Optical networking

scrooge,

AVNX sell,
NUFO hold,
XLNX hold,
JDSU sell,

optikasektorit võrrelda protsessoritootjatega...,hmmmm:-)..ei viitsi hetkel lõõpima hakata.
Gilder on nimetanud JDSU:t optika Inteliks.

teremere, sinu viimases kommentaaris pole mitte bittigi informatsiooni. Milleks seda siia publitseerida?
GorillaG,
Gilder eee kes?... võib nimetada JDSU:t optika microsoftiks kui soovib...Ja Gorilla,informatsioon on tasuline,informatsioonil põhinevad arvamused aga tasuta.

Milleks seda siia publitseerida?

Publitseerin tasuta arvamusi neile,kellele sellest,mu arvamustest siiani on tolku olnud.Kui sulle pole tolku olnud,milleks küsida...

Asjadele võib vaadata erinevalt.
Minu kui optikasektori harrastusvaatleja arvamus:
Avanex on hetkel lubavaima tootepotensiaaliga firma.
Avanexi PowerMux footonprotsessorid on täna väljaspool konkurentsi, lisaks olulisel määral ka patentidega kaitstud(rohkem kui 30 veel pending).
Nende laboritingimustes saavutatud 1000 lambdat on kaugel ees siiani saavutatud 160-st.

Mis peamine, Avanexi tehnoloogia võimaldab 1000 lambdalt liikuda väidetavalt ka kümnete ja isegi sadade tuhandeteni.
Samas on Avanex tooteportfell kontsentreeritud ja firma risk seetõttu suhteliselt suur. Samas tõusupotensiaal meeletu...

Kes tahab väiksemat riski/saab lubada vaid üht optikaaktsiat, sellele sobib paremini JDSU.
JDSU-l on lai tooteportfell, ulatuslikud kliendisidemed, kogemustega, tugev meeskond, siiani ülihea track record.

Selles, et kommunikatsioonisektor liigub optika poole ja kasvab oluliselt kiiremini kui traditsiooniline protsessorite tootmine ei kahtle.
Äsja Avanexist loetut.
Avanex kavatseb märtsis toimuval konverentsil demonstreerida esimest täisoptilist(switchide ja ruuteriteta) metrovõrku.
200 km ring kasutab esialgu 32 kanalit.
Powermuxi järgmine versioon võimaldab 32 pikamaaühenduse HUB-st metro alale tekitada 100 täiendavat alakanalit ,
mis teeb kokku 3200 alamkanalit fiibri kohta.
Loetu kinnistab veendumust, et Avanex on tõenäoliselt revolutsiooniliseimat tehnoloogiat valdav ja arendav firma kommunikatsioonisektoris.
OK scrooge,

Asjadele võib vaadata erinevalt...kuidas ma siis asjale AVNX vaatan.Väga lihtsalt.Annaksin vendadele veel nohh,nii aasta-poolteist jagu aega atra seada.Kui selle aja jooksul hind alla 100$ ei kuku ja ütleme, jääb "püsima" 150-ne kanti,kaaluksin seda tegelast pikaajalise investeeringuna.Seniks aga,võtaksin kasumi-kahjumi välja iga suurema tõusu ajal.
Miks?Tegemist on spekulatiivse aktsiaga,sellepärast.Pika-ajalise investeeringuna näen hetkel nt. CIEN.

Ja ega sa,scrooge ometi ei usu,ei looda,et sa tead midagi,mida keegi kuskil juba ei tea...Kõik,mis on teada avalikkusele ning ka väljavalitutele...on kirjas aktsia hinnas ning selle liikumises.

Nii et hetkel vaatan asjale nii,et sa spekuleerid oletatava AVNX ilusa tuleviku suhtes,mitte ei investeeri pikaajaliselt aktsiatesse,mida nimetan:"kus on, sinna tuleb juurde"

Aga nohh,asjadele võib vaadata erinevalt...
to teremere:

Ma ei usu, et kellelegi on siiamaani olnud tolku arvamustest ilma loogilise põhjenduseta. Selliste buy/sell/hold soovitustega külvatakse meid niikuinii igasuguste analüütikute (jutumärkides ja ilma) poolt üle päevast päeva. Ja ka sel juhul, kui mõnda analüütikut on põhjust nii pimesi usaldada, küsiks temalt ikkagi ka ajahorisonti.

P.S. teremere, võib-olla avaldad oma hinnakirjad, äkki läheb kaubaks :)
GorillaG,
loodan,et vastasin su küsimusele põhjenduste osas juba loos scroogeile.Loogika kuulub nüüdsest tasuliste teenuste hulka.:-)Aga nohh,olen sellest "loogikast" siin foorumil ka päris palju juba lobisenud,nii et kui huvi on,aita ennast ise.
Sanderiga on meil selle-alane diskusioon teemast-teemasse arenemas,ja ma lihtsalt ei viitsi algusest alata,sry...pikk jutt.Nohh TA ja EW jne...

Kõik eelnevad arvamused andsin hetkel pikaajalisest investeerimisest lähtudes,sest sellest oli siin teema all ka juttu.

Nii,hinnakirjadest.Informatsiooni edasimüümisega ma ei tegele.Kui sul on huvi konkreetse infi vastu,oskan ehk soovitada.
teremere,
Sinu tasulise teenuse jutt on lühinägelik. Meie eesti kogukonnast pärit investorid on USA turgudel tugevamad ja võimekamad siis, kui aktiivselt vahetatakse kogemusi, misläbi igaüks annab midagi teisele ja samas ise õpib midagi. Lihtsustatud skeemi kohaselt toimub aktsiaturul ju üksteise koorimine, täpsemalt: targem, kavalam, osavab lüpsab nõrgemat, rumalamat jne. Sinus väljendub tüüpiline eestlaslik kadedus, et naaber saab sinust äkki rikkamaks. Eestlaste üksteise koorimine USA turul on peaaegu võimatu. Küll aga oleks soov koos tugevaks saada ja aktsiaturul näiteks pügada ameeriklasi. LHVD on ühisõppimisel ma arvan, et enamusel foorumi külastajatele investeerimisotsuste tegemisel suureks abiks olnud (k.a. sinule, või eksin?) ja soovitan sinulgi lahkesti oma tarkusi kaasmaalastele jagada. Ühtsuses peitub jõud. Muide, ega sa juhuslikult hiidlane ole?
riskija
Jutt kogemuste, oskuste, teadmiste, jne olulisuse ja nende vahetamise kasulikkuse kohta on õige.

Aga teremere materdamise tõsimeelsusega pingutasid sa vähe üle.
Ka LHV-s on palju rohkem omakasupüüdlikke eesmärke silmas pidavaid etteasteid ....
..., kui seda on teremere kergelt lõõpivad naljatoonil tehtud avaldused.

Surmtõsiselt ikka edasi....
riskija,
miks sa arvad,et ma olen ,kuulun "eesti kogukonnast pärit investorite" hulka?
Kas "tüüpiline eestlaslik kadedus" väljendub minu puhul ka näiteks selles,et alates septembri algusest 2000 karjusin üle delfi ja siinse foorumi,ajal mil LHDV kutsus üles usasse investeerima,et turule trügivad sellisel ajal vaid lambad ning tainapead?
Kas tüüpiline eesti kade helistab läbi oma tuttavad 2 nädalat enne 1997 börsikrahhi Eestis ja mujal ilmas,seletades,kuidas asjad tegelikult on?

Olen juhuslik mööduja,kelle tähelepanu sai siinsele foorumile tõmmatud tolle septembrise kampaania tõttu.Ja Eesti on mulle maa siin ilma peal,kus sündinud olen,ei enamat...

ja et naaber saab minust äkki rikkamaks,on asi,mis mind kõige vähem huvitab,õigemini absoluutselt mitte.

Ja kui juba läks endast rääkimiseks,siis ei,hiidlane ma ei ole.Olen aga jahh ühe saarerahva seas elanud päris pikka aega...

Sellega panen teemale 'teremere' punkti ja olen ka edaspidi nõus lahkesti oma "tarkusi" kaasmaalastele jagama,nagu sa soovitasid...

Leidsin AVNX (isiklik lemmik tehnoloogiafirma)kohta ilusa presentatsiooni, mis annab lihtsa ülevaate nende tegevusest / perspektiivist
(t o h u t u ):

http://media.corporate-ir.net/media_files/NSD/AVNX/AVNX_112800/sld001.htm

PS. Pln. mitte unustada, et iga üksikaktsia seotud suure riskiga

Kas oli mingi halb uudis, et nad kõik langevad?

Kaspar
AVNX-il oli ju üpris hea kasum.

Kaspar
Analüütikud rebisid Corning-i reitinguid allapoole.
no kuule scrooge,(isikliku lemmik tehnoloogiafirma asjus)
niisugune järjekindel turuga vaidlemine paneb mind kahtlustama,et põed armuvalusid nagu Veiko kunagi GSTRF-i puhul!

PS.nagu ma aru saan,on sul midagi olnud pistmist Hansapangaga.Kas mu üks siin-ne arvamine,et põletasite HP seltskonnaga enda näpud Venemaa turul nii ära,et selle tulemusel tuli pank rootslastele maha müüa...et suuremat katastroofi Eesti majanduses vältida.Kas mu selline spekulatsioon on väga mööda arvatud?

Igatahes su siin-ne isiklikust aktsia-lemmikutest rääkimine kinnitab mu arvamust.See aktsia,AVNX on ju langustrendis!
Aktsia-lemmikud saavad ju vaid olla sellised,mis investorit rikkamaks teevad.Ja kui enam ei tee,tuleb nad maha müüa...

Mis puutub ilusatesse presentatsioonidesse,siis sellelt alalt on üheks mu lemmikuks olnud IMON.Tegemist oli revolutsioonilise tehnoloogiafirmaga, interneti ümbersünnile alusepanijaga.(vaata viimane kvartal 98)
:-D
kas LHV kaudu ei saa osta OCPI`d. Proovisin täna.Ei õnnestunud. Sellel on vähemalt sektori kohta korralik P/E, või mida asjatundjad arvavad? Kas AVNX mitte veel kallivõitu pole, aktsiaid 65,2M ,tänane sulgemishind 60,5. Mar.cap. 3,95B. Kvartali kasum 47,9M.
Siis veel selline küsimus,kas insaiderid võivad enne lock up`i aktsiaid laenata ja maha müüa?
Kuidagi mõne puhul on sellise stsenaariumi moodi.
Avanex on suure spekulatiivse käibega. Avanexi päevakäive teisendatuna Hansapangale oleks ca 800 mio krooni päevas. Iga päev. Seega altis ka Corngi downgrad-le. AVNX langes aga tulemuste järel.

Üks arvatav põhjus CEO Walter Alessandrini ettevaatlik toon telefonikonverentsil.
Ütles, et prognoosidest peavad kinni, kuid tundis muret majanduse üldise käekäigu eest.

Käesoleva Q müüki plaanivad nad 52 mio USD, mis ainult Q-Q kasv ainult 8%(sel Q oli 38%).
Kasv kiireneb edaspidi seoses uute toodete, eriti PowerShaperi müügi algusega juunist alates.

Pikaajaliselt tundub kõik olevat OK, firma on endiselt pea väljaspool konkurentsi. Jälgida tasub Chorumi(seni private) ja Bookhami(BKHM) tegemisi.

Avanex on viimasel kvartalil juurde võitnud olulisi kliente nagu Nortel ja suutnud vähendada Wordcomi osakaalu müügist(siiski veel 1/2)

teremere: kumb on teinud rohkem raha- Buffet või Cramer. Nõus, Cramerit jt. saab pidevalt lugeda / kaubelda. Kas oled proovinud lugeda TheStreeti või mõne teise uudiwire-i lainetena käivat pessimismi ja soovitusi viimase kolme aasta jooksul näiteks AOL-i kohta. Proovi, ja pane graafik kõrvale.

Iga üksikaktsia on riskantne, isegi kohalikud, kuigi me seda sageli salata tahame. Hansapank on hea story. Võin omi arusaami jagada küll kui keegi avab vastava teema.

IMON-st polnud kuulnud, aga vaatasin järgi: softifirma, 33 töötajat, 9 kuu müük 384 tuhat USD.
Imelik, et säärane firma üldse public on.
Vaatan tegevusala, numbreid ega suuda leida ühtki seost.
Hilja kah vist juba :-)
Ja Corning rebis JDSU allapoole. LU ja NT vähem õnne vedasid ka JDSU allapoole. JDSU turupositsioon paistab igaljuhul tugev. Pumplaserite turust ühinetava SDL-ga 70-80%. Kas siit tuleb monopolilahend? Vähemalt põhitegevus on kasumis.
Kevin, OCPI ja teiste sümbolite lisamise kohta saad täpsemat informatsiooni klikkides siin.