Alustaks uut threadi, et mitte MSFT-i threadis ORCL-i kohta jahuda. MSFT-i threadis kõlas kõvasti tühjalt kõmisevaid hinnanguid ORCL kohta. Paluks natuke konkreetsust. Miks ORCL perspektiiv teie arust ikkagi nii vilets on nagu arvate?
Meeldetuletuseks:
Veiko: Mis siin Microsoftist, kui palju hullem firma veel turul ilma teeb - ORCL. Kui selle firma juht otsustas juba paar aastat tagasi modelliks hakata ja noori tüdrukuid oma autode ja paatidega püüdma, oleks turg võinud ju reageerida. Mõned ootavad aga siiani, et Ta Billist kõvemaks meheks saab, nagu Ta lubanud on. Minu isiklikku arvamuse kohaselt mõlemast firmast mingit pikajalist kasu loota ei ole.
Veiko, sinus kõneleb kadedus
beast: Ja ORCL suhtes olen üsna pessimistlik.
beast, põhjendusi!
sander: ORCL kandepind on palju kitsam, kuid siiani on nad hästi hakkama saanud. Tuleviku kohta ei oska midagi ennustada. Aga ega eriti kindel ei tundu olevat. Ei ole ka väga süüvinud, mida teeb ja mis seis on…Eks tagantjärele on muidugi hea suud pruukida, aga see ostusoovitus tuli küll nagu valel ajal.
Ka oleks huvitav teada kas soovituse andmisel tehnilist analüüsi ka tehakse. 25.apr oli ORCL tehniliselt langustrendis ja see kestab siiani.
Ja hetkel ei ole näha et langustrend läbi oleks
sander, tehnilise analüüsi järgi on enamus tehnoloogia aktsiatest varsti langustrendis. Järelikult ärme neid enam jälgi, või???
Tänan uue treadi eest. Püüan ise ka järgnevalt jutu teiseks muutudes alati uue threadi tekitada. Globalstari thread muutus ka offshore firmade asutamise võimaluste käsitlemiseks.
Ma ise ei tahaks tunnistada niivõrd kadedust, kui rohkem seda, et antud isik (Larry) ja firma on minule ebasümpaatne. Pean teda lapsikuks ja tihti sarnaneb Ta minule tüüpilise Eesti ärpleva ärimehega mõned aastad tagasi, kes praegu kas pankrotis või vanglas on. Ei arva üldse, et Oracle ja Larry saatus aga samasugune on. Üldiselt on minu ja minu tuttavate arvamus Oracle fännidest "narrow minded". Siiski raha nad teevad ja sissetöötatud kasutajaskond olemas. Vaba raha on ka. Peamine tulu tuleb majandustarkvara seadistamisest ja konsulteerimisest.
Investeerimisseisukohalt võib antud analüütikul õigus olla. ORCL võib aasta lõpuks näiteks 25% tõusta, samuti ületab NASDAQ selle aja jooksul kindasti 4000 punkti (s.o. 30% tõus). Kui aga analüütikute lubaduste järgi aktsiat osta, siis miks peaksid selle 25% tõusuga piirduma. Osta praegu GOTO $17 eest ja kui järgmise aasta alguses $190 ei ole, anna analüütik kohtusse.
Minu arvamusega Larry kohta on nõustunud ka RedHerring ja paistab, et Larry on õppust võtnud. Viimastes RedHerringu numbrites oli juttu, et Larry lõpetas oma maailmapurjetamise ja modellitöö ja hakkas lõpuks ka firmat juhtima.
Mida ma aga kindlasti ei usu, on see, et Oracle Microsofti ületab oma JAVA terminalidega, nagu Larry seda paar aastat tagasi väitis. Tema sellised väited on juba kohtus olnud ja Oracle Tema lubaduste uskujatele valuraha maksnud.
Veiko
Ma ise ei tahaks tunnistada niivõrd kadedust, kui rohkem seda, et antud isik (Larry) ja firma on minule ebasümpaatne. Pean teda lapsikuks ja tihti sarnaneb Ta minule tüüpilise Eesti ärpleva ärimehega mõned aastad tagasi, kes praegu kas pankrotis või vanglas on. Ei arva üldse, et Oracle ja Larry saatus aga samasugune on. Üldiselt on minu ja minu tuttavate arvamus Oracle fännidest "narrow minded". Siiski raha nad teevad ja sissetöötatud kasutajaskond olemas. Vaba raha on ka. Peamine tulu tuleb majandustarkvara seadistamisest ja konsulteerimisest.
Investeerimisseisukohalt võib antud analüütikul õigus olla. ORCL võib aasta lõpuks näiteks 25% tõusta, samuti ületab NASDAQ selle aja jooksul kindasti 4000 punkti (s.o. 30% tõus). Kui aga analüütikute lubaduste järgi aktsiat osta, siis miks peaksid selle 25% tõusuga piirduma. Osta praegu GOTO $17 eest ja kui järgmise aasta alguses $190 ei ole, anna analüütik kohtusse.
Minu arvamusega Larry kohta on nõustunud ka RedHerring ja paistab, et Larry on õppust võtnud. Viimastes RedHerringu numbrites oli juttu, et Larry lõpetas oma maailmapurjetamise ja modellitöö ja hakkas lõpuks ka firmat juhtima.
Mida ma aga kindlasti ei usu, on see, et Oracle Microsofti ületab oma JAVA terminalidega, nagu Larry seda paar aastat tagasi väitis. Tema sellised väited on juba kohtus olnud ja Oracle Tema lubaduste uskujatele valuraha maksnud.
Veiko
GorillaG:
Võib eristada erinevaid faase mida aktsiad läbivad.
ORCL oli tõusufaasis mitmeid kuid (alates umbes nov 1999) kuni aprill 2000 alguseni.
Algust ja lõppu võib määratleda erinevate indikaatorite järgi ja võib saada väheke erinevaid kuupäevi.
Seega aprilli esimestel päevadel võis veel olla lootust et tõusutrend jätkub, kuid aprilli keskel enam mitte.
Terve rida tehnilisi indikaatoreid näitas et ORCL ei tõuse enam vaid langeb.
Minus tekitaski imestust see et ostusoovitus anti siis kui ORCL oli tehniliselt tõusufaasi juba läbinud ja hakkas langema.
Kui sellisel hetkel investeerida siis võib saada suure kahju osaliseks.
ORCL oli tõusnud 25 pealt 85 peale 5 kuuga.
Peale kiireid tõuse järgneb tihti ka kiire langus (mitte alati muidugi).
Ostes 70 või 75 hinnaga võib ORCL langeda paari järgneva kuuga 40 - 50 peale.
Tegelikult ei tea keegi kui palju ORCL võib langeda. Täpset põhja on raske määrata.
Ega aprill keskel ei osanud täpselt muidugi keegi ennustada, kuid languse oht ja risk suurenes oluliselt.
Anda niimoodi ostusoovitust on kergelt vastutustundetu.
Paljud võisid seda ostusoovitust võtta sõnasõnalt. Soovitati, järelikult on hea ja ostsid ilma pikemalt mõtlemata.
Sul on õigus selles et eks kergelt läks ORCL ümber lahmimiseks küll.
Küll aga ma ei saanud aru miks ütled:
" ... tehnilise analüüsi järgi on enamus tehnoloogia aktsiatest varsti langustrendis.
Järelikult ärme neid enam jälgi, või??? "
Jälgida võib ja tuleb, kuid mitte jagada ostusoovitusi.
Minu arvates tuleb tehnilist analüüsi ikka arvestada.
Ja õigus on sul ka selles et hetkel on tõesti väga paljud tehnoloogia aktsiad langustrendis.
Kui milles tehniline analüüs süüdi on?
Ja langustrendi võib kasutada ka shortimiseks või Put optsioonide ostmiseks või Call optsioonide kirjutamiseks.
Olen seda meelt et kui on langustrend algamas või käimas, siis ostusoovitusi jagades peaks sellega arvestama.
Hetkel on ka juba aktsaid mis on langustrendi läbi teinud ja liiguvad side-ways.
Ka siis kui anti ORCL ostusoovitus oli ju küll ja küll aktsiad mis tehniliselt olid siis veel tõusutrendis.
Ja veel. Igaüks teeb otsused ise. Seega võib osta langevaid aktsiad. Analüüsida või mitte analüüsida.
Igal ühel võib olla oma lähenemine ja see on iga-ühe vaba valik.
Aga kui jagatakse soovitusi teistele, siis peab soovitus olema palju kriitilisemalt läbi analüüsitud.
Meie siin siiski ei jaga soovitusi vaid avaldame arvamust.
Vähemalt ei ole mina küll tahtnud soovitada et osta seda või seda ära osta.
Vastupidi - arvumust tulebki võtta kui arvamust, mitte aga ostu/müügisoovitust.
Otsuse osta/müüa peab igaüks ise tegema.
Võib eristada erinevaid faase mida aktsiad läbivad.
ORCL oli tõusufaasis mitmeid kuid (alates umbes nov 1999) kuni aprill 2000 alguseni.
Algust ja lõppu võib määratleda erinevate indikaatorite järgi ja võib saada väheke erinevaid kuupäevi.
Seega aprilli esimestel päevadel võis veel olla lootust et tõusutrend jätkub, kuid aprilli keskel enam mitte.
Terve rida tehnilisi indikaatoreid näitas et ORCL ei tõuse enam vaid langeb.
Minus tekitaski imestust see et ostusoovitus anti siis kui ORCL oli tehniliselt tõusufaasi juba läbinud ja hakkas langema.
Kui sellisel hetkel investeerida siis võib saada suure kahju osaliseks.
ORCL oli tõusnud 25 pealt 85 peale 5 kuuga.
Peale kiireid tõuse järgneb tihti ka kiire langus (mitte alati muidugi).
Ostes 70 või 75 hinnaga võib ORCL langeda paari järgneva kuuga 40 - 50 peale.
Tegelikult ei tea keegi kui palju ORCL võib langeda. Täpset põhja on raske määrata.
Ega aprill keskel ei osanud täpselt muidugi keegi ennustada, kuid languse oht ja risk suurenes oluliselt.
Anda niimoodi ostusoovitust on kergelt vastutustundetu.
Paljud võisid seda ostusoovitust võtta sõnasõnalt. Soovitati, järelikult on hea ja ostsid ilma pikemalt mõtlemata.
Sul on õigus selles et eks kergelt läks ORCL ümber lahmimiseks küll.
Küll aga ma ei saanud aru miks ütled:
" ... tehnilise analüüsi järgi on enamus tehnoloogia aktsiatest varsti langustrendis.
Järelikult ärme neid enam jälgi, või??? "
Jälgida võib ja tuleb, kuid mitte jagada ostusoovitusi.
Minu arvates tuleb tehnilist analüüsi ikka arvestada.
Ja õigus on sul ka selles et hetkel on tõesti väga paljud tehnoloogia aktsiad langustrendis.
Kui milles tehniline analüüs süüdi on?
Ja langustrendi võib kasutada ka shortimiseks või Put optsioonide ostmiseks või Call optsioonide kirjutamiseks.
Olen seda meelt et kui on langustrend algamas või käimas, siis ostusoovitusi jagades peaks sellega arvestama.
Hetkel on ka juba aktsaid mis on langustrendi läbi teinud ja liiguvad side-ways.
Ka siis kui anti ORCL ostusoovitus oli ju küll ja küll aktsiad mis tehniliselt olid siis veel tõusutrendis.
Ja veel. Igaüks teeb otsused ise. Seega võib osta langevaid aktsiad. Analüüsida või mitte analüüsida.
Igal ühel võib olla oma lähenemine ja see on iga-ühe vaba valik.
Aga kui jagatakse soovitusi teistele, siis peab soovitus olema palju kriitilisemalt läbi analüüsitud.
Meie siin siiski ei jaga soovitusi vaid avaldame arvamust.
Vähemalt ei ole mina küll tahtnud soovitada et osta seda või seda ära osta.
Vastupidi - arvumust tulebki võtta kui arvamust, mitte aga ostu/müügisoovitust.
Otsuse osta/müüa peab igaüks ise tegema.
Veiko, isiklikud sümpaatiad või antipaatiad pole kuigi head abimehed investeerimisotsuste tegemisel. Meile võib olla ju näiteks väga vastumeelne MSFT kui selline, kuid kes ei oleks ihanud olla tema aktsionär kuni viimase ajani.
Mind ei huvita eriti lühikeste perioodide aktsiatrendid. Investeerin tugeva perspektiiviga tehnoloogiasektori firmadesse, millel on tugev turupotentsiaal (Gorillad).
ORCL on just selline firma, millel on väga hea tõusuperspektiiv just sellepärast, et ta turupositsioon on väga hea (relatsiooniliste andmebaaside #1).
Kuid ta ei ole pelgalt andmebaasifirma. Ta on praeguseks saamas B2B powerhouse-ks. Pidage silmas, et tohutul hulgal firmasid kasutab Oracle andmebaase oma infrastruktuuris. Tänu sellele on Oraclel meeletult kõvasti käsi sees, kui hakatakse järjest rohkem ja rohkem püsti panema B2B lahendusi.
Kui keegi soovib mängida B2B laineharjal, siis Ariba ja Co on hea valik, kuid Oracle on lollikindlam just tema meeletu kliendibaasi tõttu. Ei taha soovitusi hakata jagama, kuid selliseid head aktsiad nagu ORCL on praegu soodusmüügis :)
Mind ei huvita eriti lühikeste perioodide aktsiatrendid. Investeerin tugeva perspektiiviga tehnoloogiasektori firmadesse, millel on tugev turupotentsiaal (Gorillad).
ORCL on just selline firma, millel on väga hea tõusuperspektiiv just sellepärast, et ta turupositsioon on väga hea (relatsiooniliste andmebaaside #1).
Kuid ta ei ole pelgalt andmebaasifirma. Ta on praeguseks saamas B2B powerhouse-ks. Pidage silmas, et tohutul hulgal firmasid kasutab Oracle andmebaase oma infrastruktuuris. Tänu sellele on Oraclel meeletult kõvasti käsi sees, kui hakatakse järjest rohkem ja rohkem püsti panema B2B lahendusi.
Kui keegi soovib mängida B2B laineharjal, siis Ariba ja Co on hea valik, kuid Oracle on lollikindlam just tema meeletu kliendibaasi tõttu. Ei taha soovitusi hakata jagama, kuid selliseid head aktsiad nagu ORCL on praegu soodusmüügis :)
Isiklikud sümpaatiad mõjutavad küll isiklike investeerimisotsuste tegemist. Aktsiaid on maailmas palju ja väikse rahakotiga saab neist vaid paari omada.
Oracle puhul kahtlustan just seda, et nagu Microsoft on ka Oracle juba oma tipppositsiooni saavutanud. Mitmed Larry aastatetagused valed otsused ja Ta käitumine on usaldatavust tugevasti kahandanud. Isegi RedHerring oli vahepeal väga Oracle vastane.
Näiteks Eestis ei ole Oraclel suurim müüdud andmebaasilitsentside arv. Olen kindel, et üle 5000 Centura SQLBase kasutajalitsentsi on suurem arv, kui Oraclel ette on näidata. Samas on Oracle osanud paremini lisaväärtust müüa ja brandi teha, kui meie ja hiljem hoolduslepingute kaudu raha välja pumbata. Net.DB oli Oracle Web.DB'st mitu aastat ennem väljas ja Oracle selle pärast oma Web.DB tegi (Centura ja Oracle on Redwood Shores naabrid). Centura aga leidis, et toode ei tooda kiiresti tagasi ja ise loobus. Mina ajan koos Net.DB tegelike autoritega, 5 inimese firma inglismaalt (dataline.co.uk) asja edasi. Olen järgmise nädala teises pooles ise inglismaal ja seetõttu võivad minu vastused sel ajal siia hilineda. Meile on praegune Net.DB turg täielikult piisav ja ei ole plaani sellega Oraclet lüüa. Oleks Centura olnud huvitatud rohkem marketingi ja Net.DB uue versiooni (2.0) võimalused aasta tagasi olemas olnud, oleks turujaotus võib-olla teine. Oracle suurimateks möödalaskmisteks pean:
1. Võrguarvutit
2. Ideed andmebaasi ja rakenduste interneti kaudu üürimiseks. Ise olen oma omistatud ASP firmade aktsiad (ASAA,INFM) hiljuti kahjumiga maha müünud.
Kahjuks ei ole Oracle uusi ideid viimasel ajal jälginud lihtsalt huvipuuduse tõttu. NetLedger.com'i jälgisin ja ausalt öeldes ei näe sellel tulevikku. OneCore'i idee ühendada interneti pangateenused raamatupidamisega on palju parem.
Oraclel on kindel tarbijaskond ja niikaua, kui see raha välja käib, tuleb Oracle toime. B2B on lai mõiste. Osa mõtlevad selle all uusi portaale, osa infosüsteemide integreerimist, osa IT outsourcing projekte, jne. Sellisel puhul võtavad peamise tulu sellised firmad, nagu Price, KPMG, jne oma konsultasioonide ja projektiülesannete püstitamise eest. Soomes käidud majandustarkvara messil oli suurimaks külastajate huviobjektideks arvete/tellimuste ja arveldusüsteemid nime all e-commerce. Kunagine tuttav firma BasWare on selle koha pealt ennast Soomest Euroopasse laiendanud. Firmade vahelisi arveldussüsteeme pakkusid ka Eurocard ja DinnersClub. Minu arust on praegune Eestis rakendatud arveldussüsteem ka ajast arust. Annad toote üle, arve kaasa ja hakkad laekumist ootama. Seda aga ei tule, helistad raamatupidamisse, saad sealt lubadusi, jne. Pole siis omal ka raha arveid maksta ja teised helistavad samuti minule. Kui palju tühja tööd ja jama. Krediitkaartidega käiks asi palju kiiremini, kuid millegipärast ei taha meie eesti klientide raamatupidajad sellega nõustuda.
Veiko
Ei anna soovitusi ei ORCL osta ei müüa. Minu jaoks on Ta reiting neutral.
Oracle puhul kahtlustan just seda, et nagu Microsoft on ka Oracle juba oma tipppositsiooni saavutanud. Mitmed Larry aastatetagused valed otsused ja Ta käitumine on usaldatavust tugevasti kahandanud. Isegi RedHerring oli vahepeal väga Oracle vastane.
Näiteks Eestis ei ole Oraclel suurim müüdud andmebaasilitsentside arv. Olen kindel, et üle 5000 Centura SQLBase kasutajalitsentsi on suurem arv, kui Oraclel ette on näidata. Samas on Oracle osanud paremini lisaväärtust müüa ja brandi teha, kui meie ja hiljem hoolduslepingute kaudu raha välja pumbata. Net.DB oli Oracle Web.DB'st mitu aastat ennem väljas ja Oracle selle pärast oma Web.DB tegi (Centura ja Oracle on Redwood Shores naabrid). Centura aga leidis, et toode ei tooda kiiresti tagasi ja ise loobus. Mina ajan koos Net.DB tegelike autoritega, 5 inimese firma inglismaalt (dataline.co.uk) asja edasi. Olen järgmise nädala teises pooles ise inglismaal ja seetõttu võivad minu vastused sel ajal siia hilineda. Meile on praegune Net.DB turg täielikult piisav ja ei ole plaani sellega Oraclet lüüa. Oleks Centura olnud huvitatud rohkem marketingi ja Net.DB uue versiooni (2.0) võimalused aasta tagasi olemas olnud, oleks turujaotus võib-olla teine. Oracle suurimateks möödalaskmisteks pean:
1. Võrguarvutit
2. Ideed andmebaasi ja rakenduste interneti kaudu üürimiseks. Ise olen oma omistatud ASP firmade aktsiad (ASAA,INFM) hiljuti kahjumiga maha müünud.
Kahjuks ei ole Oracle uusi ideid viimasel ajal jälginud lihtsalt huvipuuduse tõttu. NetLedger.com'i jälgisin ja ausalt öeldes ei näe sellel tulevikku. OneCore'i idee ühendada interneti pangateenused raamatupidamisega on palju parem.
Oraclel on kindel tarbijaskond ja niikaua, kui see raha välja käib, tuleb Oracle toime. B2B on lai mõiste. Osa mõtlevad selle all uusi portaale, osa infosüsteemide integreerimist, osa IT outsourcing projekte, jne. Sellisel puhul võtavad peamise tulu sellised firmad, nagu Price, KPMG, jne oma konsultasioonide ja projektiülesannete püstitamise eest. Soomes käidud majandustarkvara messil oli suurimaks külastajate huviobjektideks arvete/tellimuste ja arveldusüsteemid nime all e-commerce. Kunagine tuttav firma BasWare on selle koha pealt ennast Soomest Euroopasse laiendanud. Firmade vahelisi arveldussüsteeme pakkusid ka Eurocard ja DinnersClub. Minu arust on praegune Eestis rakendatud arveldussüsteem ka ajast arust. Annad toote üle, arve kaasa ja hakkad laekumist ootama. Seda aga ei tule, helistad raamatupidamisse, saad sealt lubadusi, jne. Pole siis omal ka raha arveid maksta ja teised helistavad samuti minule. Kui palju tühja tööd ja jama. Krediitkaartidega käiks asi palju kiiremini, kuid millegipärast ei taha meie eesti klientide raamatupidajad sellega nõustuda.
Veiko
Ei anna soovitusi ei ORCL osta ei müüa. Minu jaoks on Ta reiting neutral.
Tunnistan, et ORCL-i pole väga põhjalikult uurinud, kuid näiteks P/E 103.81 on liiga kõrge minu jaoks. Kuid see vaid üks näitaja. Samas näiteks ROE 53,34 % on väga hea näitaja, samuti Profit Margin 19,7 %. Kuid turuhind on siiski natuke liialt vähe ratsionaalsusel põhinev.
Ülalpool olnud arutelu oli väga huvitav, tore et midagi sellist ka eesti keeles lugeda saab.
Ülalpool olnud arutelu oli väga huvitav, tore et midagi sellist ka eesti keeles lugeda saab.
Need beast'i antud numbrid kinnitavad minu oletusi, et:
1. Kasumiootused on väga suured küpse firma kohta
2. Raha nad oskavad küsida
Seda ASP asja mainisin seepärast, et Larry lubas ka kunagi ASP turul suurim tegija olla ja nägi Oracle tulevikku ainult ASP pakkujana. Mitte, et ma üldse ASP maha kannaksin (meile tulevatest kontaktidest USA'st juba praegu paar protsenti küsivad vastavat teenust), kuid kogu selle asja tulumudel on kahtlane. Tulu loodetakse saada näiteks lingiga AMAZON'ile, mõne huvitava raamatu müügi pealt.
Mõtleme, mis Eestis juhtuma hakkaks, kui näiteks Ühispank kuulutaks välja partnerluse AMAZON'iga, et üüri maksev koduperenaine saaks samas mõne kokaraamatu osta. Ja saadud komisjonitasudest lubab tornimaja ja seda täitvat kõrgepalgalist seltskonda ära elatada. Äripäev rõõmustaks kohe, et näete kuidas Ühise omad teenustasusi tõstvale Hansale ära panid ja eesrindlik e-commerce arendaja on. Poole aasta pärast oleks aga ühispank arvatavasti käpuli. NB! See on minu näitlik näidis, mitte mingi siseinfo.
Veiko
1. Kasumiootused on väga suured küpse firma kohta
2. Raha nad oskavad küsida
Seda ASP asja mainisin seepärast, et Larry lubas ka kunagi ASP turul suurim tegija olla ja nägi Oracle tulevikku ainult ASP pakkujana. Mitte, et ma üldse ASP maha kannaksin (meile tulevatest kontaktidest USA'st juba praegu paar protsenti küsivad vastavat teenust), kuid kogu selle asja tulumudel on kahtlane. Tulu loodetakse saada näiteks lingiga AMAZON'ile, mõne huvitava raamatu müügi pealt.
Mõtleme, mis Eestis juhtuma hakkaks, kui näiteks Ühispank kuulutaks välja partnerluse AMAZON'iga, et üüri maksev koduperenaine saaks samas mõne kokaraamatu osta. Ja saadud komisjonitasudest lubab tornimaja ja seda täitvat kõrgepalgalist seltskonda ära elatada. Äripäev rõõmustaks kohe, et näete kuidas Ühise omad teenustasusi tõstvale Hansale ära panid ja eesrindlik e-commerce arendaja on. Poole aasta pärast oleks aga ühispank arvatavasti käpuli. NB! See on minu näitlik näidis, mitte mingi siseinfo.
Veiko
IBM on Oracle peale kade ja himustab osa turust Oraclelt ära võtta.
http://yahoo.cnet.com/news/0-1003-200-2122724.html?pt.yfin.cat_fin.txt.ne
http://yahoo.cnet.com/news/0-1003-200-2122724.html?pt.yfin.cat_fin.txt.ne
Ei mäleta ajalugu täpselt aga IBM tegeles ilmselt andmebaasidega palju varem kui Oracle üldse olemas oli. IBM tegi andmebaase loomulikult enda suurte mainframe arvutite jaoks. Eks võib teha hinge täis küll kui igasugused tulevad nende mängumaale. MSFT võttis tubli tüki op. süsteemidest ära. Ka andmebaasidesse on MSFT hambad sisse löönud. Ja ORCL on kindlasti IBM jaoks tõsine vastane.
IBM on niivõrd suur ja kaua aega turul olnud, et on vist iga asjaga IT alal tegelenud. Ja paistab et nad tahavad ka tulevikus paljude asjadega tegeleda.
Eks see annab IBM -le mingeid promo punkte juurde, vaevalt aga õnnestub andmebaaside turgu oluliselt ümber jagada. Hoolimata kisast-kärast võib-olla IBM seda ei taotlegi. Talle on oluline näidata kõigile et ka tema kui juhtiv firma tegeleb sellega tõsiselt.
Aga põnev on küll seda heitlemist jälgida.
IBM on niivõrd suur ja kaua aega turul olnud, et on vist iga asjaga IT alal tegelenud. Ja paistab et nad tahavad ka tulevikus paljude asjadega tegeleda.
Eks see annab IBM -le mingeid promo punkte juurde, vaevalt aga õnnestub andmebaaside turgu oluliselt ümber jagada. Hoolimata kisast-kärast võib-olla IBM seda ei taotlegi. Talle on oluline näidata kõigile et ka tema kui juhtiv firma tegeleb sellega tõsiselt.
Aga põnev on küll seda heitlemist jälgida.
Ka Oracle ei alustanud PC andmebaasidega. 1984 aastal lahkusid Umang Gupta ja Bruce Scott Oraclest, et alustada firmat Gupta Technologies (praegune Centura), kuna Oracle siis arvas, et PC'dele keegi andmebaase ei vaja. PC'd aga võrgutatti ja Gupta lõi client-server konseptsiooni. Praegu paneb Centura SQL andmebaase näiteks igasse Panasonicu DVD mängijasse.
Veiko
Veiko
hea koht, kus oma kaupa promoda. tubli, veiko!
Ei olnud see küll mõttes. Kuna olen aastast 1990 Guptaga koostööd teinud, siis mainisin ainult SQL andmebaaside tausta. Eestis puudub praegu Centura toodetele turg. Andmebaaside müük Nokia ja Ericssoni telefonidesse käib läbi Rootsi NOCOM'i, eSNAPP'il põhinevad WAP rakendused ka. Eestis on juba 3 aastat tagasi tehtud SQLBase kasutajatega OEM lepingud ja uut turgu nendele ei näe. Viimati oli suurem müük aastal 1998, kui Läti ja Leedu müük minu kaudu käis. Siis sain sellised kliendid, nagu näiteks Ventspils Nafta.
Veiko
Veiko
Minu arvates on Oracle presidendi Ray Lane tagasiastumine selge märk, et firmal on võhm välja ja järgmine kvartal ei pruugi enam kasuminumbrid kasvada.
Ei paista seda moodi välja, et mehele kinga oleks antud. Pigem tundub, et see härra oli üks Oracle tugisammastest, kelle äraminekust parematela karjamaadele on sosistatud juba aasta aega. Oracle on üritanud teda kogu selle aasta meelitada suurenevate optsioonipreemiate ja kompensatsioonidega. Ilmselt tuleme seda meest nägema lähiajal mõne uue startup-i eesotsas.
Vt. ka http://yahoo.cnet.com/news/0-1003-200-2188482.html?pt.yfin.cat_fin.txt.ne
Vt. ka http://yahoo.cnet.com/news/0-1003-200-2188482.html?pt.yfin.cat_fin.txt.ne
Üks hea artikkel Oracle kohta oli ajakirjas The Industry Standard. Artikkel on onlines ka saadaval http://www.thestandard.com/article/display/0,1151,16339,00.html
Nõustun, et Larryl tuleb tugevasti tööd teha, et Oraclele uus tegevusala välja mõelda.
Veiko
Nõustun, et Larryl tuleb tugevasti tööd teha, et Oraclele uus tegevusala välja mõelda.
Veiko
to: graafik & Gorilla G
Ray Lane astus "omal soovil" tagasi päris pikka aega. Nüüdseks on siiski selgunud, et mees vallndati!
Ray Lane astus "omal soovil" tagasi päris pikka aega. Nüüdseks on siiski selgunud, et mees vallndati!
Aga siiski, head inimesed, aidake! Kas keegi evib mingit inside või outside infot selle kohta, mida Oracle edasi kavatseb teha? Oleksin selle üle hiiglama väga tänulik!
To Velikij: Millest selline paanika? Lane ei lastud lahti mitte sellepärast, et ta mingi käki oleks kokku keeranud. Küsimus oli Lane ja Ellisoni omavahelistes suhetes. Oracle on hea firma ja fundamentides ei ole ju midagi muutunud. Firmale on vaid kasuks, kui leitakse juhtoinad, kes omavahel sobivad.
Oracle Corp (ORCL) 78.31 -6.62 (-7.80%) :
Chase H&Q - BUY
Lehman Brothers - BUY hinnasiht $100
Goldman Sachs - RECOMMENDED LIST
CIBC Wrld Mkts - BUY ja tõstis hinnasihti $104 >> $119
Frost Securities - BUY hinnasiht $125
Mrgn Stnly Dn Wttr - Strong Buy
Salomon Smth Brny - Outperform
Chase H&Q - BUY
Lehman Brothers - BUY hinnasiht $100
Goldman Sachs - RECOMMENDED LIST
CIBC Wrld Mkts - BUY ja tõstis hinnasihti $104 >> $119