Tere portaalilugejad!
Olen valmis saanud bioenergia tootmise projekti ning otsin sellele aktiivselt rahastajat.
Nimelt plaanin alustada põhubriketi tootmisega Toris, Pärnumaal, kus on olemas vajalikud tootmishooned ning toore. Esmimese aasta toodangu maht oleks 6 000 t briketti. Turg on olemas Taanis ning selle kohta on olemas ka kinnituskiri. Tonni hind on ca 130 € per tonn. Erasektoris on tonni hind ca 5 000 eeki.
Rahavood, prognoosid ning turg on olemas. Vaja ainult vahendeid alustamiseks (ca 10 miljonit eek). Prognooside kohaselt (prognoosid on väga kriitilised) on firma kasum 5ndal aastal 10 miljonit eek ning laenud tagastatud!!!
Äkki on keegi huvitatud ning kui on küsimusi, siis kohtuda võiks igal ajal ning võiksin projekti täpsemalt utvustada.
Lahtiseid otsi asjal enam ei ole!!!
Parimat!!!
Veiko Umal
gsm 51 36 184
email: veikoumal@gmail.com
Milliseid vahendeid konkreetselt on alustamiseks vaja?
Milles seisneb põhubriketi erilisus küttematerjalina?
Millist oskusteavet antud alal on vaja?
Milles seisneb põhubriketi erilisus küttematerjalina?
Millist oskusteavet antud alal on vaja?
Kõige kiirem on tehasele ettemaksu tegemisega (15. mai, 2008) 30% ulatuses. Kõik vajalikud kulutused on olemas rahavoogudes, mille võin meilile saata või siis kokkusaamisel paberkandjal näidata!
Põhubriketi erilisus seisneb selles, et see ei vaja kütmisel eri ahjusid (paljud küttematerjalid on ni kõrge kütteväärtusega ja inimesed on harjunud ahju kytmisel mitte ettevaatama, kuigi ka põhubriketi puhul ei tasu seda ahju väga palju toppida. Kütteväärtuselt on ta enam-vähem sama, mis puit).
Oskusteavet ei ole vaja kuna tehas on full automatic ning kõige tähtsam on antud tootmise puhul toore leidmine mõistliku hinnaga (olemas) ning turg kuhu seda müüa (ka olemas, kuid Taani kontakt ei kasuta seda kütteks vaid hoopis loomadele allapanekuks, mis on uus tõusev trend euroopas)!!!
Terv
Veiko
Põhubriketi erilisus seisneb selles, et see ei vaja kütmisel eri ahjusid (paljud küttematerjalid on ni kõrge kütteväärtusega ja inimesed on harjunud ahju kytmisel mitte ettevaatama, kuigi ka põhubriketi puhul ei tasu seda ahju väga palju toppida. Kütteväärtuselt on ta enam-vähem sama, mis puit).
Oskusteavet ei ole vaja kuna tehas on full automatic ning kõige tähtsam on antud tootmise puhul toore leidmine mõistliku hinnaga (olemas) ning turg kuhu seda müüa (ka olemas, kuid Taani kontakt ei kasuta seda kütteks vaid hoopis loomadele allapanekuks, mis on uus tõusev trend euroopas)!!!
Terv
Veiko
Unustasin mainida, et ettemaksu tegemine antud tehasele on vajalik enne antud tähtaega kuna euroopa tehased lähevad suvepuhkusele peale seda kuupäeva ning sel juhul lükkuks tootmine edasi järgisse aastasse. Tuleb arvestada ka et tehase tarneaeg on ca 4 kuud ning praeguse seisuga skkasimegi selle püsti toorme tekkimise ajaks (augusti lõpp)!
Veiko
Veiko
Kust pärineb toore? Ilmselt peaks olema tegemist üpris aukartustäratavate kogustega, seetõttu ka küsimus.
Toore pärineb Pärnumaalt Tori ümbrusest. Sealsete põllumeestega on kokkulepe olemas + on meil veel kontakt ühe vana tuttavaga, kelle kaudu on võimalik samasugune kogus aastas veel lisaks saada.
Keegi Toomas Elin kirjutas ühes Ekspressi artiklis, et põllumehed lausa tahavad, et sa nende põhu ära viid ja et tal on seda tasuta käes, et hakata põhubriketti tootma, kuid see on, andke andeks väljendust, väga rumal jutt. Tänapäeval ei anna keegi enam tasuta põhku ära!!!
Keegi Toomas Elin kirjutas ühes Ekspressi artiklis, et põllumehed lausa tahavad, et sa nende põhu ära viid ja et tal on seda tasuta käes, et hakata põhubriketti tootma, kuid see on, andke andeks väljendust, väga rumal jutt. Tänapäeval ei anna keegi enam tasuta põhku ära!!!
Endine narkomees Toomas Helin käivitab biokütusetehase
Helin on äkki lihtsalt kogenud läbirääkija pealemaksmise alal?
Helin on äkki lihtsalt kogenud läbirääkija pealemaksmise alal?
Selle kohta info puudub....
Muidugi pakun tasu ka inimesele, kes raha n.ö. koju toob. :) 5% firmast või 5% summast!
Kas "ca 10 miljonit eek" on ainult "vahendid alustamiseks"? Kui suured on hilisema ekspluatatsioonis hoidmise kulud? Vajalike inimeste arv ja kättesaadavus?
Kui palju saab kodanik, kes finantseerib tähtajaks 15. mai 2008 kogu ettemaksu 30% ulatuses?
Kui suured on su omavahendid?
Kui palju saab kodanik, kes finantseerib tähtajaks 15. mai 2008 kogu ettemaksu 30% ulatuses?
Kui suured on su omavahendid?
Omavhendid puuduvad, kuid on olemas know-how. Rahavoogudes oleme plaaninud seda asja nii, et laen tuleb pangast intressiga 10%. 10 milli kohe korraga vaja ei oleks vaid käibekapitali laenu tuleks natukese haaval võtta kuu kaupa ning kogusumma ulatuks 10 miljonini.
See summa sisaldaks ka kõiki hilisemaid kulutusi kuna toodangu müük algaks juba oktoobrist. Olemegi orienteerunud tootmise nii et saaksime kiiresti omavahendeid tootma hakata.
Tööjõu suhtes on tehase juurde vaja ainult 1 inimene korraga ja see on meil olemas. Tegelikkuses siis kokku 3 inimest kuna tootmine oleks 24h.
Kui palju saab inimene kui 30% ulatuses ettemaksu toob? Suht pointless kuna edasi tegutsemiseks kui raha ikkagi puudub ja ettemaksu raha läheks vett vedama!
Ja omavahendeid mul kahjuks pole. Kui need oleks olemas võiksin pangast ju raha iga kell saada.
Investorile pakutav protsent firmast tuleks kokku leppida, kuid suhe 90% ja 10% kindlasti hea ei ole!!!! Pigem 70% ja 30% oleks koheselt pakutav!
See summa sisaldaks ka kõiki hilisemaid kulutusi kuna toodangu müük algaks juba oktoobrist. Olemegi orienteerunud tootmise nii et saaksime kiiresti omavahendeid tootma hakata.
Tööjõu suhtes on tehase juurde vaja ainult 1 inimene korraga ja see on meil olemas. Tegelikkuses siis kokku 3 inimest kuna tootmine oleks 24h.
Kui palju saab inimene kui 30% ulatuses ettemaksu toob? Suht pointless kuna edasi tegutsemiseks kui raha ikkagi puudub ja ettemaksu raha läheks vett vedama!
Ja omavahendeid mul kahjuks pole. Kui need oleks olemas võiksin pangast ju raha iga kell saada.
Investorile pakutav protsent firmast tuleks kokku leppida, kuid suhe 90% ja 10% kindlasti hea ei ole!!!! Pigem 70% ja 30% oleks koheselt pakutav!
huvitav, kui kaugele "laenu tahtja" on nõus minema avalikult arutamaks äriideed sügavuti. 5% pole muidugi hea väljavaade aga see on jutu alustamiseks piisav :). Hea oleks kui seda äriprojekti siin ka edasi kajastatakse, kuni tootmise 5 -nda aastani. Eks siis näe (igakuised aruanded, raha väljamaksmised, lepingud jne) -päris hariv oleks.
avalikult siin foorumis rahavoogude üle arutama kohe kindlasti ei hakka, kuid seda võin öelda, et projekti tootlus küündib 40%ni.
"Omavhendid puuduvad, kuid on olemas know-how"
Eestis on vähemalt üks mees kes teab millega on tegemist. Selle mehe nimi on Arno Anier ja töötab Hansagraanulis.
cramp, soovitan minna ja kuulata mis tal öelda on.
Eestis on vähemalt üks mees kes teab millega on tegemist. Selle mehe nimi on Arno Anier ja töötab Hansagraanulis.
cramp, soovitan minna ja kuulata mis tal öelda on.
kas see on nagu reklaamidest "...kuni 40%" ? ehk siis 0...40. Ah. ära pane mu skeptilisust tähele, lihtsalt viimasel ajal kokku puutunud selliste "hiilgavate projektidega" kus kolmanda-neljandal aastal kõik juba topelt++ on. Kui on idee- anna tuld, see on hea kuni esimeste probleemideni- kas see on põhutarnijate juures või põhubrikettide ostajate juures- sellest saab aja jooksul aru. Aga ikkagi võiks iia aeg-ajalt antud projekti käekäikudest teada anda.
To arwen!
Mul ei ole vaja kuulata kedagi, kes tegeleb graanuliga. Mul on olemas toore, olemas toodangu mudel ja olemas turg. Teada on tootmise kulu ja teada on müügihind (mis tõuseb aastatega). Kui need kaks viimast argumenti annavad kokku tootlust kuni 40%, siis ei ole vaja rohkem midagi teada!
Pealegi olen antud asja uurinud juba oktoobrist 2007 ning endale asja vägagi selgeks teinud nii et pea ees vette hüppamist siin ei ole.
Mul ei ole vaja kuulata kedagi, kes tegeleb graanuliga. Mul on olemas toore, olemas toodangu mudel ja olemas turg. Teada on tootmise kulu ja teada on müügihind (mis tõuseb aastatega). Kui need kaks viimast argumenti annavad kokku tootlust kuni 40%, siis ei ole vaja rohkem midagi teada!
Pealegi olen antud asja uurinud juba oktoobrist 2007 ning endale asja vägagi selgeks teinud nii et pea ees vette hüppamist siin ei ole.
To annelix!
Siia kirjutasin ikkagi mõttega leida investor või inimene, kes raha koju toob. Projekti käekäikudest teada andmisekst siis eriti aega ei olegi kuna tööd tuleb teha :)
Skeptiline peab alati olema!!!
Siia kirjutasin ikkagi mõttega leida investor või inimene, kes raha koju toob. Projekti käekäikudest teada andmisekst siis eriti aega ei olegi kuna tööd tuleb teha :)
Skeptiline peab alati olema!!!
Üks kuiv põhupall kaalub umbes 200 kg ja sellise eest küsiti eelmine sügis 150 EEK / tk ( rekkatäis) kohapeal + transport. põhupallide transport on kusjuures väga kulukas. Toorme hind tehase laoplatsil hakkab vist maksma suurema osa lõpptoodangu hinnast. Pluss veel transport Taani....
to arwen!
Siinkohal võiks Sinuga teha väikse võistluse, et kes saab kiiremini kokku tooret 6 000 tonni saepuru ja 6 000 tonni põhku ja millise hinnaga!
Siinkohal võiks Sinuga teha väikse võistluse, et kes saab kiiremini kokku tooret 6 000 tonni saepuru ja 6 000 tonni põhku ja millise hinnaga!
To mutionu!
Kui Sul on koht kus saab seda 150.- EEK/tk siis tunnen kaasa. Minu hinnaks on 600 eek/tonn ja see on tootmiskohale väga lähedal. Ja hind taani jaoks on FOB!!!!
Kui Sul on koht kus saab seda 150.- EEK/tk siis tunnen kaasa. Minu hinnaks on 600 eek/tonn ja see on tootmiskohale väga lähedal. Ja hind taani jaoks on FOB!!!!