On ikka allamüüdud tasemed täna! Võtab lausa silme eest mustaks. Mul on watchlistis viimasel ajal olnud 27-30 teknoaktsiat. Olen jälginud nende RSI tasemeid. Meeldetuletuseks - RSI alla 30 on signaal, et aktsia on tugevasti allamüüdud. Olen tähele pannud, et kui minu listis on 6-7 aktsiat, millel RSI < 30, siis on järgmisel päeval oodata lühiajalist rallit. Praegusel hetkel on mul listis selliseid aktsiaid 14!!
AVNX 19.3
XOXO 22.6
SNRA 24.2
BRCM 25.1
PALM 25.8
CSCO 26.1
JNPR 26.9
ELON 27.3
GLW 28.3
NTAP 28.3
EMC 28.5
ERICY 28.9
NT 29.2
JDSU 29.4
Ei ole paslik matustel väga rõõmsa näoga ringi käia, kuid vähemalt lühikeses perspektiivis ootaks mingit kobedamat põrget e. nagu tänasel First Tuesday-l märgiti - kül ta tõuseb.
Vaadake pikaajalisi graafikuid. Kuhu sel börsil enam kukkuda on? Pikaajalistel investoritel hakkab raudselt kätte tulema aeg portfellid paremaid palasid täis noppida.
Ei oska öelda mida sa silmas pead turu all. Kas Dow-d, Sp-d või Nasdaqi
Hommikul vaatasin, et nasdaq100 võiks jääda püsima 1430st kõrgemale aga võta näpust. Minu järgmine eesmärk allpool on 1070.
seega ikka 30% ruumi veel kukkuda.
Ning ei tasuks unustada, et altpoolt ülespoole on hoopis raskem liikuda, sest pretsentuaalne liikumine on teine.
Peaksime ju küll kõik teadma ja mäletama Talse pealt, et kui kukkumine oli 50%, siis peale mõningast vedelemist ühe koha peal tõusis indeks ainult 10 %, ja siis kõik juba rääkisid kui hullult kurss on tõusis
Hommikul vaatasin, et nasdaq100 võiks jääda püsima 1430st kõrgemale aga võta näpust. Minu järgmine eesmärk allpool on 1070.
seega ikka 30% ruumi veel kukkuda.
Ning ei tasuks unustada, et altpoolt ülespoole on hoopis raskem liikuda, sest pretsentuaalne liikumine on teine.
Peaksime ju küll kõik teadma ja mäletama Talse pealt, et kui kukkumine oli 50%, siis peale mõningast vedelemist ühe koha peal tõusis indeks ainult 10 %, ja siis kõik juba rääkisid kui hullult kurss on tõusis
Kurat, nende lühiajaliste põrgete näppimine ülipessimistlikul turul on mulle küll kurjalt kätte maksnud.
Muide viies, mille järgi sa endal neid tasemeid paika sätid?
Muide viies, mille järgi sa endal neid tasemeid paika sätid?
GorillaG, mitme päeva RSI-d jälgid?
14
GorillaG, karuturu puhul kasutatakse 30/70 (ülemüüdud/üleostetud tase) asemel ka 20/60 tasemeid. Kuid mitmed aktsiad on ka RSI-dega alla 20, seega karuturu ralli peaks lähematel päevadel küll tõenäoline olema.
Ja 14 päeva RSI-d võibki standardiks nimetada. Võib proovida ka näiteks 4 päeva RSID-d, lühiajaliste liikumiste kohta, kuid 14 siiski kõige laiemalt kasutusel.
Ja 14 päeva RSI-d võibki standardiks nimetada. Võib proovida ka näiteks 4 päeva RSID-d, lühiajaliste liikumiste kohta, kuid 14 siiski kõige laiemalt kasutusel.
kasutan Bollinger band´i, slow stochastic-t, ema-´d ja nägemist ehk siis chartingut.
nasdaq 100
weekly high 28 sep 98. - 1432
weekly low 5 okt 98 - 1063
nasdaq 100
weekly high 28 sep 98. - 1432
weekly low 5 okt 98 - 1063
Olen arvamusel,et pikemaajalistel on küll juba aeg ostma hakata.Vähetõenäoline ,et langus enam eriti jätkub.Tõus saab muidugi aeglane olema,aga ise investeerin pikemalt nii et mul on sansse.
viies
milliseid Time Frame kasutad?
(60min, päevad, nädalad? - või ka lühemaid?)
Kas kasutad korraga mitut Time Frame?
Kas oled MACD ka kunagi kasutanud või kaalunud selle kasutamist?
milliseid Time Frame kasutad?
(60min, päevad, nädalad? - või ka lühemaid?)
Kas kasutad korraga mitut Time Frame?
Kas oled MACD ka kunagi kasutanud või kaalunud selle kasutamist?
sander - Macd kasutasin ja vahest viskan pilgu ka praegu peale aga üldiselt püüan asja hoida nii lihtsa kui võimalik. vaatan kõiki time frame aga olenevalt turust keskendun ühele. kui on selge pikema ajalisem trend nagu nasdaqil praegu, siis pole miskit muud kui ainult tuld, minu maja. tõsisemalt rääkides, siis praegu siin tõenäoliste põhjade juures tuleb võtta päev korraga, siis peaks ellu jääma. Jutu mõte on, et tuleb olla ikka müügi poole peal aga ülepingutuste korral pillid kotti ja punuma. Nagu tänane turg näiteks (0504), kui elevendid tormavad dzunglis, siis rahulikult vaadata kuhu loomakesed lähevad ja alles siis midagi otsustada. Kui olukord jääb nii nagu praegu paistab, siis vist võiks hakata vaikselt korrektsiooni peale mängima. nasdaq100 1600 esmalt ja miks mitte isegi 2100 aga sealt jälle SELL SELL.
viies,
Kas tõesti oled suutnud ainult RSI kasutamisega kasumisse jääda?
Kas tõesti oled suutnud ainult RSI kasutamisega kasumisse jääda?
Niimoodi turg pöördubki, et yhel hetkel see resistance, mille all fanaatiliselt shorditakse, murdub, ja shordid katavad oma positsioonid ränkade kahjumitega.
Siin foorumites muidugi öeldakse tagantjärgi, et: "läksin just siis pikaks"...irw...nevermind tegelikult.
(no longs, no shorts here)
Siin foorumites muidugi öeldakse tagantjärgi, et: "läksin just siis pikaks"...irw...nevermind tegelikult.
(no longs, no shorts here)
Fit, aga loomulikult,
Sa kindlasti ei usu et ma võtsin eile INTC Call positsiooni?
Sa kindlasti ei usu et ma võtsin eile INTC Call positsiooni?
milliseid tehnilisi indikaatoreid siis peale RSI rahvas kasutab? Mina ise pole MACD päris edukalt tööle saanud. Kasutan veel stohhastilisi indikaatoreid, ka PPO ja CMF.
Aga üleöö läinud shortijad said täna hommikul küll valusasti pihta. Ja on ehk ettevaatlikumad, mis kergendab tõusu.
Aga üleöö läinud shortijad said täna hommikul küll valusasti pihta. Ja on ehk ettevaatlikumad, mis kergendab tõusu.
beast,
asi nimelt selles, et ise ei kasuta praktliselt mitte ühtegi indikaatorit, vaid jälgin trende ja trend on minu sõber:)
Kunagi proovisin ka igasugu indikaatoreid, kuid loobusin. Sellepärast küsingi, et kas RSI kasutamisega on võimalik kasumisse jääda.
asi nimelt selles, et ise ei kasuta praktliselt mitte ühtegi indikaatorit, vaid jälgin trende ja trend on minu sõber:)
Kunagi proovisin ka igasugu indikaatoreid, kuid loobusin. Sellepärast küsingi, et kas RSI kasutamisega on võimalik kasumisse jääda.
viies
Eks igaühel ole oma lemmikud.
Bollinger band ei istu mulle absoluutselt.
Ma ei saa selle kaudu endale 'pilti ette'.
Slow stoch kasutan vahetevahel täiendavalt - lihtsalt viskan pilgu peale - et kas siis kinnitab minu arusaamist seisust või mitte.
MACD vahel 'valetab' (nagu nad kõik vahel) ja vahel näitab nii täpselt et hakkad uskuma mingisse kõrgemasse jõudu.
Tegelikult on õigus selles et asi tuleb hoida lihtsana ja mitte üle pingutada.
Eks need kes on juba mitmeid kümneid aastaid turul kaubelnud - need ilmselt suudavad palja silmaga hinnata mis seis on. Viskab pilgu graafikule ilma et seal oleks mingeid indikaatoreid ja teab mis värk hetkel on.
Ise nii ei oska - indikaatorid aitavad paremat peegeldust ajusse tekitada.
Olen vahel imetlenud 50EMA jõudu.
Kui paljus seda järgitakse.
...ja samas kuidas ka selle abil 'pügatakse'.
Ilmselt MM-d teevad vahel nalja.
Näiteks kui sümbol on pidevalt üle 50EMA , siis äkki korraks kukutatakse allapoole 50EMA-d. Ilmselt paljud ehmatusega müüvad ära. Ja ennäe imet, sümbol kerkib üle 50EMA ja tõus jätkub. Nalja kuipalju...
Hetkel jooksevad pullid küll rõõmsalt ringi.
Ja vast jooksevad kohe paar päeva. Eks siis näe...
Eks igaühel ole oma lemmikud.
Bollinger band ei istu mulle absoluutselt.
Ma ei saa selle kaudu endale 'pilti ette'.
Slow stoch kasutan vahetevahel täiendavalt - lihtsalt viskan pilgu peale - et kas siis kinnitab minu arusaamist seisust või mitte.
MACD vahel 'valetab' (nagu nad kõik vahel) ja vahel näitab nii täpselt et hakkad uskuma mingisse kõrgemasse jõudu.
Tegelikult on õigus selles et asi tuleb hoida lihtsana ja mitte üle pingutada.
Eks need kes on juba mitmeid kümneid aastaid turul kaubelnud - need ilmselt suudavad palja silmaga hinnata mis seis on. Viskab pilgu graafikule ilma et seal oleks mingeid indikaatoreid ja teab mis värk hetkel on.
Ise nii ei oska - indikaatorid aitavad paremat peegeldust ajusse tekitada.
Olen vahel imetlenud 50EMA jõudu.
Kui paljus seda järgitakse.
...ja samas kuidas ka selle abil 'pügatakse'.
Ilmselt MM-d teevad vahel nalja.
Näiteks kui sümbol on pidevalt üle 50EMA , siis äkki korraks kukutatakse allapoole 50EMA-d. Ilmselt paljud ehmatusega müüvad ära. Ja ennäe imet, sümbol kerkib üle 50EMA ja tõus jätkub. Nalja kuipalju...
Hetkel jooksevad pullid küll rõõmsalt ringi.
Ja vast jooksevad kohe paar päeva. Eks siis näe...
beast
viimastel päevadel läksid shordid ülbeks.
Isegi Briefing mainis kas eile või üleeile et shortijad ei karda enam midagi ja tegutsevad julgelt.
Ja nagu alati - kui keegi läheb turul liiga julgeks - siis karistus ei lase kaua oodata....
Mis Sul selle MACD -ga ei klapi?
viimastel päevadel läksid shordid ülbeks.
Isegi Briefing mainis kas eile või üleeile et shortijad ei karda enam midagi ja tegutsevad julgelt.
Ja nagu alati - kui keegi läheb turul liiga julgeks - siis karistus ei lase kaua oodata....
Mis Sul selle MACD -ga ei klapi?
jajah fluctuation, the trend is your friend, until the end when it bends :)
sander, mina pole kunagi uskunud väga MA jõududesse ja väga vilksamisi olen kasutanud. Aga erinevaid indikaatoreid on tohutult ja igaühel kindlasti omad lemmikud - kes väga tahab midagi uskuda leiab ka selleks sobivad indikaatorid ...
sander, mina pole kunagi uskunud väga MA jõududesse ja väga vilksamisi olen kasutanud. Aga erinevaid indikaatoreid on tohutult ja igaühel kindlasti omad lemmikud - kes väga tahab midagi uskuda leiab ka selleks sobivad indikaatorid ...
sander, MACD puhul sama mis isegi ütlesid - valetab liiga palju.
beast
maailm ei ole täiuslik.
Nii ka indikaatorid - kõik on rohkem või vähem ebatäiuslikud.
Nad lihtsalt aitavad hetkeseisu paremini mõista.
Aga aru saama peab igaüks ise - mingi indikaator ei tee seda inimese eest ära.
Ja oluline on õige tervik. Pikemad trendid, meeleolud, mis hetkel moes on... seda peab ka arvestama - muidu võib väga totraid järeldusi teha.
maailm ei ole täiuslik.
Nii ka indikaatorid - kõik on rohkem või vähem ebatäiuslikud.
Nad lihtsalt aitavad hetkeseisu paremini mõista.
Aga aru saama peab igaüks ise - mingi indikaator ei tee seda inimese eest ära.
Ja oluline on õige tervik. Pikemad trendid, meeleolud, mis hetkel moes on... seda peab ka arvestama - muidu võib väga totraid järeldusi teha.