsioon on ka üksjagu süüa liha, samas töödeldud vorstid, mitte mõõdukalt liha pole probleem, tekivad uued ühendid ja kahtlustatakse just need (vahest nitraadid/nitritid) omavad mõju.
Või on kellelgi muud andmed?
"toonik""Madis89"
Vähk. Selle saamiseks ei pea tingimata olema halb elustiil, piisab kui on keskmisest õnnetum geenikombinatsioon kaasa pandud.
Vähk võib seal kategoorias olla, aga ei pea alati. Suitsetajad, joodikud, kaevurid jne peaksid siis ravist ilma jääma?
Tegelikkuses on a'la 95/100 juhtumit inimese enda otsuste tagajärg. Kas sa teed nagu tõesti ettepaneku jätta solidaarselt ravimata kõik luumurrud ja põletused ja kroonilised haigused jne jne, või on sul ainult oma lemmikhaigused, mida sa ei tahaks ühise raha eest ravida? Ma tahan öelda, et see lihtsalt ei ole mitte kuidagi realistlik plaan.
Milline osa minu postitusest vihjab, et ma jätaksin luumurrud või põletused ravimata? Või, et mul on mingid lemmikhaigused mida ma raviksin? Kui keegi valib ebatervisliku elustiil, siis on see okei. Inimese vaba valik. Kas teised maksumaksjad peavad tema valikud kinni maksma?
Kas meil ükskord lõpeb ära see loll raha või oleme ka kuskilt naftat leidnud?
https://www.err.ee/1608713062/tartu-loodab-riigi-toetuse-korral-kaivitada-rongiliini-riiaga
Selgitage lollile, miks peaks lisaks kommertsalustel toimivatele ja ülimugavatele bussiliinidele lisaks tellima maksumaksja käest samale liinile rongi (mis sõidab kauem, kui buss). Ja veel sellise graafikuga - Tartusse kohale kell 22.00 ja läheks Tartust välja 04.00 hommikul.
See "lõbu" läheks maksma kõigest 700k EURi aastas otse Läti Raudteele.
Miks sellise jerundaa peale raistakse ametnike tööaega - sellised tegevused peaks juba eos pooleli jätma, kui perspektiivitud.
https://www.err.ee/1608713062/tartu-loodab-riigi-toetuse-korral-kaivitada-rongiliini-riiaga
Selgitage lollile, miks peaks lisaks kommertsalustel toimivatele ja ülimugavatele bussiliinidele lisaks tellima maksumaksja käest samale liinile rongi (mis sõidab kauem, kui buss). Ja veel sellise graafikuga - Tartusse kohale kell 22.00 ja läheks Tartust välja 04.00 hommikul.
Miks sellise jerundaa peale raistakse ametnike tööaega - sellised tegevused peaks juba eos pooleli jätma, kui perspektiivitud.
See rongiliin on tõesti mõttetu, aga praegu käib Tartust Riiga buss 1x päevas. Vaat busse võiks küll rohkem käima panna.
"gooligan"
Kas meil ükskord lõpeb ära see loll raha või oleme ka kuskilt naftat leidnud?
Olles küll tartlane ja suur rongisõber, siis tänases olukorras tuleks kõik sellised pretsedenditult hea aja projektid peldikusse visata. Ma arvan, et kuskil mardipäevaks enam sellistest teemadest ei räägita.
Miks tahate tagasi minna? Ikka edasi, raha mis kulutatakse kaotab ju väärtust? Mustlased saavad Riiast Valgasse jne positiivsed arengud.
Energia hinnad läevad ilmselt ikka alla ka. Ei ole mõtet käituda nagu argpüks. Käituda tuleb nagu Musk. Võtta raha, investeerida, genereerida positiivseid ideid.
Selline tunne tekib avalikku ruumi lugedes nagu me elaksime kuskil Aafrikas kus on põud. Meil on kõik olemas, paar elektriarvet ja paar paanikas ajakirjanikku elame üle.
Energia hinnad läevad ilmselt ikka alla ka. Ei ole mõtet käituda nagu argpüks. Käituda tuleb nagu Musk. Võtta raha, investeerida, genereerida positiivseid ideid.
Selline tunne tekib avalikku ruumi lugedes nagu me elaksime kuskil Aafrikas kus on põud. Meil on kõik olemas, paar elektriarvet ja paar paanikas ajakirjanikku elame üle.
Sõiduplaani vaadates on ju selge, et Tartu tahab tuua lätlasi ööbima. Ja võib-olla isegi mitmeks ööks. Ega nad siis puupaljana siia ei tule, bukivad hotelli, käivad väljas söömas. Ilmselgelt toovad nad Tartu ettevõtjatele raha sisse ja seda Klaas tahabki saavutada. Tartlased käivad ka väljas söömas, aga hotellis nad ei maga. Selle jaoks ongi vaja turiste. Minumeelest selle 500 000 EUR aastas need rongiga liikuvad turistid suudavad tagasi tuua küll, seega riik võiks siin natuke ehk aidata ja linn ise ka. Rongi annab Läti ja raudtee on juba olemas. Win-Win. Lätlased saavad kultuuri näha ja tartu ärimehed saavad raha, sh tartlased pääsevad koondamistest. Pole kerge olla ääremaa, kui Rail Baltika sinust kauge kaarega mööda veereb.
Kurjad keeled räägivad jah, et ega vähegi jõukamad lätlased alla rongi liikuda ei taha. Tundub, et Klaas on ikka nupumees.
Mul on auto. Olen sõitnud rongiga. Korduvalt. Mitte et raha poleks.
"kindsigo"
Mul on auto. Olen sõitnud rongiga. Korduvalt. Mitte et raha poleks.
Mul on auto. Ei ole sõitnud rongiga. Mitte kordagi. Raha ka ei ole.
Elu täislagastatud mägimaal pole vist veel piisavalt mõttetu, nüüd siis selline põrutav avang.
https://www.err.ee/1608713719/aserbaidzaan-rundas-oosel-armeeniat
https://www.err.ee/1608713719/aserbaidzaan-rundas-oosel-armeeniat
"Madis89""toonik""Madis89"
Vähk. Selle saamiseks ei pea tingimata olema halb elustiil, piisab kui on keskmisest õnnetum geenikombinatsioon kaasa pandud.
Vähk võib seal kategoorias olla, aga ei pea alati. Suitsetajad, joodikud, kaevurid jne peaksid siis ravist ilma jääma?
Tegelikkuses on a'la 95/100 juhtumit inimese enda otsuste tagajärg. Kas sa teed nagu tõesti ettepaneku jätta solidaarselt ravimata kõik luumurrud ja põletused ja kroonilised haigused jne jne, või on sul ainult oma lemmikhaigused, mida sa ei tahaks ühise raha eest ravida? Ma tahan öelda, et see lihtsalt ei ole mitte kuidagi realistlik plaan.
Milline osa minu postitusest vihjab, et ma jätaksin luumurrud või põletused ravimata? Või, et mul on mingid lemmikhaigused mida ma raviksin? Kui keegi valib ebatervisliku elustiil, siis on see okei. Inimese vaba valik. Kas teised maksumaksjad peavad tema valikud kinni maksma?
Ma seletan ühe korra veel. Rohkem ei viitsi, las ta jääda.
Sinu "lemmikhaigused" on rasvumisest tingitud haigused, mille sa jätaks solidaarselt ravimata, kuna need on inimese enda valikutest põhjustatud haigused. Vastupidise näitena tõid sa välja vähi, mis ei olevat inimese enda valikute tulemus ja seepärast seda võiks ravida küll.
Tegelikkuses on suitsetamine on peamine kopsuvähi põhjus. Joomarluse tulemusena on tavalised igasugu maksa-, mao-, kõhunäärme- jne vähid ja väga palju muid haigusi.
Seega, sina jätaks ravimata ainult paksud, aga joodikute ja suitsetajate ravimine oleks okei.
Või alternatiivselt, kui sinu arvates peaks jätma ravimata KÕIK inimese enda valikute tulemusena tekkivad haigused, kaasa arvatud suitsetamise ja alkoholi liigtarvitamise tulemusena tekkinud, siis selle kategooria alla käivadki ka luumurrud, põletused. Sest ka need on peamiselt inimese enda valikute tulemus. Keegi süütab lõket bensiiniga ja teine geenius ronib rõdu kaudu sõbrale külla...
Ja mina väidan, et sellist oma "lemmikhaiguste" väljavalimist, mida peaks ravima solidaarselt ja mida mitte, ei ole päriselus võimalik teha.
https://www.err.ee/1608715303/tallinna-tippametnik-valdmann-lahkub-ametist-ja-saab-33-000-eurot-huvitist
See 33000€ on ilmselt üks parimaid investeeringuid linna ajaloos. Oleks võinud maksta ka kümme korda rohkem, ikka oleks see liigutus väärt iga makstud senti.
See 33000€ on ilmselt üks parimaid investeeringuid linna ajaloos. Oleks võinud maksta ka kümme korda rohkem, ikka oleks see liigutus väärt iga makstud senti.
"lavrenti"
https://www.err.ee/1608715303/tallinna-tippametnik-valdmann-lahkub-ametist-ja-saab-33-000-eurot-huvitist
Õige mitmeid aastaid tagasi ilmus Ekspressis (või mujal) artikkel, mis väidab, et Ain Valdmann omab Kakumäel villat, mida ta oma ametnikupalga eest mitte kuidagi omandada poleks suutnud. Samuti polevat tal olnud mitte mingeid muid suuri lisasissetulekuid. Aga sellele artiklile ei järgnenud mitte mingit uurimist ja tagajärgi.
Oleks ehk saanud selle seltsimehe saanud juba varem vallandada.
fdsdfdsfd
"ttrust""lavrenti"
Õige mitmeid aastaid tagasi ilmus Ekspressis (või mujal) artikkel, mis väidab, et Ain Valdmann omab Kakumäel villat, mida ta oma ametnikupalga eest mitte kuidagi omandada poleks suutnud. Samuti polevat tal olnud mitte mingeid muid suuri lisasissetulekuid. Aga sellele artiklile ei järgnenud mitte mingit uurimist ja tagajärgi.
Oleks ehk saanud selle seltsimehe saanud juba varem vallandada.
Umbes 20 aastat tagasi. Ja mitte Kakumäel, vaid Veskimöldres.
Artikkel isegi täitsa alles. Mäletasin seda isegi ja maja tean ka. 18 aastat. Küll ikka aeg lendab...
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/69083373/hea-inimene-elab-alati-hasti
"peeter82"
Artikkel isegi täitsa alles. Mäletasin seda isegi ja maja tean ka. 18 aastat. Küll ikka aeg lendab...
Ma mäletan ühte teist ariklit samal teemal, aga seda ma ei ole veel leidnud.
Ammune seadus kergitab kõvasti kõrgete riigiteenistujate palka - täna selle artikli arutelu Terevisioonis kuulates tuli kuidagi dejavuu tunne.. ma olen seda kuskil varem juba kuulnud.
Ega jah, seadusesse on ju võimatu kirjutada lisalõige, et riigikogul on võimalus indekseeritud "paratamatust" palgatõusust igal ajal loobuda...
Ega jah, seadusesse on ju võimatu kirjutada lisalõige, et riigikogul on võimalus indekseeritud "paratamatust" palgatõusust igal ajal loobuda...
"fjot"
Ammune seadus kergitab kõvasti kõrgete riigiteenistujate palka - täna selle artikli arutelu Terevisioonis kuulates tuli kuidagi dejavuu tunne.. ma olen seda kuskil varem juba kuulnud.
Ei. Ei ole neoaadel. Neoaadlit pole olemas! Raiuge endale see pähe! Ja meenutage seda ka siis, kui te enam liha ei söö, autoga ei sõida ja lennukiga ei lenda!